Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 2nd 2007
     permalink
    ja najbardziej lubię staniczki bawełniane - takie zwykłe najzwyklejsze. Dla mnie są naj :) no i jest jeszcze jedna rzecz - mam małe cycuchy (75B staniczki sprzed ciaży) więc nie mam obowiązku noszenia cyckonosza, bardzo nie lubie i zakładam tylko kiedy muszę. Niestety początkowy okres karmienia będę musiała się męczyć. Jak synuś był maluteńki nosiłam stanik usztywniany z "drutami" i porobiły mi się stany zapalne w tych miejscach gdzie "drut" może nie tyle uciskał ale mocniej dotykał cycucha, to tylko potwierdziło że bawełenka jest najlepsiejsza:wink:

Idę Babeczki, trzymajcie kciuka bym przeżyła wizytę u teściów hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    No niestety stanik będę musiała sobie kupić gdyż biusto podskoczył mi o conajmniej 1,5 miseczki i sa takie cieżkie! U mnie w grę wchodzi tylko triumph - jakoś nie zawiodła mnie od lat ta firma! a moją bieliznę składuję dla córy!

Smyk ma za to ładne niektóre rzeczy, których nie znajduję w innych dziecięcych sklepach :)) jednak nie wszystko tam opłaca się kupić :)) Teraz mogę tam poszaleć z jednym czy dwoma śpiochami a potem w sklepie w moim mieście!
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ja dokupiłam dzisiaj czapeczkę i wreszcie trafiłam na koszulki batystowe :bigsmile: więc do szpital jesteśmy gotowe!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wyciagnelam slubnego na przemarsz po miescie. padam teraz na nos bo chyba za duzo polazilam a w sumie wydawalo mi sie ze to tak nie wiele. postanowilam kupic jeszcze paczke wkladek laktacyjnych zeby mezyka nie ganiac no i zaszlam do nowootwartej apteki gdzie smiga sie miedzy polkami z koszykami oglada i wybiera co sie chce bez proszenia i pytania 'przemilych' pan. wlascicielka chyba zweszyla ze moze miec nowa klientke i od razu wydala nam karte tiwerdzac ze dzidziusiowi sie przyda :D dzieki zakupom na karte zyskalam 2zl na opakowaniu wkladek (50szt za 15zl z johnsona) no i jak zapytalam ile by kosztowal podgrzewacz avent to bylam w milym szoku bo na polce stal za 147 z groszami a z karta 125 :) nie mialam juz dzisiaj ze soba tyle pieniazkow ale w poniedzialek lece go kupic, na allegro uzywane po 80zl chodza a jeszcze przesylke doliczyc trzeba a tutaj bedzie i 2 lata gwarancji i noweczka!!! czasami warto pochodzic posprawdzac!!!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    właśnie - dziewczyny: jakie ciuszki dla malucha trzeba ze sobą zabrać do szpitala? no i czy trzeba prać jakieś kocyki itp.?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    JeMMa u mnie w szpitalu szpitalu bierze sie ze soba to co chcesz :) mozesz miec wszystkie ciuszki dla malenstw aswoje ale jak nie masz to dadza ci szpitalne, kocykow ani rozkow wlasnych nie trzeba bylo bo zapewniali wlasne. podobnie jak pampersy i chusteczki do pupy dla maluszkow tez szpitalne. przy wyjsciu trzeba tylko bylo zostawic 5szt pieluszek tetrowych nowych i tyle.
    w szpitalu w wawie na Kasprzaka (Instytut Matki i Dziecka) wszysciutenko trzeba miec swoje (wlacznie ze specjalna butelka dla wczesniaka za 100zl!!) podczas gdy w Centrum Zdrowia Dziecka nie trzeba zupelnie nic wlasnego. takze co szpital to obyczaj. Mysle ze najlepiej zadzwonic na poloznictwo i sie zapytac lub ewentualnie dowiedziec sie od jakiejs swiezo upieczonej mamy z danego szpitala.

