Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorzelkowa
    • CommentTimeAug 27th 2007
     permalink
    dzieki aga :)
    napewno kupie ta wanienke ,jak sie nie sprawdzi to kupie taka tradycyjna .
    Ale jak mowisz ze to dobra sprawa jako przewijak to biore bez zastanowienia :bigsmile::bigsmile:
    dziekuje ci bardzo...:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ANd ale jak poczytasz to ten NOMAD wazy tyle samo co jeda w wersji kola piankowe wiec wcale to nie jest taki ciezki wozek ten nasz :) a swoja droga ciesze sie ze tak ci bryka do gustu przypadla. ja pewnie szybko sie na spacerowke parasolke nawet nie przesiade bo mimo ze jest sporo lzejsza to wygoda jazdy nie bedzie taka sama.
    Co do wielkosci gondolek to sie zgodze. kolezanka kupila MUTSY i jej maly ma 3miesiace i sie juz ledwo miesci!!!! laska klnie na swoja glupote i ze nie wierzyla mi ze bedzie za mala gondolka ale coooz czlowiek uczy sie na bledach chociaz kase ladnie zmrozila :wink:

jesli idzie o zabawki to dla mnie nie musza byc firmowe, mate i karulzeke Krzys dostal na prezent. przy Gabrysi i karuzele i stojak gimnastycnzy mialam jakis "no name" kupiony dosc tanio i pozniej oddalam znajomym. niestety nie mialam lezaczka i jak gotowalam to ona byla w foteliku samochodowym w ktorym odmowila przesiadywania juz po 4miesiacu bo sama siedziala i pozycja pollezaca jej nie odpowiadala dlatego przy Krzysiu lezaczek byl sprawa priorytetowa ;) a ze dostal pieniazki w prezencie zamiast ubranek z przeznaczeniem na cos praktycznego co sie przyda i jemu i rodzicom to kupilismy ten z fishera za 160. gdybym miala sama kupowac to pewnie bym nabyla jakiegos uzywanca lub polski zwykly lezaczek za pol ceny a tak to moglam zaszalec :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jesli idzie o zabawki firmowe - ja uwazam ze lepsza jedna z Fisher Price czy Tiny LOve niz kilka zwyklych ktore zaraz straca kolor popekaja albo nie daj Boze dziecko moze sobie nimi zrobic krzywde. Mam zabawki z Fisher Price po Gabrysi i dalej sa jak nowe, owszem cena nie mala ale jakosc jest tego warta. smialo wiec moge polecac ksiazeczki edukacyjne te szeleszczaco piszczace, klocki sensoryczne czy serie Little People
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    żelkowa - wózek suuuuper chciaż cena nie na moją już kieszeń :))
    Dopytaj się czy spacerówka może jeździć przodem i tyłem.... Super, że nie są potrzebne adaptery!

Wanienka z przewijakiem też fajna. Chciałam taką kupić ale u mnie miejsca za mało i teraz jako stelaż służy mi łóżko w sypialni :))
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeAug 27th 2007 zmieniony
     permalink
    Mnie to łóżeczko turystyczne się podoba Harpijko ja sama już zakupiłam dla bąbelków bo jak jestem na wyjeździe to takie łóżeczko jak znalazł. Jak będe na miejscu w nowym już domku to cyknę fotencję - ja mam prościutkie i nie z tyloma bajerami - ale jestem zadowolona i MALUSZKI TEŻ !!
    • CommentAuthormarta5000
     permalink
    Harpijka jesli chodzi o to łóżeczko turystyczne to moja siostra takie ma i bez problemu zamontowala na nim karuzele taka normalna a nie specjalna do tego lożeczka takze o to sie nie martw.Sama mam zamiar takie kupic, aha i jak bedziesz kupowala z przewijakiem to radze kupic z tym sztywnym(sa drozsze)natomiast te tansze sa beznadziejne.Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    masz rację marta z tym przewijakiem, ja nie pomyślałam o tym przed zakupem
    moje łożeczko jest takie: łóżeczko turystyczne
    zalety: ładnie wygląda, łatwo się rozkłada i składa, ma płozy do bujania (przydają się), ma dobre wymiary żeby bez problemu dokupić materacyk i pościel, ma wyjście z boku i 2 poziomy
    wady: przewijak tak jak napisała marta nie spisuje się najlepiej (dziecko się w nim zapada), daszek jest zbędny - tylko przeszkadza
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    a ja sie pochwale..dzis zamówiliśmy wózek :bigsmile: Freestyle :)
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    dziewczyny, ogromniaste dzięki za rady, czuje się przekonana do łóżeczka turystycznego i całe szczęście :)))

