Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeAug 9th 2007
     permalink
    Mam pytanie jak kupić czapkę, bo z tych rozmiarow to nic nie wiem bo albo pisze 1 czy 2 albo 44, 46 albo nic. Nie chce wszędzie Matusia brać, ale potem mogę mieć za duże czapki.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko zmierz obwod glowki malego centymetrem :) wtedy mozesz brac te 44 czy jak im tam. z tymi 1 -2 sie nie znam. np amerykanskie czapki mimo ze sa 0-3 na Krzysia sa za duze a z polskich bralam 38-41 i tez jeszcze wielkie
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    dzięki Aniu:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    tak was poczytuje i mysle :wink:
    podczytuje tez w miedzy czasie ksiązke Język Niemowląt..i jesli chodzi o karmienei to ... mi chyba odpowiadałby najbardziej modle mieszany... :confused: tzn w nmocy i w dzien rano, wieczsorkiem cyc, ale w ciagu dnai..jak nap trafia sie jakeis wyjscie, wypad z miasto butla... :confused: Podbno jesli systematycznie w ten sposb sie karmi to ogranizm kobiety przystoswuje ilośc pokarmu.. No ale zobaczymy napenwo pierwsze 4 tyg cycek (tzn bede chciał, a co potem we will see)...

a i pochwale sie - w koncu pierwsze zakupy poczynione - dwie butelki 150ml Tommeee Tippee, dwa smoki o srednim przpeływie dodtakowo (młody mojej sis, wogole z tych o małym przepływie nei chciał jesc) + smoczki anatomiczne, uspokajacze... No to wystratowałam :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Vall super , zaraz ogarnie nas zakupowe szalenstwo
    ja juz mam ciuszków pełną szafe i teraz kupuje juz rozmiar 80 i wieksze bo tych malenkich naprawde juz dosc.dzisaij znów skusiłam sie na body takie odpinane na całej długosci różowiutkie w małe kwiatuszki-chyba tak intuicyjnie hahaha.
    zawsze mi cos w reke wpadnie , widziałam tez taki malutki dresik z polarku i kosztował 20 zł tylko ale ja juz byłam bez kasy.jutro po niego ide:)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu nie wiem czy oni testowali wszystkie staniki z obramówką ale ten co Ja mam z pewnością nie uciska kanalików! W zasadzie ta obramówka to tylko jest sobie od tak wg mnie!
    Widać stanik stanikowi równy nie jest! Jednak tego z Triumfa - gładziutkiego bez żadnych koronek śmiało polecam - obramówka nie stanowi problemu i ucisku!

myszorko wczoraj kupowałam czapusię dla Julki i tam był rozmiar 1 czyli ta malutka a praktycznie najmniejsza! W smyku chcąc kupić te od 0-3 miesięcy niestety wszystkie jakieś wielgaśne były! Poza tym drugą jaką kupiłam ma rozmiar 38
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeAug 9th 2007 zmieniony
     permalink
    VALL mam pynanie odnośnie tej książki - możesz dokładnie podać tytuł i autora ???
    hmmm a Ja w nocy podaję tylko raz butlę a zza dnia i nad ranem cycek...
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Lady ta książka to "język niemowląt" jest do ściągnięcia w necie, pisała to jakaś kobieta położna
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mi oosbiscie JEZYK NIEMOWLAT napisany przez oslawiona TRACY HOGG totalnie nie odpowiada. mam ta ksiazke od paru lat i jakos mi nie lezy. podobnie jak te o spaniu. owszem jest tam kilka ciekawych rad ale zaledwie garsc do zastosowania. podobnego zdania jest wiekszosc znajomych. ciesze sie ze tej ksiazki nie kupilam (a swego czasu byl na nia wielki bum) tylko sciagnelam z netu... moim zdaniem wydatek zbedny... za to bardzo sobie chwale i polecam PIERWSZY ROK ZYCIA DZIECKA tej niestety nie ma online a koszt ok 50zl.

