z tego co tak zerknęłam pobieżnie to ceny na allegro 2 razy wyższe Iwa, fajowe te ciuszki i faktycznie tanie, urzekł mnie ten pierwszy kombinezon - misio :)))
AniaM - z tego co przejrzałam to muszę przyznać że jest drogo. Ja zapłaciłam np. : - za trójpak body 3 euro co daje ok 12 zł - za trójpak pajacyków 9 euro , co daje ok 35 zł - za dwupak piżamek 2 euro, ok 8 zł (jedną kupiła mi większą 12-18 za 1 euro - szok 2 piżamni za ok 4 zł ) - bluzeczki z krótkim rękawkiem 1 euro za sztukę - buciki 2 euro - bluzeczki z długim rękawkiem 2 euro za sztukę - skarpetki za 1 lub 2 euro - 3 pary To są ceny sklepowe, tak więc na allegro muszą sobie zarobić i niestety są droższe!
Kombinezoniki za 8 euro, czyli jakieś ok 32 zł - szok kombinezon za takie pieniądze, u nas nie ma szans!
Iwa a nie dalo by sie jakos tak pogadac i zalatwic jakis kombinezonik dla mojego szkraba ?/ nie wiem jak ale moze by cos sie dalo pokombinowac?? chce mu kupic kombinezonik nowy ale najtanszy jaki widzialam to 60 zl :( cos takiego jak ten rozowy na zime :)
Iwa no to jednak roznica jest ale jeszcze te 8-10zl da sie rpzezyc zwlaszcza jak nie ma komu slac tak jak tobie a jakos duzo lepsza niz wielu innych polskich firm. wiele znanych mi osob jezdzi za granice specjalnie po zakupy - babka z osiedla lata do anglii wysyla paczki i pozniej sprzedaje te rzeczy po znajomych a nasza znajoma lata tak co 3miesiace do USA na wyprzedaze i sprzedaje te rzeczy na allegro i po kolezankach. smiejemy sie ze kiedys ja tak ocla ze sie nie pozbiera - ostatnio wyslala 10paczek i to kazda do kogo innego plus jeszcze nawiozla :) powiedziala ze zwraca jej sie bilet i jeszcze z 5tys zarabia na jednym wypadzie... kurcze moze i ja tak powinnam skoro mam wize hihihi tylko kurcze kredyt by trzeba bylo wziac na poczet zakupow
kfiatuszku na allegro nowe kombinezony z firmy ladybird chodza po ok 35-50zl i sa bardzo ladne. poszukaj tam. czasami idzie trafic na super okazje.
a ja sie zastanawiam nad zakupem chusty na chusta.pl lub uzywanej z bebelulu na allegro. w prawdzie Krzys nie lubi byc w pozycji fasolkowej - lezacej ale jeszcze z 2 miesiace i bedzie mozna go nosic na biodrze a wtedy bedzie jak znalazl.
Moja koleżanka ma chustę tą właśnie z chusta.pl i jest super zadowolona. Ona coprawda kupiła ją od koleżanki ale jest naprawdę zadowolona. I tak ją naciskam, żeby mi ją odsprzedała bo ja na pewno też będę chciała taką chustę. A odkupić to zawsze taniej.
Aniu, a rozmawiałaś z lekarzem czy taka chusta jest bezpieczna dla malucha? bo dla takiego starszego dziecka to ok, ale dla takiego maluszka to jakoś mi ta chusta nie wydaje się stabilna, no ale może się mylę - w końcu to tylko takie odczucie, bez krzty doświadczenia
mam pytanie, moje maleństwo urodzi się w styczniu, więc wypadałoby żeby mały miał kombinezon, w jakim rozmiarze powinnam kupić, tak żeby już nie zmieniać tej zimy/wczesnej wiosny?