jedno co pewne to ze trzeba przygotowac rzeczy na wyjscie i tyle ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja dzisiaj też śmigałam po sklepach no i jednym z nich był dziecięcy! Córa śmigała z x-landerem po sklepie hmm a Ja szukałam wad i znalazłam wrrr!
    Łóżeczko upatrzone więc w poniedziałek chyba pojadę po nie....
    Ogólnie to dzisiaj nie pogoda chyba na zakupy bo czuję się kiepsko .. padnięta jestem jak nie wiem cooooo
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeJun 2nd 2007 zmieniony
     permalink
    Ja kupiłam ostatnio dwa bodziaki, polarową blużę, polarową kurteczkę z kapturkiem i taką bluzę/kurtkę z frotki na wierzchu i podszytą polarkiem-też z kapturem. Nie mam tylko fotki bluzy.

•  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    mała mi u ciebie nawet zdjęcia Twoich zakupów są małe :)) ledwo co widać :))
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Coś się z serwerm pochrzaniło :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady czyli co na chwile obecna nie masz wozka faworyta??? sadze ze nie ma wozka bez wad bo idealny model ktory by spelnial kazde oczekiwania nie istnieje, zawsze bedzie jakies ALE

Mala Mi fajniusie te kurteczki. Ja osobiscie na okres jesienno zimowo wiosenny polecam kobinezoniki. nawet takie z polaru ale kombinezony bo po prostu sa wygodniejsze :) na kiedy masz termin porodu??
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Serwer nadal szwankuje :confused:

AniaM

na kiedy masz termin porodu??

20 października.

A kombinezonik też kupimy. Kurteczki nas urzekły tym, że mają takie fajne uszka naszyte na kapturach.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mala Mi no to dobrze liczylam ze gdzies w polowie pazdziernika ;) a co do kurteczek to te uszka sa slodkie, ja mam takowe przy bluzach i przy pajacykach kapielowych. no i w zwiazku z ym ze teraz bedzie chlop a wszystkie rzeczy mam po babie chyba juz od wczesnej jesieni zaczne polowac na typowo chlopiece zimowki ;) w prawdzie sis obiecala przyslac paczki ale ja jestem z tych matek leniwcow co to wola miec sporo rzeczy tak zeby rzadziej robic pranie :wink:
  1.  permalink
    Ja tez mam jeszce bardzo mało rzeczy... No ale zostały przeciez prawie 2 miesiące;) Nie goraczkuję sie, bo mam zamiar kupić wszystko za jednym zamachem w jednym miejscu. Pewnie wybierzemy się nie wczesniej niż w połowie czerwca no i bynajmniej nie z powodu przesądów, ale dlatego, ze nie chce mi się wszystkiego składowac ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga a planujesz zakupy w hurtowni czy w sklepie jednak? moja znajoma z wawki kupowala wyprawke taka z gornej polki w arkadii ale ponoc przy kartach rabatowych wyszlo jej niewiele drozej niz normalne ubranka. poza tym jest jeszcze allegro ;)
    nawet ja planuje ze jak wroce z mlodym ze szpitala to wystawie wiekszosc zgromadzonego babskiego asortymentu ;)

ps. Jasia odlaczyli od respiratora i juz sam oddycha a Pati juz jutro wypisuja po cc
  2.  permalink
    Aniu- wszystko kupię w hurtowni- jedynie pościel i przewijak na Allegro.
    Ja nienwwidzę arkadii, złotych tarasów itp.