Lady no coz sa staniki do karmienia z okienkami lepsze niz Triumph a tez uznane sa ze nie takie. z tego co wiem od sis i kolezanek w stanach i anglii praktycznie tych z okienkiem nie ma tylko te odpinane tak zeby cala piers byla odkryta. ja tez mam z ta obramowka i tez NIC mnie nie uciska ale widocznie jakis wplyw jest, moze inaczej sie piers uklada a moze po prostu jak sie karmi to piers sie o to okienko ociera, napisalam tylko to co mowily doswiadczone pod wzgledem karmienia babeczki. a triumph wg mnie jest przereklamowany i nie tylko jesli idzie o staniki do karmienia.duzo ciekawsze fasonem, wykonczeniem i jakoscia materialu sa staniki dla mam karmiacych z ALLES a cena ta sama.

Vallnawet przy wypadach w miasto czy wyjazdach mozna karmic piersia :) tzn nie mowie ze koniecznie z piersi ale mlekiem matki. nam przy malej zdarzalo sie na caly dzien wybyc a mleko zostawalo. teraz przy Krzysiu podobnie z wyjsciami nie ma problemu. jeszcze pare woreczkow mleczka jest w zapasie :)

Ciasteczko a czy kupujac rzeczy na rozmiar 80 nie obawiasz sie czy utrafisz z pora roku?? czasami dzieciaczki przerastaja nasze wyobrazenia. Np corcia majac pol roczku nosila rzeczy na 9-12 miesiecy podobnie jest teraz mimo ze ma 5 lat to jest na tyle wysoka ze wszystkie ubrania ma na 6lat. Krzys niby urodzil sie wczesniak i mialam troszke rozmiaru 56 to juz spakowalam duza reklamowke za malych. Ubieramy go na 62-68. czesc 62 juz tylko tylko jest a rzeczy 0-3mce ze stanow czy z anglii tez ledwo ledwo. ja wiem ze czasami trudno sie oprzec pokusie i mam sweterek po Gabrysi jeszcze z metka bo go zalozyc nie zdazyla ale ze byl taki sliczny to kupilam na wyrost :D
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ANIA M JA TRIUMPH uwielbiam,wiecej aprowadzam z polski model ktòrego tu nie ma , a tu jest masa stanikòw i az glupio pisac,ze mama mi przysyla stanik z naszego kraju...
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    kurcze ja 7 miech i prawie nic nie mam ,dla bobsonki , pod koniec miesiaca zamòwie wòzek ,ale odbierze maz jak urodze...albo zaraz przed porodem...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewaroby ja akurat za triumphem nie przepadam bo niestety nie odpowiadaja mi fasony i materialy z jakiego szyja staniki; uwazam tez ze cena tych stanikow nie jest adewatna do ich jakosci. moja ukochana firma to Victorias Sectret ale tez bardzo lubie Wonderbra a sportowe Calvin Klein czy Tommy Hilfiger ((kupuje np na allegro, sprowadzaja ze stanow a sa nawet sprzedawcy ktorzy sprowadza rozmiar o ktory sie prosi) z tych firm co to bez problemu nawet w naszej pipidowie sa to lubie AVA jak na taka jakosc to cena rewelacyjna
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    A ja dziś nieoparłam się pokusie i kupiłam sukieneczkę dźinsową ... Właśnie się suszy, ale jutro jak będzie ciepło Niśka w niej będzie jeździć :D

Aniu byłam dzis w sklepie wózkowym i "macałam se" Marity, Bebe confort, i Deltim. Łącznie z noszeniem gondoli. Roan Marita nie ma może bardzo lekkiej ale w porównaniu z moją to pióreczko !!! moja jest naprawdę sporo cięższa. Bardzo spodobał mi się Bebe confort i chyba zaczne na niego "polować" na Allegro ... na nowy raczej sobie nie pozwolę (no cóż wszystkie z tych 3 wózków to ponad 1000zł :( ) ale może uda mi się kupić wersję z samą gondolą - wagowo zbliżona do Marity ale niestety ciut krótsza ... Był jeszcze 1 wózek (za cholere nie pamiętam jak się nazywał) gondolka super lekka ale niestety super krótka i kółka wózka ble bo z przodu 2 mniejsze niż z tyłu - w ogóle poza gondolą niewiele mi się w tym modelu podobało a cena szczególnie hehehe.

