Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 8th 2007
     permalink
    no cóż szanowne Panie właśnie wróciliśmy z wizyty. Maleńka nie dała się zbytnio pomierzyć bo była bardzo dziwnie poukładana, główka jest tak nisko że p.dr zmierzyła orientacyjnie, tak samo brzusio - zasłaniały go nóżki.

Waga 1678.
    BPD 8,02
    AC 25,83
    FL 5,56

Maleńka BABA chce juz wyłazić. Nie pasują mi te wymiary wcale w ogóle i jak dla mnie wydaje się za maleńka, no ale tak jak napisałam - były trudności z pomierzeniem. Łaskawie pokazała nam cipuline :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kurce dobrze ze kupowałam same uniwersal :) Po Gabi oddałam wszystko. Muszę chyba zacząć kwiatuszki przyszywać do śpioszków :) I tak czekam aż się urodzi ... Jakoś nie mogę się osfoić z myślą ze to baba ... chyba jestem lekko rozczarowana :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    AnD no to gratulacje kolejne cory :) jakie imie jej nadacie? co do wymiarow to sa wieksze niz nasze w 29 a mniejsze niz te z 33tc wiec mysle ze jest akurat :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu dziekuję :wink: No cóż będzie Weronika Czesława :) Niech się dziadziuś cieszy że 2 imię po nim dzidzi dostanie... Kurce a może jeszcze siusiak jej wyrośnie .... chyba nie bo wtedy p dr nie mówiłaby że napewno ... A kij ważne by zdrowa była i siedziała jak najdłużej !
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ten chlopczykowy zestaw co wczoraj wklejalam juz osiagnal cene.... 240zl brrr duuuuuzo. to ja juz wole poczekac na paczki od sis albo znowu popolowac na cos taniego a mam jeszcze 1 na oku na razie za cene przyzwoita ;)

AnD nie wazne czy chlopczyk czy dziewcyznka grunt zeby byl maluch zdrowy!!! Jesil idzie o plec to u nas w 24tc gin powiedzial ze nic chlopczykowego nie widzi i dopiero teraz w 33tc Krzys sie ujawnil i to az 4 lekarzom pokazujac klejnoty rodzinne :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    powiedzcie mi co lepsze sol fizjologiczna czy woda morska?no i ktore wybrac... nie kupilam jeszcze i nie wiem co wziac a ceny nie sa male wiec nie chce kupic bubla.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu no to niezła sumka się nazbierała ..... Ja to sobie będę ciuszki kupowała stopniowo jak dzidzia już będzie na świecie i będzie sobie rosła! Oczywiście jak dostanę becikowe i takie tam inne to kupię tego wiecej a resztę kasiorki odłożę albo "przepiję "

AND będzie dobrze a z tym rozczarowaniem to masz tak jak i u mnie było! Ja to liczyłam 13 lat, że kolejne moje dzieciątko to będzie chłopczyk a tu się okazało, że dziewczynka!

Znajomi jakoś wszyscy tak czy siak wróżą chłopca - nie wiem dlaczego! A mnie jakaś dziwna siła odciąga od kupowania różowych! Jednak jak się urodzi Julka będę tak samo się cieszyła....

mmmm ostatnio też zastanawiam sie czy nie zacząć myśleć nad imieniem dla chłopaka - tak awaryjnie!!!!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady przeciez awaryjnie mialas Kacperka :)

co do zmiany plci to jesli 2 lekarzy i z tego co pisalas dobrych powiedzialo ze baba to mysle ze czas pogodzic sie z mysla ;) niektorzy po brzuchu wroza plec. no niby na chlopca ma byc pepek wystajacy a u mnie wystaje sporadycznie jak maly sie ulozy jakos niefortunnie.

my kasiutre mamy juz mocno rozplanowana, z tego co wyplaci PZU bedzie na wozek (akurat 1200 a wozek 1100) a becikowe to pojdzie jak woda na moj pobyt w warszawie, oby w ogole go starczylo!!!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu już nie ma dla mnie znaczenia płeć! Na początku byłam w szoku a teraz już mi to obojętne co będzie!
    hmmm co do Kacperka to jakoś nie wiem czy to czy inne będzie....
    Julia jest na bank :))