PS. Zuch chłop:):):) Strasznie się cieszę :-)))))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    A ja tam lubie arkadie czy CH wilenski ale jedynie ze wzgledu na lody GRYCAN i KFC :D
    co do przewijaka - u nas wyszlo taniej niz na allegro czy w hipermarkecie, sprawdz wiec cene w hurtowni lepiej.
  3.  permalink
    Wiesz - ja się uparłam na tę komodę kąpielową - wanienka i przewijak z półkami. W sklepach jest strasznie mały wybór, bo to ponoc mało chodliwy towar... Ja jednak uparciuch jestem ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a no to jesli komoda kapielowa to tak... myslalam ze zmienilas zdanie i na zwykly przewijak polujesz :P o ja skleroznica stara jakze moglam "zabyc". jak sie juz na cos konkretnego zdecydujesz to sie pochwal dobra kobieto :P
    aaaa no i poszukaj aptek z rabatami to moze tam avent i kosmetyki dorwiesz taniej niz w hurtowni nawet.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu co do wózka! Oglądałyśmy go dzisiaj z każdej strony z córą! Ona śmigała nim po sklepie i miała wielki ubaw z jego zwrotności :))
    x-lander jakie ma dla mnie wady na tę chwile:
    1. mała gondolka - da się jeszcze przeżyć
    2. brak możliwości zmiany kierunku jazdy
    3.dodatkowe adaptery do zmiany gondoli na fotelik samochodowy
    4.oparcie w spacerówce przyciąga się od tyłu takim ściągaczem - kiedyś były ząbki i się zakleszczało - nie wiem jak takie zaciąganie się sprawdzi w spacerówce na dłuższą metę czy jest na tyle mocne, że wytrzyma ciężar dziecka, które czasami lubi płatać figle w wózku!
    5. siedzisko spacerówki jest wąskie
    6. budka zachodzi bardzo dziwnie na oparcie hmmm jakoś nie mogłam tego dzisiaj ułożyć - nie wiem może to moja jakaś obsesja i zwracanie zbyt wielkie uwagi na detale!

jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę z minusów bo o plusach nie będę pisała gdyż musiałabym go poużywać....

Chciałabym jeszcze widzeć implasta jak się ma do X ale u mnie widzę, że ciężko z tymi wózkami!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady w takim razie mysle ze musisz zaczac latac za tymi wozkami tak powazniej bo zostalo niby jeszcze troche czasu ale przeciez niektore modele i wersje kolorystyczne sa niedostepne od reki wiec jeszcze ci czekanie dojdzie na dowoz wiec moze sie pospiesz bo Julcia zostanie bez bryki :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu zastanawiam się nad zakupem z x-landera tylko godoli i nosidełka a spacerówkę moze z czasame przemyslę i albo dokupię albo coś innego kupię!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a to tak mozna??? ja sadzilam ze w standardzie wlasnie jest spacerowka i to gondoli mozna nie brac... wczoraj na gazecie czytalam ze dziewczyny narzekaja na wielkosc gondoli ze dzieciaczki szybko w nia nie wchodza, ty babolu sobie dobrze posprawdzaj te centymetry bo wiadomo ze zima Julcia bedzie jeszcze w glebokim smigala. w sumie opcja tylko gondola nie jest zla zwlaszcza ze bedziesz mogla kupic poreczna i wygodna spacerowke :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 3rd 2007
     permalink
    Właśnie tak sie zastanawiam i chętnie bym teraz kupiła tylko gondolę i nosidełko a spacerówkę z czasem bym może jakąś inna kupiła!
    Tzn nie jestem ANiu do dońca pewna czy tak można! Ceny są wyszczególnione na każdym z tych towarów! Muszę się dopytać dokładnie to napiszę!
    Szukam jak na razie do wglądu implasta hmmm ale jakoś ciężko u mnie w mieście o niego!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    kiedyś ten wózek mi się podobał ale ze względu na cenę nie brałam go pod uwagę!

