Podsumowując,badane pieluszki można uszeregować od najwyżej do najniżejocenionych w następującej kolejności: PAMPERS Active (45,0pkt) TESCO Unisex (37,5pkt) HUGGIES Super flex (36,0pkt) DADA Komfort (28,5pkt) HAPPY BELLA (24,0pkt) ULTRA BABY Soft (23,5pkt) MAXI Hygienika (22,5pkt) TESCO Value (18,0pkt) LOVE Air Dry (10,0pkt)
a to butki dla naszego synka które dostałam od kolegów z pracy.Na zdjeciu może wyglądaja na duze ale uwierzcie mi że sa maciupkie.Jak tak dalej pójdxzie to synuś bedzie miał wiecej butków od mamusi.Swoje mam identyczne tylko błękitne,już sie nie moge doczekac kiedy razem bedziemy sobie w takich spacerowac:)
no wiem wiem ,ale już sie doczekac nie mog e jak bedzie w nich dreptał...butki schowam i poczekaja.Jak bedzie miał stópki wielkie jak tatuś to szybko je założy:)
Ladybird kupiliśmy coś takiegomojej koleżnce jak urodziła synka. Zaznaczam, .że sama chciała. Jest bardzo fajna ale u niej nie zdała swojej roli. Mały w ogole nie jest nią zainteresowany. No ale pewnie inne dzieci są. jedyne co mogę powiedzieć, że jest naprawdę fajna.
Lady sis a owszem przysyla ale to troche wazy (51Lbs czyli ok 25kg) i jest niewymiarowa wiec przesylka do PL bylaby drozsza niz same sobie warte :) znam rozwiazania IKEA ale po pierwsze nie mamy nikogo w rodzinie kto sie zajmuje stolarka a zreszta jesli idzie o wykonczeniowke to ja talentu malarskiego nie mam i konczy sie na przechowywaniu rzeczy w duzych pudlach :) zreszta w tym zystawie ktorego fotki wkleilam podobaja mi sie te puzzle i liczydla po bokach :D
a te zabawke z little tikes widzialam w sklepie... fajna rzecz i sotsunkowo niedroga jak na swoja wielofunkcyjnosc :)
Justyś ach bo każde dziecko jest inne i inaczej zareaguje na zabawkę, która jedno będzie cieszyła a inne nie :))Ładnie jednak i ciekawie się prezentuje :))
dziewczyny mam mały problem a własciwie pytanie...jak sie pierze moherowy sweterek? najlepiej chyba w rekach co? kupiłam na allegro takie mieciuśki milutki ciażowy ale jasny i juz go zdazyłam pobrudzic.i nie wiem tylko jak i w czym go wyprac i jak suszyc
ciacho moherowe to raczej do pralni chemicznej... w ostatecznsoci mozesz zaryzykowac w zimnej wodzie z plynem do prania welny nie wykrecac, neich sam scieknie a pozniej suszyc rozlozony plasko na reczniku.
ciasteczko Ja kiedyś moherowy sweterek prałam w bardzo letniej wodzie a raczej go całą noc moczyłam z domieszka płynu do prania wełny! W moim wydaniu nic się nie stało!
zresztą Ja większość rzeczy piorę ręcznie bo np spodnie czarne na kant wolę w rękach niż w pralce .... tak samo jak bieliznę.... albo bluzeczki białe czy z delikatnych materiałów to wszystko w rękach :((
Ja też większość swoich rzeczy piąrę ręcznie. Jak M robi pranie to ma kategoryczny zakaz wrzucania do pralki moich rzeczy, bo on to dosłownie wszystko w pralce wypierze. Ja sobie jakoś tego nie mogę wyobrazić
Ja wczoraj kupiłam Matusiowi dżinsowe ogrodniczki, jeden kaftanik i bluzeczke z tygryskiem, jeszcze muszę mu kupić jakieś pajace do spania. A jakie zabawki polecacie dla 5 miesięcznych smyków?
dzieki dziewczyny za rady,dzisiaj tak zrobie Lady że go namocze na całą noc.Ja w sumie piore prawie wszystko w pralce,chyba ze jakies delikatne bluzeczki z aplikacjami albo "lepsze" rzeczy.Kiedys prałam w rękach wszytkie swoje rzeczy bo bałam ze sie zepsuja ale później jakos tak zaryzykowałam i wiem któ re juz można śmiało wrzucic.
Myszorko ja bardzo lubie zabawki SASSY. na poprzedniej stronie wrzucilam konika ktorym bawia sie pociechy kolezanek i kuzynek. sprawdza sie rewelacyjnie nawet do roku. Poza tym ogolnie jestem za zabawkami rozwijajacymi malucha tylko te co mi sie podobaja niestety po diable drogie sa... moj ostatni faworyt (juz kiedys to wklejalam)
a tak w ogole to polecam wszelkie ksiazeczki typu:
ja mam troche tego po Gabrysi jeszcze i pwoiem ze super sie sprawdzalo.. najpierw do gryzienia, pozniej do glaskania (rozna faktyra) i przyciskania (rozne dzwieki) az w koncu do czytania :)
a ta tez super i to jak tanio AUKCJA za niecale 27zl
Myszorko jesli idzie o konika to po nacisnieciu siodla wydaje 3 rozne dzwieki a kopytka to sa gruchawki :) glowke i nogi ma materialowe i miekkie weic idealne do slimaczenia ;) zabawka jest moim stalym chwytem prezentowym i w koncu dostal ja tez Krzys. W sobote dotarla paczka z allegro i maly sie w glos smieje jak tylko konika zobaczy :)
Aniu a u jakiego sprzedawcy kupiłaś konika i ewentualnie jakie zabawki możesz od iego polecic? zastanawiam się nad tą matą którą pokazałaś, cena troche wysoka, ale może być faktycznie fajna zabawka.
