aha, ja mam m5 wiec dzidzia bedzie miala swoj pokoik od razu. Chce kupic jakas komoda, szafa mi regal, ale jak ogladam ceny to mnie glowa boli. Chyba kupimy cos z ikei :(
100krocia - a może zamówcie coś u stolarza! Ja wybrałam mebelki z GLUCKA z jasnego drewna, ale ceny porażające i zamówiłam u swojego stolarza! Mam szafę z 3 szufladkami, komodę z przewijakiem, półkę nad komodę pod którą powiesiłam przybornik, i witrynę tzn. na dole dwie szerokie szuflady , a nad nimi półki z drzwiczkami oszklonymi, no i oczywiście łóżeczko z szyfladą! Mebelki z drewna brzozowego - jaśniutkie, komplet śliczny - jak na mój gust i w rozsądnej cenie.
Byłam dziś w jednym sklepie z ciuszkami dla Bobasów i innymi rzeczami i się załamałam. Chciałam kupić jakiegoś pajacyka lub śpioszka na 46-50 były aż 2 w rozmiarze 44 i 46, taka byle jaka ala'bawełna, właściwie to nic specjalnego bo biały gładki pajacyk, rozpinany na całej długości i nogawkach na zatrzaski, które od spodu nie były niczym osłonięte - a cena ... 39zł wrrrr nie kupiłam nic i wyszłam ze sklepu. Poszłam kawałek dalej i kupiłam zaniżoną rozmiarówkę 50 pluszowy pajacyk, biały z błękitnymi kieszonkami, rękawkami i misiem na środeczku za 19zł. Jak mój braciszek podrzuci mi aparat może uda mi się zrobić zdjęcie. Stwierdziłam ze współczuję mamusiom wcześniaczków, bo chcąc założyć bobasowi coś ładnego trzeba się nałazić a cena z kosmosu :( W dwóch sklepach pytałam o duże rożki (90cm) były w 1sklepie ale tylko niebieskie i różowe a ja chciałam uniwersalnego jakiegoś a tu rozczarowanie. Albo kupie na allegro albo coś z tych mniejszych niestety. Nałaziłam się jak wariat a w końcu nie poszłam obejrzeć wózków. Oglądałam za to łóżeczka i jestem bardzo rozczarowana, bo te co są w okolicy 100zł są beznadziejne i nie wiem czy wytrzymają 1 dziecko i się nie rozleci. Jestem jakaś wybredna chyba, a może tylko to że pamiętam jakie łóżeczka były te 10 lat temu a widzę jakie są teraz.
And rozumiem co masz na mysli mowiac o tych ubrankach tycich, u nas kaftanik na 44/50 kosztuje 26zl, body takie okryj bieda mozna kupic po ok 16 no a spioszki i pajacyki tylko na 56 najmniejsze sa dlatego ja postawilam na PEPCO tam nie przeplacam a przynajmniej wybor spory jest takze pajacykow spioszkow i rampersikow
Ja z kolei kupiłam kilka sztuk dla chłopaszków w Instytucie jest taki fajny sklepik - robi furorę bo wiadomo, że na poziome "zero" jest oddział dla wcześniaczków [OITN]. Przyznam, że ceny w normie: kafatniki 48/50 po 6,- i 8,-; body po 12,- czapusie i skarpetusie od 3,- do 7,- i co najważniejsze wsio bardzo dobra bawełenka jestem zadowolona !! A cio tam cyknę fotki i zobaczcie same
Znalazłam świetne tapety dla dzieci. Są serie: farma, zoo, bajki, budowa... Ceny tez nie takie straszne. Rolka tapety u mnie w sklepie :29zl. Gruby border też 29zl. Tutaj mozecie sobie poogladac: http://www.tapeto.de//index.php/cat/c106_4-Kids.html My zdecydujemy sie chyba na farme. Dół bedzie zielony w kurczaki, potem border z farma i gola delikatna zółta. Sa tez fototapety na cala sciane pasujace do tapet, grube pasy tapety na dół z rysunkiem farmy i takrze takie balie tapety w kontury do malowania dla dzieci. Jak je wczoraj ogladalam w sklepie to bylam zachwycona. :)
Izunia super i się cieszę że masz taki sklep. bo faktycznie ceny wg tych co ja widziałam wczoraj są rewelacyjne. A ja wczoraj poszalałam na allegro i kupiłam kilka rzeczy dla Bobasa - jak dojdą do mnie wstawię foto :)
ja tez pobuszowałam na allegro wczoraj :D kupiło sie pare koszulinek w sensie takich polo spodenki na szelkach i inne takie ubraneczka bo cos trza było małemu kupic tak na wysjcie :)wszytsko takie malutkie i sliszniutkie :D i tanie :D za 12 zł za 7,50 :D ahhh allegro :D powklejam pare zdjec z aukcji i sie pochwale ;)
Jak mi się chce to patrzę opis po opisie, ale najczęściej wchodzę w 56 i tam sporo jest 50 - ale też trzeba czytać opisy. Od czasu do czasu wpisuje odmiany słowa wcześniak - wcześniaczek - wcześniaka itd. Wczoraj kupiłam taki becik za 7,5+7 wysyłka
I między innymi taki komplecik na rozmiar 56 za 3,95
Byłam dzisiaj u koleżanki w szpitalu, która od wczoraj ma Skarbika do przytulania - 4,200 i 55cm... wycałowałam maleńką i w ogóle :) jak ja chcę lipiec - sierpień ....
