Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 10th 2007 zmieniony
     permalink
    100krociu a to z tego powodu ze mamy za niskie dochody
    zacytuje fragment z artykulu

"Fiskus zwróci im go po tym, jak złożą zeznanie podatkowe i wykażą w nim ulgę. Wedle naszych wyliczeń, aby wykorzystać pełny odpis na jedno dziecko, rodzice muszą zarabiać nieco ponad 2500 zł brutto miesięcznie. Łącznie. Jeśli nie rozliczają się razem (bo np. jedno z rodziców jest ryczałtowcem), do odpisania pełnej ulgi rodzicowi wystarczy pensja miesięczna w wysokości niespełna 1750 zł brutto. Czyli mniej niż 1250 zł na rękę. To grubo poniżej średniej krajowej. Przy dwójce dzieci pełny odpis zagwarantują łączne zarobki miesięczne rodziców sięgające 3650 zł brutto, a jeśli rodzice nie rozliczają się łącznie - wystarczy pensja w wysokości niespełna 2730 zł brutto miesięcznie."

my jestesmy znaaaacznie pozniej tego 3650 :devil:
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeOct 10th 2007
     permalink
    Aniu dostaniesz zrot ale będzie on do wysokości zapłaconego podatku
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma no ja to wiem tyle ze nasz podatek pozwoli na odpis za 1 dziecko tylko...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ale i tak ulga bardzo fajna :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no ulga bardzo fajna i mam nadzieje ze sie szybko z niej nie wycofaja bo za 2008 rok juz odpiszemy za obydwoje w zwiazku ze zmiana pracy M i moim awansem :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma a wracajac do termometru - jakim poslugujesz sie ty?? ja na razie uzywam tego ktorym sie "npr'owalam" :wink:
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    fakt, że może nie w temacie, ale chciałam spytać, co do tej ulgi czy to prawda, że np Ania (zakładając, że mieliby wysokie zarobki) może robić odpisy na Krzysia już za ten rok?? bo ja słyszałam, że dziecko musi być na świecie przez cały rok rozliczeniowy, czyli że w przypadku Ani, Krzysia w ogóle nie mogłaby odpisywać, prawda to?
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    dobrze, ze nie wazne, w ktorym miesiacu sie dziecko urodzilo. Ja balam sie, ze bede musiala zaplacic olbrzymi podatek bo od poczatku bylam na l4 wiec pracodawca nie placil skladki na ubezpieczenie za mnie i bylo malo do odpisania, a tak to nas ratuje :)
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    harpijka w artykule pisze, ze nie wazne w jakim miesiacu sie dziecko urodzilo. nawet jak w grudniu to mozna odpisac
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    no właśnie - ale to tylko opinia eksperta; poczekajmy na jakieś wyjasnienie Ministerstwa Finansów

Aniu - ten sam - NPR-owski, mój osobisty :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Julka miała taki termometr , ale nie byl zbyt wygodny
    http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=13047&pkt_id=&pro_id=&char_id
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Zuza no wlasnie o tym termometrze w smoczku slyszalam ze nie zdaje egzaminu... u nas by nie wchodzil w rachube bo Krzys nie potrafi ciagac smoczka
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Ten smoczek ma zbyt cieżką górę w porównaniu z dydkiem do ssania ( cięzko jej było tak swobodnie go utrzymać w buzi), i szybko się zepsuł. No ale mała go wrzuciła na balon do sąsiadki gdzie leżał tydzień , może dlatego.
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Też mam ten smoczek z canpola i musze go trzymać Matusiowi bo on w ogóle za smoczkiem nie jest.
    A dziś kupiliśmy mu nową zabawką
    <a href="http://www.zabawki-sklep.com/mini-plac-zabaw-fisher-price-akcesoria-dla-dzieci-h9759-p-166.html">

ale konika polecanego prrzez AnieM też kupie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko fajna ta zabawka. pozwole ja sobie wkleic ponizej bo towj link na piechote wrzucac trzeba

1

a konika jak najbardziej polecam
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bardzo fajne zabawki ma firma BRIGHT STARTS

a to ulubiona grzechotka Krzysia - lekka wiec latwo trzymac w raczce, kolorowa no i odpowiednio glosna zeby zaciekawic smyka :wink:

