Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 25th 2007
     permalink
    o olejku takim nie słyszałam ale muszę sobie go koniecznie zobaczyć! Ja mam do kąpieli z Bubchen i jeśli dziecku nie podejdzie to sama będę używała bo przepięknie pachnie hi hi hi
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJun 26th 2007
     permalink
    Ja używałam balneum jest świetny ale i dość drogi - niestety...
    Iza a używasz teraz jakiś kremów na szew po cc czy nie? Długo Ci sie rana goiła?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 27th 2007
     permalink
    Magg na temat cesarki napisalam na temaciku cesarka vs naturalka

chcialam tez napisac ze majteczki poporodowe jednorazowe parza w dupsko jak diabli za to siateczkowe hartmann rewelacja, 2 pary w zupelnosci wystarczyly.

jesli idzie o kosmetyuki w centrum uzywaja johnsona wiec i po powrocie do domu nabylismy plyn do mycia J&J TOP TO TOE (cos ok 13zl za wielka butle) no i oliwke HIPP bo ta najbardziej polecali. raz mylam malego w kolezanki Bubchen z oliwka ale nastepnego dnai skora byla mocniej wysuszona niz po J&J i Hippie wiec z pewnoscia bubchena nie kupie. Aha no i nabylam jeszcze SKARB MATKI krem pielegnacyjny (ok 9zl a polecony przez pielegniarke) - idealny jesli idzie o wysuszona popekana skore i ranki po opatrunkach.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 27th 2007
     permalink
    jeszcze slowko na temat tego co do szpitala zabrac - mi totalnie nie przydaly sie te podklady niebieskie, na czerniakowskiej bez problemu zmienili posciel, jesli idzie o wielkie podklady / podpaski z belli to poszla mi 1 paczka i to tez tak w sposob naciagany, wychodzac po cc na 3dobe juz uzywalam cieniutkich always sensitive a po tygodniu od cc po prostu wkladek higienicznych, mam ten komfort ze i po naturalnym i po cc krwawienie bylo dosc skape i w miare krotkie.
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeJun 28th 2007
     permalink
    No właśnie o tych podkładach nie pomyślałam a koleżanka mówiła mi, że w szpitalu gdzie rodzę lepiej je mieć.

Jako, że praktycznie skończyłam kompletować wyprawkę i wpisywałam wszystkie ceny to zamieszczam - może się kiedys komuś przyda. A wszystko kupowałam zgodnie ze wskazaniami z 1 strony :bigsmile:

Image Hosted by ImageShack.us
    Shot at 2007-06-28
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    jemma widzę, że kupowałaś większość na rozmiar 62,
    super lista - naprawdę może się przydać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    nie moja to zasługa tylko AniM, która tą listę stworzyła (jest na 1 stronie tego wątku) - ja ją tylko "wykorzystałam"
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    znów nie wychodzi mi wklejanie zdjęć, mam już dość
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Według tej listy brak mi łóżeczka i szczotki do włosków. Myjki nie kupuję bo nie używałam nigdy - wolę mały ręczniczek. Pieluszek tetrowych mam 5 nowych i 30 po maluchach, flanelek 2szt, do kąpieli mam mydełko Jonsona od pierwszych dni. Majteczek ceratkowych jeszcze nie kupiłam, ale mam po dzieciach na pewno "suche majteczki" czy jakoś tak się to nazywa - tylko nie pamiętam gdzie to wsadziłam... Czyli chyba mam wsio potrzebne - potem będę kupować braki a na razie czekam na łóżeczko... mam jeszcze czas...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 28th 2007 zmieniony
     permalink
    a ja sie dzisiaj zezlilam bo bylam w 3 sklepach i nie bylo happy 3-6kg, ostatecznie kupilam pampersy (98szt za 48zl wiec chyba drogo) u nas pieluchy to towar deficytowy, maly po 13-15razy dziennie robi kupke i mam nadzieje ze jak beda nas juz goscie odwiedzac to zamast ubranek przyniosa pieluszki :D tetrowek stosowala nie bede bo maly by sie w nich topil doslownie no a zreszta to wtedy w ogole bym nic nie robila tylko przewijala

