No dokładnie nie zamierzam pokrywać kosztów dobrze że jeszcze mam trochę czasu zanim się dzidzia urodzi A ten komplet jest jedyny ktory mi się tak podoba i nie chcę go odpuścić!
Magg a wiec tym bardziej walcz o swoje :) a jak poza tym on wyglada? zadowolona jestes i usatysfakcjonowana jesli idzie o jakosc materialow poza tymi wpadkami materialowymi co nam tu piszesz???
Magg zestresowałam się jak to przeczytałam bo ja własnie mam zamiar zamawiać dwa komplety pościeli z wypełnieniami i sama nie wiem cio teraz zrobić ... hmmm zaryzykuję bo mnie też na allegro podobają się jakoś najbardziej a Ty walcz KOBIETO o swoje bynajmniej niech gościu wymieni towar !!
Apropo wózków! To ja dzisiaj przez wózek się popłakałam! Nie wiem czy pamiętacie, ale zamówiłam już w marcu wózek z nowej kolekcji X-landera XT - trójkołowy w kolorze zielonym i wyobraźcie sobie, że do dnia dzisiejszego go nie dostałam, bo producent ma problemy i sklep do dziś nie otrzymał zamówionych przez klientów wózków! Dzwoniliśmy co tydzień, jeździliśmy i nic! W końcu wysmarowałam odpowiedniego maila do producenta i dostałam odpowiedź, że nie wiedzą kiedy będzie kolejna partia produkcyjna, bo wózki nie są produkowane u nas i sami czekają na zejście z taśmy kolejnej parti! Podsumowując - ja na dniach rodzę, a wózka niet! Na szczęście mojemu mężowi udało si znaleść wózek X-lander 2007 ale XA - czyli czterokołowy z 2 przednimi obrotowymi (ten też mi się podobał), jutro ma być do niego zielona gondolka, więc go kupimy! Natomiast fotalik muszę dokupić w sklepie internetowym - już znalazłam taki w którym on jeszcze jest!
Także dziewczyny - jeżeli chcecie wózek z nowej kolekcji X-landera 2007 to radzę nie zamawiać w sklepie, hurtowni, czy na internecie, tylko jak go dotykacie i widzicie w sklepie na własne oczy to bierzcie od ręki, bo zamawiając u producenta nie wiadomo na dzień dzisiejszy kiedy go dostaniecie! Ja myślałam, że 2 i pół miesiąca wcześniej wystarczy i się przeliczyłam! A nie jest miło na sam koniec denerwować się z powodu braku wózka, czy fotelika!
Izunia Zuza dzieki... ja po prostu jestem juz taki upierdliwiec dociekliweic ze nim w cos co kupie zainwestuje kase (a zwlaszcza niemala) to musze znac wszystkie wady i zalety oraz rozwazyc dana rzecz pod roznymi wzgledami, tak to jest jak sie z pieniazkami trzbea liczyc...
Iwa widac wam byl pisany jednak wozek 4 a nie 3 kolowy. Mam nadzieje ze bedziesz i z tego zadowolona. My bedziemy bartatine brali w sklepie online www.bobowozki.pl - pisalam do nich i maja cala kolorystyke od reki wiec jakos sie nie obawiam, zreszta u nas zakup dopiero bedzie dokonany jak sie sytuacja z malcem ustabilizuje, ja sobie bede z maluszkiem w szpitalu a mezu zamowi i jak wrocimy to w domu juz bedzie niespodziajka :) a swoja droga z niektorymi modelami to sa niezle chryje - znajoma chcac zamowic mutsy w kolorze niebieskim uslyszala ze okres oczekiwania od 3do 5 miesiecy wiec wziela czarny i juz tez 7tygodni czeka i cisza...