1
  1.  permalink
    Hania ma taką samą :)
    •  
      CommentAuthorPlis81
    • CommentTimeOct 11th 2007
     permalink
    Wczoraj byłam w sklepie z wózkami (mimo, że już byłam zdecydowana na deltim leo) i nieopatrznie dotknęłam wózka, który kompletnie nie spełnia moich oczekiwań ale poczułam się jakby był dla mnie stworzony. To Maclaren MX3 + osobno do kupienia gondola. Nie mogę przestać o nim myśleć. Czy któraś z was może coś powiedzieć na temat tego wózka?
  2.  permalink
    Plis - z tego co wiem, zadna z forumowych dziewczyn nie ma maclarena. Poszukaj opinii tutaj:
    http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Kumpela go ma, sprowadzała z Irlandii, bo tam taniej...
    --
    •  
      CommentAuthorPlis81
     permalink
    Fiufiu a nie będzie go może sprzedawać do grudnia? Albo chociaż samej gondoli?
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    byłam dzisiaj w Biedronce i kupiłam mojemy Nynkowi dresik fajny i pajacyk z welurku :) o takie :
    http://images22.fotosik.pl/176/dfa6f90de740e097med.jpg
    http://images11.fotosik.pl/94/ff287e52fbeaf7d7med.jpg

http://images22.fotosik.pl/176/41a6bbe6ac8c455cmed.jpg
    http://images28.fotosik.pl/100/60a6caeb30ff0fd1med.jpg

i w kombinezonik sie zaopatrzylam :)
    http://images22.fotosik.pl/176/6c101741464055abmed.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    wybaczcie słaba jakos zdjec ;) aparat nie najlepszy :)) aaa i dodam ze pajacyki i dresiki za jedyne 14,99 :) dla tych co nie maja pepco to istny raj ;)
    --
  3.  permalink
    hmmm u nas w Biedronce tego nie ma:(

ubranka dzieciece
    free glitter text and family website at FamilyLobby.com
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    musi byc :) to jest do dzisiaj :) albo bedzie w pozniejszym terminie :) ja bylam w biedronce w gorach kiedys i kupilam malemu taka fajna kurteczke mała i jak przyjechałam to one były u nas :)
    --
  4.  permalink
    bo te dresiki faktycznie slodkie,za ta cene to warto kupić na zapas

ubranka dzieciece
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    były jeszcze rozowe zołte i czerwone :)
    --
  5.  permalink
    wziełabym niebieski:) taki jak ten Twój
    ubranka dzieciece
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    dla chlopczyka najlepszy :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    fajne te rzeczy z biedronki... kfiatuszku a jak z jakoscia tego weluru? taki z tych delikatnych pod spodem czy szorstki?? niestety kiedys w sklepie kupilam pajacyk co pod spodem byl ciut szorstkawy (wybadalam to dopiero w domu) no i pozniej w uzytkowaniu i w praniu niestety byl kiepski... a cenowo to faktycznie bardzo przystepnie bo u nas pajace welurowe sa powyzej 35zl a na allegro takie fajniejsze to od 29sie zaczynaja
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeOct 12th 2007
     permalink
    Plis, nie wiem, postaram się dowiedzieć, musiałabyś odebrać z okolic Wrocławia.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu welurek milutki i mięciutki. Ja zakupiłam dresik różowy, ale uwaga na rozmiarówkę !! rozmiar 56 = średniemu 62 (tak wyszło w dresiku który kupiłam!) Dziś będę chciała dokupić pajacyka bo nie mam już tych welurkowych

