Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJul 9th 2007
     permalink
    AniaM werandowałas młodego czy od razu na dworek i jak długo byliście?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 9th 2007 zmieniony
     permalink
    Magg my do weekendu nie moglismy wychodzic na spacery wg zalecen lekarskich,ale w zeszla w srode jednak stwierdzilam ze mam to w nosie i ostatki ladnej pogody postanowilam zlapac i wyszlam z Krzysiem na balkon na pol godziny (na reku w rozku zawiniety i kocykiem okryty) i w sumie przez kolejne dni tak samo (tylko ze go na buzke pielucha nakrylam jak wialo mocno). wczoraj bylismy na dworze tyle co z bloku do bloku do rodzicow na obiad (akurat miedzy deszczowymi przerwami) a dzisiaj to prawie 2-godzinny maszerunek i zadne wiatry nam nie straszne :D
    u Ciebie w prawdzie Tosia to jeszcze smyk maly a Krzys jutro 4tygodnie konczy, No i inaczej jak dziecko rodzone w terminie i bez perypetii urodzeniowych a inaczej jak wczesniak i po operacji, rozne po prsotu zalecenia lekarskie wtedy sa... mysle ze wy spokojnie mozecie od razu sie juz spacernac za dzien czy dwa jesli bedzie ladna pogoda (ponoc na 1 spacer dziecka rodzonego latem powinno byc 21stopni)
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    dziewczyny ile ciuszków trzeba kupić na początek z tych mniejszych rozmiarów - nie mam pojęcia ile kupić:cry::cry: taka jestem niedoświadczona
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    skarbelku AniaM zamieściła wyprawkę dla dzieciątka na Wiki28dni :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    skarbel moim zdaniem po 2sztuki na rozmiar 56spokojnie starczy. reszte kupuje 62 bo raz ze maluch moze sie spory urodzic a dwa szybko wyrasta. Pajacyki np to od razu na 62mozesz kupowac i dresiki czy bluzy tez. jedynie kaftaniki i body wez ciut mniejsze. Aha ja nie uzywam spioszkow bo nie lubie, jedynie pajacyki i rampersiki
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu wycałuj Krzysia bardzo mocno ode mnie :) Mój mąż przyniósł z piwnicy spacerówkę i na werandzie robię kącik dla bobaska, myślałam by dać tam kojec ale jeszcze nie wiem czy będę go kupować, póki co na drzemki będę mogła szkrabika tam położyć w spacerówce przy otwartym oknie, jak będzie wszystko ok z Bobaskiem to mam zamiar całkiem szybko zacząć spacerki (choćby po maluchy do przedszkola) bo już naprawdę zaczynam świrować w domu.
    Na razie nie kupiłam jeszcze ale czekają mnie zakupy ubranek na wierzch, mam na razie 1 dresik cienki, chyba 2 pary spodenek i jakąś bluzeczkę, ale wszystko i tak większe (ten 1 dresik maleńki bo 50-56), nie chciałam kupować bo 1 nie wiedziałam jaka pogoda nam przypadnie w udziale a 2 nie znałam płci
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And Ja też z pewnością nie będę siedziała w domu zaraz po wyjściu ze szpitala. Mam tylko nadzieję, że ze zdrówkiem będzie wsio OK u maleńkiej ...

Znajoma wyszła następnego dnia po wyjściu ze szpitala z dzieckiem :)) Widać to nie te czasy co kiedyś gdzie Nasze babcie i pra-babcie siedziały do chrztu!!!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z was kupowała do wózka pościel ???
    http://www.kolorowesny.pl/index.php?kategoria=17/[url]
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja uwazam ze posciel do wozeczka to zbedny wydatek. poduszeczki i tak przez pierwse kilka miesiecy sie nie podklada a zamiast kolderki mozna uzyc kocyka lub rozka.

AnD no ja tez sie z Krzysiem wyrywalam juz tydzien temu ale lekarka mnie przystopowala twierdzac ze ma oslabiony uklad immunologiczny i ze poszpitalnie i pooperacyjnie musi sie najpierw w domu zaaklimatyzować no ale dzisiaj za to byl na spacerze 2razy, trzeba z ladnej pogody korzystac bo od jutra znowu deszcze ida.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wiem, że z Krzysiaczkiem to ciut inaczej, ale facecik jest i tak baaardzo silny i dzielny!