Harpijko moim zdaniem kombinezon a najlepiej kombinezon w stylu spiworka kup tak na 3 miesiace albo 62/68.jeszcze duzo zalezy od tego jak duzy bezdie maluszek... Krzys jest wczesniakiem a w 3miesiace z 49cm urosl na ponad 64!! moim zdaniem dla takiego maluszka najwygodniejsze sa te takie calosciwoe bez nozek ale z mozliwoscia przypiecia w foteliku np cos takiego
co do chust wg lekarzy sa one znacznie lepszym rozwiazaniem niz nosidelko... mam nosidelko kore mozna nosic na plecach lub na klatce piersiowej od 3 miesiaca do 9kg i ile corka nie protestowala jak ja tak na chwile wkladalam i np do urzedu szlam o tyle Krzys urzadza histerie jak sie go tylko w nie wklada. dla mnie chusta bylaby super rozwiazaniem na wyskoki do sklepu po smietane czy sol ktorych notorycznie zapominam kupic :D
AniuM na allegro bywam notorycznie i z erly days sa dosc drogie :) wyniuchaam taki fajny na targu u mnie ale za 60 z :( ale to i tak taniej niz w sklepie gdzie sa po 120 z :))
Iwa super ciuszki, przeslodkie. Musze z siostra pogadac bo moze by mi zakupila takie cudenka (mieszka w UK). Czy jesli zaczelabym zbierac cala wyprawke tak pod koniec roku, to chyba powinnam zdarzyc ze wszystkim (termin mam na polowe marca)? Czy raczej powinnam wczesniej ruszyc sie na wyprawe po sklepach? Doradzcie
Tagusia, zdążysz na pewno, o ile wytrzymasz do tej pory ;)))) ja zaczęłam pierwsze zakupy ok 20 tygodnia, bo już nie wytrzymałam dłużej :))) Jestem za robieniem takich zakupów wcześniej, masz więcej czasu, spokojnie wszystko wybierzesz, poczekasz na promocje ;)) a poza tym końcówka ciąży bywa czasami trudna i może brakować siły na bieganie po sklepach
U mnie zaczyna szafa Julki świecić pustkami, mała rośnie jak na drożdzach i ze wszytkiego prawie już wyrosła co miała zaraz po urodzeniu :) jedynie rozmiary 68 pasują jeszcze :))
A moja nosi rozmiar 68, ale kupuję już troszkę większych ubranek żeby później nie zbankrutować!
Miałyśmy wczoraj bardzo ciężki dzień i noc, w środę Oliwka miała drugie szczepienie i już w nocy dostała gorączki, przez cały dzień nie mogłam sobie z tą gorączką poradzić, podawałam paracetamol w czopkach i w zawiesinie a temperatura zamiast spadać to rosła, aż osiągnęła 39.8 stopni. Bardzo się wystraszyłam, mała była prawie nieprzytomna! Oczywiście wylądowałyśmy wieczorem w przychodni u naszego pediatry. Na szczście okazało się że to nic poważnego a gorączka jest wynikiem szczepienia. Temperatura spadła dopiero dzisiaj nad ranem, wieczorem robiliśmy chłodną kąpiel i zimne okłady na czoło i jakoś udało się .
Dzisiaj jeszcze jest troszkę marudna, ale to już bez porownania!
ojeeeej Iwa, współczuję, domyślam się, jak musiałaś się martwić
oto, co wybrałam dziś w ciucholandzie, panie przynisoły mi z zaplecza wór rzeczy maluszkowych, wszystkie nowe, takie wyprawkowe, za to co wybrałam zapłaciłam 5,26zł
Iwa jejku, wazne ze juz wszystko w porzadku. Dzielna kobita jestes
Harpijko wow ale super i wszystko za 5 zlotych Szkoda, ze mam do Ciebie tak daleko to bym przyjechala ....
Ja to wlasnie swojemu mezusiowi tlumacze, ze nie mozemy zostawiac wszystkiego na sam koniec...co Wam bede mowic, wiadomo jak uparci sa faceci Mam nadzieje, ze szybko go urobie i ruszymy na podboje sklepow...
Ja powoli odczuwam brak pajacyków i bluzeczek dla Weroniki, kupiłam dziś 2 cieńkie bawełniane w lumpsiku. Wchodzimy w duże 62 (56 jest już za małe i część z 62, zdarzają się nam założyć rzeczy 68) Niunia rośnie i nie tylko na długości bo i powoli w szerz :D Właściwie teraz mam takie luki w ciuszkach bo od 74-80 mam już więcej tych na wierzch i wtedy już całkiem niewiele będę dokupować Póki co muszę Kubę i Gabi ubrać (mają po 2-3 pary spodni i po 1 polarku) Na co dzień tego nie widać ale im więcej rzeczy wyjmuję pochowanych na lato tym więcej jest za małych
Harpijko kombinezon ma faktycznie dziurke pod ta patka. super sprawa i bardzo wygodne rozwiazanie na zime zwlaszcza przy szkrabach takich ponizej pol roczku.