And z ta odmiana wczesniak wczesniaka to mam to samo :D tyle ze ja jestem mega upeirdliwa jesli idzie o kolorki wzorki etc wiec czesto nie udaje mi sie na nic trafic... licze ze jutro maz mnie w ramach pocieszenia zabierze do pepco i moze cos upoluje jeszcze :)
aukcje u Agutki tez przegladalam ale cenowo dla mnie zadna rewelacja jak za uzywane rzeczy. szczegolnie zniechecajace sa zapiecia na pleckach, brrr nie lubie takich bo mam wrazenie ze malenstwo beda uwierac :) za to szalenie mi sie te body I love dad podoba chociaz jakis czas temu po 12zl widzialam takie nowe tylko aukcje pzregapilam.. no ale za to ten zestaw ostatni jest po prostu PRZECUDOWNY!!!! ja po cichutku licze ze po niedzieli przyjdzie juz paczka od sis i bede wiedziala czego i ile mam kupowac chociaz ona zapewnia ze juz tych tycich mi wystarczy... to sie okaze :)
zaliczylismy sklep z rzeczami dzieckowymi - kupilam przewijak ostatecznie bez tego ochraniacza z tylu bo pani twierdzila ze w hurtowni maja tylko ten wzor szkaradny w laleczki chucky i kury wiec zrezygnowalam i wzielam taki: http://www.polskaanglia.pl/allegro/przewijaki/nadstawka/600/41.jpg
no a pozniej wyciagnelam mezyka do pepco rozmiaru 50 bylo sporo ale postanowilam ze na 1 rzeczy poprzestane (pajacyk bialy za 9,99) i ewentualnie dokupie jak juz paczki dostaniemy bo za duzo takich maluckich to tez moze nie bedzie potrzeba...
dla tych ktore planuja kupic Jedo Bartatina - dostalam dzisiaj odpowiedz z bobowozki ze gwarancja jest 2letnia a wiec moim zdaniem suuuuper.
aaaa w Rossmanie maja promocje na proszek Persil Sensitive - 17,99 za 2kg (normalnie u nas 24zl kosztuje) i na pieluchy Pampers Newborn 2-5kg bo paczka 44szt za 20.99 a nawet w hipermarketach po 24zl widzialam
czy ktoras z was kupowala kocyki na allegro? chodziloby mi o jakies w miare tanie a ladne i dobrej jakosci
Kocyków nie kupowałam na allegro wiec nic nie powiem na ten temat. Ale bardzo dziękuje za informacje promocyjne, już przekazałam koleżance :) ja może jutro wpadnę po drodze do Pepco tak niechcący :) Muszę starszej kupić białą spódnicę a ponoć tam są fajne, więc "niechcący" jakiś śpioch się zawieruszy w koszyczku (dobrze że mój M nie czyta co ja tu piszę hahaha)
And spodniczki maja dziewczece cuuuuudne, malej dzisiaj kupilam rozowa taka z wszytymi spodenkami i do tego bluzeczka za cale 14zl, gruba porzadna bawelna... dla siebie tez znalazlam tuniczke za cale 9.99 tylko ze okazalo sie ze jest zaciagnieta na plecach a drugiej blekitnej nie bylo a ja w rozach niezbyt sie czuje... takze jutro niechacy zzapodziej sie w pepco mysle ze wyszukasz sporo fajnych rzeczy :) aaaa no i byly rampersiki letnie na 50cm po 6zl :)
A ja dziś zrobiłam pierwsze zakupy dla mojego maleństwa 1 rampersa i 3 bodziaki. Mojemu mężowi tak fajnie się oczka zaświeciły jak zobaczył :) rozpłynęłam się normalnie ;p
And nie wiem ile lat ani wzrostu ma twoja cora ale widzialam tam biale spodnice tak na oko na 150wzrostu i byly rewelka.... sama bym taka przywdziala :)
