Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeApr 18th 2007
     permalink
    ooo :)) no to fajnie :)) wezne albo te misie ale takie niebieskawo zołte misiaczki :)) a ty jaki zestaw kupiłas?? 3 elementowy ??? qrcze tez juz bym chciala sobie kupic ale musze poczekac na poczatek maja jeszcze zeby kasa była :P a ja juz chce cos miec cos robic :P ehh :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku ja wzielam zestaw 3elementowy bo mi sie strasznie ten ochraniach podobal!!! mimo ze mam juz ochraniacz po Gabie to z tamtego nie bylam zadowolona bo sie marszczyl dlatego wybralam ten i mam nadzieje ze nie pozaluje :)
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM to ja też nie będe się tym przejmowała ... sama zobaczę :bigsmile:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ale zescie sie rozpisaly!!!!a ta wanienka ze stelazem to jaka? ja zacofana ....jest zdiecie jakies?
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    MAMA MNIE uczyla prac wszystko na lewej stronie,bo nieraz sie zapomni ,albo przeoczy husteczke higieniczna z kieszeni i potem wszystko w papierku a tak to sie poprzykleja na lewej stronie a prawa jest czysta,albo cos sie kosmaci i tez pobrudzi inne ciuchy...
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no mnie sie wlasnie tez ten rodzaj ochraniacza podoba :)) ja chyba bede musiala kupic 5 albo6 elementowy bo chyba wypełnien nie mam :P musze sie mamy zapytac ale jakos tak nie moge dopytac :))

a co do wanienki AniuM to ta onda to jest taka ze do pol roku dzidzia sobie lezy po jednej stronie a jak juz siedzi to ją sie sadza po drugiej stronie i ma duzo miejsca :) tak bylo na zdjeciu pokazane :) mysle ze to mnie taniej wyjdzie nawet z ta droga wanienka :) jakies 100 zł taniej :)

Magg a ty mowiła ze zamykałas przewijak łokciem i było dobze :) ale teraz w wiekszosci to raczej ten przewijak nie otwiera sie do gory tylko on jakby zjezdza na doł i do tego juz trzeba uzyc reki :) chyba jednak zdecyduje sie na ta tansza wersje przwijak i wanienka osobno :) dobze ze łozeczko blokuje mi sie tylko jednym ruchem czyli wlozenie takiej metalowej podkowy i juz sie nie buja wiec bede mogła spokojnie zablokowac na czas przewijania dzieciaczka i nie bede musiala sie meczyc :))
    --
  1.  permalink
    aniu - wkleisz tu link do tej poscieli , która kupiłas?
    jesli sliczna to może i ja się skuszę?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 18th 2007 zmieniony
     permalink
    przywiezlismy kolejne worki z ubrankami no i wsyzstko byloby ok gdybym znalazla gdzies te maciupkie skarpetki i buciorki. mialam tego cala mase ale tak zostaly zakamuflowane ze nie odnalazlam tego dzisiaj... coz czeka mnie kolejny wypad poszukiwaniowy bo akurat tego to nie popuszcze :D

Aga - mowisz masz :) jak bedziesz chciala to ci podam nick do tych z allegro.

!Image Hosted by ImageShack.us!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    ooooooo AniuM też piękniusia pościel :bigsmile::wink:
    ja zastanawiam się nad innymi podałam na wątku "przyszłe mamusie" :bigsmile:
  2.  permalink
    dziękowac :)
    Poprosze ten link, to pooglądam jeszcze inne kolorki :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga - na tej aukcji sprzedaz akurat juz zakonczona ale maja tego sporo wystawionego wiec cos znajdziesz

http://www.allegro.pl/item182062156_182062156.html
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zastanawiam sie powoli nad kupnem pieluszek - w poniedzialek bedziemy w warszawie wiec moze na jakiejs promocji bysmy trafili w tesco czy carrefure. tyle ze mam dylemat - dla wczesniakow niby sa pieluszki HAPPY od 1 do 3kg i nie wiem czy nie wziac 1 paczki czy tez od razu wziac ze 2 paczki Pampers lub Happy takie od 2 do 5kg.
    niby w 36tyg dziecko powinno wazyc ok 2800 ale dzieci z wada sa zawse mniejsze i lekarz mowi ze 2kg to bedzie juz dobrze wiec tak sobie mysle ze moze jednak kupic paczke tych 1-3kg?? najwyzej pozniej w szpitalu dla innych dzieciaczkow zostawie jak nam sie nie przydadza... co sadzicie???
  3.  permalink
    Aniu- a te Happy to dobre pieluchy?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 18th 2007 zmieniony
     permalink
    Agus przy Gabie uzywalismy Bella Happy i bylam bardzo zadowolona. Pampersy niestety ja uczulaly!!!
    poza tym Happy jako jedyne z dostepnych u nas na rynku maja wyciecie na pepuszek (u nas akurat opatrunek by byl w tym miejscu pewnie) moje kolezanki je uzywaja i chwala takze mysle ze tez sie na nie skusze.