Narazie tyle :D idę po pranie bo mi sąsiadka już dzwoniła domofonem że "pani chyba o pranku zapomniała" cholera pamiętam ale mam lenia kosmicznego :D
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    A ja dziś nieco zaszalałam :wink: Kupiłam 1 paczkę pieluch tetrowych 70x80 (10szt.) i 1 paczkę 80x80 (10szt.), butelkę 150 ml Tommee Tippee (zamierzam jeszcze dokupić drugą większą i dodatkowe smoczki z większym porzepływem), 5 par maluteńkich skarpetek, 2 pary rękawiczek niedrapek i błękitną czapusię z aplikacją w misie :)

Duże zakupy szykują nam się napewno przyszły tydzień, bo chcemy dokupić resztę wyprawki. Ale jak znam życie, to pewnie pójdzie na dwie raty.

And222s, fajna sąsiadka ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mala Mi ja to straszna radoche mialam kupujac malutkie rzeczy chociaz po skelpach nie lazilam za wiele bo nie bylo z czym, w PL ceny rzeczy dla wczesniakow sa porazajace... no a teraz juz szybko zadnych ubranek Krzysiowi nie kupie, sis nas zaopatrzyla na rok czasu i ledwo to co przyslala pomiescilam w szafach :D

And Bebe Confort moze i fajny ale moim zdaniem zawieszenie wg mnie jest do bani , totalnie nie przemawiaja do mnie amortyzatory :) no i cena za uzywane powalajaca. co do roana to podobnie jak bartatina smiga na allegro uzywany po 300-400zl
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    A powiedzcie mi, warto kupić pieluszki flanelowe? Z czym to się je, że tak powiem :wink: I jeśli warto to ile?

AniaM, co do szału zakupowego, to chyba mój mąż większy szał i radochę ode mnie :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mala Mi ja mam 2 pieluszki flanelowe i w zupelnosci wystarczy. uzywam ich pod glowke w lozeczku i tylko tyle. do przykrywania maluszka ja akurat mam delikatne cieniutkie nakrycia z bawelny (takie co to czasami ida w parze razem z ubrankami) zamiast pieluszek flanelowych ale d oprzykrywania malucha tez mozna uzywac.
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Dziewczyny kolejne pytanko, jakie ciuszki powinnam naszykować dla małej do torby, którą mam zabrać do szpitala i w jakich ilościach. Wiem, że trzeba przynieść swoje, na pewno czapeczkę, skarpetki, ale nie wiem ile par i jakie inne ciuszki, body, śpioszki, kaftaniki, czy coś jeszcze?
    Powoli kompletuje te wszystkie rzeczy ale jest tego trochę dużo:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Pieluszek flanelowych mam 2 i właściwie używam ich do wycierania małej po kąpaniu jak załatwi swój ręcznik czyli praktycznie codziennie :devil:

Ciuszki do szpitala - na normalny pobyt wystarczy Ci po 4pary śpioszków i kaftaników, (rozmiar to chyba najlepiej 56) 2 pary skarpetek i od 2-4 czapeczek (moje dziecko miało czapeczkę przez 2 godz po porodzie a już później cały czas bez) pampersiki happy start lub pampers 1 (happy są ciut szersze od pampersa) No i na wyjście ubranko ale to już zależy od pogody - jak my wychodziłyśmy padało i było ok 16st założyłam małej śpioszki i kaftanik a na nie dresik ciepłe skarpety i czapeczka z grubszej bawełny i okryłam kocykiem na buzię położyłam tradycyjnie tetrówkę
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Asiula jeszcze jedno - jeśli body to najlepsze jest takie rozpinane na maxa, albo całkiem albo chociaż "do pępka". Mi w szpitalu nie sprawdziły się wcale zwykłe body i jeden z lekarzy poprosił mnie bym wstrzymała się ze strojeniem małej do wyjścia do domku bo jakby coś się działo muszą mieć szybki dostęp do dziecka a nie mocować się z ubrankami ... Właściwie facet ma rację - bodziaka zakładanego przez główkę i dobrego na długość i szerokość (nie za dużego luźnego itd) "długo" się zakłada i zdejmuje w stosunku do zwykłego kaftanika który jest zapinany na 3-4 guziczki albo zatrzaski
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeAug 10th 2007
     permalink
    And Bebe Confort moze i fajny ale moim zdaniem zawieszenie wg mnie jest do bani , totalnie nie przemawiaja do mnie amortyzatory :) no i cena za uzywane powalajaca. co do roana to podobnie jak bartatina smiga na allegro uzywany po 300-400zl

