Lady chyba chce przespać te swoje pozostałe dni do porodu mnie też mozy do spania tylko jak nie prześpie sie w dzień to wieczorem mam problem z zaśnieciem , a jak pójde na drzemkę to znowu w nocy spac nie mogę, wiec ani tak ani tak za kobietą w ciązy nie trafisz.
Skarbelku no widzę pierwsze koty za płoty teraz to już dzieciatkowe zakupy pójdą jak spłatka, jak juz zaczniesz to wciąga jak narkotyk, czasami sie trzeba napradę hamowac zeby nie przesadzić
Ok Skarbelku na razie zmniejszaniem sie nie przejmuj w końcu tylko to jedno jakieś duże wyszło reszta ok, te nasze dzieciaczki to małe strojnisie, jak popatrze na te co już sa i te które dopiro będa to same słodkości. Cieszę sie już na wakacje bo wiem że wtedy czas mi szybciej zleci, oby do września
ja kupiłam tylko takie jak widać - strasznie ciężko było mi sie zdecydować bo wszystko dla maleństw jest takie słodkie kupiłam jeszcze inne rzeczy , trochę zaszalałam ale co tam. teraz czekam z niecierpliwością na paczkę niestety nie mam za bardzo czasu robić zakupów w zwykłym sklepie więc allegro jest dla mnie bombowym rozwiązaniem i kupuje tam dosyć dużo różnych rzeczy (nawet kabinę prysznicową, kosiarkę..)
Ciuszki siuper :) A ja dziś kupiłam tylko 1 staniczek sobie i aż byłam zaskoczona bo zawsze kupowałam 75b a dziś miseczkę A i nie wiem czy aż tak mi się cycuchy sfilcowały czy co zaś 75 jest może nie ciasne ale mocno dopasowane do ciała ... Oglądałam inny stanik w innym sklepie i B też było duże hmmm ciekawe :D
najwięcej śmiechu M miał z tych zabawek a dokładnie z kaczuszki świecącej do kąpieli, która ma zeza i z zajączka grzechotki bez nóżek :) po prostu był zszokowany ale nie mogłam mojej córce tej starszej odmówić wyboru bo ona też mocno się udziela :))
Zobaczymy lady:) Mój mały urodził się 3 tyg przed terminem i mimo, ze był duzy jak na 37 tydz ciąży (3780), to wolałabym, zeby Hania pobyła sobie dłuzej w brzuszku. Zobaczymy jak to będzie... Mi sie jakoś tym razem nie spieszy..:)
Ja jestem ciekawa,czy którejs z foremek uda sie wstrzelić w datę 07.07.07.
aga no to by była fajniusia data na przyszłość :)) Powiem szczerze, że Ja osobiście nie pamiętam czy moja córa urodziła się w terminie czy przed albo po hmmmm
Osobiście wcale bym się nie pogniewałam na dwutygodniowe wyprzedzenie ze względu na te upały i na to, ze tym razem jestem do niczego w tej ciąży!
lady - no ja trzymam na pamiątkę kartę poprzedniej ciąży, USG itp dzięki temu mam z czym porównywać :) Jesli nie pamiętasz tygodnia w którym urodziła się Twoja córka- zerknij do ksiazeczki zdrowia dziecka- tam napewno jest wpisane.
