Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 28th 2007 zmieniony
     permalink
    kfiatuszku no to w koncu co zapas ubranek chlopczykowych rozumiem dostalas?? co do ukladania na polkach to ja skladam w kosteczke i dzieki temu wychodza mi 2 rzadki :) czeka mnie jeszcze uprasowanie ostatniej pralki chlopczykowych rzeczy. teraz to jak mam termin to i cele sa bardziej realne wiec mysle ze sie zmobilizuje :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeMay 28th 2007
     permalink
    zrobilismy jeszcze raz selekcje wszytskic ubranek i jak widac znalazlo sie duzo chlopczykowych rzeczy :)) to chyba tylko sie wydawała przy pierwszej selekcji ze nie ma chlopczykowych :))nie ma tu duzo typowo chlopczykowatych ale takie unisex tez pasuja :))
    ja bodziaczki poskładałam tak ze na jednej poleczce małej zmiesciłam 4 rzadki :D jak to zrobiłam to nie wiem :"Dale to były bodziaki :D no nic jutro zaczne troszke upychac sie zobaczy efekt koncowy :))
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    http://www.biedronka.pl/img/ofespec/baby_2007/602.php

Zobaczcie sobie te promocje w Biedronce :) chyba musze sie wybrac :) jaka sliczna mata edukacyjna jest za jedyne 44,99 moze to duzo ale hmm taniej niz w sklepie gdzie kosztuje 149 zł ;))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku z ta mata edukacyjna to ja bym uwazala. sprawdz nim kupisz czy ma atesty. maluch wiadomo do buzi bedzie wszystko wkladal a wiadomo z czego to zrobia??? kiedys na necie czytalam o jakis dzieciecych zabawkach z lidla ktore byly bez atestu i ze szkodliwych elementow wykonane. jesli mata nie ma atestu to i 50zl szkoda bo widzialam na allegro sliczne maty canpol po 80-90zl.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ta mata też mi się podoba. ale zaczęłam się zastanawiać nad chusteczkami nawilżonymi, czy takich nie kupić do szpitala, kosztuję 4zł a wydają się milutkie. A jak mi nie podpasują mogę zostawić w szpitalu dla innych mamuś, tak samo jak pampersiki Dady.
    Kurce jak Was tu czytam jakie macie "klimaty" w szpitalach to aż wstyd że nasz szpital jest taki ble. A najzabawniejsze jest to ze jak chcesz oddać ciuszki po noworodku to nie przyjmują bo coś tam jakieś przepisy itd a dzieciaczki ubierają w wyniszczone sprane ubranka. Pieluszki tetrowe te co mają na oddziale wyglądają .... czasami to już nawet nie wyglądają bo to mniej niż pół pieluszki - tak podarte. Poszewki na kocyki - rożki - też sprane. Ogólnie to co z materiału wygląda jakby miało około 5 lat i nie było wymieniane. Kosmetyki mają Jonsona (u nas dzidzi jest z mamą, ale nawet gdy to kolejne dziecko mamie samej nie wolno kąpać wieczorem maluszka - cały dzień może je przewijać, ubierać itd ale wieczorem kąpie pielęgniarka)- i jak przyjeżdżają kąpać maleństwo wózek z kosmetykami wygląda efektywnie - ale tylko tyle.
    Coś jeszcze chciałam napisać ale już nie wiem co bo moje serduszka wpadły do pokoju - idę im śniadanko zrobić
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And szpital w moim miescie ma dosc nowy oddzial polozniczy i noworodkowy, po remoncie z dobrym sponsorem, podobnie jak centrum zdrowia dziecka, wiem ze nie wyglad najwazniejszy ale juz na 1 rzut oka tam jest o niebo lepiej niz w instytucie matki i dziecka. jesli szpital w ogole moze byc przyjemny to musze stwierdzic ze centrum jest w miare cieple i tak bardzo nie przytlacza.
    co do chusteczek to nie pamietam po ile sa BABYDREAM w rossmanie ale kupilam je dla corki jakis czas temu i jestem bardzo zadowolona. ja sama z nich korzystam przy szybkim demakijazu czasami no i skoro mnie nie uczulaja to planuje je z pampersem zamiennie stosowac. kupilismy pampersa na razie zapas w 4paku a pozniej sie zobaczy.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja "chemię" i kosmetyki będę kupować po 10.06. narazie tylko się zastanawiam. Nie wiem czy warto oszczędzać 2 zł kosztem dzieciaczka - napewno nie !!! - ale wiem jak to u nas w szpitalu jest :( jak synek leżał w inkubatorze paczka pampersów zaszła w ciągu 24 godz i usłyszałam proszę przynieść wrrrrr. Dlatego nie wiem czy nie kupić tych tańszych - kocham dzieci ale to nie znaczy że mam zaopatrywać i finansować pół oddziału....