http://godex.com.pl/2006/_VECTOR/vector01.htm
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 3rd 2007 zmieniony
     permalink
    Lady na temat bebecar slyszalam mase pozytywnych opinii, jednak cena .... cooooz nawet gdybym miala duzo kasy to i tak nie dalabym tyle za bryke na krotki okres, raczej wolalabym zainwestowac pozniej w porzadna leciutka spacerowke
  4.  permalink
    Ja też lubie Bebecary - ale raczej te bez skrętnych kółek.
    Lady- przemysl dobrze tego implasta... Ja próbowałam w sklepie nacisnąc na raczkę tak, jak przy podjeżdzie na wysoki krawęznik... Masakra... Toz to trzeba mieć siłę konia!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga nie wiem ktory ty model implasta sprawdzalas ale ja mam identyczne wrazenie z czterokolowym driver xl, po diable to to ciezkie. aaa tak w ogole to dobrze ze rozmyslelismy sie z graco quatro deluxe - znajomi kupili dla lutowego dziecka i ponoc juz ttrzeszczy niemilosiernie, tak jakby sie mial ten plastik zaraz rozsypac
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 4th 2007
     permalink
    Aniu mi się podobał ten gracco ale jak dla mnie jest bardzo mały jako głęboki - maleńki wkład (nosidło) no i poza tym jak się rozłoży oparcie i przestawi budkę do wersji głębokiej jest bardzo mocno zabudowany i nie wiem czy zdałby egzamin przez upalne lato, Wydaje mi się że bobasowi w nim byłoby bardzo duszno i gorąco. jak kupowałam spacerówkę dla Kuby patrzyłam na Gracco, ale wówczas wydawało mi się że jest ona bardzo "plastikowy" i chyba pod tym względem się nie zmienił.
    Wczoraj spotkałam koleżankę która ma Drivera (nie wiem jaki model, 4-kołwiec, resorowany siuper wygląd) ale tak "na oko" jest w nim krótka gondola. Ja patrzę na gondolę głównie bo przeież przed nami cała zima i bez sensu na zimę jest się przesiadać w spacerówkę, i w naszym przypadku minimum do lutego (czyli jakieś 7-8 m-cy) trzeba by pojeździć tym głębokim) - zakładajac ze Bobas urodzi się w lipcu)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ANiu w bebecaru jest to fajne, że spacerówka jest przystosowana nawet dla noworodków! Panie w sklepie demonstrowała mi kiedyś i naprawdę był rewelacyjny tylko tak jak mówię ta cena .....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 4th 2007 zmieniony
     permalink
    Lady z bebecar nie mialam osobiscie do czynienia wiec sie nie wypowiem. Jesli idzie o spacerowki dostosowane dla noworodkow to ostatnio rozmawialysmy o tym z kolezanka i faktycznie sa i takie, tylko trzeba sprawdzic czy aby jest zupelnie plasko a zeby ustrzec sie ewentualnego 'zalamania' miedzy siedziskiem a oparciem mozna przeciez materacyk do wozka czy nawet jakis kocyk poldozyc. moze bebecar w wersji sama spacerowka wyszedlby ci calkiem tanio. ja przy Gabie mialam chicco ktory rozkladal sie zupelnie na plasko i byl dosc gleboki i sobie chwalilam.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu tak jak pisałam bebcar był mi prezentowany w sklepie pod każdym kątem i naprawdę zrobił na mnie wrażenie! Możliwość obrotu spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy, jednym guzikiem blokada przednich kół, szybkie składanie, dość ładna prezencja. Szokiem jednak była cena - niestety :((
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    jadę dzisiaj zobaczyć sobie raz jeszcze bebecara i dopytać o cenę spacerówki i nosidełka! Jakoś na tę chwilę x-lander hmmm poddaję wątpliwości. Chciałabym jeszcze zobaczyć jak wygląda implast na zywo ale na śląsku jest jeden sklep nieopodal mojego miejsca zamieszkania wrrr

Przy okazji odwiedzę sklep ene due rabe gdzie kiedyś ubierałam moją córę :)) pamiętam, że mieli tam śliczne ciuszki :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no wlasnie ciekawe czy bedzie taka opcja zeby bez gondoli kupic, na allegro jest sporo taniej niz w sklepie internetowym wiec ciekawe jaka roznica bedzie w realu
    zerknij tutaj

http://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=396

http://www.allegro.pl/item197981391_nowy_bebecar_vector_kolory_2007_wys_0zl_pobr_0zl.html
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu oglądałam ... jest różnica i to spora ....