Aniu ja jeszcze się nie zdecydowałam tak naprawdę który wezmę. Dziś idę na miasto (Ktoś sie spisał na medal i mam już PESEL Weronisi więc muszę go zanieść) to wejdę może do jeszcze jednego sklepu i tam chwilkę pomarudzę. Ogólnie Marity i Bartatiny czy Deltimy podobają mi się (Mutsy też) ale są wieeeelkie :D no i cięższy stelaż mają ... Póki co i tak czekam na kasę bo będę kupowała wózla z becikowego. Jeśli kupię Bebe Confort to muszę sprzedać mojego Baby dreamsa ... chyba że kupię samą wersję głęboką - zobaczymy jak to będzie. Co do ceny - roczne czy około roku zestawy chodzą po 600-700 zł ale ze wszystkim - gondolą, siedziskiem spacerowym, fotelikiem i dodatkami, jednak i są ceny o połowę niższe i full wersję można już kupić do 400zł - zobaczymy jak to będzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Asiula ja do szpitala polecam pajacyki a pod spod kaftanik np z krotkim rekawkiem. osobiscie nie przepadam za spioszkami wiec raczej pajacyki i rampersiki. body odradzam przynajmniej przez pierwsze dni kiedy pepek jeszcze jest. w centrum zdrowia dziecka i u nas w szpitalu maluch musial miec czapeczke po kapieli, pozniej mozna zdejmowac. skarpetki kup najlepiej frotte takie bezuciskowe. jesli idzie o ilosc to przynajmnmiej 4 komplety esli porod sn (1 zawsze awaryjnie sie przyda) a jesli masz miec planowana cc to przynajmniej z 6 bo pobyt wiadomo jest dluzszy. Do szpitala raczej rozmiar 56 ale miej w domu awaryjnie przygotowane rzezcy 62 w razie jakby maluch sie dlugi urodzil. na wyjscie we wrzesniu to polecam juz jakies cieplejsze dresiki (np na pajacyk zalozone) no i kocyk.
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeAug 10th 2007 zmieniony
     permalink
    Dzięki za podpowiedź ;) Kupię najwyżej w razie W jakieś dwie flanelowe.

A co do ciuszków do szpitala dla maleństwa: u nas na szczęście nie trzeba ich mieć. Jedynie na wyjście. A dla mamy są jedynie potrzebe jej osobiste rzeczy, koszule, szlafroczek. Podkłady itp, to już szpital daje. Z resztą jakby co, to nawet koszulę szpitalną można wziąć. Więc przerażająca wizja wielgaśnej torby mi nie grozi ;) Ufff!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And a gdzies ty widziala BeBe COnfort w takiej cenie?? az zerknelam na allegro i tam ponizej tysiaca zestaw nie schodzi...
    a co do deltima to kolezanka kupila i psioczy bo wazy 16kg a z tego co wiem tam nie ma opcji dobierania innych kolek.
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Dzięki dziewczyny za cenne rady, z tymi body to bym nie wpadła, no i w takim razie mogę się wybrać na zakupki, bo kupiłam za mało rzeczy i nie takich:)
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    mała mi to masz szczęście, u mnie w Kielcach to dziewczyny wjeżdżają do szpitala z torbą podróżną na kółkach, trzeba wziąść wszystko zaczynając od papieru toaletowego, talerza i sztućcy, kończąc na lewatywie i golarce:( a tu jeszcze rzeczy dla siebie i maluszka:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Asiula w niektorych spzitalach przydaja sie takie specjalne podklady na lozko. jesli szpital jest cienko wyposazony i sa probnlemy ze zmiana poscieli to warto cos takiego miec. nie kosztuje majatku a higieniczniej jest. poza tym dla dziecka tez sie przydadza, nie musisz wtedy na swojej poscieli przewijac tylko wlasnie na takim podkladzie, jak zechcesz to ci wrzuce linka z allegro do takich przykladowych
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    mała mi Ja mam 4 flanelowe pieluszki - niedawno dokupiłam jeszcze jedną gdyż stwierdziłam, że 4 do pary będzie znacznie lepiej!
    Jedną mam we wózeczku, drugą na przewijaku, trzecia jest do zmiany ( ostatnio mi mała obsiusiała przewijak ) a czwarta jak jadę w teren i musiałabym ją przewinąć to zawsze mam na czym położyć!