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    U nas w szpitalu każda dziewczyna używa swoich pampersów i sama cały dzień przewija dziecko! Nie ma możliwości że by inne dzieci korzystały z moich pieluszek! Tylko wieczorem przychodzi pielęgniarka wykąpać maluszka, ale mamusia przy tym jest i póżniej wyciera, ubiera itd. Kosmetyki mają - stosują głownie stare, od lat sprawdzające się bambino (jak mój mąż :bigsmile::wink:). Ze sobą trzeba tylko mieć chusteczki nawilżane i pampersy.:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w naszym szpitalu mama tylko podpaski musi miec dla siebie bo nawt te duze podklady sie dostaje, pieluszki tez sa sluzbowe i kosmetyki (Johnson)

AnD to nie jest oszczedzanie 2zl, po prsotu ja lubie probowac nowosci a ze probuje glownie na sobie to juz w ogole :) seria babydream mojej skorze szalenie odpowiada wiec czasami zamiennie beda te chusteczki, z dada doczynienia nie mialam ale ogolnie to stwierdzam ze biedronka przesadzila z cena zwlaszcza ze bez promocji ostatnio widzialam za 19.99 za 46 (tak cos kojarze) sztuk podczas gdy HAPPY z belli wg mnie lepsze od dady sa na promocjach po 21-23zl za tylez samo lub nawet wiecej sztuk. trzeba posprawdzac w okolicznych sklepach jakby co. moje znajome chwalily sobie tesco ale nie te fioletowe, te ponoc wychodza najtaniej.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Iwa jak już bobas jest przy mamie w pokoiku to spoko bo mamusia dba o czystość pupy i ubranek szkraba - kąpią, wycierają i ubierają pielęgniarki. Ale jak jest na noworodkach to możesz (łaskawie pozwalają ! ) przyjść i nakarmić szkrabika i tyle. Nie wiem jak będzie teraz ale Kubuś był 4 dni na noworodkach w tym 3 w inkubatorze, Gabi była całą noc do południa (urodziła się po 21) i w 3 dobę trafiła na solarium bo żółtek mocny był ... Jak teraz będzie nie wiem ale biorę pod uwagę i to że może tam szkrabik być.
    Z radością i lekkim stresem stwierdzam, że jutro kończy się 30 tydz !!! jeszcze przed nami od 5-10tyg !! Oby dzidziulek wytrzymał. Wg terminu mam chodzić do 8,8 ale wg mnie (jeśli Bobas nas posłucha i przyjmie naszą argumentację) rozdwoimy się w połowie lipca - maluchy rodziły się w Gabi 35,4tc Kuba 36,4, Ania nie pamiętam kiedy :( ale około 37-38 tyg
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMay 29th 2007 zmieniony
     permalink
    Aniu Tesco założyłam raz synusiowi na pół godziny i 3 miesiące walczyłam z odczynem pieluszkowym więc nie będę ryzykować. Happy są super ale mają jedna wadę - są duże. rozmiar 2 Happy jest jak 3 Pampers. Ciężko u mnie kupić 1 Happy a tych dla wcześniaka to w ogóle nie ma - pytałam znajomej w aptece czy mi ściągnie i ona sama powiedziała że nie ma takiej możliwości :( Dada używałam już przy starszych dzieciakach - jak uczyły się nocniczkować. Tej serii Bebydream nie znam wcale, tzn wiem tylko jak wygląda ze sklepowej półki, ale nigdy nie kupowałam. Nie mam sił i kasy kupować cos a potem oddawać lub wyrzucać bo okazuje się że pojawia się paskudny tyfus plamisty :( Przy maluchach sprawdziłam kilka rzeczy i te co były ok mam zmiar teraz używać - odpadają napewno Tesco, część beli, Hagis pampry kolorowe (żółto zielone są ok dla nas).