Co do pościeli wózkowej - nie używałam, z reguły kocyk pod główkę plaskatą podusię ale to też zależało od wózka. Po za tym z tego co pamiętam ona ma rozmiar 70x80 i wydaje mi się wielka do wózka ! Myślę że kocyk czy rożek spokojnie wystarczą

A chrzest planuje na 25.08 (nasza rocznica ślubu :D ) więc na pewno nie wysiedzę miesiąca wakacji w domu :) Mam nadzieję że nic przyszłym chrzestnym nie stanie na przeszkodzie! Jak tylko dojdę do siebie i będę mogła jadę popływać nad jeziorko !!!
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And Ty już o pływaniu he he he - szybka jesteś :) Ja to już o jazdach konnych marzę :))
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Lady niedaleko mnie jest jeziorko i bardzo lubię nad nie jeździć choć na chwilkę - tam odpoczywam po prostu. Nie wiem czy to bliskość lasu i stawów w dzieciństwie czy po prostu moja natura, ale brakuje mi takich rzeczy i miejsc i to bardzo. O koniach to nawet nie śnię bo mam za daleko, ale jak córa wróci z obozu zrobię jej spóźniony prezent imieninowy (jedzie 26-w swoje imieniny) i pojedziemy na stadninkę na kilka godzinek. Oczywiście wszystko zależy od Bobaska.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And no ale w pologu chyba wypady jeziorkowe nie sa wskazane...

Jesli idzie o chrzciny to my wstepnie planujemy na pierwszy weekend wrzesnia (czyli 2.09) o ile chrzestni beda wtedy dyspozycyjni. Upatrzylam juz sobie garniturek na allegto dla Krzysia. Troszke toto drogie ale szalenie mi sie podoba a becikow nie lubie wiec sila rzeczy bedzie gajerek ;) Zasiadow chrzcinowych nie robie i tylko obiad z chrzestnymi, kaska ktora dostalismy i dostaniemy za urodzenie musi zostac w zapasie bo odchodze na wychowawczy po macierzynskim a wtedy kazdy grosz sie przyda.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 10th 2007 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    albo w ostatecznosci cos takiego

!Image Hosted by ImageShack.us!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 10th 2007
     permalink
    Gajerki super (Krzysio będzie niezły towar ;) )

Jeśli krwawienie szybko minie to zdąże się wypluskać, jeśli nie to poczekam (nie) cierpliwie, ale napewno dusko zamoczę tego lata :)

Moi kandydaci na chrzestnych jeszcze nic nie wiedzą i nie wiem czy się zgodzą, Kuzynka jest w ciąży wysokiego ryzyka więc też czekam aż się bobo u niej urodzi i będę pytać - a chrzestny coś podejżewa ale nic jeszcze nie mówiliśmy i on też milczy, narazie wie że rocznica ślubu :D Jeśli to Babeczka to będę chciała taką sukieneczkę przedłużaną jak w latach 60 była zakładana dzieciaczkom :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And widzialam takie sukieneczki, boskie sa zwlaszcza jak sie uda trafic na taka z kordonka :) ogolnie to duzy wybor jest na www.mininiebo.pl tylko ceny z nog zwalaja

a co do chrzestnych to nasi tez jeszcze nic nie wiedza, my psotawilismy na mlodosc bedzie moja siostra cioteczna lat 22 i syn brata ciotecznego lat 20. troche tak smiesznie wychodzi bo moj brat cioteczny jset chrzestnym Gabrysi no ale jestesmy z nimi bardzo zzycia a ja bratanka uwielbiam i postanowilismy ze jednak to on bedzie trzymal do chrztu.
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    AniaM jaki wybrałaś w końcu kolor wózka?
    Czy trzeba do niego kupić materacyk?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    W Biedronce są podkłady do przewijania Bella po 1,60 - pisze bo na allegro widziałam takie same od 2,50 wzwyż.

