Lady teraz w H & M jest dużo fajnych rzeczy - jak zawsze zresztą. Wiem bo byłam we wtorek. Zimowe kompleciki, czapeczki, rękawiczki, szaliczki i kozaczki są śliczne i moim zdaniem nie tak strasznie drogie. Ja kupiłam taki komplecik:
No to pochwalę się jeszcze jaką zakupiłam na allegro - nowiuteńką kurteczkę dla Oliwki z GEORGE za całe 30 zł. Dziewczyna przywiozła ją latem z Angli i na zimę okazała się zamała dla jej córeczki, kupiłam ją z metkami.
Lady, buciki fajowe - super wyglądają, ale powiedz będziesz je ozdobnie po domku zakładać, czy wciągać na kombinezon? bo mnie się one wydają nie praktyczne, ale może się mylę, toć ja bezdzietna hehe :))
harpijko na wyjście pod kombinezonik, który nie ma zakończenia na nózkach ale jest otwarty! Poza tym ubieram je do spódniczki i jak ma ubrane spodenki :))
Lady do tych bucików były jeszcze rękawiczki ostatnio jak byłam. Mi też się te podobały, ale ja nie kupiłam bo mała ma już różowe kozaczki ze sztruksiku z białym futerkiem i kwiatuszkami.
No śliczne te wasze ciuszki.a mi dzisiaj kolezanka zadzwoniła ze widziała nowy towar w Pepco i sa tam zimowe dresiki z polaru kurteczki kombinezoniki-dla takich maluszków najmniejszych nawet.Wiec jutro pojade zobaczyc co tam maja może tam kupie ten kombinezonik na ta zime
dobrze slyszec o nowinkach w pepco. Moze i dla starszych dzieci cos bedzie... chociaz dzisiaj dorwalam u nas kolejny sklep z ubraniami z polskich firm dla starszych dzieciakow i za komple bluza rozpinana i bluzeczka z dlugim rekawem zaplacilam 38zl :)
Wcześniej pisałyście, że pościel z mamo-tato jest gatunkowo dobra. Właśnie oglądam i chyba się skuszę. A napiszcie mi jakie wypełnienie kupić.?? Bo widziałam, że też są jakieś rodzaje wypełnień.
Justys ja mam zwykle wypelnienie zadne tam antyalergiczne bajery. z MAMO TATO mam jeden komplet ale z tego co wiem laski na innym forum tez kupowaly i tez zadowolone... my taka posciel sprezentowalismy znajomym dla maluszka i tez byli zadowoleni az sobie dokupili :)
aha ja mam rozmiar lozeczka ten mniejszy (dla mnie standardowy) wiec do niego bralam posciel 90x120 - jak wybierzesz rozmiar wypelnienia to wtedy kupuj poszewki zeby ci sie nie pokickalo ;)
Dzięki Ania. No ja łóżeczko też będę kupowała 120x60 i pościel też 90x120. A wypełnienia to właśnie się zastanawiam bo są jakieś no zwykłe ale różnica jest w materiałach i domieszkach.
Justys a moze wez u MAMO-TATO i poszewki i wypelnienia? jedna przesylka wyjdzie wiec taniej :) no i polecam przescieradla frotte ze sciagaczem do kompletu jeszcze
No właśnie na te komplety z wypełnieniem patrzyłam Tam właśnie też są te prześcieradła. Ale sprawdzałam ceny bo jutro lecę na zakupy to chciałam zobaczyć jakie ceny są w sklepach.
a ja 36 tydzien i nie mam w domu ani wòzka ani lòzeczka.Nie chce zapesza.Za wòzek mam dany zadatek i czeka w sklepie,jak bede w szpitalu to Roby odbierze ,poscieli i przywiezie do szpitala ,natomiast lòzeczko i reszte kupimy jak dzidzia bedzie juz w domku...