    Co do podpasek i pieluch poporodowych - u nas szpital dysponuje tylko ligniną. Ma to dla mnie plusa, bo napewno wezmę kilka kawałków po to by położyć na pieluszce-podpasce. Niestety nie mogę używać wkładek czy podpasek Belli. A jak wyłoże je ligniną to jakoś może przeżyję te pierwsze dni. (zamiast wkładek najlepsiejsze są dla mnie .... chustecki higieniczne wrrr)

Ps o tym oszczędzaniu 2zł mówiłam Aniu o sobie :) bo chustki Nivea kosztują około 7-8zł a ja myślę ich używać, zaś do szpitala kupić dady - 4zł czyli około o połowę taniej
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 29th 2007 zmieniony
     permalink
    And w niedziele urodzila kolezanka od znajomej z pracy majaca termin na 7 lipca. Synek wazyl 2400 i 40cm dlugosci ma ale dostal 9pkt w skali apgar i jest wydolny oddechowo. pocieszam sie wiec ze jest szansa ze Krzys skoro teraz taki kolosik sie wydaje to tez przez te 2 tygdonie do 3kg moze dobije. trzeba miec nadzieje ze bedzie wsyzstko ok to najwazniejsze i dla nas i dla naszych brzuszkowych lokatorow

a co do tesco to zostalam uswiadomiona ze nie moga to byc te fioletowe ale ze tesco nigdzue nie mamy wiec akurat tego problemu miala nie bede :) ja zostaje przy happy po tym jak wykorzystam wszystkie pampersy co mi sis przyslala :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMay 29th 2007
     permalink
    Aniu ja nie biorę innej opcji pod uwagę jak tą że czerwiec dzidzi będzie w brzucholku. Mają być upały więc lepiej by był w klimatyzowanym brzuchu niż we wstrętnym akwarium :)
    Mój dołek i kryzys przeszedł - ufam mojej Pani dr i naprawde ją szanuję itd ale nawet ona nie jest w stanie na 100% powiedzieć co i jak i kiedy. Więc założyłam ze się pomyliła i panikuje :) a my dochodzimy minimum połowy lipca (a już napewno cały czerwiec - przecież to tylko miesiąc). "Na złość" ordynatorowi przeszłam z Lokatorem 20 tydz ( a tak krzyczał że do 20nie dochodzimy) baa poszalałam bo mamy już 30tydz wiec teraz "na złość" moje gin dojde do tego minimum 35 tyg :wink:
    Poza tym Tatuś czeka na prezent urodzinowy a nie dziadek :D (Tatuś ma ur 29,07, a dziadek 25,06 hahaha)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    podrzucilam znajomym ciezarowkom link na biedronke i cos mi sie wydaje ze beda babeczki w ciazy szturmowaly niezle sklepy :) fajne maja tam te rampersiki i sie zastanawiam tylko czy Krzys mi w wakacje do tego 56dorosnie, no nic pojde chyba i zobacze jak wyglada to rozmiarowo w realu bo wiadomo nie od dzisiaj ze rozmair rozmiarowi nie rowny.
    widzialyscie jaka tania jest LOVELA? no no u nas w 'rosomaku' na promocji najtaniej po 16,99 mozna kupic
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ta oferta od 4 czerwca obowiązuje głównie!
    Ja byłam dziś w BIEDRONCE i wielu produktów jeszcze nie mają na sklepie! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    IwA no bo w biedronce to z reguly tak jest ze produkty pojawiaja sie dzien przed wejsciem oferty, przynajmniej u nas. nie wiem jak ty ale ja jeszcze zdaze skonczyc w przyszly poniedzialek i co nie co moze upatrze ;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Byłam dziś w biedronie i chusteczki kosztują 5zł na resztę nie patrzyłam bo byłam z moimi szkodnikami i już nie miałam głowy i sił do nich.
    Wg pani dr synek ma infekcję w nosie, Gabi jest za mała na testy (3,7lat) a najstarsza ma jutro testy. Zaskoczyło mnie to ze skoro syn ma mieć za tydzień testy ja mam jemu dawać Zyrtek i antybiotyk ... zdecydowałam ze nic jemu nie dam i nosa tylko będę czyścic solą fizjologiczną i tyle. Zobaczymy co za tydzień...
    Byłam dziś na Dniu Mamy w przedszkolu u córci najmłodszej i aż mnie coś ścisnęło za serducho ...
