Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeApr 16th 2007
     permalink
    No to faktycznie okzję wypatrzyła ta Twoja Gabrysia!
    Jakaś zdechla jestem ide do łóżeczka....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg dulux sprawdza sie tylko z mieszalnika a nie z gotowca!
    Kiedyś na "ucho" powiedział nam to pan w sklepie! Być moze dlatego cena jest troszkę wyższa ale za to jest wydajniejszy!

PO remoncie wybieram się po łóżeczko i mebelki brakujące!
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    posciel moje marzenie :))

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 16th 2007 zmieniony
     permalink
    kfiatuszku - a no racja ty jestes Kubusiowa fanka :)

dziewczyny a czy widzialyscie te pieluszki wielokrotnego uzytku ale takie niby jednorazowe???
    co sadzicie?? dla mnie cenowy szok ale podrzucam wam jako ciekawostke

http://www.pieluchy.com.pl/
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeApr 17th 2007
     permalink
    Mój M właśnie skwitował mój pomysł z nowymi super pieluszkami! mam sobie wybić kategorycznie z głowy!
    Ach ci faceci!
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    Rano zrobiłam parę zdjęć pokoiku, głównie lóżeczka i komody z przewijakiem! Zdjęcia nie są przedniej jakości, ale można coś zobaczyć!Zaraz wkleję!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Iwa super jak ja Ci zazdroszczę że już masz urządzony pokoik!
    Ja też ostatnio myślę o dodatkach zielonych i ta pościel w kaczuszki..... tylko ściany chcę zrobić brzoskwiniowe.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No a teraz idę robić porządek z ciuszkami, poodcinać metki i posegregować! Dziś pierwsze pranko nastawiam! Piękna pogoda więc szybciutko wyschnie na balkonie na słoneczku! Narazie!:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Iwa - no to ty juz jestes calkowicie gotowa na malca :) tylko zeby mu sie to mieszkanko nie spodobalo zbytnio i zeby jeszcze z te 6 tygodni w brzuniu poczekal :)

Magg no cooooz nie dziwie sie mezowi :) ja tez jakos nie palam entuzjazmem do tych pieluszek :D

nie wiem jak to jest u was ale u nas w regionie panuje tradycja ze lozeczko rozstawia tatus (jak jest to z pomoca pozostalej dziatwy) tego dnia co malenstwo sie urodzilo i takie gotowe czeka na przybysza w domku :) nie ze to jakis przesad tylko ot po prostu zwyczaj
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Widzę że Iwa pracuje pełną parą, a ja się zastanawiałam czy docinać metki czy nie, na razie wszystkie zostawiłam. łóżeczko się wietrzy z fabrycznego zapachu, ale nie jest jeszcze poskładane.Poza tym musze zacząć zbierać na inny samochód bo do tego co mamy nie mieści się wózek.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeApr 17th 2007 zmieniony
     permalink
    Iwuś nic tylko pozazdrościć oddzielnego pokoju do dzieciątka :)) też bym z pewnością je pomalowała inaczej niż chcę ale neistety jesteśmy ulokowani a raczej będziemy wszyscy razem :))
    Ale świetnie to wygląda zestawienie kolorku i mebli :)) aż milusio popatrzeć

Iwuś mogę wiedzieć co to za kolorek na ścianach u ciebie się znajduje ??

a co do łóżeczka to widzę, że zdecydowałaś się na te z bokiem opuszczanym....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorka a moze wyjac tylna polke ta bagaznikowa? my mamy nissan micra i zaden wozek oprocz parasolki by do bagaznika nie wlazl wiec polki tylnej niet i wozek na boczku bedzie lezal :)
    co do metek - radze odcinanie jesli sa duze i twarde, jesli maluckie i deliaktne to mozesz zobaczyc jak wyjdzie w praktyce.