mialam kupic spray MILTON do dezynfekcji ale ze w dzieckowym sklepie nie bylo to w aptece nabylam SKINSEPT PUR, preparat do odkazania skory ktory uzywali w centrum. nie jestem za sterylnym chowaniem dziecka ale ze wzgledu na malego bede go stosowala skoro tak lekarze zalecaja. wg zalecen na spacer mozemy wyjsc nie wczesniej niz w przyszly weekend a i goscie dopiero w granicach 5 lipca moga byc dopuszczeni do Krzysia. Na razie tylko nasi rodzice go widzieli i na tym koniec, zreszta ja i tak nikomu nie pozwalam sie do niego zbytnio zblizac ze wzgledu na slabo jeszcze wyksztalcony uklad immunologiczny
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a tak w ogole to sie jeszcze wkurzylam dodatkowo - lekarze w centrum powiedzieli ze maly nie moze miec pepuszka smarowanego fioletem (gencjana to sie chyba zwie fachowo) bo mial szycie w tych okolicach i ze mam uzywac 70% spirytusu do pielegnacji pepuszka. okazalo sie ze takowy spiryt jest niedostepny w aptekach a gaziki LEKO sa kijowe bo nie da sie nimi dobrze dotrzec pod kikut pepowiny i obzeraja skore wokol pepka. polozna srodowiskowa ktora dzisiaj do nas zawitala doradzila mi zebym kupila spirytus rektyfikowany taki 90%(w sklepie monopolowym) i go woda destylowana rozcienczyla. nie zostaje mi nic innego jak jutro wyslac meza na zakupy :confused:
  1.  permalink
    No wlasnie- i ja wczoraj wybrałam się do apteki i byłam w szoku, gdy powiedzieli, ze spirytusu nie sprzedają! Pamietam, ze kiedys kupowałam taki kosmetyczny i był w poręcznych, plastikowych buteleczkach... No teoretycznie to można sobie rozcieńczyć ten z monopolowego, ale czy wyjdzie akurat 70%?
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga spirytus 75% mozna kupic ale juz z dodatkiem fioletu. w sprzedazy jest tylko 2% wlasnie w plastikowych butelkach. mi chyba pozostanie kupic malpke 100ml takiego rektyfikowanego i babki z przychodni maja mi powiedziec w jakim stosunku go rozcienczyc zeby te 70% wyszlo. mama ma jeszcze jutro pogadac ze znajoma farmaceutka to moze jej przygotuje taki roztwor albo ewentualnie znajoma sprobuje na oddziale mi skombinowac.

Hoga ten wozeczek w kozrystnych cenach chodzi na allegro, to taka polska wersja Mutsy :)

a w ogole to zakochalam sie w kosmetykach SKARB MATKI, krem pielegnacyjny jako ze byl rewelacja to postanowilam kupic i mleczko )ok6zl), swietna konsystencja i super wchlanialnosc, mam nadzieje ze o efektach wkrotce napisze. Byla dzisiaj u nas polozna srodowiskowa i zalecila odstawic oliwke (tylko sporadycznie mozna posmarowac ciemiaczka i gora raz na tydzine cialko) no i kapiele co 3dni a jak beda upaly to co 2, czyli tak samo mowila jak nasza neonatolog wiec teraz juz w ogole jestem przekonana ze dobrze przy malej postepowalam i ze spokojnie moge tak robic i przy Malym
    • CommentAuthorsaska25
     permalink
    W aptekach sami rozcieńczją spirytus jak się poprosi bo oni znają dokładne proporcje. Koleżanka ostatnio zaniosła i nie było problemu.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Saska dzieki za info, jak nic nie zalatwie to tak zrobie, chociaz u nas to leki robione sa tylko w 2 aptekach wiec ciekawe czy bedzie to bez problemu...

ps. czy ktoras z was nosila lub zamierza nosic pas poporodowy? jesli tak to kiedy mozna go zastosowac po cc? ja dzisiaj zalozylam ale szalenie mi przeszkadza wiec zrezygnuje zeby jakiegos licha zlego nie wywolac z lasu
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie w aptekach nie ma problemu ze spirytusem i jego rozcieńczeniem wszystko to dobra wola aptekarek!

Miałam się w pas poporodowy zaopatrzyć jakiś czas temu i zapomniałam! Dobrze, że to zostało napomniane tutaj! hmmm muszę się zorientować gdzie można go kupić!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 29th 2007
     permalink
    na szczescie mama zalatwila w znajomej aptece spirytus 70% wiec jeden mol z glowy.