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Kiedys była mowa o taniej hurtowni dziecięcej we Wrocławiu: Bajka, byłam tam i podrzucam orientacyjne ceny jakby któraś kiedys była zainteresowana:
    - materacyk gryka-kokos 74 zł.
    - prześcieradła na gumce 13 zł.
    - poszewki na pościel 27 zł.
    - pościel (wypełnienie) antyalergiczna 32 zł.
    - okrycie kąpielowe z kapturkiem 16 zł.
    - chusteczki pampers 4*63 szt. 27 zł.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    tak sobei czytam co kupujecie jeszcze odnośnie pojawienia się nowego członka rodziny! Ja to chyba zacznę pod koniec lipca zaopatrywać się w brakujące rzeczy dla maleństwa! Jak na razie jeszcze tych braktów troszkę jest hmmm szczególnie ciuszkowych. Jak słyszę ile Wy już macie tego wszystkiego kupionego, jak dużo ciuszków to na serio chyba zacznę się zastanawiać nad wypadem do sklepu na porządne zakupy! Na razie uczę się od Was :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady wszystko zalezy od budzetu - jesli jestes w stanie zrobic jednorazowo wieksze zakupy to po prostu bierzesz portfel, lecisz i sie obkupujesz no ale wiadomo czasy sa jakie sa i pewne rzeczy trzeba kupowac na raty wydajac po kilkanascie zl co jakis czas.

Jemma cos drogo te chusteczki pampers wyszly. ja w rossmanie bralam czteropak (po 72szt te tradycyjne) no i ok 22zl zaplacilam. jak bywasz w "rosomaku" to sie porozgladaj bo tam bywaja nie raz duze promocje na nie.
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMay 30th 2007
     permalink
    Będę dzisiaj w rosmanie to zerkną z ciekawości na te chusteczki tanie są....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu wiesz u mnie to raczej zakupy są sporadyczne ale kasy idzie na nie więcej! Wolę poodkładać jakiś czas a potem kupić większą ilość niż latać co chwilę do sklepu!
    czekają mnie praktycznie jeszcze te najdroższe wydatki bo wózek, łóżeczko, materacyk, komoda, przewijak no i może jakieś ciuszki dokupię dla małej! a dla mnie staniki, laktator aaa i jeszcze coś tam ale nie pamietam :)0
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg ja bralam te chusteczki juz z miesiac temu ale trzeba popolowac. Pampers ma czesto promocje. No i u nas w sieci STOKROTKA pieluchy happy te z wycietym pepkiem sa teraz po 21 zl :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A ja trafiłam w POLO na pieluszki PAMPERS 1 2-5 kg za 21 zł!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeMay 30th 2007 zmieniony
     permalink
    AniuM ja ciągle [tzn. od kwietnia jak tylko urodziłam hihi] kupuję Happy w cenie 21,- za 44 szt w paczce - u nas w Sieradzu i w Łodzi w Caerfur :wink:
    IWA to naprawdę okazja bo u mnie PAMPERS'y są po 25,-
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Do duszy to wszystko - jak nie upały po 30 st to mróz 10st wrrr A ja chciałam dzisiaj iść na zakupa do Pepco :( nie mam co na tyłek włożyć - tzn na tyłek się mieszczą ale nie zapinają w brzuchu i nie mam żadnej cieplejszej bluzy czy kurtki - taką luźną to tylko zimową, a z cienkiej to dżinsową której nie zapnę nawet :cry: Normalnie jestem zła.