ja jeszcze chciałam pytanie do wózka Żelkowej, bo z tego co zauważyłam, to wszystkie części: gondolka, spacerówka i fotelik mają pałąk do przenoszenia dziecka, foteliki to mają chyba zawsze, ale w gondolkach nie widziałam - szczególnie interesuje mnie w Bartatinie. Czy to ja pałąka nie widzę, czy go tam nie ma, a skoro nie ma, to jak nosicie gondolkę? a może ten pałąk jest zbędny i tylko dla mnie sprawia wrażenie przydatnego?
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Jemma, śliczniutkie to twoje łóżeczko, a powiedz jeszcze czy ten przybornik z przodu - domyślam się że to na zabawki - masz to zamontowane? czy on nie przeszkadza?
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Vall, powiedz nam trochę co cię przekonało do tego wózka, a doświadczone kobitki minusy poproszę :)) już widzę, że wózek ma sporo plastików na łączeniach, ma 3 koła, gondoli/spacerówki nie można przekładać na drugą stronę (chyba) - ale czy to plusy czy minusy to proszę o opinie :))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 27th 2007 zmieniony
     permalink
    harpijko dla mnie palak jest zbedny bo mi po prostu nie wygodnie nosic malego w ten sposob nawet w foteliku, czesciej przewieszam fotelik sobie przez ramie niz niose go u dolu ;) poza tym jesli idzie o gondolke tam sa 2 uchwyty (uszy) ukryte w kieszeniach gondoli (patrz foto) i za nie mozna wnosic gondole. ja osobiscie te uszy uzylam 2 razy bo wygodniej mi wziac gondole i na biodrze wnosic zwlaszcza ze maly wazy pewnie juz z 6kg + te 5kg od gondoli a ja mam problemy z nadgarstkami...

!Image Hosted by ImageShack.us!

ps. grono uzytkownikow bartatiny na forum powiekszylo sie o And222 i z tego co wiem 100krocia tez miala zamawiac. na innym forum jest nas 5 zadowolonych posiadaczek tej bryki :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    harpijko dla mnie minusem jest brak mozliwosci montowania gondoli i spacerowki w 2 rozne storny i o ile gondola zawsze czlowiek jezdzi w kierunku do siebie o tyle ze spacerowka jest roznie. wiadomo mlodszy maluch przodem do mamy starszy jak chce swiat poznawac to juz tylem. u mnie 3kolowce odpadaja nie tylko ze wzgledow wizualnych (po prsotu mi sie nie podobaja) ale takze z praktycznego pkt widzenia, zycze powodzenia w pokonywaniu podjazdow w blokach czy po prostu na schodach idac na spacerze :) wtedy mamusia wchodzi tylem i wjezdza na 2 tylnych kolach bo te 3 przednie kolo po prostu po schodach by musialo jechac

a jeszcze co do zawieszenia - wozkiem na paskach spokojnie dasz rade sobie wjechac i zjechac po schodach. na wahaczach nie wiem ale kolezanka probowala tego "chwytu" volantem i niestety nie ma takiej opcji. a ja zamiast tachac wozek po prsotu zanosze Krzysia i wozek w calosci + zakupy wciagam po schodach a jak idziemy na spacer to najpierw wozkiem sobie zjezdzam a pozniej do odmu po malego lece :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeAug 28th 2007
     permalink
    Podpisuję się pod Anią rękami i nogami :) Wózio super - gondolę biorę na bioderko i mam wolną rękę by zamknąć za sobą drzwi :wink: Stelaż pokonuje schody do piwnicy rewelacyjnie, wyższe krawężniki to nie problem (lekko kosz "na zakupy" pod wózkiem szura przy podjeździe czy zjeździe z wysokiego "stopnia") Ale ogólnie wózek superancki na wszystkie tereny i drogi (łacznie z trawą po kolana).