kfiatuszku no early days fakt drogie ale ladybird tez sa ok, kolzenka kupila granatowy na misiu i nowka z metka po przesylce anwet 50zl nie kosztowal. no ale to i tak sporo taniej niz w sklepach
tagusia jak zaczniesz robic zakupy tak po 24tyg to spokojnie sie wyrobisz :) jesli masz w okolicy PEPCO to polecam zahaczyc o ten sklep - rzeczy dla malsuzkow od 4zl za body do 20zl pajacyki welurowe
And we wspomnianym wlasnie PEPCO byly fajne dresiki i jesienne wdzianka w niezlych cenach. kupilam Malej spodziany dresowe i 2 razy pralam i super sa! nic sie nie mechaci ani nic z tych rzeczy. ja juz poluje na dostawe rajstopek bo rok temu kupilam i caly sezon rajstopowy mala w nich przechodzila i zadnych koltunkow nie mialy ani sie na palcach nie przedzieraly a cenowo polowe taniej niz w sklepie
ciasteczko fajne te wdzianka kupilas. no i patrze ze dobrze wybierasz kupujac rozbinane na obydwie nozki i na ramionkach. ja jak nawet znajde cos ladnego ale rozpinanego na pleckach to jest juz to zdyskwalifikowane... wszelkie zapiecia z tylu odpadaja.
a odbiegajac od tematu wyprawkowego IWA ja wyprobowalam zbijanie temperatury zimnymi mokrymi skarpetkami, ciocia lata pracowala na noworodkach i tak poradzila przy malej. wkalda sie dziecku zmoczone lodowata woda skarpetki i owija nozki kocykiem, zbija temp duzo szybciej niz oklady na czolo. a z lekow na zbicie temp polecam NUROFEN. dziala szybko i ma w miare niezly smak
tylko chyba ten polarkowy to juz mi dlugo nie nasluzy a cenowo roznica to zaledwie 1PLN sa jeszcze po 79zl z owcza welna ale taki to juz chyba przy cieply... sama nie wiem
Cisteczko świetne te ciuszki, bardzo mi się podobają. Te z Maleństwem z Kubusia Puchatka -rewelka. Ja już miesiąc temu kupiłam pierwsze ciuszki. Wszyscy stwierdzili, że zapeszam ale ja tam nie wierze w takie rzeczy. Kupiłam pare rzeczy takich uniwersalnych dla dziewczynki i dla chłopca będą pasowały. Tym bardziej, że ja nie rozróżniam kolorów oddzielnie dla płci dziecka bo dla mnie to bezsensu. Różowego koloru niecierpię a uwielbiam zielony, niebieski , żółty i pomarańczowy więc większość ubranek ma włąśnie takie kolory. W czwartek umówiłam się z koleżanką i lecimy do hurtowni po buteleczki, smoczki itp. Ma mi doradzić bo to mamusia już 2 wspaniałych synków.
Justyś, ja tam też uważam za głupotę odkładanie zakupów na później, bo to źle wróży - ostatnio z moją babcią się kłóciłam o to, bo ona mówi: ty pójdziesz do szpitala, a my wszystko kupimy, więc spytałam czy stać ją na ubranka dla dziecka ze sklepu, to zrobiła wielkie oczy, to jej powiedziałam ceny, to mi nie wierzyła. Poza tym ja to muszę sama wszystko wybrać, a nie wyślę męża po wózek czy łóżeczko, nie będzie takiego jak wybiorę i co? i kupi byle co aby kupić, bo przecież maluch już na świecie będzie. Tym bardziej, że teraz nie leży się w szpitalu tydzień czy dłużej po porodzie, ale niektórym nie da się wytłumaczyć, mój M nic nie mówi na moje zakupy ciuszkowe i też jest za zakupami wcześniej - no ale dla niego wcześniej to będzie koniec grudnia (rodzę pod koniec stycznia). Dam mu jeszcze z miesiąc i wyciągnę wtedy na szaleństwo po sklepach - tak dla orientacji, bo kupię i tak na allegro, bo taniej.