Jeśli zaś indzie o tetrowe to mam ogólnie 12 bo 10 białych i dwie kolorowe i też w zupełności wystarcza!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And bebe comfort ma niektóre modele świetne :))

Osobiście mogę pochwalić mojego x-landerka. Sprawdza się jak na razie świetnie i w terenie otwartym jak i na zakupach w sklepie :)) jest zgrabny i zwrotny!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aaa i polecam buteleczki z aventu te antykolkowe - rewelacja jak dla mnie :)) mała musi nieźle ciągnąć smoka przez co nie obawiam się, że przestanie mi ssać pierś :))
    Poluję jeszcze na aventowski podgrzewacz do butelek oraz na TORBę na rzeczy dla bobasa :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    i kapturki aventowe dużo mi pomogły przy problemach z gojeniem sie piersi :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Droneczko x-lander owszem jest miły dla oka ale ma krótką jak dla mnie gondolę (a może mi się wydaje?)

W Biedronce były - są podkłady Happy po 1,60 - są spore i super na przewijak czy do łóżeczka (łóżka mamy w szpitalu) czy do przewijania Bobasa poza domem. Ja mam 1 pod materacykiem w wózku na awaryjne przewijanie. Zwykła pieluszka nie uchroni niestety ulubionej sofy teściowej :wink:

Aniu cena nowego jest w okolicy tyś do 2 ale używany zeszłoroczny - gondola + stelaż to w 400zł się zmieszczę i na taki będę "polować" - mam jeszcze chwilkę a może się uda - jak nie to zacznę rozważać inne modele łącznie z PegPerego ale tak jak pisałam - jeszcze pomarudzę w innych sklepach i pomacam inne modele
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aha Biedroneczko Avent ma tylko te 1 butelki i od lat one nie uległy zmianie :) od niedawna za to pojawiła się nazwa antykolkowe :) Od kiedy ich używam (pierwszą kupiłam w grudniu 2001r) ich budowa i wygląd był i jest taki sam
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    And mi bardziej od kształtu butelek chodzi o smoczki! wiesz Ja to nie jestem w tym temacie od 13 lat :)) tak czy siak będę chwaliła sobie tę firmę!

Dobra znikam pod prysznic a potem do lekarza z Julką!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dronko smoczki są takie same :) pojawił się tylko napis na opakowaniu że antykolkowe i rysunek wpływających bąbelków powietrza podczas karmienia i tyle zmian :D dziurki po bokach smoka (pod tym kołnierzem spodnim) były od zawsze :D no ale myśle ze to odezwa na inne firmy które póściły serię butele antykolkowych
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ja tez mialam kupowac bebe confort ,ale przeszlam na peg -perego plico p3 modular system comfort bo ,tu mam wszystko...troche tansy,ale tylko troche...
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    czy poròd mozna zaplanowac tzn.jechac wczesniej do szpitala ,bo ja mam strasznie daleko i juz sie boje,ze nie zdaze...
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Hmm, jak długo jedziesz?
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    50 min najdluzej
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Jeśli nie zamierzasz pobić rekordu And222, to zdążysz ;)
    --
  2.  permalink
    ja naprawde kupuje ciuszki takie można powiedziec uniwersalne np troche z długim troche z krótkim i tez nie przesadzam , stroic dzidzie to ja bede na jakies wyjscia a w domku chce zeby było wygodnie i zeby mi nie było żal jak sobie uleje lub zwróci czyms czego nie idzie doprac.To sa tylko ciuszki-ja tak do tego podchodze,Mam teraz dwie szwagierki które maja roczne dziewczynki,bardzo duzo rzeczy mi juz odłozyły nie wszystke sa typowo dziewczynkowe bo same nie były do konca pewne czy to dziewczynnki,wiec ciesze sie ogromnie ze o mnie pamietaja.Jednak wiadomo kazda mamuska chce zeby jej dziecko miało śliczne ubranka i ja tez wiec pare razy pewnie zaszaleje.