Mam 3-kółka Haucka i nie narzekałam na nniego ... teraz nie wiem jak to bedzie i czy nie zostane przy spacerówce Jedo ... mam jeszcze ciut czasu :) cóż podjazdy sa trudne i z reguły albo wnosiłam wózek albo zjezdzałam - wieżdżałam na tylnich kołach. plus to to ze jest lzejszy od jedoi na koszu stało 2 dziecko :)
    --
    • CommentAuthormarta5000
     permalink
    Dziewczyny a co powiecie na temet tego wozka.Ja od razy podkreslam ze potrzebuje wózek wielofunkcyjny i nie za drogi!!
    http://www.allegro.pl/item226022516_lonty_tako_natalia_chrom_reg_raczka_wys_0zl.html
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Marcia a czy ty zwrocilas uwage na wage tego TAKO??? toc to ponad 19kg!!! a cena coooz zadna mi rewelacja... wozek ktory wrzucilam na fotce kosztuje bez fotelika 870zl a za dodatkowa oplata masz mozliwosc montowania na stelazu fotelika. waga wersji ktora ja posiadam to 11kg (kola piankowe) wiec kolosalna roznica. poza tym tako moim zdaniem sa niskie ja osobiscie wole miec lepszy dostep do malca i bez potrzeby sie tyle nie chylac. szanuje moj kregoslup :)

And nawet nie wiesz jak sie ciesze ze ten wozek ci pasuje. az sie boje pomyslec co by bylo gdyby tak nie bylo :tooth:
  1.  permalink
    Marta - mi sie Tako wizualnie nie podoba, ale to z pewnością rzecz gustu.
    Bartatina jest naprawdę fajnym wózkiem w podobnej cenie.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    w moim mieście TAKO wzięło górę wrrr :))
    a Ja sobie chwalę swojego x-landerka xa :)) dla mnie jeździ się super po wszystkich terenach a i koła skrętne to wielki plus np w marketach :)) gondolka ma w budce uchwyt do przenoszenia i jak dla mnie rewelacja :)) otwieram budkę i niosę :))

Na razie ze swojego wózka jestem zadowolona a jak będzie przy spacerówce to z czasem napiszę :)
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Ladybird my też kupiliśmy xlandera, czekamy tylko na fotelik do samochodu ma być za tydzień, kolor bordo.

Dziewczyny mam pytanie, kompletuje wyprawkę, napiszcie jakie kosmetyki będą mi dla małej potrzebne, chodzi mi o mydełka, oliwki, zasypki, kremy (kupilam Sudokrem), co polecacie bo nie wiem jakiej firmy i co brać.
    Oddzielnie są kremy pielęgnujące (całe ciałko można nimi smarować?) i kremy ochronne (to chyba do buzi jak idzie się na spacerek?) a co z zasypkami itp. Nie wiem co wziąść, później jak wyślę samego M, to nie wiem co on kupi:smile: wolę razem z nim teraz póki mogę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 28th 2007 zmieniony
     permalink
    Asiula ja osobiscie polecam serie SKARB MATKI..
    http://www.bobomarket.pl/x_C_Sz2.html?PS=skarb+matki
    tutaj znajdziesz caly asortyment ktory wg mojego pkt widzenia jest syuper pod kazdym wzgledem, dosc tanie bardzo wydajne i mega skuteczne. mi polecily je pielegniarki w centrum zdrowia dziecka

MLECZKO PIELEGNACYJNE - dla mnie reewlacja, synek mial mega przesuszona skore po roznych smarowidlach po operacji i tylko kilka aplikacji mleczka i juz byla aksamitna, (oliwka hipp zawiodla i zero poprawy bylo)

OLEJUSZKA - olejek na ciemieniuszke - 3 dni aplikacji a po ciemieniuszce ani sladu. oliwkowanie zwyklym hippem nic nie dawalo i salbo sie wyczesywalo ciemieniuche a po tym rewelka

