Jeśli chodzi o mnie to jestem zwolenniczką jaśniutkiego ubrania dzieciaczków! Wystarczy, że Ja na ciemno się ubieram to przynajmniej niech moja córa nosi jaśniutkie :)) Dzisiaj jadę po dresik w ciemnym różu i to będzie jej pierwsze ciemne ubranko! ale bardzo mi się podobało :))
Harpijko to juz wiesz chyba czemu jest to moj ulubiony sklep :) a co do rozmiaru 68 to u nich jest ciut zanizony i pasuje bardziej na 62, Krzys z pepco w tej cwhilil nosi 74 :) a no i powiem ci ze mozesz smialo kupowac tam bawelniane body - wielokrotnie prane dalej maja ten sam fason i kolor a ceny jak sama zauwazylas sa wrecz smieszne!!!
wrzucam nowa zabawke Krzysia, nazywa sie to EXERSAUCER, firma Evenflo. sis miala podobne dla synka i maly ponoc uwielbial. teraz jej maz jak lecial do polski przywiozl takie dla Krzysia... na razie tylko rozlozylismy i schowalismy wiec fotka sciagnieta z netu... dla dzieci powyzej 4 miesiaca zycia - w wersji dla takiego malucha jest obnizone siedzisko ze maluch normalnie siedzi a pozniej jak dziecko rosnie to sie podwyzsza az da rade w tym stac.
And, dresik zielony kosztował 19,99 i jest z polaru, ten z dinozaurami 14,99 polarek ma pod spodem, na wierzchu no taki dresikowy materiał. dla dziewczynek były równie śliczne rzeczy, dla dziewczynki były super spodenki ogrodniczki beżowe i przecudny sweterek beżowy, były też dresy dziewczynkowe - różowe, lub inne kolory z aplikacjami kwiatowymi.
Aniu, dzięki za radę co do rozmiarówki, w sumie to dobrze, że jest zawyżona, bo tam na 56-62 to same kaftaniki i bodziaki, a poważniejsze ciuszki to od 68 się zaczynają
Harpijko - dokladnie tak. srodek sie okreca a na panelu tym stoliczkowym sa gruchawki pianinko ksiazeczka z obrazkami i rozne inne przyciski z melodyjkami i migajacymi swiatelkami. oprocz tego maluch moze w nim skakac :)
Kobietki, a powiedzcie jakie wozki sa najlepsze? Chodzi o to, zeby byl wielofunkcyjny - gondola, spacerowka oraz fotelik samochodowy montowany na stelazy. Zeby byl w maire lekki, bo mieszkamy na 2 pietrze... Rozgladalam sie za mutsy, ale m chce kupic koniecznie nowy, a te kosztuja. Ostatnio zauwazylam wozek coneco v3 - nie wiem co o nim sadzic, nie mam zdania, a slyszalam, ze z kolei w polskiej wersji mutsy czyli w mikrusie alu sprint lamie sie stelaz - nie wiem na ile jest w tym prawdy. mamuski pomozecie?
A ja polecam X-landera 2007 np. XA Jest gondolka, jest spacerówka i fotelik samochodowy montowany na stelażu! A do tego pompowane i duże koła, przednie skrętne - rewelacja! Niestety najlżejszy nie jest, ale bardzo polecam!