    Chciałam kupić dzisiaj sobie bieliznę, może coś z chemii dla bobasa no i to co najważniejsze - coś na dzień dziecka dzieciaczkom. Nawet specjalnie nie mam pomysłu co im zakupić, czy zabawki czy książki czy co. Jak jest 1 dziecko czy 2 łatwo jakoś się kupuje prezenta, ale teraz to ja już sama nie wiem. Niby zabawek masa, bajek bajeczek gier - półki pełne. Ciuszki no są potrzebne, ale przecież dla 3 latka to żaden prezent. ehh. Nie wiem może pójdę z nimi tylko na lody jakieś superaśne a maluchom kupimy do pokoiku jakiś "mały" stolik i 2 krzesełka (mają 1 biurko na spółę) a najstarszą wezmę do fryzjera ... Kurce nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And spokojnie tez nie mam co na dupę a raczej na brzuszek włożyć jeśli chodzi o wierzchnie okrycie! Bluzeczki na krótki rękawek mam ale problem jest u mnie z kurteczką czy sweterkiem! Nic nie pasuje a szkoda mi kasiorki na zakup nowego!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 30th 2007 zmieniony
     permalink
    u nas akurat 25stopni wiec smialo moge smigac w rybaczkach i bluzeczce na ramiaczka... no ale ja juz szykuje rzeczy ktore bede mogla zalozyc w szpitalu po ciazy na wszelki wypadek glownie dresy i luzne koszulki bo nie wiem co bedzie na mnie wlazilo no i musze uwazac przeciez na rane bo przyznaje ze sie troszke boje jak to bedzie z dochodzeniem do siebie zwlaszcza ze mam wyjsc ze szpitala na 4dobe po cesarce :neutral:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No i poszłam (pojechałam) do tego Pepco i dla szkraba kupiłam tylko 1 pajacyka - biały z misiaczkiem - rozmiar 0-3m ale maleńka 50 :) było kilka ładnych rzeczy ale dużych wiec z takimi zaczekam aż będę wiedziała kto we mnie siedzi. Jutro rano pojadę z mężem do Cerfura może tam coś będzie, a potem do Pepco bo jest pościel która mi się spodobała i przetestowałam ją na Kubie - (wkłady) dla Gabiśki - Duża kołdra i poduszka. Może coś dla dzieci znajdę w Cerfurze na Dzień dziecka ...
    Zjadłam z kilo truskawek z bitą śmietaną i czuję się peeeełna. Idę chyba spać :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And no to chyba nawet kupilysmy taki same pajacyk :) tej malizny u nas to sporo ale jednak wiekszosc dziewcyznowych, tak jak pisalam mnie rozczarowal maly wybor ubranek dla chlopcow bo dziewcyznke to mozna bylo ubrac od stop do glow :) poscieli mowiac szczezre tam nigdy nie widzialam za to pieluchy tetrowe byly drozsze niz w normalnym sklepie dzieckowym. jesli idzie o carrefour (warszawski) to ja tam nic z takich malenkosci nie wyszukalam a jesli idzie o dzien dziecka to sporo fajnych rzeczy bylo malej kupilismy gre edukacyjna i puzzle a dla 8letniej chrzesniaczki 500stronnicowa ksiazeczke z rebusami lamiglowkami i krzyzowkami
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMay 31st 2007
     permalink
    Aniu u nas niestety to samo - dla baby masa rzeczy a uniwersalnych mniej :( Bardzo spodobały mi się letnie kompleciki (cena od 9.99) ale głównie dla faceta były, więc nie brałam.
    Nie poszłam dzisiaj nigdzie i już nie pójdę, nie chce mi się poza tym w końcu się zabrałam za moja stronkę www bo nigdy nie mam na to czasu, a dziś skończyłam pracę i mam jakiś tydzień przerwy przed następnym zleceniem więc się bawię :)
    dla Kuby kupimy deskorolkę (kiedyś baaardzo chciał więc może mu nie przeszło) dla Gabi może znajdę hulajnogę ale bardziej zbliżoną do deskorolki, albo wrotki - stawiamy na sprzęt do jeżdżenia :) Dla Ani mam problem lekki ale myślę ze stroik do gitary załatwi sprawę no i zmieszczę się w 100zł chyba - zależy jak mnie poniesie na słodyczach :D Jutro idę na zakupki już na bank, a dziś cały dzień w łóżku.
    Dzidziuś mi strasznie uciska dół brzucha i aż mnie to dzisiaj już wkurza bo już sama nie mogę sobie znaleźć wygodnej i niebolącej pozycji
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    No to jak mam okazję to wam wkleje jak wygląda pokój mojego Jakuba po remoncie, zostało do zrobienia tylko wykończenie paneli listwami i pomalowanie futryny i drzwi, no i czekam na wersalkę która miała byc dziś, podobno dopiero przywiozą ja jutro.

--
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Mogę wam wkleić też jeszcze zdjęcia części mojej wyprawki :bigsmile:

Chciałam wrzucić więcej ale coś ze stronką nie tak :confused: więc jutro wam powrzucam.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Hoga super pokoik a jak się robi talie mazy na ścianach? Sami robiliście czy ktos malował?