AniuM my zdecydowaliśmy się na wózek bliźniaczy TAKO - ten nam najlepiej odpowiadał i pod względem wizualnym jak i cenowym - teściowie dali na wózek Teraz zastanawiamy się nad kolorem i odbierzemy wózek w Częstochowie bezpośrednio u producenta. A nawiasem mówiąc, to bardzo dobrze, że jesteś dociekliwa i sprawdzasz wsio dokładnie - moim zdaniem to zaleta
Co do wózków to spodobał mi się Mutsy 3 kołowy, ale jeszcze nie podoba mi się cena. Ma sporą gondolkę, jest lekki fajnie leciutko się go pcha. Z tradycyjnych wózków śmiał się do mnie Abdor z miękką gondolką. Ale naprawdę nie wiem jeszcze który wybierzemy. W okolicy 300-400 zł na Allegro można już Deltima Fokus kupić w opcji z fotelikiem, ale tam ciężka gondola a w Mutsy gondolka waży ciut ponad 4 kg. Chciałabym by w zimie bobasowi było milutko i cieplutko na spacerkach no i mi jak najlżej z wnoszeniem. Tym bardziej ze nie będę używała potem spacerówki tej od głębokiego wózia, ale te co mam po dzieciakach. Więc właściwie ja potrzebuję tylko głęboki
Cześć dziewczyny! A teraz troszkę się pochwalę i wkleję wam fotke kosz wiklinowego w kolorze kremowym, który babcia kupiła dzidzi, żeby mogła być blisko rodziców - zwłaszcza na początku!
Z tym czasem to jest różnie, chyba że masz pewność, że model i kolor który wybierzesz na pewno będzie na sklepie! Ja też myślałam, że jest dużo czasu, mimo to zamówiłam wózek już w marcu i co z tego skoro teraz musiałam się jeszcze stresować brakiem powozu dla maleństwa! Na szczęście udało się dostać taki sam tylko XA - ale nerwy były!
zuza hmmm i tak i nie! Co było grubszego do zrobienia to zrobione a resztę robi mąż sam z tą różnicą, że on w pracy do 17.30 a potem to już mało czasu na cokolwiek... wiec będzie sie jeszcze wszystko ciągło! Mieszkam jednak już od wczoraj u siebie w mieszkaniu - wczoraj to robiłam jak nakręcona aby w nim zamieszkać :)
oto co gość od pościeli mi odpisał: Witam. Nakrapianie lub kropki sa technologiczne we wzorze i kada pościel tak właśnie wygląda. Jeżeli towar nie spełnia Pani oczekiwań prosze się zapoznać ze zakładką zwroty na każdej aukcji i zwrócić pościel.
Czyli doskonale wiedział jak ona wygląda f.... jeden!!!!! aaaaaaaa i jestem 22 zł do tyłu! Mój M właśnie z mim rozmawia....
And gondole o wadze 4kg sa w pegprego jedo i roanie takze nie tylko mutsy ma takowe :) no i przynajmniej z tego co widzialam i czytalam mutsy z tych wszystkich firm ma najmniejsza gondolke (chyba jak sie nie myle w szerokosci szczegolnie) no i ta cena... uzywane na allegro chodza po tyle co nowe jedo czy roan a jak poczytalam na forum gazety to wcale tak tego mutsy dziewczyny nie chwala, zreszta ponoc jest to najbardziej awaryjny wozek obecnie. Adbor znwou jest mega ciezki bo cos ok 20kg, zabojstwo do kregoslupa zwlaszcza jak ty masz to na gore tachac...
Izunia fajnie miec takiego sponsora :) swoja droga ciekawe jest to ze w urzedach czy sklepach nie biora pod uwage wozkow blizniaczych i za chiny nie ma szans sie tam z takowym wozeczkiem dostac
Magg - jestem w szoku jesli idzie o te posciel!!! ja bym faciowi nie darowala i mimo zwrotu kasy i tak wystawila mu odpowiedni komentarz co do jakosci materialu i niescislosci w auckji. toc to juz szczyt wszystkiego wydac tyle kasy i dostac w zamian... packi...
Aniu nie czytałam nic o Mutsy, zaś Abdor waży 15 kg. do czerwca mam czas ale w 2 połowie muszę coś już kupić by pojazd czekał na bobasa. Jestem trochę zła bo z kasą to buuu u mnie teraz - akurat gdy wydatków co niemiara, ale powolutku wsio kupimy - ważne by mój lokator siedział jak najdłużej. Bobas się chyba okręcił bo od wczoraj skacze bardzo dużo i na górze brzucha i po boczkach a do tego w przednią ściankę brzuszka - czyli całkiem inaczej niż do tej pory
Aniu nie daruję mu oczywiście M z nim rozmawiał i facet tłumaczy się że do pościeli nie zaglądał i będzie ją reklamował u producenta - zobaczymy co z tego wyniknie....