MalaMi - gratuluje pierwszych zakupow, teraz to juz tak jak i my staniesz sie uzaelzniona :)
a ja wlasnie na allegro wykupilam 3pajacyki 0-3M za cale 13zl a ze u babki biore kilka rzeczy bo i dla Gabrychy no i jeszcze na kilka aukcji 50/56 poluje wiec w sumie mi sie oplaci :)
Aniu moja pociecha nosi rozmiar 140-148. A widziałaś tam może białe balerinki albo inne białe wygodne buciki (do tańca - ale nie sandały)? niebawem się zmobilizuję i tam pójdę - a może po obiedzie. Wczoraj zrobiłam sobie spacerek na działkę i wróciłam bardzo zmęczona. Nogi mi nie puchną ale bardzo bolą, nawet w najwygodniejszych sandałach i klapkach :( A do tego dochodzi ból kręgosłupa wrrr
And balerinek ani innych takich bucikow to tam nie ma, w sumie tylko jakies klapki czy sandalki sie zdarzaja innych do tej pory nie widzialam. u nas jest taki sklep RAY czy CTO (cos w stylu ccc tylko taniej) i tam np przeroznosci mozna znalezc. www.cto.pl moze i w twoich rejonach oni dzialaja. mi kregoslup nie dokucza a nogi ani nie puchna ani nie bola i zeby nie bole brzucha to bym ciagle gory przenosic mogla... myslalam ze dzisiaj meza na ryneczek wyciagne i kupie sobie balerinki bo ilez mozna smigac w sandalach ale ciocia sie w gosci zapowiedziala z rana wiec juz po wyjsciu... no nic moze kiedy indziej... maz sie smieje ze najpierw to ja powinnam zrobic przepiorke w swoich bucikach a pozniej po nastepne leciec i chyba to mi zostaje.
Ciuszki milutkie :) Niestety u mnie takich sklepów nie widziałam i nie ma :( w ccc ostatnio nie podobają mi się ceny a nie mam ochoty kupować jej butów droższych, bo w kwietniu kopiłam jej adidasy za 75zł i już miauczy że się robią za małe noga jej rośnie strasznie, zresztą cała zaczęła rosnąć jak kwiatek na wiosnę - za szybko hahaha. Może w tesco coś będzie ale nie mam sił dzis chodzić
Stokrociu super. Ślicznie to wygląda. Zdobyłam się dzisiaj na spacer na plac zabaw i padłam jak pies pluto, miałam gości i w końcu nie poszłam do Pepco, moze jutro dziś już siedzę i się nie ruszam
Dziewczyny - wczoraj przywieźli mi ostatnią rzecz do pokoiku dzidzi - fotel dla mamusi do karmienia! Na poczatku miał być bujany, ale w ostatecności wybrałam taki na drewnianych płozach - taki co delikatnie sprężynuje - jest super! W sobotę stolarz dowiózł nam płytę na szufladę w łóżeczku i pałąk pod półkę na przybornik! Jak skończę z układaniem wszystkiego, wieszaniem i zakładaniem to cyknę fotkę i wam wkleję!
a ja szaleje na allegro, a co tam raz sie zyje a ubranka po 3zl z fimr typu next gap czy mothercare do mnie przemawiaja i to bardzo bo taniej niz w lokalnych ciuchlandach (u nas sa po ok 8-10zl za szt). Poluje na kolejne pajacyki i rampersiki na 0-3 bo takowych mam najmniej...
wlasnie pokupowalam na allegro te pajacyki 0-3M kazdy po 3.45 i tradycyjnie wsyzstko u jednej osoby mam jeszcze u niej kilka aukcji na oku i mysle ze ceny beda podobne wiec w sumie sie oplaca bo jakby nie bylo to przy 8 rzeczach wysylka 8zl to tylko 1PLN na ciuszku drozej. za 4-5zl to ja nawet w ciuchlandzie nie kupie po tyle...