Sukienusie takie były jak chrzciłam Gabrysię w naszym sklepie z dewocjonaliami ale że to była zima to zrezygnowałam z niej ale teraz chyba się skuszę ... nie wiem jeszcze, a może namówię koleżankę by nam taką fajniusią uszyła ... bo chcę taką delikatną i skromną ... jeszcze mam ciut czasu więc spoko :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu bartatina ma juz w sobie cos w stylu materacyka takze nic nie kupowalam. wzielismy granat z blekitem z wstawkami z lekkiego zoltego, na stronie http://www.jedo.pl/pl/index.html mozesz sprawdzic wersje kolorystyczne, nasz ma nr 53-03-86 ale w rzeczywistosci znacznie ladniej niz na foto wyglada
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ani co to jest ta waga wózka 19,5 kg ??? strasznie to dużo tylko zależy co jest w tym momencie brane pod uwagę....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady waga 19.5kg to razem ze stelazem gondola i spacerowka :)
    moja opcja - kola piankowe wazy 11kg, w wersji z kolami pompowanymi 14kg
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    to bardzo leciutki masz wózeczek! Ciekawi mnie tylko jedno! Ostatnio jak z M jeździłam za wózkiem to nam mówiono, że koła pompowane są lżejsze wrrr
    I bądź tu mądra :))
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Lady kuknij takie cudeńka :bigsmile:

•  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    wow Izunia są śliczne w moim guście :))

Powiedz mi są nowe czy używane ???
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a co Wy na to?
    http://www.allegro.pl/item210494294_dzieciaki_skladaja_zyczenia_super_na_prezent_.html#photo
    null
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Dronka nowiutkie :bigsmile:
    a co to za brzdące hehehe
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia te bobasy to ze strony na allegro nad obrazkiem jest link do niej :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia superasna ta bluza z kapturem, tez bym takie cos chetnie nabyla... u mnie Krzys ma juz zapas jeansow sztruksow i bojowek na pierwsze miesiace :) teraz poluje na bluzy dresowe czy sweterki z kapturem tyle ze jakos nie idzie mi szperanie na allegro ostatnio :)

Lady kola pompowane sa na komplecie 3kg ciezsze niz piankowe :) sprawdzilam wlasnorecznie na tym samym modelu wozka podnoszac 2 typy stelazy - ten z pompowanymi i nasz z piankowymi roznice idzie odczuc. jesli idzie o nasz wozek to faktycznie mimo ze jestem po cc nie mialam wiekszego problemu ani ze zniesieniem ani z wtachaniem na gore - fakt oddzielnie znosze stelaz a oddzielnie gondole z malym ale inaczej nie dalabym rady razem bo klatke mamy dosc waska :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 11th 2007
     permalink
    Jejkuś a ja się właśnie tego boję jak nie wiem co - tachania wózka z góry na dół i odwrotnie :( Tzn stelaż zostawię chyba jednak w piwnicy a będę się męczyć z samą gondolką ale i tak jakoś trudno mi to sobie wyobrazić bo ona jest ciężka. Jakoś nie umiem się przystosować do tego 2 piętra. Zobaczymy jak to będzie.

Ciuszków na wierch - spodni i bluz brakuje mi najbardziej, ale na razie czekam na kruszynkę a później zrobię spacer po mieście, może odwiedzę lumpex a jak nie to pobuszuje na allegro... Ale jakoś nie spieszy mi się z tym.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And no ja w naszej piwnicy przez 3lata bylam zaledwie 2 razy bo najzwyczajniej w swiecie boje sie piwnic :) takze z tego 1 pietra latam 2 razy ;) jeszcze jak bez zakupow czlowiek wraca to ujdzie ale jak bede robila nawet takie codzienne zakupy to czeka mnie latanie razy 3 ale co tam, najwyzej schudne hehehehe