a ja mam takie pytanko co do wozkow :) bo mam jakies dziwne wrazenie ze kazdy wozek jest duzy i nie przejdzie koło kasy w jakims wiekszym sklepie :P jak to z nimi jest ?? czy one sa szerokosci tych wozkow sklepowych ?? zmieszcze sie np idac na zakupy z wozkiem np.do Lidla czy Alberta ?? mowie tu i tychstandardowych wozkach nie tych tako czy innych wielgachnych :P
Kfiatuszku widzialam babke z roanem w bedronce i sie bez problemu miescila, koelzanka ma taco i w 100krotce tez przejdzie. nie powiem ci nic o lidlu czy albercie bo u nas w miesice tego nie ma.
Magg - mam nadzieje ze wszystko uda sie pomyslnie zalatwic!!!
Normalnym wózkiem mieszczę sie we wszystkich sklepach i nie miałam problemów (nawet w naszej małej biedronce). Problem pojawia się gdy miedzy regałami stoją palety a wtedy darłam jape na pracowników - bo w naszej biedronie nie idzie przejechac wózkiem na zakupy tak nastawiają palet ... Ogólnie wózkiem dziecięcym spoko - po sklepie i przy kasach. zresztą sklepy typu markety i supermarkety są dostosowane do wózka inwalidzkiego a on jest szerszy od dziecięcego.
Jaki wózkowy temat :) My dziś oglądaliśmy wózki i wiemy, że na bank będzie wielofunkcyjny, na pompowanych kołach. Wagą wózka nie musimy się przejmować, mieszkamy na parterze, a autko i tak kupujemy kombi :) Pozostaje kwestia marki.Ale jeszcze troszkę czasu na zastanowienie mamy. Wstępnie spodobał nam się Baby Active Breaker. Ale chcemy pooglądać jeszcze inne modele.
co do wózka TAKO to Ja go na oczy nie chcę widzieć! są wszęzie w moim mieście! Gdzie tylko się poruszę widzę Tako i Tako i Tako! Znajomy ostatnio też kupowali z żoną i potwierdzili moją opinię!
bo TAKO to jedne z najtanszych wozkow :) chyba w kazdym miesicie pełno ich jezdzi :D u mnie tez :D a ja go nie chce ze wzgledu zarowno na wage jak i na wyglad :) one sa strasznie niskie i wygladaja na takie wielkie .. widzialam kiedys spacerowke wiekszosc miesjca zajomwała budka a dziecko siedziało z przodu i wygladalo jakby za duzo miejsca nie miało :D
ostatnio przegladałam allegro i znalazłam wozek prawie jak TAKO tylko firma to KACPER :P wszedzie miało ten napis :P na koszu na budce na torbie i na nosidle :P gdyby wlasnie nie był z tych takowych juz byłby moj :D
to że Tako jest pełno to chyba norma :D ja go nie chce z innego powodu - mój synek miał spacerówkę tego producenta, i po 2 tygodniach wszystkie plastikowe elementy przy kółkach były starte jak po 2 latach... tandeta totalna i nie będę ryzykować z wózkiem głębokim - nie ufam firmie Tako ...
u nas TAKO tez pelno ale ja nie patrze na to na zasadzie za duzo takich wozkow wiec nie kupie tylko patrze na wage no i niestety na funkcjonalnosc. kolezanka mowila ze jej te nosidelko nie zdawalo egzaminu dla malucha a co wiecej te 20kg trzeba tachac calosciowo bo nie da sie tego podzielic zgrabnie jak w wozkach typu roan jedo implast. Ja z tako mam wozek dla lalek dla corci - miniaturke takiego duzego, sprawuje sie swietnie i nawet moja mala wiercidupka w niego wsiada tylko sobie wyobrazcie ten wozek wazy 6.5kg wiec tachanie go na spacery to tez zadna przyjemnosc :)
A teraz tak jak obiecałam, kilka fotek z pokoiku naszej dzidz! Może nie są najlepszej jakości, ale jestem nienajlepszem fotografem! Pokoik jest troszkę mały, ale zawsze osobny i specjalny dla dzidzi! [/url]
Iwa pokoik robi wrazenie i kurcze nie mow ze maly bo pewnie nasz duzy jest niewiele wiekszy :) dla mnie pokoik jest wystarczajaco przestronny jak dla maluszka :)
Malutki nie jest - tylko wąski ma 4,20 x 2,20! Dla dzidzi wystarczający! Zmieściło się wszystko co chieliśmy, jest jeszcze miejsce na rozłożenie stelaża z wanienką do kąpieli, czy postawienie wózka!