Ciekawe jak w sklepie będzie wyglądała cena no i musze się o tego x-landera dopytać czy teraz moge gondolkę samą kupić a potem spacerówkę!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hej babeczki byłam dziś w shlecker i kupiłam pampersiki Happy 42szt rozmiar N za 19.99. Chusteczki w Biedronie Dada są po 4zł wiec wzięłam paczuszkę.
    I kupiłam w lumpeksiku kocyk dla bobasa z białej włóczki jak go przepiore wstawie foto :) Fajnie będzie wyglądał w granatowym wóziu (a wózeczek juz dziś do mnie jedzie :D )
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja wczoraj kupiłam pampersiki chusteczki nawilżające w pudełeczku za nicałe 18 i dodatkowo za tę samą cenę pampersy 144 sztuk za również niecałe 18! Nie mam takiej grajfki jak Wy do tego co i gdzie tanio ale i tak i tak kupić musiałam i sądząc po tym po ile były np w smyku to i tak w miarę cena dostępna! aaaa i kupiłam małe różowe skarpeteczki jak tylko kliknę fotkę zaraz wam wkleję a zaraz jadę do sklepu dziecięcego to może uda mi się śpiochy kupić bo w smyku wczoraj ceny mnie powaliły na nogi!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady dla mnie to jakas kosmiczna suma 18zl za chusteczki w pudeleczku bo u nas za po 14 :P poza tym same wkaldy z reguly max za 7zl w rossmanie. chyba cos ci sie cyferki poprzestawialy bo albo kupilas 14pampersow za 18zl albo mega pake 144szt za 180zl , no chyba ze ty piszesz o chusteczkach nawilzajacych czyli o zapasowych wkladach - u nas zgrzewka 2op razem 144szt jest za niecale 13zl :):D jesli idzie o produkty higieniczne to najtaniej wychodzi w hipermarketach i 'rosomaku' bo w normalnych 'dzieckowyhc' sklepach to zdzieraja ze ho ho.

And u nas bedzie wozeczek granatowo niebieski z jasniejszymi paseczkami i kupilismy zolty kocyk z polaru z mikrowlokna, taki super milutki tylko zeby sie w niego wtulac :)

a byla ktoras z was w biedronce na tej dziecinnej promocji moze??? ja sie kiepsko czulam wiec nie dotarlismy... moze jutro zajedziemy zobaczyc te body i rampersiatka :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu byłam w biedronie ale na body i rampersy nawet nie patrzyłam. Wzięłam tylko chustki wilgotne i tyle właściwie bo szczoteczek do włosków w tamtej Biedronce nie było. Miałam iść tu koło mnie ale dopadły mnie jakieś skurczybyki, że ledwie do domku doszłam. Zjadłam no spe i mg i lekko puściło przed chwilą wzięłam apap ale jeszcze czuje brzuchol. Martwi mnie to troszkę, tym bardziej ze była u mnie koleżanka położna i mówi że daje mi max 2 tyg bo brzusio coraz niżej ... obawiam sie ze ma rację bo czuję się "podejrzanie" jutro idę chyba do gin, nie będę czekać do wizyty w piątek ...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ania Ja o chusteczkach nawilżających piszę! No Ja za tyle kupiłam ale jak dzisiaj sprawdzałam to i tak nie jest wiele! Hurtownie mają nieco drozej a nie będę specjalnie szukała rosmana bo paliwo mi tę cenę wyrówna jak nie podniesie!

W moim mieście z racji ilości marketów to Ja nawet za promocjami nie nadążam! niestety mieszkam w takim mieście, że na każdym rogu market!