No u mnie kasiora też w jakimś stopniu rozplanowana pod kątem wóżka - becikowe ( tytaj w granicach 1500 - 1800 )
    PZU hmmm jeszcze nie wiem na co ( 1400 - część na chrzest ), a potem chrzciny mam i rodzinka już zapowiedziała ile da.... więc w granicach 5 tys znowu będzie i tu się nieco odłoży na bierzące potrzeby dla dzieciątka i chcemy z tego nową pralkę kupić!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a jakim cudem u was jest takie wysokie becikowe????

ja chrzcin chyba nie bede robila. mysle o malym kameralnym obiadku tylko z chrzestnymi na razie bo w domu nie mamy warunkow na wiecej niz 5dodatkowych osob a na restauracje kasy nie mamy a gosci tych najblizszych by wyszlo oprocz nas jeszcze 15osob wiec koszty ogromne. zreszta teraz bedziemy kazdy grosz przeliczac bo postanowilam odejsc na wychowawczy a to tylko 1/3mojej pensji i pobory meza plus platnosc z wychowawczego ledwo na zaplacenie rachunkow nam starczy
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    rany nawet mi nie mowcie o kasie :Pplanowalismy duzo rzeczy a sie okazal ze z tego co planowalismy to bedzie tylko automat :P troche kasy pojdzie na rachunki bo to co z wyplaty wszytsko poszło :)jak wyszedł wczesniej to trzeba bylo podokupywac rzeczy .. narazie mamy 600 zł z PZU kotre ida na zycie i chrciny kotra są juz tuz tuz :) a ja nie mam sie co ubrac :P i zas kasa :) wszedzie kasa :D

ehh dobra moze o czyms innym :) skoro to wyprawkowy dział to sie pochwale jak moim łozeczkiem :) mamusia pomyslała i łozeczko jest mega kubusiowate ;)

http://images22.fotosik.pl/139/4cc7b5616039c2a7med.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu bo jest becikowe te obowiązkowe dla wszystkich bez względu na dochodu a drugie to zależne od dochodów! Na szczęscie w tym przypadku mój M ma najniższą krajową.....

Chrzciny będę robiła w domku i będą oczywiście rodzice chrzestni Maleńkiej, dziadkowie i mój ojciec chrzestny z żoną bo oni na wszystkich imprezach są no i seniorka w rodzinie pra-babcia :))
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu wg mnie sól jest lepsiejsza i tańsza :) myłam nosa synkowi wodą morską ale lepiej się czyści solą fiz.

Becikoweg nie biorę pod uwagę bo będzie przecież dopiero po ponad miesiącu życia dziecka a do tej pory musi bobas już wszystko mieć. Więc moje becikowe pójdzie chyba na długi jakie pozaciągam na dalsze zakupy bo moje konto coś się odchudziło do zera :(

Idę spać by przespać ten upał
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Kfiatuszku Twoje dzieciątko powinno mieć na imię Kubuś :)) oj mamo kubusiowa ale śliczne masz łózeczko :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no to jesli dostajesz obydwa becikowe to cale 2tys zgarniasz :) ja juz mam nawet zasiwadczenia bo my tak duzo zarabiamy ze akurat sie na nie lapiemy.

Kfiatuszku Kubusiowy Maniaku, no niezle loze ma wasz Ksiaze :)

And dzieki za info, w takim razie kupie sol :)

musze dokupic jeszcze oliwke dla malego (wezme hipp) platki kosemtyczne i waciki do uszu. Okazalo sie ze jak juz malec wychodzi z inkubatorka to pozwalaja mamie robic wszystko przy szkrabie takze to mnie tez pociesza ze nie bede tylko siedziala i na malego patrzyla a na cos sie przydam :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    powinno :) ale nie ma :P jakos mnie Jakub nie przekonuje ;))
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja siedzę i się zastanawiam czy moja Julka nie ma czkawki w brzuszku. Mam takie delikatne pukanie w brzuszku bardzo rytmiczne hmmm i czasami się to pojawia i już od dłuższego czasu się zastanawiam co to może być i skąd się to bierze?