a propos gromadzenia wyprawki a dokladnie wozkow - widzialam dzisiaj jak babka walczyla z 3kolowym volantem na podjezdzie na schodach. bo na 2 nie szlo jechac a tym trzecim zaczepiala o schodki miedzy rownina.. zapytalam jej czy jakos moze jej ten wozek wtargac pomoge i dopiero facet ktory sie temu przygladal sie zreflektowal i powiedzial ze moze lepiej on pomoze a nie kobeita w caizy i ostatecznie wtachał ten wozeczek pod pacha, coz 3kolowce nie zawwsze zdaja egzamin w miejskiej dzungli
100krociu swietne te pajacyki!!! tylko powiedz mezykowi zeby bral raczej na dlugie nogawki wsyzstko bo jak maluszek ma byc pazdziernikowy to w tych krociutkich gatkach nie poszaleje ;) moim faworytem jest ten zielony z zyrafka :) jestem zielonomaniaczka a i pomaranczowy tez kocham hehehe
Tak, M juz dostal szkole :P Naszczescie to co kupil na krótki rekaw i nogawke to duzy rozmiar (74) wiec bedzie na przyszla wiosna i lato. Ciuszki u góry są kupione w tuszynie po 13.50 za komplet. Pajacyk niebieski dorgi, kupiony w sklepie az 44 zl, ale nie moglam sie oprzec :P
dziewczyny odkrylam wlasnie ten sklep i wpadlam wrzucic wam linka... moze ktoras na cos sie skusi bo maja sporo baaaardzo ladnych ubranek no i ceny przystepne http://www.szafamalucha.pl/index.php
A ja dziś w ciucholandzie kupiłam 2 białe pajacyki z Puchatkiem rozmiar 48 po 7zł i aż skakałam z radości bo stan idealny (firmy EARLY DAYS). No i w sklepie kupiłam rożek ... Byłam pooglądać wózki i łóżeczka i chyba zrezygnuje z PegPerego i Deltima i kupie coś zwykłego polskiego ... Jeszcze nie wiem ale tak mi chyba wyjdzie najtaniej i najbardziej funkcjonalnie. Wątpię bym w gondole wsadziła szkraba który będzie miał 5-7 miesięcy, a w miękkiej gondoli wyjmę usztywnienie i mam śpiworek przynajmniej na zimę ... Ehh już sama nie wiem - zobaczymy jeszcze. Łóżeczko takie zwykłe będę chyba brała ale nie wiem co z materacem. Mam do odbioru fotelik 1 osobowy (sofkę) rozkładaną do spania (znajomi oddają za symboliczną złotówkę - stan idealny bo nikt tego nie używał a mebelek ma pół roku). Więc jak dzidzi przestanie się łóżeczkować będzie spać na tym.
And co do gondoli to zalezy jaki wozek wybierzesz, np bartatina ma 80 na 35 wiec jest spora i na forum na gazecie czytalam ze dziewczyna wozi w niej 7 miesiecznego malca spokojnie a maluch dosc duzy. Ja jakos do tych miekkich nie mam przekonania bo one w ogole jakies takie malutkie mi sie wydaja a deltim... coz brak regulacji wysokosci raczki skreslil go w przedbiegach. A co do lozeczek - jak sie nie myle to Jemma kupila takie fajne turystyczne ktore i do spania spokojnie sie nadaje i cena byla w miare ok.
Wiecie co no po prostu się dzisiaj wściekłam! Przyszła wreszcie wyczekana pościel dla mojej dzidziolki i co zawód na calej linii!!!!!! Cały materiał paseczkowy wygląda tak:
W miejscacach podwójnie zszytych to wygląda jakby bylo brudne lub zapleśniałe wystosunkowałam odpowiednie pisemko do gościa wraz ze zdjęciem i czekam na odpowiedź. Ciekawa jestem co on na to!
Magg no nie dziwie sie ze jestes wsciekla... kolor odbiega moim zdaniem od tego co przedstawione na aukcji i to bardzo. czy wszystkie elementy sa takie czy tylko w jakims skrawku???? ja u 2o2 bralam wozek dla lalek dla malej (taki po cholerze drogi bo prawie za 300zl) i wszystko ok bylo, kolezanka u niego wziela wozek tako i tez bylo ok, mam nadzieje ze facio sie odezwie i wszystko wyjasnicie
kolor jest ok tam wzięłam go pod słońce żeby było widać te plamy, cały materiał w paseczki wygląda jak przesiany.... Czytałam komentarze o nim i było oki a tu taki pech no... Myślę że to jest jakaś wada materiału albo seria wadliwa bo moim zdaniem tycj przebarwień nie powinno być! Tu jest jeszcze jedno zdjęcie powleczona podusia no ewidentnie jak zapleśniałe
Magg ja mysle ze ten sprzedawca moze byc zupelnie nie winny, nie sadze zeby rozpakowywal kazdy komplet poscieli i sprawdzal co i jak, pewnie to wina producenta i sadze ze reklamacja powinna zostac przyjeta, teraz tylko walcz zebys nie pokrywala kosztow przesylki do sprzedawcy bo to przeciez nie twoja wina!!!