Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Penny wzywamy Cię
Doczytałam dopiero o co chodzi :) Dziewczyny ja wkładek używałam w ogóle mało, bo mam dobre zaworki, ale miałam i wielorazowe i jedno i po stokroć lepsze są w moim odczuciu te pierwsze. Przede wszystkim oddychają, co jest bardzo ważne dla piersi, które faktycznie na początku będą trochę obolałe. Po domu to w ogóle na początku chodziłam z gołymi piersiami bo było lato i wielkie upały. Czytałam i słyszałam, że przy jednorazowych zwiększa się ryzyko jakiś grzybków które mogą się wówczas pojawić. Wiadomo, wilgotno, ciepło, nieprzewiewnie. Całym sercem polecam wielorazowe, już nie wspomnę o walorze estetycznym i ekonomicznym. Są śliczne, można kupić w różne kolory czy wzorki i wiadomo, że środowisko na tym mniej ucierpi :> Można też po prosty powycinać sobie z tetry kółka i zszyć na maszynie, do domu jak znalazł, a na wyjścia mieć wielorazowe nieprzemakalne :) Czy to nie jest też tak, że sutki może uszkodzić nieumiejętne przystawianie noworodka do piersi? Zbyt płytko?

Czy to nie jest też tak, że sutki może uszkodzić nieumiejętne przystawianie noworodka do piersi? Zbyt płytko?
)
Z mojego doświadczenia najlepsze są: Boots Maternity (opakowanie w kwiatki) i Tommee Tippee.

fakt, nie pomyslalam o kręgosłupie - poczytam. ewentualnie dokupię twarszy materac.
_sushi_: Ale jedna wkładkę nosisz tydzień?
tak jedną bo obecnie nie wycieka mi tyle mleka,wcześniej zmieniałam co trzeci dzień i prałam.
lubisz być zgryzliwa co
A jeśli tygodniowa wkładka z wyciekającym mlekiem nie przeszkadza Ci...to w sumie nic mi do tego
Warto też przed porodem wyciągać/naciągać sutki - jest taka specjalna strzykawka...Magda_a - taka odcięta z drugiej strony? Hehe, mnie ona przerażała, więc nacierpiałam się przez 2-3 tygodnie, jak dziecko wyciągało mi sutki, brrr... do dziś na wspomnienie tych przeżyć przechodzi mnie dreszcz

Myśmy dostali w spadku usztywniany i na rzepy, więc nie zaglądam mu zbytnio w zęby 

Ewunia dalej śpi w łóżeczku 120x60 i na pewno nie jest jej ciasno.

[co mi się wydaje zupełnie niemożliwe]

I czy kupowałyście jakieś lampki nocne do karmienia, jeśli tak co coś polecacie?