Aniu Ja akurat łapię się na wszystko co możliwe!!! Córa moja też ostrzymuje rodzinne 65 złotych...

Dobra przyszły truskawki - idę jeść :)) mniam mniam
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady jesli to jest rytmiczne i co jakis czas to jak najbardziej jest to czkawka. My przerabiamy ja kilka razy dziennie. Wiem ze Krzys przepada za krowkami bo wystarczy ze zjem a za jakis czas juz rytmiczne czkanie, zrezta czkawka u maluszka to bardzo dobry objaw wiec niech im sie czka jak najwiecej :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Rano kupiłam truskawy jak wracałam od p re a pół godziny później mój teść przywiózł wiaderko (5 kg) takich prosto z działki ... nie wiem co mój mężuś powie jak wróci bo tych od dziadka już niewiele zostało ...
    Mam ochotę na popcorn i lodowate piwo...
    Powiedziałam najstarszej że będzie chyba siostrę miała. Usłyszałam że "tylko nie Weronika" ona chce Zuzankę ale ja nie chcę :D Synuś będzie nie pocieszony, tak bardzo chciał braciszka ...

No z moim udokumentowanym dochodem też łapię się na oba becikowe, ponoć jest u nas jeszcze to gminne ale ja już sama nie wiem, jedni mówią że jest drudzy że nie ma. Zobaczymy :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 8th 2007 zmieniony
     permalink
    And zadzwon do urzedu gminy to sie dowiesz. My sie lapiemy i z udukumentowanym i nawet z tym co uda sie dorobic ale wiadomo was jest wiecej niz nas wiec to tez inaczej. Troszke sie boje przejscia na wychowawczy bo wtedy bedzie bardzo bardzo ciezko powiazac koniec z koncem i zostanie mi tylko nadzieja ze jakos mi sie na allegro rzeczy dzieckowe i moje uda posprzedawac co jakis czas. a ze ja z tych co nie lubia i nie potrafia prosic o pomoc to juz w ogole
    dowiedzialam sie ze przy wadzie Krzysia powinien mi sie nalezec zasilek pielegnacyjny, jesli tak bedzie to z pewnoscia o niego wystapie, rodzinne tez dostaniemy ale wiadomo ta 100to nic wielkiego na pieluchy moze starczy
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Tośka ma wiecznie czkawkę po kilka razy dziennie w dodatku dzisiaj tak się rozpycha że hej...
    Kfiatuszku śliczne kubusiowe łoże ja po niedzieli odbieram moją pszczółkową pościel zobaczymy jaka będzie....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg to ja mam nadzieje ze ta posciel bedzie lepszym zakupem niz ta popzrednia!!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg ostatnio w sklepie szukałam tej pościeli pszczółkowej ale już nie było buuuu jest śliczna!!!

And Ja dzwoniłam do swojego urzędu miasta i niestety nie ma w tym roku gminnego ze względu na to, że miasto zbiedniało ...

Magg nie wiem jak Ty to czujesz ale Ja dzisiaj jak tutaj na forum klikałam to miałam wrażenie, że Julka ma czkawkę! To były takie delikatne jakby pukania w brzuszku i bardzo regularne przez jakiś czas.... więc może to było to....
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu a co ma waga do pielęgnacyjnego? jaka musi być i co wiesz na ten temat? proszę napisz mi coś więcej? bo moje dzidzi to też będzie maluchowate .... a ja nic nie wiem na takie tematy...
    Ja nigdy nie korzystałam z pomocy MOPS i innych ale podbuntowała mnie znajoma i chyba miała rację, bo dzięki temu dzieci są w przedszkolu a Ania je obiadki w szkole i ostatnio dostałam z MOPS 300zł - czyli na światło było :) a ja dzięki temu miałam kasę na wózek bez mocniejszego nadużycia domowego budżetu.