a jesli idzie o ubranka wierzchnie to wlasnie pobuszowalam na allegro i sobie troche upatrzylam, jak nie uda mi sie nic kupic na miejscu to mam juz maaaase w obserwwowanych i zeby tylko konto to wytrzymalo ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izuniaczy ty robilas zakupy u TOPKIDS? jesli tak to mam prosbe - daj znac jak z jakoscia i wykonczeniem jak juz te rzeczy otrzymasz.dzieki
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    My dalej nie umiemy wybrac koloru wozka :(
    Podobz nam sie brazowy ale ma jasniutka budka i boje sie, ze porobia sie zacieki od deszczu. Aniu ile cm ma dondolka dlugoci?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu mi sie np pobdobal blekitny (w opcji jakbysmy mieli dziewczynke) ale stwierdzilam ze grunt to bycie praktycznym i zdecydowalismy sie wlasnie na taka opcje, te kolorki w sklepie wygladaja odrobine inaczej jesli idize o brazowy czy zielony ktory jest mega zywy na fotkach. mowiac szczerze to czerwony bezowy i khaki mi sie nie podobaly totalnie w wersji spacerowej, a ogladalas juz ten wozek w sklepie???
    gondolka wymierzana cm w srodku - dlugosc 80, szerokosc 35, wysokosc 22
    wymiary spacerowki dl oparcia 50 cm, dl siedziska 24 cm, szer spacerowki 34 cm
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Oglądałam
    Widziałam błękitny, czły czerwony i czerwony w paski. Czerwony w paski lepszy od calego czerwonego bo zywszy. My bedziemy miec dziewczynke.
    Naraze zastanawiamy sie nad tym brazowym, czerwonym w paski i tym co Ty masz. Wziełas od razu śpiworwk i parasolkę? Moskitiera jest w komplecie??
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu my wzielismy zestaw 3czesciwoy czyli gondola -spacerowka-fotelik. w komplecie nie ma ani moskitiery ani folii przeciwdeszczowej ale mozna dokupic, tyle ze od producenta sa sporo drozsze i ja planuje wziac uniwersalne (tansze o ponad polowe). jesli idzie o parasolke i spiwor - parasolki przy corci nie mialam i teraz tez nie planuje (jakbys Ty sie decydowala to wez pod uwage uniwersalne na allegro po 26zl chodza wiec tez taniej niz oryginal), dla mnie jest to zbedny bajer. spiworka nie bralam bo chce kupic na allegro z owcza welna bo kosztuje taki mega ciepluch ok 80zl czyli znacznie bardziej sie oplaca a wybor jest olbrzymi i kolorow i ksztaltow :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    AniuM mój M mówi, że ona jak wózki dźwigał z kołami pompowanymi i piankowymi ( dokładnie Deltim PUMA )to te pierwsze były lżejsze!
    Dla mnie to nie ma znaczenia bo mam troszkę siły i mam podjazd na wózek i windę - na drugim się zatrzymuje hi hi hi :))
  1.  permalink
    Lady - w kazdym modelu wózka niezaleznie od firmy koła pompowane będą ciezsze. To wynika poprostu z technologii ich wyrobu .Moze poprostu Twój maz się zasugerował wyglądem, bo dla faceta dodatkowe 2 lub 3 kg nie sa odczuwalne w jednorazowym podniesieniu... Pompowane zwiekszają amortyzację - a co za tym idzie- komfort jego prowadzenia. Niestety - mają też wady - lekkośc nie idzie z nimi w parze( chociaz mozna kupić wózek z pompowanymi kołami o wadze 15 kg, a można i 25), no i zawsze można złapac gumę.
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    AniaM bardzo dziękuję za informację :flowers:
    No ja planuję wyjśc w sobotę bo juz mam być ładna pogoda i to od razu na dłuższy spacer:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 11th 2007 zmieniony
     permalink
    wlasnie wrocilismy po ponad 2 godzinnym spacerze. Maly Smok jak sie dorwal do mamy to myslalam ze cosik mi urwie, powietrze widac sprawilo ze i glod wzrosl. dobrze ze pod domem wlaczyl syrene a nie gdzies po srodku miasta :tooth:

3 ciazowki mnie dzisiaj zatrzymaly z pytaniem o wozek, jedna wziela namiary sklepu w wawie inna do faceta na allegro, srednio chetnie je dawalam bo juz jedna kolezanka zarazona bartatina i tez go kupuje i wyjdzie ze pojawi sie kilka takich wozkow na ulicy :) w sklepie dzieciecym tez padlo pytanie od sprzedawcy co to za wozek gdzie kupiony i za ile ale stwierdzilam ze facio ostatnio byl niemily wiec mu odpowiedzialam tylko ze kupilam w warszawie bo tutejsi sprzedawcy wszelkich info udzielaja z taka laska ze szkoda gadac , byl z lekka zdegustowany i pewnie pol dnia bedzie dzisiaj w necie siedzial :peace:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    A dobrze im tak :smoking: niech się sprzedawcy kultury nauczą hihihihihi - brawo !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kupujecie do karmienia takie specjalne bluzki czy normalnie bedziecie nosily lub juz nosicie zwykle t-shirty koszule bluzeczki czy tuniczki takie niekarmieniowe??? jesli kupujecie to jak gdzies widzialyscie online to wrzuccie przykladowe fasony bo ja sie wlasnie zastanawiam nad nabyciem kilku sztuk bo w czesci moich przedciazowych rzeczy robi sie rybka na wysokosci biustu ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    he he he mężowi poczytałam o tych kółkach i zwątpił i w końcu powiedział, że nie wie, że może to były takie jak piszecie :))on nie pamięta hi hi hi FACECI :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu Ja jeszcze do końca nie wiem jak to będzie kiedy urodzę ale z pewnością jeśli będę coś kupowała sobie na "dupkę" to nie będę brała pod uwagę czy to jest pod kątem karmienia czy nie bo i tak i tak noszę dekolty :)) które łatwo można rozchylać hi hi hi
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady dekolty dekoltami ja tez nosze bardzo glebokie ale czasami sa tacy goscie przy ktorych nie ma jak nakarmic albo np na ulicy maluch sie rozwyje... ja akurat nie jestem z ekshibicjonistek i calego cyca wystawiac nie mam ochoty. mysle nad jakas koszula z klapka. tak z 2 sztuki zeby miec awaryjnie. takie rozwiazanie by mnie interesowalo
    http://www.allegro.pl/item213489579_sukienka_do_karmienia_jedyna_taka.html

kiedys na allegro byly koszule specjalnie do karmienia (cala rozmiarowka i gama kolorystyczna)ale teraz nie moge ich znalezc... jak na takowe wpadniecie to bede wdzieczna za link.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja nie kupowałam żadnych specjalnych koszul. A jak karmiłam w wąskiej bluzce czy ze po prostu było widać cycy zarzucałam na nosa dzidzi pieluszkę tetrową. Najczęściej jednak schodziłam na jakąś ławkę z boczku lub siadałam na jakimś murku czy trawniku tyłem do ludzi.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And no ale jak wyjec sie wlaczy w urzedzie czy w srodku miasta? u nas do najblizszych laweczek z wiekszosci pkt w ktorych chodze sie spacernac jest daleko wiec po prostu moze byc tak ze zagrozi cycanie na stojaco :) z ta pielucha to jest jakies rozwiazanie ale przyznam ze malo wygodne. t-shirty luzniejsze owszem sie sprawdzaja ale czasami czlowiek chcialby sie tez jakos inaczej ubrac a tu totalna klapa. Nosze teraz dluzsze koszulki i jak karmie malego to nadmiarem materialu idzie sie zaslonic ale no jesli bluzka ma duzy dekolt to w domu ok spokojnie mozna karmic ale juz na ulicy bym sie nie zdecydowala bo to oznacza wyjecie calego biustu na wierzch...mysle nad jakas koszula i polowka z klapka na kieszonce oj bede musiala poszperac na allegro znowu
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :) Wiesz Słonko ja rzadko noszę bluzki z dekoltem :D a jak coś to wtedy pielusia na nosku lądowała. No i u mnie nie ma problemu z posadzeniem gdzieś pupy, no i idąc też nie raz karmiłam - mój maż sie kapnął jak już dawałam do pionu Gabi by se bekła :D Wiesz myślę że to sporo zależy od osoby - jak dla mnie normalka ze szkrab musi zjeść a jak komuś to przeszkadza to sorki ale to nie mój problem. Nie mówię o rozbieraniu się do golaska i świeceniu cycuchami ale o obruceniu się pupą do wszystkich i nakarmieniu dzidzi ...

Sorki ale już nawet nie umiem zdania sklecić, ale zmęczenie i setka myśli dają o sobie znać
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    mam wiele bluzek, które mają duże dekolty no i są zazwyczaj w biuście skrzyżowane tak, że wystarczy tylko lekko odchylić i już można przystawiać do cyca i nikt nie będzie widział!
    And ma dobry pomysł z pieluszką, że zawsze można sobie przerzucić przez ramię jednocześnie nakrywając maluszka i pierś :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 12th 2007
     permalink
    And pomysl pieluszkowy ok tyle ze ja na spacery jak do tej pory ani razu pieluszki nie zabralam hehehe. chyba powinnam wlozyc jedna na stale do wozka w takim razie :wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.