Ewaroby - każdy ma swój pomysł, ja np wolę kupić wcześniej i rozłożyć sobie te duże zakupy na kilka miesięcy, no i zawsze będę mogła taniej na allegro zamówić, bo w sklepach jednak drożej i chyba większość z nas tutaj taką drogę wybiera - stąd ten wątek taki rozwinięty wśród ciążówek :)) Ale oczywiście nikt ci nie każe się podporządkować reszcie hehehehe, będziecie mieli biegania trochę jak się maluch urodzi, ale jak wszystko wybrane i to tylko kwestia zakupu, to pozostaje życzyć spokojnego i bezproblemowego porodu :))
no nie no Ja taką zabawkę chcę..... ale jazda :)) nie mogłam ze śmiechu z rana hahahhaha Już widzę moją mamę jak ze śmiechu z niego turla się razem z nim po podłodze - ona to wielki śmieszek :))
AniuM u nas w Pepco fajniusie promocje,kupiłam dresik śliczny polarkowy za 14.90.a dla straszych dzieci tez cuda-bluzeczki , sweterki ,kompleciki a jakie cudne kurteczki na takie roczne już dzieci !!!Acha no i oczywiscie kombinezoniki za 34 zł ale rozpinane na całej długosci ale najmniejsze znalazłam na 12 mcy to powiem szczerze ze chyba nie ma co sie kierowac rozmiarówką bo ten kombinezonik świetnie by pasował na takie półroczne dziecko.nie wspomne juz o pajacykach świetnych z długim rękawkiem z pluszu dla wiekszych dzieci , dla tych maluszków noworodków tez sa! wiec nic tylko isc skorzystac z okazji bo ceny sa naprawde fajne
no to dzisiaj tez pedze :) znajac zycie to pewnie Krzysiowi tez cos kupie ale bardziej jestem nastawiona na zakupy dla Gabrysi... ostatnio moja kolezanka kupila sobie swietna tunike za cala 19.99 kurcze a ja tam dla doroslych totalnie szukac nie potrafie no ale chyba sprobuje szczescia dzisiaj :D
Ania ja nawet dla dorosłych nie szukałam zawsze zatrzymuje sie na dziale dzieciecym bo na poczatku:)ale ale ostatnio wypatrzyłam tam patelnie teflonowa za 29 zł i jest super!wiec czasem warto połazic miedzy regałami bo można fajne rzeczy zobaczyc.Na imieninki do 16 miesiecznej chrzesnicy kupiłam tez poranniczek za 19.90 sliczniutki
ZESTAWIENIE WAGI WóZKóW GłęBOKICH (znalezione w necie)
Adbor Ring - 16 kg Adbor Ring Max - 20 kg Adbor Baby Lux - 20 kg Adbor Piccolino - 17,5 kg Deltim Focus - 14 kg Deltim Premier - 17 kg Emmaljunga Classic Duo - 16,5 kg Emmaljunga Edge Duo, stelaż Sport - 18 kg Jedo Bartatina Plus - 15,5 kg Jedo Bartatina Classic - 14,5 kg (na piankowych 11kg) Mutsy 4rider - 16,25 kg Mutsy Urbanrider - 16,25 kg El-Jot Carmenn Air - 12 kg Mikrus Alu-Sprint - 16 kg Roan Marita - 15,5 kg Roan Kortina - 15 kg Baby Smile SX - 16,4 kg Tako Patrol - 16,5 kg Tako Natalia - 18 kg Tako Voyager - 21 kg (mamma mia!) Implast Volant 3 - 13 kg Titi Triton - 13 kg Mikado Ox-ford Four-Three - 13,7 kg Chiccko Enjoy - 12,5 kg Bexa B3 - 14 kg ABC Rodeo - 11,3 kg Baby Welt Moon 3T - 14 kg Sawex Magical - 15 kg Quinny Speedi - 16,7 kg (strasznie ciężka gondola: 6,2 kg) HARTAN Racer XLS - 14 kg Bebe Confort Loola - 13 kg (w tym 6 kg gondola Windoo) Bebe Confort High Trek - 14 kg Bebe Confort Trophy - 16 kg Deltim X-Lander XT - 18,35 kg Inglesina Magnum - 16,5 kg Kaps3 Irys II - 17,5 kg Kaps3 Cyprys Lux - 17 kg Tutek Max - 16 kg Teutonia Elegance - 16,5 kg Teutonia Primus - 15 kg Mutsy 3Rider - 15 kg Retrus Basket - 14 kg Peg Perego Young - 12,5 kg Coneco Galaxy - 14 kg
a ja kupilam sobie dzis majtki sciagajace ,takie do pasa modelujace ,po porodzie chicco...wydaja sie bardzo dobre...czy zdadza egzamin to sie zobaczy...