z tym "napewno" napisane to się rozczarowałam :( w maluchach książeczkach jest ale w najstarszej (10 lat) niestety i nawet nie ma na to miejsca. No my Aga ścigamy się o 10 dni, z Biedroneczką ja o jakieś 15 no ale i tak teraz kolej na Magg jestem ciekawa która jednak z nas 1 urodzi :D - ale tylko w lipcu najszybciej a jeszcze najlepiej w 2 połowie
Dziewczyny ja mam wpisane w książecce Jakuba w tórym tygodniu przyszedl na świat, Lady fajne te gadżety dla malca, jak pomyśle ile jeszcze muszę kupić a w lipcu faktycznie wysyp znowu bedzie, teraz dałyscie nam odetchnąc a już niedługo to pewnie jedna za drugą polecą, potem dacie znac co sie przydaje co nie dla maluszka. Z ciuszkami to będzie troszke inaczej my mamy cieplejsze ubranka wy możecie mieć te fajne letnie cudeńka dla osesków . Ale i tak super. Już nie mogę sie doczekać nowych bobasków wręcz uwielbiam je oglądać
Jest do podkreślenia - wcześniactwo z objawami wcześniactwa w terminie i po terminie (ew tydz ciąży) Ale nikt się nie pokwapił podać u mnie tydzień ciąży :( Moja córcia urodziła się właściwie w terminie bo współżyłam 22.06 (ślub koleżanki hahaha) a urodziła się 14,03 była zdrowym ale małym szkrabikiem - 2,950 i 53cm no ale z 2 str patrząc ja byłam szkielet i smarkacz (17 lat) który nawet nie zwracał specjalnie uwagi na diete i na siebie, a ciążę przebiegałam bezproblemowo i bezobiawowo
Hoguś no tak maleńkie ciuszki są śliczne ale ja nawet specjalnie nie kupuje jakichś "wymyślnych" dzidziulek wygląda w nich uroczo ale po co ma sie męczyć przy upale. Ja stawiam na body z krótkim rękawkiem i na ciut dłuższe podkoszulki właściwie. Stroić będę na następne lato jak już będzie biegać :D
And- no to tylko pogratulować samozaparcia,udanego związku i udanej gromadki:) Ja urodziłam Michała pod koniec I roku studiów i to wydaje mi się za wcześnie - a w wieku 17 lat... Chylę czoła:)
Hehehe dziekuje bardzo za gratulacje udanej gromadki :) Po tamtym związku została mi w spadku córcia :D z mężem jestem blisko 6,5roku a po ślubie 25,08 będzie 6 lat - facet chciał mieć pierwszą córcię więc nie ryzykował że nie wceluje się i wziął sobie 2 babeczki na raz (i dobrze zrobił bo 1 dziecko jakie spłodził to facet ) To że wiek nastu lat jest za wcześnie to niestety wiem i tymbardziej jestem zdania że dziewczyna powinna mieć minimum 23 lata zostając mamą. Ja przynajmniej dorosłam to tej roli właśnie w takim wieku pomimo że już miałam i Anię i Kubę. Ciążę z Gabi przechodziłam bardziej "dumnie" "doroślej" i radośniej :) Co do wieku faceta hmm tutaj to loteria, ale chyba też im starszy tym lepszy. Mój mężuś jest ode mnie "dużo" starszy, ale nigdy nie dał mi tego odczuć i wciąż szokujemy ludzi naszym wiekiem bo nie wygląda na tyle co ma. Ale jest odpowiedzialny, czuły i troskliwy a za dziećmi pójdzie w ogień - nie tylko swoimi
Z innej beczki. Szukałam szczotki do butelek, ale jak widziałam cenę okolic 6 zł za takie dzieciece (bebyOno campol itd) to cos mnie hamowalo wczoraj kupilam za 2,50 w sklepie z rzeczami do domu super szeroka i z długa rączką :D
And dokładnie ważne że teraz jest super mimo że czasami los płata nam figle, mój też sobie wziął od razu dwójkę, myśleliśmy ze moze uda nam sie teraz dziewczynka no ale znowu boysik, mój połówek mówi ze nastepna bedzie córka ciekawe ile on ma zamiar mieć dzieci ja sie śmieje że za jakieś 3lata to może pomyslimy ale wcześniej na pewno nie
Mój mąż mówił że chce mieć 3 i ostatnio się śmiałam że fakt nie sprecyzował czy łącznie z Anią czy biologicznych :) Najważniejsze dla mnie jest to że nigdy nie powiedział Ani czy komukolwiek że ona nie jest jego. a Słowo pasierbica ledwie mu przez usta przechodzi :) Dobra spadam się szykować na "kujkuja" tylko nie wiem co na tyłek włożyć bo skwar już się zrobił jak jasna olera
And mój też zawsze jak ktoś go pyta czy ma dzieci to on ze ma jedno syna a drugie w drodze, zawsze mówi ze to jego też, a poniewaz on ma 29 latek to wszyscy zawsze odpowiadają"to szybko miał pan już syna, w młodym wieku"mojemu byłoby by przykro gdyby ktoś rozdzielał mu na jego i nie jego. Ja zmykam po jakieś owoce bo deficyt znowu, pozeram je w takich ilościach ze szok