KREM PIELEGNACYJNY stosuje do pupy, nie ma zaczerwienienia w pachwinkach a dupcia jest ladna rozowiutka

kolezanka stosuje KREM ANTYSEPTYCZNY i bardzo sobie chwali ja nie kupwalam bo mialam sucodrem i bepanthen (zaden u nas przy pieluszkowym zapaleniu skory sie nie sprawdzil neisteyt ale moze dlatego ze to bylo uczulenie na pampersy)

do kapieli na razie uzywam TOP TO TOE z Johnsona bo tego uzywali do mycai w centrum zdrowia dziecka ale jak sie skonczy to przerzucam sie na DELIKATNA PIANKE DO KAPIELI i SZAMPON ze skarbu matki. dla starszej corki uzywamy mydlo ze skarbu te w plynie i sama przyznam ze podciagam je do mycia twarzy bo mnie nie uczula a jestem mega alergiczka

na jesienno zimowe spacery planuje kupic KREM Z FILTEREM tez z serii skarbu

krem na odparzenia i krem na kazda pogode z NIVEA niestety uczulaja i corke i malego wiec kasa wywalona w bloto :(

aha z mojego doswiadczenia oliwka i puder mi sie nie przydaly. oliwka bo wysusza skore (jedynie natluszcza zamiast nawilzac) a puder to zbedny wydatek, najlepsza jest i tak maja ziemniaczana
    •  
      CommentAuthorPlis81
     permalink
    Ja kupiłam ostatnio fajną rzecz http://motherhood.pl/produkt/kojec.html. Jest naprawdę bardzo wygodny i mimo, że jestem dopiero w 6-tym miesiącu to mam nadzieję, że po porodzie też się przyda np. do karmienia.
    Mam pytanie, czy któraś z was miała może wózek DELTI LEO? Ma wszystkie funkcje na jakich mi zależy, ale nie wiem jak sprawuje się w praktyce. Podpowiedzcie coś
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Plis 81 niestety nie znam tego wozka ani zupelnie o nim nie slyszalam, gdzie chyba bylo napisane ze on sie kiedys nazywal deltim PRERIER ale nie jestem an 100% pewna. wygladowo jest podobny do ROAN MARITA i JEDO BARTATINA (o ktorym pisalam i ktorego zdjecie jest wyzej) tyle ze drozszy. sprobuj poszukac info tutaj:
    http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462

aha a ta podpora do karmienia bardzo fajna. mam nadzieje ze sie przyda.
    •  
      CommentAuthorPlis81
     permalink
    Dzięki Ania za tego linka, rzeczywiście sporo tam o wózkach, biorę się za przeglądanie :)
    Co do premiera to podobno tegoroczny model nie ma już skrętnych kół, oglądałam go w sklepie. Tak samo MARITA I BARTATINA. Bardzo mi zależy na skrętnych kołach bo te wózki z dużymi kołami nie należą do najlżejszych i widzę jak kobiety przy skręcaniu muszą naciskać na rączkę żeby podnieść przednie koła i ustawiać je w wybranym kierunku.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    harpijka ten przybornik można ściągnąć i przekładac po różnych stronach łóżeczka
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    asiula Ja sobie chwalę mleczko Firmy Bubchen :)) moja 13 letnia córa na nim wychowana a teraz kolejna pociecha i się sprawdza :)) do kąpieli używam albo BALNEUM - dla mojej Niusi rewelacja szczególnie jak jakieś potóweczki się pojawiają ( w szpitalu go polecali przy skrórnych problemach ) albo z bubchen do kąpieli płyn :))
    Oliwka z tej firmy jak na razie tylko raz się przydała gdy skóra zaczęła się łuszczyć w okolicy ciemiączka ( wtedy naoliwiłam jakieś 2 godzinki przed kąpielą a potem zmyłam... na razie mam spokój z ciemieniuszką!)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    asiula osobiście jestem zadowolona z tego wózka :)) gondola zielona a nosidełko i spacerówka bordo :))może i są fajniejsze i tańsze ale Ja osobiście sobie tego będę chwaliła ... jak każdy oczywiście ma swoje plusy i minusy ale chyba nie ma idealnego :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Plis kurcze ja wcale nie naciskam :) dla mnie bartatina po prostu plynie. nie mam najmniejszych problemow ani ze skrecaniem ani podjezdzaniem na wysokie krawezniki (u nas niestety nie ma w wielu miejscach podjazdow) zreszta chyba wystarczy ze napisze ze na spacerach moja 5letnia corka doskonale sobie z tym wozkeim radzi :D przejdz sie do sklepu gdzie bedziesz mogla takim wozkiem po wiekszej powierzchni pojezdzic a sie przekonasz ze wlasnie przy niej nacisk jest zbedny. podobnie pisza dziewczyny ktore maja marite. moj wozek wazy 11kg dzieki kolom piankowym (pompowane to 3kg wiecej) a ja sama jakos zwolenniczka skretnych kolek czy osi nie jestem bo przy spacerowce mi wystarcza.