    --
    • CommentAuthorHoga
    • CommentTimeMay 31st 2007 zmieniony
     permalink
    Magg to robota mojego mężyka:bigsmile: najpierw położył ściany w takie mazaje, potem jak wyschło połozyliśmy niebieską farbę jak ona wyschła, to była normalnie frajda, gąbką nakładaliśmy różne kolorki. Wszystko domowa robota :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tak myslalam ze gabka robiliscie. nasi znajomi zrobili tak w duzym pokoju bo sie z kaski splukali i nie mieli jej na gladzenie i szpachlowanie wiec zrobili takie maziajki gabkami i ... szczotka do wlosow taka dziecinna. wyglada to rewelacyjnie no i nikt nie wie ze sciany sa nie wygladzone :D
    • CommentAuthorHoga
    • CommentTimeMay 31st 2007 zmieniony
     permalink
    Ania to jest dobry sposób na krzywe sciany, a u nas to norma, chcąć je wygładzić to potrzeba by było ogromne ilości gipsu, zresztą szybciej sie robi:bigsmile: a mały zadowolony ze takiego pokoju nie ma żaden z jego kolegów:bigsmile: w trzecim pokoiku dla maluszka bedziemy robic na gładziudko i też w kilku kolorach tylko w takich jasnych, bedzie mężyk w sierpniu też robić bedzie przedpokuj, cos jak Jakuba tylko w słomkę i pomaluje na mocną czerwień, sufit podwiesi i na halogeny, zostanie nam dokończyc duzy pokój i juz potem kuchnia i łazienka, ale na to bedzie potrzeba dużo więcej kasy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ściany super. Mi się tak marzył 1 z pokoi ale w końcu wyszło inaczej i położyliśmy gładź, tylko że miałam ten konfort, że nikt nie mieszkał w mieszkanku i kurz nam nie przeszkadzał.
    Linijki coś nie działają i moja stoi na 70dniu do :( Idę zaraz na zakupy, dzieciom coś kupić i dla Szkrabika chemię chyba - zobaczę co będzie w sklepie.
    Miłego i wesołego Dnia Dziecka życzę
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Ania to jest dobry sposób na krzywe sciany, a u nas to norma, chcąć je wygładzić to potrzeba by było ogromne ilości gipsu, zresztą szybciej sie robi:bigsmile: a mały zadowolony ze takiego pokoju nie ma żaden z jego kolegów:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    And -linijki na szip-szopie trzeba potwierdzać co miesiąć. Odbierz pocztę- pewnie masz wiadomośc z prośbą o potwierdzenie.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    z lilypie jest mniej zachodu :updown:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 1st 2007
     permalink
    Potwierdzałam wczoraj bo miałam od nich meila :( a w Lilypie jakoś śmiesznie mi wyliczyło termina trudno stoimy na 70 dniach (moze przez to Bobas da się oszukać i posiedzi kilka dni dłużej:wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    ooo to teraz będę mieć dwie :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And ales ty zachlanna :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dokładnie - jedna linijka jej nie wystarczy to sobie dała dwie :))

Hoguś ślicznie zrobione ściany w pokoiku :)) a sam pokoik to typ tramwaj :)) sługi i wąski hmmm też taki miałam jak u mamy mieszkałam ... Teraz mam dwa duże pokoje w miarę do mieszkania a trzeci od córy jest skromniutki!
    Niestety jeszcze Wam zdjęć mojego pokoju gdzie będzie dzieciątko nie wkleję. Muszę kupić łóżeczko i jakąś komodę czy też bieliźniarkę oraz biurko aby wszystko uporządkować i tutaj wklepać!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Zachłanna a co jest nas dwie lub dwoje to potrzebujemy 2 :wink:
    Podle się dziś czuję, troszkę pochodziłam i padłam. W efekcie nic ciekawego nie kupiłam i nawet nie doszłam do żadnego marketu, poza biedroną. Bobas skacze i już sama mam wątpliwości jak leży - ale przefikał chyba znowu i nie jest główką w dół ale w bok bardziej. Pakuje mi cosik pod zebra i rozpycha się przy tym tak, ze aż boli. Lubię jak kopta ale są chwile jak dziś że mam dość. A do tego boli mnie ząb - zaczął mi się psuć od środka i w końcu się złamał przy samym korzeniu wrrr.