netka 3 sztuki z nas maja jedo - ja And i Aga1976 i kazda z nas jest bardzo zadowolona. ja mam wersje z kolami piankowymi dzieki czemu stelaz jest 3kg lzejszy niz ten And czy Agi. wsumie w wersji z gondola wozek wazy 11kg w spacerowej 10.5 a z fotelikiem to juz w ogole 8.5kg. dla mnie idealne rozwiazanie - caly komplet kosztuje 1100zl wiec cena bardzo przystepna. uzytkuje bryke ponad 3miesiace i nie znalazlam jeszcze zadnego minusa. co do mutsy to moja kolezanka wydala 3tys i niesteyt nie jest do konca zadowolona - maly ma 3mieisace i nie chce lezec w gondoli wiec jezdza tylk oz wersja fotelikowa a to z powodu braku regulacji oparcia w gondoli. w jedo bartatina jest kilka pozycji i jak Krzys nie spi to oglada swiat z pozycji polsiedzacej a jak zasypia to mu oparcie rozkladam. no i kolejna zaleta i przewaga nad mutsy czy x-landerem to duza gondolka 80na 35cm :)
Zgadzam się z Anią i dodam jeszcze jedno - brak piankowych kółek rekompensują mi paski które są rewelacyjne :D i wystarczy że ktoś na chwilkę weźmie wózek jest nim zachwycony - dziś znajoma chwilkę bujała Weroniśkę i była zła na swoją córkę że wzięła tak beznadziejny wózek (super wypaśny chicco za kilka tyś ). i Bobas który nie mieści się powoli w tamtej gondoli w mojej miał spore luzy. Ja jeszcze nie mam potrzeby regulowania zagłówka w gondoli ale że Weronika nienawidzi leżeć całkiem na płaskim pod "zagłówek" włożyłam pieluszkę tetrową złożoną w kostkę dzięki temu ona ma swoją ulubioną pozycję a ja nie męczę się z poduszkami kocykami itd itp
harpijko widze ze gust mamy podobny.ja z Pepco mam te same spioszki z żyrafkami co Ty i te z misiem niebieskim i te spodenki w hipopotamki mam identyczne.ja do PEPCO też mam pare kroków.
Ciacho, bo tammały w sumie wybór takich wyprawkowych ciuszków, przynajmniej w tym moim Pepco. A jutro jeszcze idę tam z teściową - nie będę jej żałować prezentów dla wnuczka :))) no ja tak na 90% będę następna z Bartatiną
Harp a bylas w tym sklepie na rogu dzielnej i okopowej w wawie? pan oprocz wozkow ma wszystko co do wyprawki potrzebne i daje rabaty przy zakupach wiekszych ;)
jak ostatnio bylam w PEPCO to nie bylo takich dresikow za to nabylismy niebieskie z zyrafa po 14.99 i takie byly tez rozowe :) teraz maja sliczne sweterki i tak mysle ze corcie wyciagne na zakupy i jej jakis zafunduje :)
dziewczyny polecam kupowanie zabaweczek z muzyka MOZARTA!!!! u nas to dziala cuda… Krzys nie tylko w karuzelce najbardziej lubi te melodyjke i jest super grzeczny jak slucha i sie wycisza ale i do usypiania rewelacja… polecam!!
a w ogole ostatnio znajoma podeslala mi piosenke KUKU TITOU z jakiejs bajki na minimax no i dla mnie na maxa glupia ale Krzynio ma radoche, w glos az wczoraj pial wiec ja jakos przezyje i sie katujemy 'kukulka'
dzięki Ania, ja z emula rzadko korzystam,ale spróbuje. co do waszych fajnych zakupów z pepco, to katowice takie wielkie a nie ma takiego sklepu , nawet w pobliżu
myszorka no nie ma bo spoglądałam na mapkę sklepów. Do żor można było by się wybrać :)) Dla nie jak na razie wystarcza smyk i kolekcja coolclub szczególnie jak promocje mają :))
Lady tylko zauwaz ze smyk nie jest na kazda kieszen. PEPCO ma rzeczy super jakosciowo w super cenach. w kryzysikach za taka cene czasami ciezko kupic co tam nowe.