Lady a propos kosmetykow - w razie problemow skornych potowek czy nawet uczulenia nie ma jak kapiel w nadmanganianie potasu (pot. kalik) albo w krochmalu. zaden kosmetyk nie dziala tak zbawiennie na skore jak to :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Dla mnie na razie balneum jest OK i radzi sobie z Julkowymi problemami skórnymi!

Dla nie skrętne kółka to rewelacja! Pomiędzy wąskimi zakamarkami w sklepie sprawdzają się suuuuuuper i nie dam nic sobie na nie powiedzieć! no i ta zwrotność! W terenie jednak blokuję :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no to z Julki bedzie niezle zakupowe dziecko :) u nas zakupy z wozkiem (fotelik wpinany na stelaz w tej opcji sie super sprawdza) robimy raz na tydzien - dwa. niesteyt nie ma opcji zostawienia Krzysia u rodzicow bo jedzenie mleczka z butli idzie mu marnie a mi jeszcze marniej idzie odciaganie pokarmu na zapas. stanowczo za rzadko bywam miedzy regalami sklepowymi zeby sie na taka opcje porywac ;) spacery w plenerze jednak sama twierdzisz ze na zblokowanych!

o tym krochmalu napisalam dlatego ze to srodek naturalny a do tego za bezcen :tongue:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu muszę ja brać na zakupy bo nie mam z kim zostawić a i nie chcę jej zostawiać :))

Nie robię tygodniowych zakupów gdyż nie lubię wolę na bieżąco to co potrzebuję kupić :)) Poza tym czasami lubię zerknąć do smyka i coś kupić Julce ładnego :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    osobiście jakoś nie widzę jakbym miała wykąpać dzieciątko w krochmalu przy tych kosmetykach jakie teraz są na rynku dostępne!
    Mam inne podejście ...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    a ja polecam Olinatum - emulsja do kąpieli, nie trzeba smarować wtedy ciałka niczym
    ja staram się nie smarować przesadnie malucha, wkońcu to chemia i skórka swobodnie nie oddycha ale mam sudokrem (smaruję pupkę gdy czerwona) i mały kremik przeciw odpażeniom którym smaruje od czasu do czasu

a co do zasypki to ja kupiłam, sypnęłam mu w pachwinkach z 2 razy podwczas upałów
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma ja make ziemniaczana zamiast zasypki uzylam ze 3 razy i nie tyle na pachwinki co pod paszki bo Krzyniowi sie od waleczkow zaczerwienienie zrobilo a mleczko uzywamy raz na tydzien poltorej - wysmarowanie calego Krzysia, systematycznie jedynie krem pielegnacyjny do pupki - przynajmniej raz dziennie.