    Idę spać jutro ciężki dzień - obiad u teściów a potem festyn z dziećmi. Moja córcia dziś śpiewała na festiwalu piosenki dziecięcej a jutro będą wyniki :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 2nd 2007
     permalink
    a u nas dzisiaj ostatnie zakupowe szalenstwo... jeszcze tylko kupie jakis balsam dla siebie nawilzajacy (bo warszawska woda mnie wykancza) i koszule na ramiaczka i jestem 100% ready tyle ze tylko fizycznie tzn pod wzgledem zakupow no i zaopatrzenia lodowki dla rodzinki bo jesli idzie o psychike to lepiej nie mowic...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu będzie dobrze !!! Krzyś jest silnym i dzielnym Facetem i szybciutko poradzi sobie jego organizm z gojeniem się "ranki", a Ty niebawem będziesz go buziaczkować i tulić. Wytrwał ciążę, walczył o to by być z Wami, a gdy go zobaczysz zyskasz jeszcze więcej sił do walki. On potrzebuje silnej Mamusi która uśmiechem i miłością doda mu siłek !!! A Ty jesteś silna Baba!

Płynny wybielacz z ten z Biedrony jest faktycznie super - dzięki za podpowiedź! Wczoraj namoczyłam w nim pieluszki dosypałam wybielacza w proszku i trochę zwykłego procha następnie po kilku godzinach wyprałam i wiadomo nie wyglądają jak nowe ale pojaśniały i poznikała większość plam. Myślę że jeszcze 1 moczenie i pranie i nie będę na nie już tak krzywo patrzeć.

Wczoraj znajoma doniosła mi ze ma dla mnie łóżeczko w dobrym stanie (firmowe po 1 dziecku) od kogoś tam - naprawdę się ucieszyłam że ktoś o nas pomyślał - parę groszy zostanie na coś innego. W przyszłym tyg chyba jakoś nas babeczka umówi po odbiór. Jak naszykuję kącik dla Bobasa dam zdjątka, chociaż się zastanawiam nad tym czy robić to teraz czy czekać tak jak z maluszkami - ja rodzić a mąż na dzień przed moim wyjściem ze szpitala rozkładał łóżeczko. Mam po prostu kochanego kociaka, który bardzo lubi kłaść się tam gdzie nie może i zostawia mi sierść (co mnie powoli wkurza hahaha)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Laski spowolnijcie hi hi hi bo Ja w tyle! chyba dzisiaj przejadę się do Smyka dokupić co powinnam a sama nie wiem co powinnam a co nie! Cycników mi brakuje hmmmm muszę do sklepu jechać zobaczyć po ile są! Może jakieś spioszki też dokupię bo chyba mam ich za mało o wiele za mało! ze 3 lub 4 sztuki! Pajacyk jakiś by się przydał cieplejszy matko ale tego jeszcze jest do kupienia!

a łożeczko gdzie ??? a wózek i przewijak???
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    AnD no ciesze sie ze Spotless przypadl do gustu, nam wczoraj zdarzyl sie "wypadek" i dziwnym trafem mazak rozpadl sie nad spodniami ale odplamiacz zadzialal i nie ma znaku ;)
    jesli idzie o rozkladanie lozeczka to u nas w rodzinie jest tradycyja ze to tatus wraca z porodowki i rozklada lozeczko oraza ubiera posciel. Zawsze tak w rodzince bylo wiec tradycyja i u nas jest podtrzymywana :) ja to bede miala podwojna niespodziewajke bo maz ma pomalowac pokoik i male przemeblowanko zrobic jak juz bede w szpitalu wiec sie smieje ze domu nie poznam :D

Lady ja dla chlopca tez mam malo. Pajacyki spioszki kaftaniki a owszem ale nie mam zadnego dresika jeszcze czy cieplejszej bluzy. jak sie bede dobrze czula to moze dzisiaj jeszcze gdzies zapadniemy ale tak mi brzuchol daje czadu ze nie wiem czy nie skonczy sie na podstawowych zakupach. Jesli idzie o SMYKa to ja wybitnie nie lubie tego sklepu bo te same rzeczy sa znaaaacznie drozsze niz w innych sklepach ale to juz zalezy od checi sprawdzenia co i gdzie mozna kupic. Co do cycnikow to ja placilam za swoje 12zl za sztuke tyle ze nie kupowalam w sklepach firmowych czy ciazowych tylko w zwyklym bezfirmowym bielizniaku. Przechodzilam w jednym juz pare razy i jest mega wygodny a zreszta i tak to tylko na okres szpitala ten do karmienia bo pozniej zwykle bawelniane bede uzywala :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.