Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
moze bardziej dziecko chce bliskosci i przytulania a nie mega cycowatego smoka???
Jasiek był smoczkowy od samego początku. Kupiłam na pierwszy ogień aventa i załapał. Jak miał koło 4-5 miesięcy próbował ssać palca ale go pilnowałam i się oduczył. Zdecydowanie bardziej wolałam, że używa smoczka bo łatwiej się go pozbyć później. Mojej znajomej synek, lat 5,5, to tej pory ssie kciuka.
szukam opinii nt ręcznego z aventa
to i tak super, u nas pobudki co 20 min, więc brałam ją do łóżka i Kinga ssała a ja spałam, inaczej się nie dało ale przeszło z czasem
i iewentualnego przelozenia na butelke
Ja go mogę polecić z czystym sumieniem.
Uś, właśnie robię sobie listę na wzór i podobieństwo Twojej. Tak aby mieć rozeznanie co kupić w przyszłości, w jakich ilościach i jakie rozmiary. Mam czas na przemyślenie listy, więc najwyżej z czasem odrobinę ją zmodyfikuję, ale podstawa już jest
będziemy mieli problem z odzwyczajeniem, ale trudno:)
U nas w szpitalu smoka nie można było dawać...
Tylko tu chodziło głównie o to, że smok u tak małego dziecka zaburza ssanie piersi, a mój szpital był mega nastawiony na cyckowanie ;) ja jestem taka że nie dam se niczego zabronić
pewnie popyskowałabym tam im troche hehehe
--
to i tak super, u nas pobudki co 20 min, więc brałam ją do łóżka i Kinga ssała a ja spałam, inaczej się nie dało ale przeszło z czasem
Tylko tu chodziło głównie o to, że smok u tak małego dziecka zaburza ssanie piersi, a mój szpital był mega nastawiony na cyckowanie ;)
Nie podoba mi się że na tym forum atakowane są dziewczyny które nie leżą 24h/dobbe z dzieckiem w łózku.
Tylko tu chodziło głównie o to, że smok u tak małego dziecka zaburza ssanie piersi, a mój szpital był mega nastawiony na cyckowanie ;)
No była, była informacja, źle to ujęła z tym zakazem :D Fajnie, tylko to chyba powinna być pomoc/informacja, a nie nakaz/zakaz, nie?
spoko,przecież dziecko to nie zwierze i przychodzi czas że naprawdę wiele rozumie.
Ja tam dobrze rozumiem matkę, która chcę mieć trochę czasu dla siebie, a nie leżeć z noworodkiem 24 na dobę przy piersi.