Mam złą wiadomość Aniu. Niestety mojej rodzince nie udało się nic znaleść, jak było w miarę blisko to koszt 1000zł za miesiąc z dostępem do kuchni i półką w lodówce, prysznicem itd... a za 450 zł 2 koniec w-wy ... :sad: przepraszam :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And nie WAGA a WADA. u niego jest to wada wrodzona, wiazac sie bedzie z rehabilitacja i czestymi wizytami w warszawie w specjalistycznej przychodni.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And Ja w tym roku będę korzystała z MOPS a. Moja teściowa jak się dowiedziała to myślałam, że mnie pogryzie za to ale mam to w nosie! Niestety mąż jest jedynym życiwielem rodziny i na dodatek ma najmniejszy dochód a do tego przy drugim dziecku moge się już starać o dotacje np do czynszu! Moze jakieś 200 złotych dołożą to zawsze będzie coś!!!
    Tyle moich znajomych z tego korzysta a mają sobie lepiej niż Ja z finansami i się niczym nie przejmują!

Teściowa moja to się obawia, że całe moje miasto będzie o Nas gadało ze względu, że urzędniczki MOPSu to są klientki firmy... mam to w nosie ---- no i powiedziała abym nie chodziła bo ona woli nam te pieniądze dać niż mamy wstyd jej robić!!!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And nie szkodzi... ja zdecydowalam ze bede z Krzysiem, kupie sobie jakis lezak ktory sie bedzie rozkladal i bede nocowala przy nim. A co do tego tysiaca to faktycznie w drogich miejscach chyba patrzyli bo ja znalazlam nawet kilka pokoi po 500zl tyle ze wszedzie trzeba dojezdzac a ja sie nocami po prostu bede bala, zycie mi mile. jak juz nie dam rady to po prostu przenocuje noc czy dwie w hotelu dla matek i wroce znowu do mojej Krzysiolinki
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no coz kazdy z nas ma inne podejscie. Ja np znam osoby ktore maja na papierze bardzo bardzo malo a w relau po pare tysiecy zarabiaja i bryki maja super i komorki i dziwie sie ze pukaja do drzwi MOPSu bo uwazam ze jest to nie fair. dla mnie z tej instytucji powinni korzystac ci NAPRAWDE potrzebujacy. podobnie jest ze szkolnymi stypendiami - dostaja je dzieciaki ktorych rodzice maja mase kasy tej na lewo a tym co potrzebuja czasami nie starcza... ja dopoki bede miala co do garka wlozyc to po zapomoge nie pojde mimo ze przy chorym dziecku i naszym dochodzie bysmy dostali no ale jak pisalam taka juz zosia samosia ze mnie.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu no tak Twoje serduszko będzie wymagało leczenia rechabilitacji i mamusi przy sobie :)

Ja poszłam do MOPS, bo jak widze jak ćpunki i pijaczki dostają kase po to by przepić to mnie cosik trafia. Czy to jest poniżanie się? chyba nie. Nie jest mi miło i w jakiś sposób moja duma na tym cierpi ale z 2 str dlaczego mam z tego nie skożystać skoro mogę ... Moi teściowie nie byli zadowoleni jak usłyszeli że dzieci mają płacone przedszkole z MOPS, ale jak usłyszeli ile kosztuje czesne wyżywienie itd Ojciec już nic nie powiedział, a ja się cieszę że oni tam są bo zmiany w rozwoju są bardziej niż zauważalne, a ja mam chwilkę odpoczynku i ciszy ...
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Lady czkawka to takie regularne pukanie przez jakiś czas u mnie to jest w dole brzucha z lewej strony bo mała głową w dól i tak trochę na boczku....
    Aniu a gdzie wyczytałaś że to dobrze jak dziecko ma czkawkę?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg to podobnie jak u mnie! Mała ma główkę po mojej lewej stronie w dole :))
    Ostatnio na wizycie dowiedziałam się , że dzidzia jest już główką w dole i bardzo ale bardzo się cieszę bo są szanse na normalny poród :))

a to pukanie to faktycznie też to czuję :)) dzisiaj się śmiałam z niej, że ma pijacką czkawkę bo za dużo wód pije :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg juz nie pamietam dokladnie, nie wiem czy to nie na babyboom bylo... zreszta pamietam ze Gabrycha miala czesto czkawke i wtedy gin kazal sie cieszyc bo tzn ze maluch lyka wody plodowe i jak one mu smakuja to lyka bardzo duzo i szybko i wtedy dostaje czkawki i to jest wlasnie dobry objaw :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    to aby jedne dobre wiadomości Aniu....