Ewaroby ja np mam pas PANI TERESA taki ogolnie zachwalany no i nie moglam go nosic bo mnie po prostu draznil... nie ze material ale po prostu ja mam skore wrazliwa na lycre i pozniej mnie swedziala a na dodatek brzuch mnie bolal pozniej wiec zrezygnowalam.
Myszorko - faktycznie szkoda ze nie masz nigdzie pepco w okolicy. w sumie my nie mamy hipermarketow ani cetnrow handlowych wiec pewnie dlatego pepco dostalismy ;)
ja tez kupiłam taki pas ale żałuję, wogóle go nie nosiłam; czytałam sprzeczne opinie, czasem mówią, że rozleniwia mięśnie, chyba najlepszy jest po cesarce
hihihih Aniu nie wiesz co to jest??? pewnie to nasza poznańska gwara..pyrlandia w końcu.. Poranniczek to nic innego jak cos co zakładmy po kapieli czy tam jak łazimy po domu tzw "podomka"
Jemma mnie po cc rana bolala i w srodku tez wiec mialam go na sobie moze 3 razy... upralam i wystawilam na allegro i juz widze ze sa chetni... moze chociaz polowe sumy odzyskam
Ewa, daj koniecznie znać i jak zdadzą egzamin to zdjęcie nam wrzuć, Ja mam z majtami generalnie problem, mam ze 3 pary nie stringów, a i te z boku na cienkich paskach, chyba trzeba się będzie w coś większego zaopatrzyć :))
a co do Pepco, to faktycznie sporo jest dresików polarkowych i to od najmniejszych rozmiarów (na zdjęciu wklejonym przez Anię to się nazywa komplet chłopięcy, polar) Nie mogłam sie zdecydować, który wybrać, w końcu wzięłam dziewczęcy (jak dla mnie to tylko z nazwy - nie widzę w nim nim specjalnie dziewczęcego). Poza tymi dresikami i pajacami welurowymi, to u mnie nic specjalnego nie było dla maluszków, za to dla dzieci 1/1,5 roku było dużo ładnych rzeczy :)) Ja kupiłam dresik o taki, rozmiar wzięłam 68, bo moje dziecię zdaje się długie nóżki mieć będzie, a ta rozmiarówka faktycznie nieco zawyżona:
Harpijko ja mam 2 pary identycznych dresow z zyrafka :) ta co my kupilismy Krzys nosi teraz (74cm) a druga pare na 18miesiecy dostal od kolezanki :) pralam juz ze 3 razy i dalej sa super, nie zmalaly nie powyciagaly sie takze uwazam ze zakup udany ;)
macalam te kombinezony zimowe i musze przyznac ze super jakosciowo. gdybym jeszcze nie miala to z pewnoscia bym kupila!!
droga kupna nabylismy dla Gabrysi spodnie dresowe w rozu i brazie (bawelniane po 14.99!!!) i bluze dresowa brazowo-rozowa (24.99) i rajstopy (po 6.99) dla mnie ceny rewelacyjne i przynajmniej nie zal jak je sciacha po sezonie ;) Rajstopki dla Krzysia tez wzielam - takie bezmarkowe po 3.99 a za rajstopy WOLA po 9zl placilam. byly tez dla dziewczynek... ogolnie uwazam ze zakupy w PEPCO to sama przyjemnosc :)
Dzięki Aniu :) mi się nie chciało walczyć z Image on mnie nie lubi ja jego :D Zakupy były i w Pepco i Kerfurze (Carefur?) Na allegro kupiłam kilka komplecików Weronice Jak polubi mnie ten walniety żabojad to dam fotki
And mozesz fotki wkleic po prostu z adresu... klikasz na auckji obrazek prawym klawiszem robisz KOPIUL ADRES OBRAZKA a pozniej tu na forum naciskasz ramke ADRES OBRAZKA wklejasz link i 2 razy naciskasz ok i juz masz obrazek dodany :)