tutaj info o tych dla wczesniakow (moze Izuni sie to przyda)
    Jak zbudowana jest pieluszka Happy ?
    1. Przewiewna warstwa zewnętrzna
    - chroni przed odparzeniami
    - zapewnia stały dostęp świeżego powietrza do skóry dziecka
    2. Delikatna warstwa wewnętrza "dotyk aksamitu"
    - zabezpiecza przed podrażnieniami
    - szybko chłonie wilgoć wewnątrz pieluszki
    i nie pozwala jej wydostać się na zewnątrz
    3. Pojemny wkład chłonny
    - zmienia wilgoć w żel
    - pozostawia ją z daleka od skóry dziecka
    4. Szeroki, elastyczny* rzep
    - utrzymuje pieluszkę na właściwym miejscu
    - idealnie dopasowuje do ciała dziecka
    - umożliwia wielokrotne zapinanie
    5. Falbanki, gumki ściągające
    - gwarantują dobre przyleganie pieluszki do ud dziecka
    - zabezpieczają przed wydostaniem się zawartości pieluszki
    Pieluszki Happy Before Newborn zostały zaprojektowane z myślą o wcześniakach, kiedy to pieluchy od 3 kg są jeszcze za duże. Specjalne wycięcie z przodu pieluszki chroni pępęk niemowlęcia przed zbędnymi podrażnieniami.

opakowanie 46szt - 28zl na allegro (u mnie w miescie w zadnym sklepie ani aptece nie sa dostepne!!!)

te NEWBORN (2-5kg) pakowane sa po 42szt i cena na allegro 29,99
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeApr 19th 2007 zmieniony
     permalink
    AniuM dzięki za info i że myślisz o NAAAAS :kissing:, ale ja siama nie wiem jakie mężyk ma kupić - bozieeeeeee ...
  4.  permalink
    Cena zachecająca, więc skoro byłas z nich zadowolona to może właśnie te Happy?
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeApr 19th 2007
     permalink
    no właśnie a cena jak dla mnie rewelacyjna [na allegro], muszę obkukać jak jest u mnie w marketach i czy wogóle są :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agus no ze Happy to ja prawie pewna jestem ale chodzi mi o rozmiar... czy brac te 1-3kg czy jednak juz te 2-5kg

Izunia - jesli idzie o hipermarkety to tych dla wczesniakow nie widzialam w zadnym (tesco carrefure geant) ale w sklepach dzieckowych w warszawie byly wiec moze i u ciebie sie znajda.
  5.  permalink
    Ja bym brała 2-5
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja sie obawiam ze te pieluszki do 5kg moga malcowi siegac pod paszki. skoro te 2kg to ma byc taka juz dobra waga i raczej lekarze nie kaza mi liczyc na wiecej to nie wiem... chyba sie skusze na 1 paczke tych najmniejszych najwyzej pozniej w szpitalu zostawie... nie chce zostac z reka w nocniku ze nie mam dziecku co nalozyc
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Zawsze możesz jedną paczkę tych mniejszych kupić. Myślę że i tak je zużyjesz nawet jak maleństwo będzie ważyło 2800....Tak myślę.
    Słuchajcie remont jest straszny wszędzie kurz, wszystkie kąty będe musiała sprzątac jejuniu chyba posiłki wezwę- mamę i teściową do pomocy ....

A po tym wszystkim dopiero bede mogla prać prasować i kupić co mi jeszcze brakuje :confused:
    --
  6.  permalink
    magg- ale za to juz bedziesz miała ślicznie:) Jak Ty będziesz układac w szafach, to u mnie dopiero się zacznie...
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Magg - nie przejmuj się, poradzisz sobie, a później będziesz bardzo zadowolona, że udało ci się zrobić takie wiosenne porządki! Ja przed Świętami tak miała, malowanie i sprzątanie wszystkiego, mycie okien, mebli, wszystkich kącików itd.! Ale jak teraz jest fajnie - wysprzątane, świerze, można prać, prasować, układać i jest SUPER!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg posilki sa jak najbardziej wskazane!! pamietaj o wczorajszy OPR od lekarza jakby co ;)

dziewczyny a wy jak w koncu kupujecie tradycyjne gruszki do noska czy jednak aspirator FRIDA? bo ja sie tak zaczelam zastanawiac co wybrac i juz sama nie wiem...
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja kupiłam już normalną gruszkę do noska z wymiennymi, silikonowymi końcówkami!:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    A ja kupię dopiero wtedy, kiedy będzie taka potrzeba. Jeżeli taki zupełny maluszek bedzie miał katarek to napewno kupię Fridę, a jezeli bedzie juz starszy to wtedy gruszkę.
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    o dobre podejście Aga ja też poczekam w koncu apteka pod nosem!
    No mam nadzieję że juz niedlugo będzie po tylko dzisiaj ku.... de futryny nie mogą wykuć starej i huuuuk okropniasty w dodatku alergia mnie dopadla, nos mi rozsadza i zebranie w szkole dzisiaj Jeziu przerasta mnie coś chyba...
    --
  8.  permalink
    Magg- no to znowu mamy zebranie tego samego dnia :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga to tez jest rozwiazanie pod warunkiem ze nie mieszka sie w pipidowie i znaja cos takiego jak FRIDA :) no nic na razie kupie gruszke - mniejszy wydatek ;)