Myszorko mate pokazywala Lady :) jesli masz zwykla mate to mysle ze wystarczy zwlaszcza ze nie wiesz co za pare miesiecy najbardziej bedzie podobalo sie Matiemu
zabawki SASSY kupilam TUTAJ Krzys ma z firmy SASSY nastepujace rzeczy KONIK Z POZYTYWKA I GRZECHOTKAMI (foto str 72tego tematu) TRZEJ KUMPLE PODRÓŻNICY (foto str 74) MAGICZNY OKRĄG TĘCZOWE KÓŁKA (foto str 72) SPRĘŻYSTE KÓŁECZKO taki gryzak: (chwilowo nie ma go w sprzedazy widzialam)
a od znajomych dostal GRZECHOTKA GRYZAK _SAM ZMIEŃ KSZTAŁT (tym chyba sie najmniej interesuje bo mu niewygodnie lapac po prsotu wydaje mi sie ze za maly jeszcze jest)
Aniu to kółeczko powyginane jest w smyku bo w sobote jak byłam tam po prezent to moja córa się tym bawiła :)) tzn ta starsza i jej się to podobało bardzo :))
WIELOFUNKCYJNY TERMOMETR ELEKTRONICZNY cena 59zl - pomiar w uchu - pomiar na czole - pomiar na skroni
CZAS POMIARU W UCHU - 1 SEKUNDA CZAS POMIARU CZOŁO SKRON - od 3 do 8 SEKUND
Zmierzona temperatura na czole zostanie przez termometr wyswietlona w trybie " pod pachą " . Termometr samoczynnie przekształca zmierzona temperature na czole lub skroni na jej odpowiednik pod pachą
wydaje mi się,ze jest niezły - porównywalam z termometrami rtęciowymi i mierzy tak samo. Dla mnie najważniejsze jest to, ze pomiar jest bardzo szybki. Jak hania płakała i goraczkowała po szczepieniu to i tak dosc trudno było jej zmierzyc temperaturę na czole( w uchu sobie tego nie wyobrażam) Poza tym ja jakos nie dowierzam tym wszelkim wielofunkcyjnym urzadzeniom... Jak to mówią - jeżeli coś jest do wszystkiego, to jest...
no microlife jest powszechnie znany... kurcze zabilas mi cwieka... musze to przemyslec ale chyba przy 2 ruchliwych jak rtec dzieci takie cudo zdaloby egzamin
Pozwolę się wypowiedzieć w kwestii termometrów bezdotykowych.
Nie ma znaczenia, gdzie się nimi mierzy. Wszędzie są tak samo (nie)dokładne - dlatego np. nie poleca się ich do NPRu. Najważniejsze, żeby nie mierzyć w oku, bo można sobie/dziecku zrobić krzywdę. Ale do pomiaru na szybcika wystarczą, w końcu w przypadku przeziębienia kwestia czy to 38,3 czy 38,5 jest drugorzędna. Tego typu urządzeń używa się też w technice do pomiaru np. bardzo gorących powierzchni.
FIU no ale chyba bardziej zaufac mozna MICROLIFE... jak myslisz? a co do temp to przy 38,3 nie podajesz jeszcze nic na zbicie goraczki a juz powyzej 38.5 nalezy podac leki przeciwgoraczkowe
Aga link ciekawy i troche mi sprawe nawet podatkowa rozjasnil... szkoda tylko ze w tym roku sie nie zalapiemy na odpis za 2 dzieci... no ale przynajmniej w 2009 juz tak ;)
No dobrze, nie trafiłam z przykładem, ale wiesz, o co mi chodziło. Jeśli chodzi o producenta to oczywiście kwestia firmy jest o tyle ważna, że (zwykle) renomowane firmy stosują lepszej jakości części, więc jest szansa, że termometr dłużej posłuży. W bezdotykowych przodują na rynku Braun i Microlife. Warto poczytać najpierw w sieci o producencie i poszukać opinii innych.
no roznica nie jest jakas powalajaca wiec penwie zostanie microlife... ten co wkleila Aga tez mam w obserwowanych i o nim akurat czytalam ze jest ok a moze faktycznie pomiar w uchu az tak istotny nie jest i sobie odpuszcze na poczet czegos lepszego
a jesli idzie o przyklad to zazartowalam bo wiem o co chodzilo
Ja jestem tradycjonalistką i dla dzidzi używam zwykłego rtęciowego termometru, może mało wygodny i bardziej męczący dla Bobasa, ale pewniejszy pomiar. Dla Kuby i Gabi mam elektryczny BebyOno chyba z miękką końcówką.