Aniu - świetny pomysł z tym ocieplaczem, szczególnie, że można go odpiąć, jak w samochodzie się już nagrzeje - ten pierwszy jakoś bardziej do mnie przemawia, ale to całkiem laicka opinia.
przegladalam wlasnie promocje w REAL'u i mysle ze jesli macie takowy sklep w okolicy to warto sie wybrac - od ciuszkow przez pieluszki po kosmetyki i zabawki sa dosc okazyjne ceny. na stropnie z promocjami trzeba kliknac w kraine malucha jakby co ;)
a co do spiworka to wczoraj kupilam taki z korzuszkiem grubasny na zime a teraz bede polowala na taki cienszy polarkowy na teraz :)
A teraz pochwalę się wam troszkę swoimi zakupkami i prezentami dla Oliwki. To kupiłam samo w TESCO - CHerokee, świetnt trójpak bluzeczek i dwupak geterek można kompletować jak się chce:
śliczne ciuszki...widze ze dla dziewcyznek robią takie cuda , a dla chłopczyków to juz tak niespecjalnie ...moze któras z mam chłopczyka pochwali sie swoimi ciuszkami??
Magg - fajne bluzeczki, widzę że z early days , a ta różowa to z next czy jakaś inna firma? Dobre jakościowo, też ich troszkę mam! Bluza z GAP faktycznie jest super!
ciasteczko dla chlopcow tez sa cuda cudenka i to wcale nie mniejsze :)
Magg Iwa niezle macie te kryzysiki kolo siebie. ja w sumie secondhand zaliczylam kilka razy tylko i nic specjalnego nie wynalazlam ale to moze tez kwestia tego ze nie potrafie szukac i wole allegro :)
faktycznie Aniu te twoje ciuszki upolowane na allegro-cudowne ! niektóre takie luzackie ja chyba sie jeszcze za takimi nie rozgladalam,narazie kompletuje własnie dla takich niemowlaczków ,ale prawde mówiac teraz już poczekamaż sie dzidzia urodzi-nie ma co przesadzac,reszte dokupie na bieżąco chyba ze mi coś w oko wpadnie:)
Ciasteczko ja akurat zupelnie nie uznaje spioszkow - mam 3 sztuki i to po Gabrysi takie co dostala w prezencie... pajacyki owszem ale do spania, te wczesniejsze to bylo jedyne rozwiazanie dla wczesniaka - rozmiar 46-50 do 3.5kg. ja ogolnie ubieram Krzysia tak bardziej doroslo - spodnie koszule kamizelki sweterki ogrodniczki sporadycznie dresiki... na allegro kupilam 1 zestaw a reszte mam od sis ze stanow... i w tych to dopiero chlopak ma klase
dziewczyny, super ciuszki :)) A ja dziś wyciągnęłam M i połaziliśmy po sklepach poważnych :))) ale tam są takie ceny - szok, oczywiście wszystko śliczne, ale zestaw: spodnie, sweterek i kamizelka za 170zł to spora przesada - to w Cubusie było. Głownie patrzyłam na kombinezony i są cudowne, ale w żadnym sklepie nie było takich bez nóżek i z możliwościa wpięcia pasów, ceny ok 100 zł wszędzie. A słuchajcie, ciekawa sytuacja, bo oglądam te kombinezony, na co mój M - a po co ty mu chcesz kupować kombinezon? ja - no a jak inaczej, przecież on się w zimę urodzi, on - no właśnie, nim wyjdziesz z nim na dwór to wiosna będzie. Byłam w ciężkim szoku, bo mój mąż wychodzi z założenia, że w zimę z dzieckiem się nie wychodzi na spacery. POwiedziałam mu, ze jak jest bardzo zimno to się nie wychodzi, ale nie całą zimę jest -15 stopni. Nie chciał mi uwierzyć, że przy 0 stopni wychodzi się z dzieckiem na spacer
właśnie wróciłam z małych zakupków - teściowa parę dni temu oznajmiła mi, że nowy sklep otwierają i mają być rzeczy dla dziecka, no to poszłam dziś na otwarcie, a tu ogromna niespodzianka - tens klep to PEPCO :))) tyle mówiłyście o tym sklepie, sprawdzałam ich sieć, ale bardzo daleko miałam do któregokolwiek i tak kurcze żałowałam. A tu proszę - otworzyli mi pod nosem i to w najlepszym momencie. Oto zakupki, ceny widać chyba, więc nie będę komentować - taniutko. Dresy na 68, więc na troszkę później, no chyba że będzie rósł jak Krzyś AniM :))