Jutro jadę do hurtowni dziecięcej bo dzisiaj nie zdążyłam myślałam ze do 18.30 a tu do 18 no i niestety Ja byłam pod drzwiami o 18.03! Chcę kupić łużeczko i szykuje mi sie kolejne niecałe 400 złotych do wydania! jak nie ciutkę więcej wrrrrr
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    jeju ale mnie dzisiaj tzn w nocy wkurzył M!
    Przyszedł z pracy i pyta się mnie po co nam ten mały fotelik do przewożenia w samochodzie! Czy musi być kupiony z tej samej firmy! Można kupić z innej firmy i nie trzeba go montować na tym stelażu! On by go chciał na stałe umieścić w samochodzie, ze sobą brać dodatkowo gondolę.... boże jak Ja go czasami nie rozumię!
    No i jeszcze rozwalił mnie pytaniem czy te foteliki nie są jednocześnie dla większych dzieci czy trzeba będzie kupować za jakkś czas nowy! Bo powinni produkować takie do np 50 kg hahahhaha poprostu po całym dniu ciśnienie mi nieźle przed zaśnięciem poszło do góry!
    Musiałam mu tłumaczyć jak dzieciakowi jaki cel ma ten fotelik!
    a cha i wyszło na to jeszcze, że przeciez do sklepu mogę dziecko na rękach brać albo w tym foteliku trzymając w ręku hahaha Już sobie to wyobrażam jak śmigam np w sklepie pół godziny z dzieckiem na rękach albo w foteliku w ręku bo po co mi stelaż z wózka gdzie mogę go sobie zamontować i swobodnie pchać......

Ryby to materialiści do potęgi....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 4th 2007 zmieniony
     permalink
    no to chyba stane w obronie twojego M :wink: widac Barany i byki (ja i moj M) to tez jak ty to nazywasz materialisci... chociaz mi sie wydaje ze my jestesmy po prostu oszczedni i patrzymy jak pewne wydatki mozna zminimalizowac.
    Lady sa foteliki samochodowe takie co to starcza na dluzej, od urodzenia do 3/4roku zycia a mianowicie od 0 do 18kg :wink: mielismy taki odkad Gabrycha skonczyla 4miesiace bo w tym koszykowym po prostu nie chciala usiedziec!!!!co do smigania po sklepie to w hipermarketach i innych duzych sklepach sa przeciez wozki z fotelikami wmontowanymi albo mozliwoscia wmontowania swojego fotelika. u nas akurat hiper nie ma i tylko kilka biedronek i 100krotka wiec takich opcji nie mam szans wyprobowac, zreszta ja osobiscie jestem przeciwniczka zabierania malenstw do takich sklepow m.in. ze wzgledu na to ze zawzse po wyjsciu ze sklepu mam uczulenie kicham prycham i oczy mi lzawia wiec dziecka tym bardziej narazala nie bede. Jesil duzo jezdzicie to warto kupic fotelik z baza. Baze montujesz na stale w autku i tylko fotelik click clik i wpinasz, my przy Gabrysi taka opcje mielismy i baaardzo bylo wygodnie.
    a na jakie lozeczko sie w koncu zdecydowalas? przyznam ze po diable drogo ale mzoe to juz cena z materacem przynajmniej???
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu praktycznie córa wybierała łóżeczko!

Ja osobiście bym wybrała z Klupsia najprostszy model Ewelina II a to nawet nie wiem z jakij firmy! Boki jedynie ma ozdobione wstawką z grubej deski na której sa jakieś motywy w postaci gwiazdek czy coś podobnego!