Lady ja swoj pas kupilam na allegro bo bylo taniej niz w aptece ale z tego co wiem to w kazdej aptece posiadaja cos takiego. ja akurat mam pas PANI TERESA, kosztowal ok 40zl tyle ze jakos nie bardzo w nim chodzic daje na razie rade.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu muszę się za nim rozejrzeć - kiedyś miałam takie coś niebieskie z czarną gumą od skóry! Ładnie się w tym pociło ale to nie był poporodowy ale ogólnie na utratę tkanki tłuszczowej :) coś niecoś przy systematyczności pomogło ale nie ma to jak ćwiczenia :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    AniuM te pieluchy to tak jak u mnie :)mały jest 3 tygodnie w domu a juz uzylismy 4 paczki pieluch po 42 sztuki :) kupujemy te happy ale start te niby z wycieciem na pępuszek :P jak mu załozyłam pieluche pierwszy raz to wyciecie było jakies 3 cm nad pepkiem wiec nie przydały mi sie do tego celu :P ale kupuje je nadal bo 19,99 za 42 pieluszki to nie tak duzo :))
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJun 30th 2007
     permalink
    Hej, a ja mam pytanie za sto punktów: czy któraś z Was zna producenta, który robi wózki dla... wysokich rodziców? Luby ma dwa metry wzrostu i już teraz problemy z kręgosłupem...
    --
  2.  permalink
    mam do Was pytanie -a to raczej juz do tych kolezanek które już kupiły wózki,jako że ja planuje tą rzecz kupić po wakacjach gdyz sponsorem wózeczka jest dziadek:):bigsmile: a dziadek czesto wyjeżdza dlatego tak wcezsnie chce miec wózek.ale już od dawna wiem jedno-nie chce aby był on trójkołowy,u nas w rodzinie takie maja i szczerze powiem wygladają fajnie ale niespecjalnie mi sie nimi jeżdzi.Oprócz tego wiem nawet jaki chce miec stelaż , jeśli mozecie spójrzcie na stronke gdzie podaje link i moze któras z Was korzysta z podobnego wózka i może cos opowiedzieć to byłabym wdzięczna:)
    http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_10&products_id=652
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ciasteczko wózek ładny ale powiedz mi tylko jedną rzeczy czy w spacerówce jest budka???
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady chyba w wiekszosci wozeczkow przy spacerowce nie pokazuja zalozonej budki, w naszej bartatinie tez na zadnym foto nie bylo spacerowki z buda a jednak taka opcja istnieje

Ciasteczko wozeczek fajny i zgrabny tylko ja bym sie nie zdecydowala na male kolka, mialam przy corce i dziekuje postoje, wole pare kg wiecej a jednak duze. jesli idzie o Peg Preggo to Magg takowy wozek posiada wiec jak z Tosia do domku dotrze to moze ja scignij to ci podpowie co i jak

FiuFiu znajomi kupili MUTSY z wersji limitowanej ale nie wiem dokladnie jaki rodzaj, tatus ma 203cm i tylko z tym wozeczkiem dawal sobie rade.

Kfiatuszku niezle z tymi pieluszkami wykombinowalas :D ja juz mezowi zapowiedzialam ze jak pojedziemy do warszawki na kontrole z malym to zajedziemy do jakiegos hiper i mezul poleci po zapas pieluch :) u nas jednak jest srednio ok 10zl drozej na tych jumbo pakach.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a wracajac do listy wyprawkowej - dorzuccie sobie pare fiolek soli fizjologicznej i kompresy/gaziki sterylne - idealne do przemywania slepkow bo zwykla woda sie na poczatku myc nie powinno
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Dzięki AniuM
    --
  3.  permalink
    Ciasteczko - fajna gondolka ale kółka do bani - no chyba,ze bedziesz jeździła wózecziem wyłacznie po chodnikach z kostki albo w centrach handlowych;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    co do wysokich wózków to Polak taki był 3 lata temu teraz są nowe modele i nie wiem jak one ale tamte takie były.