i mala dobra rada - odkladajac za male ciuszki jak juz maluszki wyrosna radze pisac na kartonach lub workach na jaki okres sa przeznaczone - bedzie jak znalazl przy 2 maluszku :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ladybird76 - my w całum mieszkaniu malowaliśmy farbami z decoralu, kolorki w pokoiku to słoneczny żółty i zieleń pastelowa, ale jak dla mnie jest coemniejsza od typowej pastelowej! Kiedyś miałam zieloną cutrynkę i była jaśniejsza! Te kolorki bardzo mi odpowiadają i pasują do zestawu pościelowego z GLUCKA! Cieszę się , że wam się podoba!:bigsmile::bigsmile::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    AniaM ja mam inaczej otwierany bagaznik niz micra bo ty masz z szyba połączone otwieranie a ja nie. No ale trudno zresztą jak się zastanowiłam to mało będziemy wózek przewozić a jak na spacer to i tak do parku mam bardzo blisko.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Mój M w zeszłym roku w wakacje pomyślał o większym samochodzie i tym samym z clio przesiedliśmy się na "karawan" audi, które jest bardzo pakowne i spokojnie na wakacje całą rodzinkę mogę w nim przewieźć! Cora uradowana bo przy dłuższej jeździe nie bolą ją kolana tak jak wcześniej przy tym małym samochodziku!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Hmmmmm piękny pokoik :cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:

a ja wam się pochwalę moimi ciuszkami dla SZKRABIKÓW :tooth:

•  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia śliczne masz już kompleciki! Będziesz stroić swoich chłopaczków :))

Ja to muszę jeszcze coś niecoś dokupić ze śpioszków - doszłam do wniosku,bo mam ich zaledwie 3 albo i 4 sztuki! Za to mam dużo bodziaczków w różnych rozmiarach i troszkę mam kaftaników!
    Na razie remoncicho i malowanie a potem pomyślę co dalej i jak dalej :))
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    o i jesio tooooooooo

te podusie z rożków można wyjąć i potem przydają się do wózeczka
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Lady ja i tak uważam, że to wsio mało

uffff ale tego było :wink::tongue::cool:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    nio i szafeczka [komoda] już kupiona M musi przywieźć nio i wstawić łózia ...
    muszę dokupić kaftaniki i koszulinki i śpioszków troszku - flanelki są i tetra też, skarpetusie różniusie też :bigsmile:
    nio i buteleczki i smoczki oraz termosik podwójny, dziś zamówiłam na allegro dwa kocyki polarkowe i okrycia kąpielowe z kapturkiem :bigsmile:
    mam dziwne przeczucie, że mało czasu zostało i jakoś strach mnie oblatuje :shamed:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    i chyba skuszę się na całe komplety pościeli z wypełnieniem na allegro - muszę to obgadać z mężykiem hmmm sama nie wiem ... dziewczyny jakie kupić najlepiej materacyki do łóżeczek??
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia ja to mysle ze nam podobnie z tym czasem zostalo i tez mam troche stresa juz :shocked: ale mam nadzieje ze za jakis czas obydwie powiemy ze strach ma wielkie oczy i na tym sie skonczy.
    co do zakupow to na jaki rozmiar kupujesz ubranka dla maluszkow? tak ladnie i szybko rosna ze to nie lada dylemat jesli o rozmiarowke idzie...
    mezul mi zapowiedzial ze dzisiaj dostena pierwsza ture ubranek po Gabrysiaku. chyba kiecuszki i te dziewczece tez popiore a co tam moze przeczucie nie klamie a nawet gdyby sie pomylilo to i tak pozniej zebz na allegro wystawic to bym poprac musiala :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja polecam materacyk kokosowy, sprawdzil sie super, wiem ze chwala sobie dziewczyny jeszcze gryczano-kokosowy. a co do poscieli to mysle ze jak nie masz nic sensownego w hurtowni to na allegro wyjdzie ci taniej
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    ooo