Iwa no to moja droga saaaaalon. my mamy 3pokojowe mieszkanie o wielkosci 44m2 z dosc duza kuchnia. pokoik ktory ma Gabrycha ma dokaldnie 3m x 1.95 a nasz 3,30x 2,55 i musi sie w nim zmiescic nasza kanapa biurko szafa polka z ksiazkami polka z rzeczami dziecka i lozeczko :) to dopiero sa salony co? :D
Pokoik super !!! Ja metrażowo mam salony bo 90m2 i 4 pokoje z werandą - niby duzo ale z 2 str patrząc na ilść osób to nie jest wcale tak dużo. Do niedawna mieszkaliśmy na 36m2 w 2 pokojach i staram się już o tym nie pamiętać bo to był koszmar a ja czułam się jak rolmops w słoiku i się tam dusiłam Nasz pokój jest największy 5,5x4m w nim toczy sie zycie i nasze i dzieci - biurko, komputer, tv, segment, narożnik, ława i 2 fotele - nasza sypialnia dzieci bawialnia i tu skupia się codzienne życie :) Pokoje dzieci to 1 wielki przedzielony na pół cały miał około 5,5x5m wyszły wąskie kiszki ale dzięki temu mają osobne pokoje - Kuba i Gabi razem i stoi tam niskie łóżko piętrowe ustawione w podkowę, segmencik, biurko. Ani pokoik to biurko, tapczanik, mebelek. No i zostaje salonik z werandą - pokój około 4m i tam jest tylko sofa, fotele, ława, stół krzesła, komoda i stolik z tv. Weranda to suszarnia niestety i póki co graciarnia - kartony z rzeczami dla i po dzieciach i rzeczy których nie wiemy gdzie dać :D Jak urodzi się Bobas czeka nas małe przemeblowanko dzieciowate - tak jak pisałam kiedyś. Ale jeszcze nie wiem jak to będzie bo nie wiem czy czekamy na faceta czy babeczkę :) na początku i tak łóżeczko będzie w naszym pokoju i tak bo nie mam zamiaru biegać w nocy a poza tym szkoda by płaczący Bobas budził dzieci.
Babeczki po 30 tyg czy bolał Was jajnik? kurce od wczoraj bardzo boli mnie jajnik i aż nie wiem czy lecieć do lekarza czy to nic takiego boli jak przy jajeczkowaniu, aż kuje i "parzy". Skurcze są pojedyncze ale one są od 20 tyg i p dr mówiła że to nic takiego jeśli jest ich do 10 na dobę a jest ich mniej ...
IWA no bo my stare budownictwo, ale wiesz ciasne ale wlasne i tylko na takie metraze bylo nas stac :)
And ja mam kłucia w dole brzucha ale raczej mi to na jajnik nie wyglada. wczoraj wieczorem mialam paskudne skurcze i mialam wrazenie ze maluch mi napiera strasznie na dol brzucha i z lekka sie wystraszylam. caly wieczor mialam wrazenia jakby cos mnie tam rozdzieralo ale pozniej ok polnocy przeszlo i dzisiaj tylko 2 razy brzuchol twardnial wiec mysle ze moze brzdac sie przekrecal...
Iwa pokoik normalnie majstersztyk - piękny! My narazie walczymy z szafą...... U mnie też jakieś dziwne bóle jakby napieranie na pęcherz a rano miałam wrażenie jakby mi miednicę ktos obtłukł noi ten mój wiercidupek co pcha się w żołądek i żebra ale jeszcze trochę....
Dziewczyny, które myśla o wózku ROAN MARITA! Widziałyście nową kolekcję 2007??? http://www.allegro.pl/item193156825_roan_marita_ekspr_wysylka_gratis_kolekcja_2007_.html