Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja polecam herbatkę Herbapolu,

Sardynko, tu nie chodzi o imitację piersi, tylko o fakt, że w tej calmie mleko nie spływa od razu do smoczka- dopiero jak dziecko zassie, poleci do smoczka tyle mleka, ile dziecko zassalo

- no ale to wychodzi w praniu dopiero 
, dlatego ja bym nie inwestowała od razu w drogie butelki tylko kupiła 1 tańszą, bo i tak dziecko i różne sytuacje po porodzie zweryfikują nasze plany
Mamy tylko ubranka. Aż mi się śniło ostatnio, że do szpitala trafiłam i do męża mówiłam, żeby wszystko kupił, bo my nic jeszcze nie mamy. Ale w sumie stwierdziłam, że na drobne nie będę się rozmieniać i kupię wszystko w jednym czasie. Po 10 maja. A takich rzeczy jak sterylizator, laktator i podgrzewacz nawet nie umieszczałam na liście. Jak będzie potrzbne, to wtedy kupię.
najważniejsze, żeby dysk był w pełni sprawny.
. Ja medele mini electric odradzam. U mnie sie nie sprawdzila. Ja czasem uzywalam avent reczny (jak musialam gdzies wyjsc np). I byl 100razy lepszy niz ta medela.

To są zwykłe butelki, po prostu ;) Calma jest zupełnie inaczej skonstruowana. Podejrzewam, że nie u każdego dziecka butelka "popsuje na amen" umiejętność ssania piersi (nie znam się od razu zaznaczam, bo moja jadła tylko pokarm ściągany, a później mm), ale na prawdę nie ma ich co porównywać, ja bym ani o MAM-ach ani o Brownsie nie powiedziała, że wymagają specjalnie silnego ssania.
Też zaopatrzę się w jedno opakowanie mleka modyfikowanego. (mieszkam na wsi, sklepu nocnego nie mam).
[/url
ale używamy butli bardzo rzadko, więc nie stanowi to problemu. Mechanizmu ssania nie popsuła, jest tak samo średni jak był