•  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Dziewczyny - właśnie skończyłam segregację ubranek i odcinanie metek - pranko nastawione - będzie tego 4 prania!
    Stwierdzam, że po rozpakowaniu pudła w którym wszystko co kupowałam chowałam, mam tego bardzo dużo! Już nic więcej nie kupuję! Mam wersję i na ciepłe i na chłodne dni, i na mały rozmiarek i na troszkę większy, nawet parę większych w rozmiarze na 6-9 miesięcy też się tam znalazło! Właśnie przed chwilką napisałam na GG do męża, że jak będę chciała jeszcze coś kupić, to żeby mnie w główkę postukał - no chyba że jakiś cud natury!:wink::wink::wink:
    Naprawdę nazbierałam tego wystarczająco dużo i tak nie wiem czy zdążę to wszystko użyć, w paru rzeczach nawet nie odcinałam metek - takie które bardziej pasowały mi na chłopca - kupione jeszcze jak nie wiedziałam, że będzie dziewczynka! Teraz przyda się na prezenty, bo parę koleżanek też spodziewa się dziecka w tyn 2 chłopców - będzie jak znalazł!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    i takie ręczniczki

•  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Izunia - super zakupki - widzę, że kolorek zielony i niebieski królują! FAJOWO!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Co do materacyka, to ja polecam właśnie gryczano-kokosowy, koleżanki mi poleciły i taki kupiłam - wydaje się OK!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM nio ja kupuję troszkę 56 troszkę 62 mimo, że chłopaszki są "duże" jak na bieżący tc to i tak to będą wcześniaczki więc KRUSZYNKI.
    Strasznie się boję cc, sama nie wiem dlaczego ... ale napewno już długo nie wytrzymam jest mi naprawdę ciężko - choć brzusio jesio wysoko :wink:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    IWA właśnie sama nie wiem hahaha mam HOPLA na punkcie tego błękitu i zieleni, choć różu i kremu też jest troszkę bo by było to monotonne i mdłe :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia miałam o cięciu cesarskim w moim szpitalu - jak to się odbywa itd. Izunia nie martw się - wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Już niedługo będziesz miała szkrabiki przy sobie!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A co do pościeli to może Izunia kup taką jak masz rożki - widziałam na allegro że można sobie w tych wzorach całe komplety pokoikowe uzbierać!:bigsmile: Pościel, ochraniacze, baldachimki, przyborniki itd!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    IWA widziałam - hihihihi - tylko czekam na M cio on na to ... pewnie mu się spodoba
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Iwa, opowiedz, jak wyglądają zajęcia w szkole rodzenia. Dużo się dowiedziałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeApr 17th 2007 zmieniony
     permalink
    Ja nie narzekam! Zajęcia prowadzą na zmianę położne, które pracują właśnie w tym szpitalu w którym będę rodzić! Czyli któraś z nich będzie razem z nami w tym ważnym dla mnie i męża czasie! Pozatym prowadzone sa w szpitalu, nad oddziałaem połozniczo-ginekologicznym! Już dwa razy byliśmy zwiedzać porodówkę, pokoje, noworodki, patologię itd! Także dzięki tym zajęcią będziemy obyci z tym miejscem, które wzbudz takie emocje!:wink: Na każdych zajęciach co najmniej pół godziny to ćwiczenia przygotowujące do porodu - ruchowe i oddechowe. Pozatym na każdych zajęciach omawiany jest jakiś temat np. fazy porodu, kąpiel noworodka, karmienie dziecka - położna wykłada pokazując książki, plakaty, przy kąpieli - myliśmy lalkę w wanience (wprawdzie nie rusza się tak jak prawdziwy niemowlak, ale zawsze to jakaś praktyka), a później my zadajemy pytania, których zawsze jest najwięcej!:wink::wink::wink: Na takich zajęciach dostajemu też różne poradniki i próbki kosmetyków z różnych firm dla dzieci! Musze jeszcze dodać, że te zajęcia są bezpłatne!!! To chyba ważne, bo podobno w innych miastach trzeba sobie słono za takie zapłacić! My płacimy tylko za poród rodzinny 150 zł i tyle!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Iwa, w jakim szpitalu byłaś i jaki wybrałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Będę rodzić u siebie w szpitalu, tzn. w miasteczku w którym mieszkam pod Wrocławiem! Miałam do wyboru nasz szpital, albo we Wrocławiu szpital na Brochowie! Wybrałam swój , bo mam do niego 5 min. piechotą, a ja nie cierpię szpitali i będę tam najkrócej jak się tylko da!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Moja koleżanka z pracy rodziła na Brochowie córkę - kawał baby - i jest zadowolona. Ciekawa jestem, jak radzi sobie z obserwacjami po porodzie i czy podjęła to wyzwanie.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja po porodzie gdy tylko będę mogła zakładam spiralę.... żadnych obserwacji nie będę prowadziła....