Magg - jak masz wode morska to sobie wpusc do nosa, troche ci ulzy
  9.  permalink
    Aniu- a nie można u Ciebie w aptece zamówić w razie potrzeby? U nas na zamówienie towar jest najdalej nastepnego dnia...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    DRONKA piękniusie - ale ja już mam rożki - mamusia mi już kupiła :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no Ja muszę kupić sobie! Ostatnio chciałam z Feretti ale wszystkie wykupione były w sklepie więc siedzę sobie i szukam na internecie!
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    a z feretti na allegro, czy w innym sklepie internetowym to nie mają? Ty zdaje się masz pościelkę z Feretti! A może w sklepie sobie zamów, ja tak zrobiłam z GLUCK -iem! Fajnie bo wszystko jest z tej samej firmy i w tym samym wzorze!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWUŚ tak też chyba zrobię!
    Iwa mam pytanie masz w łożeczku opuszczane szczebelki czy wyjmowane?
    sama już nie wiem z jakiej firmy kupić bo każde ma coś co mi się podoba i jest za duży wybór

ooo a tu ciekawa pościel z Klupsia
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a tu firma PALI jesio ale mają ładniutkie rzeczy :))

•  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Zanim zamówiłam pościelkę z GLUCKA to podobała mi się też ta z KLUPSIA i jeszcze takie seledynowe misie! :bigsmile:

Stolarz zrobił nam z wyjmowanymi szczebelkami, ale ich wyjęcie nie będzie takie proste jak w tych sklepowych, bo po pierwsze w sklepie wyjmowane szczebelki są okrągłe, a ja chcialam takie "deseczkowe", a po drugie to nasze łożeczko jest z twardego drewna! Stolarz powiedział, że jaby coś to go wezwać i on się tym zajmie, ale chyba damy sobie radę, chociaż narazie nie próbowałam! :wink::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Ladybird - wydaje mi sie, że opuszczany bok do niczego ci się nie przyda, zdaje się, że nie jesteś malutka, więc nie będzie ci przeszkadzać bok łóżeczka w wyjmowaniu dzidzi z niego, zwłaszcza, że na początek jest najwyższy poziom! A wyjmowane szczebelki kiedyś na pewno będą przydatne i dla dzidzi i dla ciebie pośrednio! :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorngL
     permalink
    Gdy miałam praktyki w Domu Dziecka - takie z opuszczanym bokiem było świetne Można usiąść wygodnie w fotelu,opuścić bok i trymać malca za rączkę, albo głaskać po główce. Wygodne, bo nie trzeba stać ani wkurzać się, że rękę blokują szczebelki.
    Igdy pojawi sie dzidzia, to właśnie bedę szukać z opuszczanym. Dla mnie to super wygoda (jak siedzisz).
    No i z karmienia na fotelu nie trzeba z dzidzią wstawać (dobre, jak ktoś karmi piersią w nocy a nie śpi z dzidzią) - można odłożyć dziecko "na siedząco".
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    pytam bo te z bokiem opuszczanym sa fajniejsze niż te ze szczebelkami wyjmowanymi! ale na razie mam na oku klupsia ze szczebelkami wyjmowanymi! Przy córze też takie miałam a nie wiem jak się ma bok opuszczany więc zapytałam!

IWA no zawsze te z bokiem opuszczanym można dać do przerobienia do stolarza aby te płaskie deseczki były wyjmowane :))
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    To się zgadza! Pozatym nie ma co kryć, te z płaskimi deseczkami łóżeczka wydają się ładniejsze i solidniejsze!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    IWA wiem i dlatego mi się one bardziej podobają! ale ich wada to brak wyjmowanych szczebelek :((
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    To się da załatwić - poproś stolarza, nam tak zrobił! W ostateczności złapiesz piłkę do drewna i wypiłujesz 2 szczebelki, a jak kiedyś będziesz chciała jeszcze użyć to łóżeczko to się je wklei!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Lady właśnie ta pościel mi się ostatnio strasznie spodobała :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg jest słodziutka jestem tylko ciekawa jak wygląda na żywo :))
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ano ciekawe...
    Lady masz gdzieś linka do tej pościeli?
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    posciel sliczna ale niestety dla ograniczenia kosztow została mi firma MAMO-TATO :) ale widziałam z glucka chyba piekna posciel ale taka frotkowa bardziej :) kupie dzieciaczkowi na zime zeby cieplej mu było :)) bo my tu na 4 pietrze to w zime mamy zimniasto a w lato upalnie no ale co zrobic :)

tu moze nie widac dobze materiału ale to taka mieciusia froteczka :))

--
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a zobaczcie sobie tę bajkową pościel
    http://www.bajkowaposciel.pl/
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a czemu małych nie ma z kubusiem :cry:??? :smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.