Lady no widzisz podejscie mamy totalnie inne. ja wole NATURALNE kosmetyki niz chemie stosowac. wychodze z zalozenia ze im mniej tym lepiej. zreszta neonatolodzy o tym wszedzie trabia ze problemy ze skora takie jak azs czy wszelkie alergie skorne wlasnie zaczynaja sie od przesadzenia z kosmetykami w okresie niemowlecym!!! nie od parady mowia ze nie powinna sie dziecka codziennie oliwkowac baaa nawet kapac zeby nie niszczyc naturalnej flory bakteryjnej i naturalnej bariery ochronnej skory. a jesli idzie o kosmetyki to mam dowod na sobie - moje kolezanki od zawsze aplikowaly podklady pudry kremy a ja NIC. one myja sie mleczkiem tonikami i roznymi wynalazkami a ja woda... one maja zmarszczki i problemy z cera a ja zadnych :)
    •  
      CommentAuthorPlis81
     permalink
    Masz rację Ania kółka piankowe chyba są lepsze, ale cóż, nie można mieć wszystkiego, a LEO chyba spełnia i tak najwięcej moich wymagań. Tylko czy się nie będzie psuł hmmm....
    Dziewczyny powiedzcie mi coś jeszcze na temat łóżeczka. Wiem, że chcę z szufladą, zdejmowanym bokiem i zastanawiam się na wyjmowanymi szczebelkami. Co do szczebelków to nie jestem pewna czy są niezbędne bo mojej siostry córeczka raczej wychodzi z łóżeczka "na czterech" głową do przodu i jest to niebezpieczne boo może wypaść na główkę. A jak już podrośnie to przecież można zdjąć cały bok. Co myślicie, jakiej firmy najlepiej? Podobno DREWEX są nie najgorsze.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    AniaM: dla mnie bartatina po prostu plynie. nie mam najmniejszych problemow ani ze skrecaniem ani podjezdzaniem na wysokie krawezniki
    Podpisuje się pod tym całą sobą !!! Naprawdę bardzo lekko się go prowadzi, podjeżdża pod krawężniki schodki itd i super zwrotny pomimo nie skrętnych kółek.

Aniu gdyby Jedo był ble to bym Cię chyba .... nie wiem co hihihih
    JEST ZAJEFANISTYCZNY :shamed::devil: i pommo wagi (mój około 14kg) nie czuć że pchasz taki ciężar - Gabi która ma 3,5 roczku śmigała po podwórku z Weroniczką (pod moją eskortą) po solidnych dziurach i dołach.

Miałam sporo wózków - Ania głęboki nakładany na spacerówkę - firmy nie pamiętam ale to było 10lat temu - Kuba wózek się nazywał Maja miał wkładaną gondolkę-nosidło z przekładaną rączką, Gabi - Adamex - przekładana rączka gondolko-nosidełko pełniące rolę śpiworka spacerówki też były różne w domu - dla Kuby kupiłam najpierw 3 kółkę Haucka a potem BabyDreams i oba zostały dla Gabi (Dopóki Gabi nie chodziła sama jeżdziliśmy na 2 wózki - jak Gabi już biegała mój synek pozazdrościł jej samodzielności i wyszedł w końcu z wózka) Oba wózki mam nadal - czy z nich skorzystam nie wiem, tym bardziej że mam jeszcze spacerówkę Inglesiny (ale już wyniszczona i na użytek domowy)
    Z tych wszystkich wózków głębokich najbardziej mi odpowiada Jedo :D ze spacerówek małych (lasek-parasolek) BebeDreams jest super ... Ale tak jak napisałam Jedo je bije na głowe
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Plis wg mnie szuflada sie nie sprawdza przyanjmniej tak bylo u wsyzstkich znajomych, no chyba ze w pokoju nie masz dywanu ani wykladziny to wtedy owszem, inaczej nie otworzysz szuflady tylko bedziesz musiala cale lozeczko do gory unosic. Ja osobiscie jestem zwolenniczka lozeczke z wyjmowanymi szczebelkami i z regulacja wysokosci, wg mnie wygodniejsze niz te z opuszczanym bokiem (obserwacja u bratowej i opinia takze kolezanek). my jestesmy zadowolonymi posiadaczami lozeczka KLUPSIA :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    JEMMA nie miałam OLATIUM ale czekam jak do mnie przyjedzie pocztą :)) a po BALNEUM tez nie trzeba smarować niczym :))
    Julcię kąpię codziennie w takie upały jak teraz i dodatkowo rano przemywam buzię, szyjkę i pupcię wodą :))
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Harpijka - jesli chodzi o freestyla..to gonodla owszem w jedną strone twrza do mamy,a le to chyba przy takim malenstwie norma :bigsmile: spacerówka moze byc montowana przodem bądz tylem do kierunku jazdy :)