Co do pieluszek ja narazie mam 2 paczki happy i 1 pampersa a potem będę się martwić gdzie i jakie kupować :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    AGus mam juz w domu bartatine i na razie smigamy nia po zakamarkach naszego M no i jak na taki wozek jest mega zwrotny :) oczywiscie kolor niebieski z rozjasniajacymi wstawkami :D
  4.  permalink
    no własnie te kólka podobają mi sei najbardziej i nawet nie biore pod uwage tylko tej firmy ale podoba mi sie jeżdziłam sprawdziłam wiec jestem zdecydowana.Tak spacerówka ma budke tylko nie pokazane jest na zdjeciach.Byłam ostatnio u nas w sklepie z wózkami i był ten i wiele innych które mi sie podobały np chicco i nie kosztowały majątku jak na ta firme bo 1200zł ale nie było normalnej rączki jak przy wózkach tylko dwie zagiete rączki jak u spacerówki tzw parasolki czy jakos tak. porażka bo jeżdzi sie nim okropnie.No to poczkam na małą Tosie i Jej mamusie co mi o wózeczku opowiedza.dzieki jednak za odpowiedzi Wasze
    --
  5.  permalink
    Aniu - nasza batartina też stoi już sobie na strychu:) Tylko ja mam granat z niebieskim bez paseczków :)
  6.  permalink
    Ciasteczko = jezeli jestes zdecydowania, to nie bedziemy Cie przekonywac:)
    magg ma wózek tej firmy, ale z tego co pamietam to na duzych kołach...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agus dobrze pamietasz Magg pisala ze kola maja duze ;) no i masz racje male a w szczegolnosci podwojne kolka nadaja sie jedynie na chodniki i to te maksymalnie rowne bo na tych starszych dziurawych to niestety sa problemy a po piasku to juz w ogole "tragiedia"

wiecie co... doszlam do wniosku ze 2 rozki to koniecznosc. piore ten nasz sztuk 1 codziennie i w sumie ciagle sa wypadki typu mleko mlodemu sie w buzi nie zmiesci (je bardzo lapczywie)czy przy przewijaniu zdarzy sie przygoda... strasznie podobaja mi sie rozki feretti ale z przesylka to 50zl i sama nie wiem czy kupowac czy sobie odpuscic... mamy ktore maja starsze dzieciaczki - ile wam sluzyl rozek?? mi przy malej z miesiac tyle ze ona byla zimny chow i im mniej na sobie tym lepiej a mlody znowu musi byc mega opatulony
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeJul 1st 2007
     permalink
    Aniu czemu nie położysz pieluszki mu pod głowę? jak sie coś zdarzy to tylko pieluszka do prania a nie cały rożek.
    --
  7.  permalink
    Bladykot dobrze mówi:) Wkładaj pieluszkę w środek rożka- jeżeli małemu sporo się ulewa to najlepsza bedzie flanelowa( no i miło bedzie mu w odkryte czesci ciałka). Szkoda kasy na 2 rożek - lepiej kupic za to ze 2 paczki pieluch.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    pieluszke w sumie podkladam ale nie zawsze o tym pamietam :) na szczescie ulewanie jest sporadyczne, czesciej lasuchowi w buzi mleczko sie nie zmiesci na biezaco ;) tak ogolnie to ja nie lubie tego podkladania ani w rozku ani w wozku ani w lozeczku wiec moze dlatego mniej o to dbam. u nas czestsze przygody sa w postaci kupkowej, dzieci po wytrzewieniach maja niezly rozrzut :wink: no i jak na razie jestesmy na etapie 12-15 kupek dziennie ale lekarze mowia ze tak z 2tyg tylko pozniej bedzie juz ilosc malala :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wózki chicco mają skrętne ale duże koła (20-25cm) niektóre Inglesiny tak samo i prowadzi się je super. Ja mam spacerówkę parasolkę-laskę baby dreams i też ma duże koła. Bebe confort też ma duże skrętne koła podwójne.
    Ja no cóż lekko jestem zaskoczona wysokością tego co kupiłam, jest ciut za niski :( tak dosłownie 15 cm wyżej by było super, nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia (wcześniejsze wózki miałam wyższe i moje spacerówki też takie są) czy faktycznie brakuje tych cm.