harpijko udanych zakupow :) body smialo mozesz kupowac od 56 do 74 za taka cene warto zaszalec zwlaszcza ze masz dzisiaj sponsora :) polecam pajacyki welurowe - swietnie sie piora i nie traca kolorow :D
Ania na promocjach warto kupować bo Ja na nie czekam a i też nie na wszystko mnie stać niestety! Ciuszków Julcia ma mało ze względu na ograniczenia finansowe. Nie lubię też biegać po sklepach wrrrr
Poza tym Ja tylko piszę gdzie robię zakupy co nie znaczy, że gonię tam wszystkie laseczki :))
Każda z Nas zapewne będzie miała ulubiony sklep :)) a i finanse nam pozwolą raz na droższe pałaszowanie w ciuszkach raz na tańsze :))
Mam pytanie do Was dziewczyny ,skad sciagacie te pioseneczki smieszne dla dzieci.nagram taką płyte chrześnicy ale nie wiem gdzie tego szukać?Mam e-mula i korzystam ale co wpisać jak ja żadnego tytułu nie znam:( Ta piosenka o której pisała AniaM jest taka wesoła ,że już sobie wyobrażam co ona(chrześnica) bedzie wyrabiać przy niej.cały parkiet jej
Lady no mi akurat sie nie trafily nigdy promocje w smyku tyle ze tam bywam raz na pare miesiecy. ale tez mam to szczescie ze rzadko musze ubrania kupowac dzieciakom i z reguly jest to cos co mnie z nog zwala np na allegro :) u mnie szafa pelna i dziecieca i moja ale i tak zawsze rano jest dylemat w co maluchy i siebie urbac hehehe
Ciasteczko piosenki z emule albo od znajomych. jesli idzie o ta co ci poslalam to na linku z youtube masz sporo tych pioseneczke. moim zdaniem w wersji francuskiej sa lepsze niz w polskiej!
wróciłam, oczywiście nie zabrakło ścięcia się z teściową, w Pepco kupiłyśmy kilka rzeczy, bo ona wie lepiej co mi ptorzeba i że koniecznie muszę mieć rzeczy po szpitalu - więc ja szok - co to zanczy po szpitalu - no że małe na 56, to mówię że kupuje na 56 i 62 bo mały się może urodzić większy i w 56 wogóle nie wejdzie i jeszcze mówię że numeracja Pepco zawyżona, więc lepiej 62 kupować, nie - ona wie lepiej. Potem musiała mi jeszcze pokazać ponoć super tani sklep - i oczywiście sklep wcale nie był tani, ale jak chciała to proszę, kupiła komplecik wyprawkowy - 34zł, pajacyk-30zł, kocyk(bo się uparła - a ja chciałam później kocyk kupić, jak będę miała kolor wózka, łóżeczka) -62zł, ręcznik kąpielowy-26zł i jeszcze parę drobiazgów - w sumie 170zł tam zapłaciła. Bez sensu, bo ja za te 170 to bym kupiła mnóstwo innych rzeczy. No i na maxa się ściełyśmy, bo ona ma zdanie, że dla dziecka to się chce żeby wszystko nowe kupować, powiedziałam jej, że ja mam inne zdanie i zapytałam czy mogę mieć - mogę, potem jeszcze powiedziała, że ona myślała że dla pierwszego dziecka to się chce żeby wszystko nowiutkie, śliczne, to powiedziałam, że wszystkie dzieci kocha się tak samo
harpijka-z tesciowymi to już ta jest.Moja za to nic nie kupuje póki sie dziecko nie urodzi a potem jak juz jest to nawet sie nie zapyta tylko kupuje tak jak jej sie podoba.ja też nie mam wszyskiego nowiutkiego a też jest śliczne.za te 170 zł co wydała napewno byś pokupowała mase innych ciuszków w innych sklepach.Ale dobrze,ze chociaz cos mniej masz do kupienia.Ja nawet sie u tesciów nie odzywam o ciuszkach czy coś bo zaraz jest atak na mnie.
Aniu no Ja niestety tylko łapię promocje bo wiadomo, że ogólnie to tam tanio nie jest ale czasami trafią się jakieś dwupaki tańsze niż normalnie :)) Smyków mam wszędzie pełno więc u mnie to nie problem :))
Ehhh baby wiecie co chciałabym by tak mama lub teściowa lub ktokolwiek kupił mi coś dla dzieci ... nawet głupie śpioszki czy dla starszych majtki czy podkoszulek ... wyobrażam sobie jak jest irytujące gdy ten ktoś wie lepiej co jest potrzebne dla bobasa ale z 2 str wiem ile kosztują ciuszki (nawet te drobne) i jak to jest ubrać 4 dzieci ...