Wózke ma mocne "podwozie", plastiku wbrew temu co mówisz jest niewiele... ma duze, pompowane , szpychowane i na łozyskach koła... :smile: bardzo szybko sie składa i rozkłada... i swietnie się prowadzi w trybie miejsmim koło oboraca sie i ulatwia skrecanie.., na dlasze trasy mozna unieruchmic :bigsmile ma hamulec ręczny i nozny... Dla nas rewelacja... (a reszte powiem, jak sprawdze w praktyce z Maksiem :wink: )..

ps. dziś własnie przyszedł.. tu fota z gondolką :bigsmile:
    Image Hosted by ImageShack.us

--
    •  
      CommentAuthorPlis81
     permalink
    Wózek ładnie się prezentuje :)
    Vall a nie martwisz się, że trójkołowiec gorzej sprawdza się na podjazdach?
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    A u mnie szuflada w łóżeczku bardzo sie sprawdza, wrzucam tam zabawki Julki z których już wyrosła, nie musze upychać ich w szafie czy w piwnicy.
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeAug 29th 2007 zmieniony
     permalink
    Ja mam takie łóżeczko z szufladą zakrywaną, wyciąganymi szczebelkami i regulacja wys. Szuflada jest na prowadnicach dosc wysoko wic nie zachacza o dywan. Weglug mnie jest lepsza niz w klupsiu bo jest zamykana i nie ma szpary wiec nie bedzie sie kurz zbieral. Bede tam trzymala pampersy i kocyki.

http://allegro.pl/item229128566_lozeczko_gracja_extra_olcha_szuflada_zakryta_.html
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 29th 2007
     permalink
    100krociu witaj z powrotem!!! jak sie czujesz???
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Tak średnio. Skurczy mniej, ale brzuszek bardziej się stawia. Troche sie martwie bo przez 9 dni dzidzia malutko urosła. W pon do gina i wtedy zobaczymy.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bedzie dobrze. tyle wytrzymalas to jeszcze troszke wytrzymasz. na priwie wyslalam ci sposob tuczenia maluszkow

a jak idzie kompletowanie wyprawki? ktora bartatine (jesli w ogole ja) zamowiliscie?
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Dzięki, wypróbuję :)
    Bartatinę zamówimy jak się dzidzia urodzi bo teściowie dają pieniążki. Kolor chyba błękitny. Tak w sumie to już mamy prawie wszystko na początek. Jeszcze przewijak, ew. laktator, butelki. Maż kończy remont pokoiku dla dziecka. Jak skończy to zrobię fotkę. Narazie nie mamy mebelków. Kupimy za kase z ubezpieczeń. Teraz bedzie tylko łóżeczko, sofa i stara komoda na ciuszki.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu powolutku wsyzstko wyszukujecie :)
    a kolor ten taki jasniutki planujesz? nie obawiasz sie ze od blota jesiennego bedzie w mig brudny? kolorek na zywo cudny ale ja wlasnie sie obawiam ten opcji zachlapaniowej :confused:
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Niestety kolory kolekccji 2007 nie sa za ciekawe. 2006 były lepsze. Nie chcę dla dziewczynki ciemnego wózka. Zastanawiamy się jeszcze nad czerwonym w paski. Gdyby był chłopczyk to wziełabym taki jak Ty masz. Trudno, najwyzej bede musiala czesciej czyscic.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    100krociu Aga1976 wziela granat z tym niebieskim a ma corcie :) mi sie jeszcze podobal taki seledynek z wstawkami, na zywo wygladal calkiem korzystnie... no ale fakt dla laluni ten jasny bedzie super i pieknie sie z rozowymi ubrankami bedzie komponowal :)

ps. jak sie bedzie wasza mala nazywala?
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Natalka, chyba że zmieni się w Damianka :P
    --
  2.  permalink
    No tak- ja mam dla Hani granat z niebieskim bez paseczków :) Wszyscy mówią, ze super :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.