Rzeczy biedronkowe (sporo ciuszków kupowałam tam dzieciakom) są dobre jakościowo i czasami śmiem twierdzić że lepsze niż Tesco czy cherokee no i tańsze. W kurteczce którą kupiłam Kubie 4 lata temu biega już teraz 4 dziecko - nie wyblakła, nie popruła się i widać ślady użytku ale jest nie do zajechania :)
    Śpioszki, body, pajacyki -> na części z tych z Biedronki wychował się i Kubuś i Gabi a potem poszły do ludzi
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja kupiłam w biedronce bodziaki w promocji za 5 zł. i mają takie fajne zatrzaski przy rękawkach, że nie trzeba wkładać ich przez głowę, czego np. Maksiu strasznie nie znosi, bardzo je lubię :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 12th 2007 zmieniony
     permalink
    And kurcze kusisz.... ale mam jakiegos lenia dzisiaj i nie wiem czy mi sie do Biedronki leciec chce... zreszta Mlody na dlugo z mezem zostac nie moze a ja w godzine nie obroce
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja z biedronki mialam rampersy letnie... dobra bawelna nic sie nie spralo a zatrzaski te na ramionach to faktycznie super sprawa
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu ja pokupowałam body dla Weroniki i powoli wyjmuję zapasy :) co do dresików kusze bo wg mnie warto. A i mają jeszcze 1 plus - spodenki są w kroczku odpinane :D

Ostatnio pokupowałam dla dzieci skarpetki - bałam się że będą farbować ale nie farbują. pomimo wysokiej temp prania nie zmieniły rozmiaru, nadal są fajnie elastyczne (rozciągliwe).
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And dresow nie potrzebuje, mam tego typu rzeczy bardzo duzo, jedyne co by mi sie przydalo to z 2 welurowe pajace tylko z tego co widac na fotce na stronie z promocjami to wychodzi ze jest zapinany z tylu :devil:
    •  
      CommentAuthorPlis81
     permalink
    Fiufiu to jakbyś mogła spytać przy okazji. Do grudnia jeszcze sporo czasu więc nie mam parcia. Zastanawiam się jeszcze nad dwoma innymi wózkami bo poczytałam na forum o tym Maclarenie i ma sporo wad, ale jest taki super, że i tak mi się podoba i pewnie wygra.
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Tatuś kupił Tosi konika na imieniny właśnie przyszedł i proszę jakie zainteresowanie ;)

Image Hosted by ImageShack.us
    TAG this image
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg konik RULEZ u wszystkich maluchow jakie znam... a co najciekawsze najwiekszym powodzeniem cieszy sie... grzywa i ogon bo mozna je tak super ssac :rolling:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Dokładnie grzywa już jedzona hihihihihi:peace:
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    he
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Konik jest rewelacyjny :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wiecie co... stwierdzam ze KOCHAM allegro!!! jest tak nieobliczalne ze po prsotu SZOK... po jednorazowym wystawieniu paru aukcji z rzeczami po dzieciach zwrocilo nam sie polowe tego co wydalismy na nowy aparat fotograficzny :)
    dziewczyny jesli nie planujecie wiecej dzieci lub wychodzicie z zalozenia ze dla nastepnego kupicie cos innego to wystawiajcie aukcje, moim zdaniem warto bo mozna sobie na nowe fajne zakupy pozniej pozwolic :)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    AniaM a wystawiasz w kompletach czy pojedynczo?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    i tak i tak :)
    jedna kiecka ktora wystawilam poszla za 61zl :tooth: za to komplety sredni od 35 do 70zl
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    a ja przegapiłam aukcje które obserwowałam :( Jestem ciut zła ale trudno - płakać nie będę. Za to przyszły dresiki które kupiłam - są super bo cieplutkie i w bdb stanie
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu można zobaczyć jak wystawiasz swoje rzeczy na allegro???
    Ja to ciągle nie wiem co mam zrobić z ciuszkami po Julce! Moja córa chce abym je zostawiła dla niej ale czy jest sens?
    Może to ładniutkie sobie zostawię a resztę wystawię...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no aukcje najzwyczajniej w swiecie - pare slow opisu - podaje rozmiar z metki, rozmiar faktyczny mierozny centymetrem i wrzucam foty :)
    dla przykladu wrzucam fote tej kiecki co ja jakis napaleniec za 61zl kupil :tooth:
    no ale czego sie nie robi dla metki DIOR :fingersear:
    3
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no to wg metek to u mnie nie jest realne podanie marki więc nie pozostaje nic innego jak mierzyć metrem
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.