And witaj w klubie :)) Mało która z mam mi coś kupuje do Julci - wszystko sami z mężem :) And Ty to masz padaczkę finansową na ciuszki :( aż Ci nie zazdroszczę!
And masz racje...ciuszki dla tych maluchów to jeszcze można znaleźć tanie..a dla strszych pociech to juz nie bardzo.fajnie jak ktoś Cie wyręczy i cos kupi dla dzieciaczka,ale najlepiej zapytać mamy co potrzebuje a nie uszczesliwiać na siłe i kupować piąty koc tylko dlatego ,ze jest ładny gdy potrzeba pieluch lub kaftaników.jak mnie tesciowa zapyta co chce dla dziecka to jej powiem-łóżeczko!Chciała kupić wózek ale już moi rodzice sie zdeklarowali.Wiec pod tym względem finansowo to bardzo mi obie rodziny pomogą.
Ja swoim teściom nie pozwoliłam nic kupić, bo razem z M wiemy, że to grozi w przyszłości wypominaniem i decydowaniem za nas, bo oni wiedzą lepiej. Powiedziałam teściowej, że dziękujemy bardzo ale sami kupimy wszystko dla naszego dziecka. To prawda, że to kosztuje ale wolę sobie więcej rzeczy odmówić i nie słuchać później jacy to oni są wspaniali, niezastąpieni i wszechwiedzący. Z resztą mnie teście nie tolerują i wzajemnie. Więc powiedziałam co myślałam odwróciłam się na pięcie i poszłąm dalej. a czy się oibrazili czy nie - mnie to rybka.
coś tu się samo tak podkreśla i zmienia kolor, bo też tak wskakuje więc ciasteczko to nie ty Narazie kupiliśmy trochę ciuszków na 56 i 62, skarpetki i komodę dla dzidzi. W następnym tygodniu idę z koleżanką po butelki, smoczki i takie tam. Już się nie mogę doczekać.
Justyś, z tymi butelkami i smoczkami to nie szalej, bo pewnie na początek wcale ci nie będą potrzebne, jeśli będziesz karmiła piersią i maluch się będzie najadał, to butelki i smoczki nie potrzebne, a smoczki jak leżą to chyba się starzeją - tak mi się zdaje
co do teściowej, to ja jej dziewczyny jestem bardzo wdzięcza, zadeklarowali się też z kupnem wózka - ja tam jej nie żałuję, ale skoro bierze mnie na te zakupy, to chyba powinna zrozumieć, że mam jakiś tam plan kupowania rzeczy dla dziecka i nie uważam, że tetrowe pieluchy w tej chwili to podstawa, albo kocyk (a tym bardziej 2 kocyki!!!), mówiąc szczerze chciałam się wybrać do sklepu, który Ania poleca w Warszawie, kupić tam wózek i różne dodatki i podobierać wszystko kolorystycznie, a jak nie tam, to jechać do takiego sklepu niedaleko mnie, gdzie jest ogromny wybór pościeli, ręczników, rożków, itp. A nie wybierać spośród 5 i żaden specjalnie ładny, w końcu wybrałam taki:
i tak jest śliczny:)))) Justyś w takim razie,jesli masz takie stosunki z tesciami to myśle ze zrobiłabym tak samo Ja moim rodzicom nie moge odmowic tej frajdy kupna wózka ale wybrac pozwolili mi sami.dowiedziałam sie że u nas w sklepe można sobie zaklepac wózek nawet na miesiac przed zakupem...ale akurat ten co ja wybrałam trzeba kupic przez internet... a tesciowa mysle ,że tez bedzie miała frajde jak kupi łóżeczko-jak ja znam kupi najlepsze jakie znajdzie więc chociaz to:)