ubranka dzieciece
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Fiufiu są przecież szybsze niż ja :D no tyle że u mnie w szpitalu od dojechania na izbę przyjęć do badania gin zeszło ponad godzinę
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady jesli idzie o avent to And ma racje, w 2002 wszystko bylo identyczne. mialam jeszcze nawet stare smoczki zapakowane i porownywalam z nowymi kolezanki i mimo ze te maja napisa antykolkowe a tamte nie to niczym sie nie roznia :)

And - faktycznie widzialam te podklady w biedronce ale nie sadzilam ze one maja druga storne nieprzemakalna. dla mnie super sprawa. zabieramy je ze soba teraz na mazury zeby przypadkiem nie zdarzyla sie jakas przygoda ;)

Ciasteczko - wiadomo ze kazda mamuska chce stroic dzieci. Ja przez to stracilam niedawno fortune w CUBUSie hihihi
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu te podkłady są lepsze niż Fix jak dla mnie - są większe i bardziej miękkie jakby grubsze. Najpierw kupiłam 1 na sprawdzenie a już teraz mam zapas około 10 bo moja gwiazda robi mi suuuuper niespodzianki a na przewijaku mam prześcieradełko więc nie mam zamiaru non stop go prać tak jak ręcznik małej :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And nie znam tych podkladow z happy ale te z allegro byly ok. kupowalam o sprzedawcy o nicku GALIANO, takie o ciut mniejszych wymiarach widzialam na allegro po ok 1PLN wiec wychodzi dosc tanio przy wiekszych zakupach. Niestety dal mnie takie podklady na przewijak to ciut przy droga impreza i uzywam po prostu tetrowek. srednio ok 10 tetrowek dziennie mamy zuzytych a jedynie do podkladania pod przewijak i przy karmieniu uzywam na podkladanie w razie ulewania plus tamowanie mlekotrysku z drugiej piersi :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sa jeszcze podklady z BABYDREAM w Rossmanie, za 10 sztuk widzialam ze bylo cos ok 11zl a na promocji 9.99 wiec jesli ktos tego czesciej uzywa to chyba warto kupic
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    poniewaz niedawno pisalysmy tu sporo o karmieniu piersia wkleje i tutaj linki dotyczace udanego karmienia i troszke o laktacji

http://www.poradnik.rodzinny.pl/opdn/opdn8.html

http://www.bonamater.waw.pl/karmienie_piersia_warto.php

http://twoja-ciaza.com.pl/abc_karmienia.html
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeAug 12th 2007
     permalink
    mam pytanie bo Mati nosi ubranka w rozmiarze 68 i mam problem bo ma długi tułów i np. śpiochy są mu za małe, na nóżkach ok ale od pupy do szyi za krótkie. Czy też tak macie? bo z kolei jak mu ubrałam sztruksy 68 to za długie i to bardzo.A rozmiar 74 to będzie już całkiem mu na nózkach wisieć, ale stópki ma duże i tam pasuje. Koszmar zt ymi ubrankami.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko ja pamietam ze mialam tak przy Gabrysi bo ona miala dlugie nozki. Kupowalam rozmiar wieksze rzeczy po prostu tyle ze ja nie uzywalam i nie uzywam spiochow. Pajacyki u mnie wioda prym :) no i jeszcze uwielbiam rampersiki bo wychodze z zalozenia ze dziecko hartuje sie od stop i mlody czesto gesto nie ma skarpetek (no chyba ze go czkawka zlapie to dopiero. Ubranka 0-3 w wiekszosci sa za male ale te co maja tylk ona metce 3 juz sa ok. Czyli wychodzi ze wg rozmiarowki polskiej nosilby 62 i sa one na styk. Z rzeczy kupionych u nas to ostatnio mu 68 zakladalam i tez byly tylko tylko. takze w sumie duzo zalezy od firmy.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a u mnie jest tak ze nogawki ma za duze a w kroczku mu sie spiochy wbijaja:P a co do rozmiarow to moja dzidzia jest elastyczna bo dobre mu sa i 56 i 64 i nawet 68 :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.