Aniu co do męża to tu nie chodzi o kasę ale o to, że on nie rozumie zastosowania i powiażania wózek i fotelik oraz celu! On nawet jak kupi zwykły fotelik to będzie w stanie wydać tyle samo kasy co na ten dostosowany do wózka! Jak zwykle koledzy mu nagadali w pracy....
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja mam fotelik do 18 ale niestety nie zdejmowana baza więc jest "stacjonarny". Myślę o zakupie takiego nosidełkowo kołyskowo samochodowego ale jeszcze nie wiem czy to zrobię bo obecnie autka nie mam i w najbliższej przyszłości nie będę mieć (albo autko albo wykupię mojej mamy mieszkanie - wiadomo mieszkanie ważniejsza i poważniejsza inwestycja). Wydaje mi się że sama gondola od wózka wystarczy. nie wiem jak model wózka na który Dronko się szykujesz ale są przecież takie w których gondola ma mocowania do auta i spokojnie można w niej szkraba wozić. na 3 miesiące masz ten a potem to fotelik stacjonarny w aucie nawet. Jakoś mi się nie podoba jak mama wozi bobasa w foteliku w wózku, wydaje mi się że dzidzi jest pokulkane i poskręcane, a z 2 str przy ciut większym bobasie to już chyba nie zdaje aż tak egzaminu - aczkolwiek nie ukrywam ze to fajna rzecz ....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And ja słyszałam, że nie wolno dzieciaka przewozić w gondoli...
    Muszę się tutaj upewnić bo niestety mieszkam w mieście a policja jest na każdym rogu i nie chciałabym co chwilkę płacić o oni lubią kontrolowac Nas co jakiś czas chociaz już znają samochów! Durnie....
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dronko nie wiem co powiedzieć bo mnie zaskoczyłaś. Jeśli jest sprzęt dostosowany przez producenta z atestami itd to wg mnie można. nie mówię o każdej gondoli wyjętej z wózla ale o tych co są dostosowane do tego. Z tego co mi wiadomo są mniej firmowe zamienniki fotelików pasujące do markowych stelaży ale nie wiem które do których. do Trophy jest kilka fotelików nie tylko np babe confort. Nie zagłębiałam się w to bardziej bo nie biorę takiej opcji pod uwagę - nie mam takich potrzeb. Mi wystarczy wózio, w ostateczności nosidełko na piersi (mam jeszcze ze stelażem na plecki) jak idę na duże zakupy to zawsze biorę mężusia. Zresztą i tak większość rzeczy kupuję w okolicy domku i na ryneczku a market odwiedzam coraz rzadziej.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And tylko po co kupować oddzielnie wg mnie fotelik do przewożenia dzieciaka jeśli można kupić dostosowany do wózka!
    Wczoraj musiałam mu pokazać cel i przeznaczenie powiązania tego fotelika z wózkiem... Chyba zakumał i dzisiaj w pracy będzie tłumaczył kumplowi :))

Kumpel kierował się faktem takim, że jego żona nie jeździ samochodem, mało co chodzi do sklepu i prawie całymi dniami siedzi u rodziców albo u koleżanek czy też z koleżankami! Niestety Ja mam wędrowniczy tryb życia tzn ze mnie taka Zuzia wędrowniczka więc ten zakup muszę przemyśleć!

Fotelik jednak do starszego dzeiciątka będę miała więc nie opłaca mi się kupić taki na dłużej......
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady kolega z drogowki i od nas i ze stolycy powiedzial ze przewozenie w gondoli jest karane mandatem nawet jesli sprzedawca twierdzi ze gondola moze byc w tym celu uzywana. Jedyny wyjatek to wczesniaki lub malenkie dzieciaczki z problemami kregoslupa ze specjalnym zaswiadczeniem lekarskim. A jesli idzie o kupowanie zamiennika to mysle ze ANd chodzi o to ze czasami zamiast bebe car mozna wziac jakis odpowiednik polski ktory tez na dany stelaz da rade wpiac a cena o polowe mniejsza.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 5th 2007 zmieniony
     permalink
    tutaj macie wszystko o fotelikach samochodowych
    http://fotelik.info/
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 5th 2007 zmieniony
     permalink
    Aniu dokładnie o to mi chodzi :)
    Co do gondoli i przewożenia w niej to nie kłócę się bo aż tak nie jestem zorientowana.

Źle się czuje i jestem nie do życia wrrrr. Szkrabik skacze i się rozpycha ale są skurczybyki i martwi mnie to. Dzwoniłam do p.dr i niestety nie ma jej jeszcze w przychodni będę mogła przyjść po 13. Czekam więc (nie) cierpliwie. Jakby coś się działo to mam iść do szpitala. Tyle że jak pójdę do szpitala to wezmą mnie na oddział, bo nie ma innej możliwości sprawdzenia co się dzieje itd bo to nie ambulatorium. A jak nic się nie dzieje to i tak potrzymają kilka dni "na wszelki wypadek". Moja psychika nie zniesie znów szpitala i części lekarzy z niego dlatego zstawiam to jako ostateczną ostateczność. Zobaczę co powie moja Pani Dr... Nie wiem ile się płaci za KTG ale zastanawiam się czy nie iść zrobić ...

--
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.