Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
[/url

) wygrzebałam ze skrzynki narzędziowej mojego M. jakąś dużą pincete, a potem kupiłam szczypce 
Teraz od jakiegoś czasu to co innego. No i moja okazała się kompletnie abutelkowa. Nie umie i nie chce pić z butelki, także ostro bym się wkurzyła na siebie gdybym miała to wszystko kupione, bo w moim wypadku byłyby to zmarnowane pieniądze. No i ja też miałam wiele scenariuszy a życie zweryfikowało je po swojemu. Zresztą na rozpakowanych mamusiach często są początkowe posty typu : "matko boska ona / on cały czas na mnie wisi, nic nie mogę zrobić w domu" i żaden święty boże nie pomoże
Oczywiście opisuję tylko jak to było u mnie, może być zupełnie inaczej.

Zresztą krwawienie i nadmiar pokarmu robiły tez swoje, ja po prostu nie miałam ochoty wychodzić z domu i tyle. Ogarnianie noworodka po prostu nie pozwoliło mi na żadne dłuższe niż pół godziny wychodzenie
Bo Młoda ok, miała co jeść. Ale ja? Bez odciągania w "WuCecie" by mi piersi rozsadziło... Trochę zboczyłam z tematu, przepraszam

no wszystko zależy jakie się dziecko trafi
Oczywiście opisuję tylko jak to było u mnie, może być zupełnie inaczej.
że tez nie miałam ani ochoty, ani siły w sumie

] itp....

no ale dziecko ma drzemki

Wy naprawdę non stop ganiacie za swoimi dziećmi?

no ale dziecko ma drzemki, chodzi wcześnie spać, itp- to wbrew pozorom dużo czasu się uzbiera
Moja starsza jakiś rok temu powiedziała dziennym drzemkom NIE. I nie ma zmiłuj się od tamtej pory. Jeszcze niedawno chodziła spać o 21 i wstawała o 7. Postanowiliśmy ją dla naszego dobra
przestawić i kłaść wcześniej spać - no i owszem, udało się, zasypia o 20. Tyle, że wstaje już o 6! Wrr. Młodsza rośnie chyba na jeszcze mniej śpiącego dzieciaka - wieczorem zasypia przed 22, budzi się o 6, w ciągu dnia jak pośpi 3 razy po 40 minut, to jest dobrze. Zero taryfy ulgowej
(to tak na pocieszenie dla oczekujących
). Butelki mamy już trzy: najpierw była Calma- faktycznie wymaga ssania i nie zaburzyła u małej odruchu. Wadą było to, że zaczęła przy niej łapać powietrze i dostawała czkawki. Kupiłam dr.Brownsa z rurką odpowietrzającą, ale zaczęła się zachłystywać, bo po Calmie ona mocno ssała, a tu smoczek taki, że leciało jej samo. Kupiłam MAM (do kupienia w aptekach DOZ) i jest ok. Podgrzewacz dostałam, ale mogłabym się obyć. Sterylizatora nie mam i nie planuję mieć 
a jakiej firmy laktator sie tobie sprawdzil?
i czy mozna pobudzic laktacje laktatorem jeszcze PRZED porodem zeby potem kilka dni nie czekac az sie samo rozkreci?
Laktatorem to skurcze mozna pobudzic z tego, co dziewczyny pisaly :)
.
.
[/urlco robisz np z nadmiarem mleka jesli dziecko nakarmione i nie zada wiecej? odciagasz? czy wycierasz w pieluche?
czy mozna pobudzic laktacje laktatorem jeszcze PRZED porodem zeby potem kilka dni nie czekac az sie samo rozkreci?
a powiedzcie czy stosujecie podkłady nieprzemakalne pod prześcieradło w łóżeczku? Możecie jakieś polecić? (chciałabym aby były na gumkę - żeby nie suwały się pod prześcieradłem i żeby "oddychały")