Właśnie wróciłam z hurtowni i dupa nic nie kupiłam! z córą nie mogłam się zdecydować na kolor łóżeczka no i jakoś mnie zraziło to, że te w kolorystyce tik ( czy jak się to pisze teek ) ścierają się... Ogólnie chyba wyprawa do sklepu dzisiaj była nie na miejscu bo Ja jakoś czułam się nie za specjalnie więc wszystko było u mnie na NIE!

Dobiło mnie jeszcze to, że wszystkie kobiety w ciązy z męzami a Ja pipa sama :(( Wróciłam do firmy, męzowi powiedziałam do słuchu i teraz z tych nerwów jestem padnięta jak nie wiem co....

On myśli, że Ja to jak słoń czy koń chodzić będę w ciązy a i siły na wszystko powinnam mieć....
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    lady ja tez cALYMI DNIAMI jestem ,bez meza bo pracuje ,ale ktos musi pracowac,wybierz dzien kiedy ma wolne...
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    a na wiyty do gina tez kobiety sa z mezami a ja sama,ale wcale mi to nie przeszkadza bo wiem ze maz pracuje teraz na nas troje...no jutro jedziemy razem bo sobota i udalo mu sie nie pracowac ,ale to zadko sie zdarza...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ewaroby jedynie kiedy wolne mój M ma to niedziela :(( hurtownie tego dnia sa nieczynne niestety!
    Wiesz całymi dniami to Ja mogę czasami siedzieć sama - nie ma problemu bo zawsze sobie jakieś zajęcie znajdę ale wykańczają mnie pewne sprawy w pojedynkę na chwilę obecną. Chciałabym z nim jechać i zaopatrzyć Julkę w to co potrzebne! Chyba z teściami pogadam aby mu dali dzień wolnego... no i jemu już to też zapowiedziałam ...
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ja tez prosze meza zeby mnie zawiòzl do ike a,bo w ciazy nie chce brac autostrady,i tez zwleka i mnie to wkurza ,ale staram sie go zrozumiec bo jest kierowca i ciezko pracuje,ale jutro to juz sie nie wymiga...
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ja mam to szczęście że M własny biznes ciągnie i praktycznie w każdej chwili moge na niego liczyć oczywiście bez przesady ale gin, usg czy grubsze zakupy to już razem :wink: no i teraz jak ja nie pracuję to całe weekendy razem :bigsmile: - wcześniej to on musiał radzić sobie bez żony bo ja w pracy świątek, piątek czy niedziela!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ewaroby no Ja samochodem się przemiszczam sama i to bez problemu! Mój to ma wiecznie coś do zrobienia i wiecznie do niego z czymś dzwonią....