Co do rożka - pomimo że używałam pieluszek do podkładania pod główkę i przewijałam na podkładach to i tak był prany codziennie więc miałam pod ręką kocyk lub 2 rożek w który zawijałam malucha. Jestem zdania że coś 2 na zmianę jest potrzebne. W Tesco ostatnio widziałam po 29zł rożki z podusiom takie miłe zwykłe. Ale przecie można zawinąć bobasa w kocyk jeśli tak bardzo lubi być skrępowany (moja córcia inaczej nie zasnęła)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 1st 2007 zmieniony
     permalink
    And a jaki ty ten wozek ostatecznie kupilas???
    ja mam kocykow pod dostatkiem ale mlody lubi byc mocno opatulony wiec rozek + kocyk zawsze ida w komplecie :) tak sie zastanawiam nad tym rozkiem z feretti bo jest dosc duzy i nada sie idealnie pozniej na kolderke do wozeczka. jak juz pozwracam dlugi rodzince zaciagniete na poczet warszawki i jeszcze cos mi zostanie to wtedy go kupie. Rozmiar 80x80 posluzy dosc dlugo wlasnie jako kolderka :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Myszko a może poszukasz czegoś większego? Ja mam rożki 80x80 i wcale nie są aż tak wielkie jakby się wydawało. Kiedyś miałam taką pikowaną kołderkę i ona była super bo miała blisko metr, ale teraz nie wiem nawet gdzie takiego czegoś szukać. Ale przy Gabi jak okazało się że ona lubi być pozawijana jak naleśnik powlekałam jej kocyk w poszewkę od kołderki i zawijałam tym przewiązując tasiemką czy kokardką :) Potem kupiłam kapę pikowaną na łóżko i prześciełam na pół więc była super do podkładania na podłogę i zawijania, tylko do jednej połówki doszyłam sobie dodatkowo długiego rzepka i nim spinałam.
    Kurce jak teraz patrzę na moje "maluszki" są to olbrzymy a były takie kurdupelki niedawno :D
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Jeśli chodzi o wózki mi bardzo podobają się bebecar vector ale niestety cena już nie ta :((

Ciągle zastanawiam się nad x-landerem i ostatecznie M będzie musiał po niego do częstochowy jechać bo na śląsku to już nawet zaliczek na nie nie przyjmują ze względu na braki w sklepach!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    a ja kupiłam taki wózek i jestem z niego bardzo zadowolona. Zapłaciłam 440 zł. z kołami pompowanymi i wysyłką. Ma duże nosidło (89 cm), świetnie sie prowadzi (na razie po mieszkaniu :bigsmile:) i wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma jaki kolorek wzielas??? u nas w miescie sporo tych LUXow pomyka, LUX i TAKO glownie, no i jeszcze drivery implasta. do tej pory widzialam tylko 2 roany i zadnej bartatiny wiec poniekad mam radoche :)

jeszcze 2 male wyprawkowe uwagi
    1. mam porownianie 2 laktatorow - AVENT ISIS i MEDELA HARMONY no i zdecydowanie polecam avent, medela sciagalam znacznie mniej pokarmu i znacznie wolniej odciaganie szlo. cenowo porownywalnie ale jakby co to nie dajcie sie skusic na medele, avent jednak gwarantuje mniej bolesne i szybsze odciaganie. dla utrzymania laktacji jak ze stresu zaczal zanikac mi pokarm uzywalam medele elektryczna wypozyczona ze sziptala - koszt 45zl przyzsawka z butelka i rurka (to zostalo juz dla mnie) plus 5zl za dobe za wypozyczenie pompy.

2. jesli idzie o wkladki laktacyjne to z opinii dziewczyn z centrum - canpol jest do bani (nie sa chlonne a i potrafia uczulic) a bella sa zbyt grube i sie przez stanik odznaczaja. Z mojego doswiadczenia ultracienkie Gerber sa calkiem ok jesli idzie o chlonnosc i sie nie przyklejaja. mam tez johnsona ale odnosze nieodparte wrazenie ze jak mi cos z piersi pokapie to one sie przylepiaja i mnie skutecznie zniechecily. smialo za to moge polecic wkladki laktacyjne z medeli. kolezanka ze szpitala dala mi na sprobowanie i jednym slowem rewelacja, cieniutenkie ze nie znac ze ma sie wkladke w staniku, kazda wkladka zapakowana oddzielnie (w taka folijke jak podpaski) nic sie nie przesuwa ani nie przemaka tylko ta cena... 30szt kosztuje ok 30zl niestety :confused:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    wzięłam szaro-pomarańczowy ze względów praktycznych - nie będzie się tak brudził ale nie jest też taki ciemny, żeby słońce w niego przygrzewało

a co do wkładek laktacyjnych to kupiłam wielorazowe, bo skusiła mnie cena - zobaczymy jak sie sprawdzą
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Uważam, że każda z Nas będzie tutaj powolutku dodawała swoje opinie odnośnie tego co się sprawdziło a co nie, co warto dokupić!