And jeśli brać pod uwagę wiek kobiety, która powinna mieć pierwsze dziecko to też jestem zdania, że około 23 - 25 lat! Ja zaszłam w ciążę w wieku 17 lat a rodziłam niewiele po 18-stce :)) Ciąża tak samo jak i u Ciebie przeszła bezobjawowo i bezproblemowo. Nawet waga mi nie przeszkadzała i opuchlizna a teraz... szkoda gadać
No ja miałam 22 lata jak urodziłam Jakuba i tez inaczej sie przechodziło, na wiele rzeczy nie zwracałam uwagi, a moze czas juz swoje zrobił i sie tyle nie pamięta, choć ja pamietliwa jestem i raczej najmniejsze szczegóły zapadaja mi w pamięć. Teraz jakos inaczej jest ale myśle że to mój wiek , zmiana podejścia do życia. Najbardziej rozbawił mnie mój były ostatnio zadzwonił(oczywiście pod wpływem) z Jakubem nawet nie rozmawiał, zreszta on nigdy nie pamieta o jego urodzinach, dniu dziecka czy świętach, ale on do mnie z pytaniem czy:"to dziecko co mam urodzić to se tak sama czy ja kogoś mam" a ja mu ze ja już dawno mężatka bo raczej na wyprzedażach dzieci nie dają z moim połówkiem smialiśmy sie ze palcem sobie zrobiłam a co do jeszcze jednego maleństwa domu to sie zobaczy, jak bedzie z finansami, zdrowiem i jak sie bedzie chował kolejny mały człowiek w naszej rodzince
kurczeee ale wam zazdroszczę, mój to uważa by tylko czasem nie strzelić maluszka (mi) a główny powód to finanse - choć może dojrzewa bo czasem ale to czasem, stwierdza ( jak widzi maluszki ok 2 letnie) że fajnie byłoby jakby taki maluch latał po domku . Ale po czym na drugi dzień, obrót o 360 stopni i może kiedyś. To ,,kiedys " t o strasznie brzmi , bo młoda to juz nie jestem (35 ). Najfajniej to wpaść przy takich dylematach i wtedy nie ma zastanawiania się a tak to same problemy. Pozdrowionka dla przyszłych mamuś , trzymam kciuki.
A ja 1 lipca bede mamą chrzestną Leonka - bratanka mojego.
ybka Ja zwlekałam 12 lat bo u mnie naprzemiennie raz Ja nie chciałam raz M! W końcu postanowiłam z M, że czas najwyższy bo i licznik biologiczny bije :)) Uważam że za późno się zdecydowałam ale mam nadzieję, że nie ma tego złego :))
Ybka jak bedziecie patrzec pod kontem finansów to raczej nigdy sie nie zdecydujecie bo własciwie to nigdy nas albo nie stać, albo młode jesteśmy i jeszcze wyszalec sie chcemy albo praca ciekawa i teraz szkoda by było. NIe możesz podstepem wziąć swojego i udac niewiniatko że wpadeczka
Czy mi się zdaje, czy też żadna z Was już nic nie kupuje odnośnie wyprawki dla dziecka ??? Ja na razie mam przerwę ale chyba będę musiała jechać i zamówić wózek --- jaki jeszcze nie wiem ale na razie krążymy wokół x-landera
Lady ja mam chwilową przerwę, powodem nie jest bynajmniej brak chęci ale teraz wszystko jest letnie na maluszki a ja potrzebuję bardziej na jesienno-zimową porę, po niedzieli wkleje wam moje robótki ręczne, znaczy sie sweterek, spodenki, czapeczka i zobaczymy co tam jeszcze dojdzie a jak pożyczę aparat to przy okazji zrobie fotki tego co doszło od tamtego razu do wyprawki no i brzusio
hoguś no to uzdolniona z Ciebie kobieta :)) Też bym chciała umieć robić na drutach ale niestety- nie mam od kogo się też nauczyć!!! No i obowiązkowo brzuszek :))
Izunia u Ciebie to oczywiste, że maleństwa na tym etapie to będą wyrastały :)) Podziel się może informacjami co się przydaje a co nie, czego więcej a czego mniej kupić :))
No właśnie Iza napisz please! ja mam jeszcze pytanie o cc co Ci się najbardziej przydało a co nie potrzebnie brałaś do szpitala? Oczywiście pytanie do wszystkich mam które miały cesarkę...
Jeśli chodzi o cc to nie mogłam nosić tych majtuś poporodowych - a tak podkłady miałam bella i były super !! Piżamkę też nie zakładałam bo dostałam fajną ze szpitala w serdudszka - przydział był dzienny. Magg gdybyś miała cc to nie bój się poprosić o drabinkę na łóżko - ja byłam głupia i nie zapytałam, i bardzo się męczyłam piersze doby po cc. Używam kosmetyków BAMBINO bo te dziciaczki tolerują, żadnej zasypki tylko SUDOKREM, super jest olejek do kąpieli BALNEUM polecam, ładnie skórka schodzi maluszkowi [ta płodowa] do kupienia w aptece. A reszta to PAMPERSY i ciuszki ... cóż więcej hihihi