IWA a Ja nienawidzę szpitali wrrr i dla mnie te 3 dni po porodzie to będzie cała wieczność :((
    Przy córce leżałam 7 i chciałam się na własne żądanie wypisywać. Siedziałam i płakałam co wieczór! Pamiętam, że bardzo się bali abym nie wpadła w depresję poporodową!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    baby pliiiiiiiz nie piszcie o szpitalach,nikt nie lubi szpitali a mnie czeka nie dosc ze rozstanie z maluchem na 4 dni to jeszcze pozniej szpitalne czuwanie przy inkubatorze... wasze pare dni to przy tym co ja i pewnie Izunia przejdziemy to pikus.

maz przywiozl dzisiaj pierwsza dostawe ubranek. mam z samego dzisiejszego 3 pralki, jutro bedzie dalsza tura, trzeba sie do poscieli, pieluch i reczniczkow dogrzebac. tylko gdzie to wszystko jest??? co najgorsze mialam pomieszane ubranka 0-3 z tymi 18-24 wiec samo przebieranie ich zajelo ponad godizne. a to dopiero nikly procent naboju jaki czeka na przerobienie ;)
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    LADYBIRD JA wypytywalam ospirale bo tez chce ,ale wszyscy mi odradzaja a ty co ?zadowolona?napisz cos czuje sie ta spirale w srodku,czy nie?
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ale fajowe rzeczy pokupywalyscie!!!!
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    ja zakupiłam dzisiaj majtki poporodowe i podklady. Strasznie się dzisiaj przestraszyłam jak w ciągu godziny mialam 3 skurcze w końcu wzięlam dodatkowy proszek i jest ok. W dodatku jakąś wysypkę mam na dłoniach i stopach strasznie swędzi idę jutro do dermatologa...coś się sypię :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg a kupowalas majtki jednorazowe czy te wielokrotne? ja mam paczke jednorazowych ale mysle zeby te wielorazowe jednak dokupic bo znajoma polozna mowila ze w tych jednorazowkach to strasznie w dupke grzeje bo powietrza ponoc nie przepuszczaja
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    TO TERAZ TO MÓWISZ!!!!
    Żartowałam :) Jednorazowe kupilam a potem będę używala zwykłych gatek tych gorszych poprostu :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg no ja sie o tym dowiedzalam wczoraj i zapomnialam z tego wszystkiego napisac. zreszta mysle ze te 7 szt jednorazowek to moze nawet na pobyt w szpitalu nie starczyc dlatego profilaktycznie kupie te hartman czy jakos tak 2 szt. takie gaciorki gorsze tez planuje zakupic - najlepiej na rynku u sasiadow zza wschodniej granicy hihi
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No dokładnie. Moja znajoma pracuje w hartmanie i mowi że to szkoda kasy na te gatki lepij w to miejsce kupić 4 pary zwykłych zza wschodniej bawełnianych.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.