Wracając do rożka, przy córce miałam jeden i w zupełności wystarczał! Nie miałam potrzeby jej non stop zawijać a i z ulewaniem u niej nie było większego problemu. Dopiero jak miała jakieś 3 miesiące to cały pokarm ulewała więc z pewnością jeden kpl pościeli nie ma prawa przebicia, dwa to obiwiązke a trzy to już super :))

Laktator tak jak też pytałam AVENT ISIS prawie w każdym sklepie mi polecali! U mnie najtańszy wychodzi około 135 złotych czy 139 z dwiema buteleczkami! Te z kubeczkami są droższe!

Zastanawiam się ciągle nad dokupieniem baldachimu do łóżeczka ale takiego na bazie moskitiery. Może tutaj coś doradzicie bo już sama nie wiem!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady w Centrum Zdrowia Dziecka uczulala pediatra na baldachimy, mowila ze to tylko siedlisko dla kurzu i bakterii czyli ogolnie ta sama opinia co i mojej neonatolog. jesli u was zdarza sie w domu robactwo typu komary meszki etc to mysle ze taki cieniutki tiulowy jak moskiteira (widzialam na allegro). co do owijania - tak jak pisalam Krzys musi byc caly czas w kokoniku bo inaczej jest mocno przestraszony, zreszta lekarze zalecili ze wzgledu na wczesniactwo i przejscia. bardzo szybko sie wychladza i nawet kapiel to juz dla niego duzo. Wczoraj chcialam mu dupine powietrzyc ale szybko go okrecalismy w kocyk bo zaraz go telepalo. Mam nadzieje ze na wizycie 13lipca juz jakies restrykcje ubeda...

JeMMa pomarancz to jedne z moich ulubionych kolorow :) ja niestety jestem okropna jesli o takie rzeczy idzie bo jak nie znalismy plci to mi pare kolorow odpadlo w przedbiegach bo by do rozowych i czerwonych kiecek nie pasowalo przy dziewczynce i tak samo przy przeroznych odcieniach niebieskiego i zoltego dla chlopca. Maz juz sie nawet obawial ze zostanie nam czarny wozek bo tylko czern do wsyztskiego pasuje :D a o tych wielorazowych wkladkach mowiac szczerze nic nie slyszalam, jakiej masz firmy??
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    właśnie się pożarłam z M! Od dawna mowa jest o wózku x-landera. Byliśmy już powiedzmy z w dwóch sklepach aby go sobie zobaczył jak wygląda. Ostatnio nawet mieliśmy go zaliczkować ale okazało się, że nie przyjmują zaliczek ze względu na wielką niewiadomą kiedy one będą w sprzedazy.
    Teraz właśnie na internecie go zobaczył i powiedział, że on go nie chce bo mu się nie podoba! Totalnie z córą zgłupiałyśmy. W sklepie zero sprzeciwów! a tu nagle taka zmiana sytuacji!
    Aż mi się wszystkiego odechciało.... Niech mi nikt nie mówi, że to kobiety mają problemy z wyborem czy podejmowaniem decyzji!
    Nie mam siły już po sklepach jeździć i szukać wózka!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    wzięłam z firmy AVENT, są bawełniane, jest ich 6 sztuk i mają dołączony specjalny woreczek do prania a kosztowały niecałe 30 zł.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    hihi, lady - twój mąż to faktycznie nietypowy; mój tylko spojrzał na to co wybrałam :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wkładki wielorazowe mam Avent i super jak dla mnie były, jak obliczyć finansowo to opłacają się o wiele bardziej niż jednorazówki. pralkę na gotowanie przy maluszku wstawiałam codziennie więc i codziennie prałam wkładki i 2 mam nowe nieużywane.
    z wielorazowych bardzo mi pod pasowały Gerber i teraz na wszelki wypadek kupiłam paczkę.
    Wózek jaki mam to anmar ale z gondolką jak pegperego - regulowane oparcie, na wahaczach, regulowana rączka... ale byłabym szczęśliwa gdyby był wyższy. No cóż zimę przejeździmy jakoś nim a potem spokojnie odkurzę stelaże z piwnicy spacerówek.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    JEMMA można się wykończyć! Żyć a nie umierać! Córa mu się postawiła, bo Ja sił nie miałam i powiedziała, że albo ten co wybrałyśmy albo żaden he he he ciekawe co zrobi :P
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.