Magg mój u ojca pracuje ale wiecznie nie ma czasu! Urlop dopiero będize miał od 15 lipca do 15 sierpnia i wiem, że jeszcze w tym czasie nieraz będę goniła go do pracy ale qrde boję się, że na porodówkę mogę polecieć wcześniej a wtedy nie będę przygotowana!
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No rozumiem ale zawsze możesz dokończyć po narodzinach niunia może spać i z tobą przez jedną czy dwie noce w końcu masz duże wyrko hihihihi a M będzie cierpial sam na sofie jak teraz nie może się z pracy wyrwać - postrasz go hihihihih
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg on sam mi powiedział, że jak się nie kupi to dziecko będzie z nami spało wrrr więc nie ma go czym straszyć wredzil......
    Pewne rzeczy tak po narodzinach ale Ja nawet nie mam gdzie tych ciuszków poukładać od dziecka! a przecież na podłodze nie położe bo pies sobie z nich legowisko zrobi :))
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wiesz co a ja - bo przecież szafa sie nadal robi - kupiłam sobie w iKEI te fajne kartony składane i w nich narazie trzymam wyprane i wyprasowane ciuszki - ja jestem gotowa a on i tak musi tą szafę w końcu skończyć
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    AND, gratuluję córci :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg dla mnie te ikeowskie kartony to ostateczność ale nie umieszczę tam ciuszek dziecka tylko od M... Na szczęście do ikea mam 10 minut jazdy :))
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dziękuję Mała_Mi :) Osfajam się z tym hahaha i jakoś dziwnie mi sie przestawić na "ona" bo ciągle było "on" jako Dzidziuś :) Chyba do mnie zaczyna docierać :D Padłam dzisiaj na pyszczydeło :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no i znwou stane w obronie meza... przeciez musi jakos zarobic na cala wyprawke. sprobuj to zrozumiec ze on pracuje dla was, pomysl sobie ze gdyby mial w nosie kase i musialabys sobie poradzic za to co dadza ci w prezencie to latwo by nie bylo, juz tu nie wybrzydzaj bo zle nie masz!!! Moj maz np wcale nie ma jak wykorzystywac urlopu. Normalnie miewal po 20-24dni niewykorzystane za poprzednie lata teraz wyjatkowo jest jezdzenie systematyczne do warszawy a i tak mial 15dni za poprzedni rok. wiem ze prace trzeba szanowac i cieszyc sie ze ja ma dlatego czasami o naszych babskich chceniach trzeba zapomniec. urodzisz i bedziecie razem ja na to nie moge liczyc i to nie tylko ze wzgledu na odleglosc do wawy, na miejscu tez takiej opcji by nie bylo...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    AnD dotarlam dzisiaj do biedronki i byl spory wybor body i rampersikow w rozmiarze 56, fajna bawelenka ale w rampersach wydaje mi sie lepsza gatunkowo. poza tym u nas w dalszym ciagu bylo wszystko dostepne z oferty tez 4lipcowej wiec mozna bylo powybierac :) aaa no i kupilam sobie spiwor za cale 25zl, pierwszy krok do spania z Krzysiem poczyniony. teraz tylko lezak ale mysle ze to maz juz na miejscu w wawie kupi jesli w centrum zdorwia dziecka pozwola na takowy rozkladany
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu w tym problem, że on gdyby chciał to by czas miał! Nie tylko tak Ja uważam ale i jego rodzice i moja M i ogólnie rodzinka! Czasami ten brak odmowy innym właśnie doprowadza do tego, że nie ma czasu dla rodziny! Rozumię jeszcze, że np ciągnie się to trzy miesiące, pół roku max rok ale nie tyle czasu od kiedy pamietam... a jak wiadomo jesteśmy małżeństwem już 13 lat i to zaczyna się wszystko nasilać!!!

Aniu ale u mnie zasada - kasa ale nie za wszelką cenę!!!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    u nas w biedronce już nie ma połowy rzeczy :( chciałam szczotki do włosków i butelek ale niestety nie ma. Na ciuszki nawet nie patrzyłam - z kasą u mnie kiepsko, a poza tym jeszcze nie wiedziałam kto we mnie siedzi, a teraz jak wiem to jakoś nie dowierzam hahaha. Z zakupami ciuszkowymi na maxa wstrzymuję się do urodzenia się dziecka, teraz muszę kupić te pościele dla Gabi i Maleństwa, kosmetyki dla dziecka i sobie kilka rzeczy do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no ot trzeba pogadac ale na spokojnie... my z mezem wiemy co to sztuka kompromisu chociaz obydwoje narwancy jestesmy (ja baran on byk) tylko fakt obydwoje jestesmy STRAAASZNYMI domatorami :)

aaa no i z wiesci wyprawkowych - pielegniarki w centrum zdrowia dziecka uzywaja pieluszek happy i jak kolezanka zawiozla pampers to mowily ze happy lepsze bo nie uczulaja i ze raczej te lepiej uzywac, podobnie jak z oliwka maja 'sluzbowa' bambino ale doradzily mamom ktore chca miec swoja i je stac HIPP ze jest najlepsza w tej chwili na rynku.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.