Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeOct 15th 2007
     permalink
    Torbę do wózka worze - jest badziewna i byle jaka i w ogóle ale dopóki nie nauczę się korzystać z wynalazku jakim jest tzw torebka damska to ją noszę :) Na pieluszki i rzeczy dziecka wystarcza a i telefon i portfel się w niej mieści :)

Kojec chyba jednak kupimy bo coraz więcej czasu mała spędza w 2 pokoju - nawet teraz mała dosypia tam po spacerku w gondoli bo jest tam cisza i spokój, jak napali się w piecu jest przytulnie i ciepło Więc sami widzimy coraz więcej atutów i tamtego pokoju i kojca w nim (nie będę co rusz przenosić łóżeczka)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co do kojcow to nie wiem jak u was z komisami ale kolezanka kupila lozeczko turystyczne w komisie wlasnie i to za grosze, kojce tez bywaja wiec moze warto sie rozejrzec
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    A czym się różni kojec od łożeczka turystycznego, bo już sama nie wiem co zrobic i gdzie to wszystko trzymac na 37m2??
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Myszorko na 36m2 miałam dla dziecka tylko łóżeczko z przewijakiem, wanienki nie kupowałam bo zajmowałaby za wiele miejsca !! teraz mam 90metrów !!! i czasami sama się zastanawiam gdzie to wstawić :D ale wiem też że tamten pokój i cisza w nim lepiej wpływają na małą - śpi od 16 do tej pory !!!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko lozeczko turystyczne sklada sie w mniejszy rozmiar niz kojec (przynajmniej takie ktore ja mam) no i kojec z reguly jest kwadratowy a lozeczko prostokatne no i lozeczko ma (chociaz nie musi) 2 poziomy na ktorych mozna ulozyc malca...
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    AniuM co do tego krzesełka do wanny to chcesz go juz w tym sadzac czy dopiero jak zacznie siedziec?? bo moj tez z foczki sie juz rwie zeby go posadzic ;) ja małego kopie w wanience ktora stoi w wannie bo tam teraz mam cieplej :) w lazience na kalortferze nie mam licznika wiec ciepelko jest na maxa i moge go tam spokojnie kompac :))
    a co do najadania sie piany to Kacus przy ostatniej kompieli w mgnieniu oka dorwał myje ktora go myłam i sie do niej dossal i oczywiscie nie spodziewal sie ze cos z niej poleci i sie zakrztusił ;) ehh te dzieciaczki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 15th 2007 zmieniony
     permalink
    Kfiatuszku oczywiscie ze dopiero jak bedzie siedzial stabilnie!! teraz ladnie sie podciaga i jak siedzi na kolanach to z pozycji pollezacej sam sie podniesie ale jeszcze stanowczo za wczesnie na sadzanie malca, wychodze z zalozenia ze nie ma sie do czego spieszyc ani z sadzaniem ani z chodzeniem ani z wprowadzaniem pokarmow, na wszystko przyjdzie wlasciwa pora...zakup krzeselka jesli juz sie zdecydujemy planuje za jakis miesiac a moze nawet bedzie to prezent mikolajkowy :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    aha :) no rozumiem rozumiem tylko tak nagle wypalilas z tym krzeselkiem ze myslalam ze teraz juz cs kombinujesz :) ja tez mysle nad tym takim krzeselkiem ale tez dopiero ja jakis czas :) narazie niech sie meczy na foczuni :) niech cwiczy miesnie karku :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku po prostu szukam porownuje ceny i sprawdzam opinie online co warto kupic a co jest bublem ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia fajne te koszle kupilas chlopakom...
    ja na razie na dlugi rekaw kupilam dzisiaj 2 sztuki o takie:
    w

l

ubostwiam takie meskie ubranka dla malych chlopcow i mimo ze mam tego sporo to czasami nie moge sie oprzec.. na razie kupuje na teraz bo nie jestem w stanie przewidziec jak mlody bedzie rosl a zreszta dostawe krotkich rekawow pewnie bede miala za pare miesiecy hehehe
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM słodkie :wink:
    Ja to chyba jestem uzależniona od ALLEGRO hehehe ... Ale nie które oferty są rewelacyjne i naprawdę ceny również niczego sobie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia ja kupilam w moim ulubionym PEPCO... zaszlam kupic podkolanowki Gabrysi i rajstopki dla Krzysia (dzieciece rajstopy wola byly po 4.99!!!) i stojac przy kasie upuscilam karte, jak sie po nia schylilam to zobaczylam koszule wiec w tyl zwrot i po koszule marsz :) uwazam ze ceny super bo za swietna delikatna i dobra bawelne 9.99/szt to nie drogo zwlaszcza ze po tyle na allegro uzywane i tez nie jakies firmowe sa...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    świetne koszule :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a wiecie ze ostatnio widzialam ze takie rampersy letnie co to w biedronce byly po 5.99 na allegro po 8zl za sztuke schodzily?? kurcze niezly interes co??
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniaM dokładnie, nie którzy z tego właśnie żyją :wink:
    Ja również powystawiam rzeczy po moich maluchach, co sprzedam to będę zadowolona.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    widze ze ludzie probuja na biedronce zrobic interes
    spiochy ktore sa po 14.99 wlasnie po 20 zl wystawione znalazlam. zerknijcie TUTAJ
    Dresy wystawione za 25zl TUTAJ
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia ja juz sprzedalam troche po Krzysiu i troche po Gabrysi i prawie 600zl na czysto zarobilam :) smieje sie do meza ze jednak dobrze ze aparat kupilismy nowy bo teraz bym pewnei zalowala hehehe
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Dziś kupiłam również kombinezony na zimę, a wy już jesteście zaopatrzone ??
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    tak my tes mamy juz kombinozik na zime ;) nawet jeden na prawie zime i licytacja drugiego na prawie zime ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia ja mam w sumie 3 kombinezony - 2 przyslala mi sis i 1 kupilam na allegro taki grubszy bo mam wrazenie ze te amerykanskie polskiej zimie rady nie dadza ;)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Maksiu dostał ładny kombinezon zimowy na chrzciny (rozmiar 80 :wink:). A ja przed chwilą zakupiłam dla kuzynki męża trochę ciuszków dla bliźniaków. 3 zł./sztukę :bigsmile:
    KLIK
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Ja jeszcze mam kurteczki zimowe bo nie zawsze będę zakładała kombinezon - zobaczymy jak będzie sroga zima to zaczniemy działać - :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Jemma u Ciebie w rodzinie urodziły się bliźniaki :bigsmile: Jedno czy dwujajowe ?? Parka czy jednej płci ?? jakie imionka noszą ?? Aaaa jak fajnie nie jestem sama hehe.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja jeden pokazywałam pare stron wczesniej ten na zime cieplutki milutki ;) na cieplejsza zime lub chlodna jesien mam o taki welurkowy:

http://images22.fotosik.pl/189/c87f3c0430048733med.jpg

a ten chce kupic :)polarkowy ;) na allegro oczywiscie ;)poprostu musze go miec ;) sami wiecei czemu ;)

http://images26.fotosik.pl/100/b8e7039a6c42a3c5.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Kfiatuszku i Kubuś Puchatek towarzyszy wam nieustannie :wink: Oba śliczne !!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Kacperek i Filipek, maja już 9 miesięcy :bigsmile: I powiem ci szczerze: podziwiam, ze daje sobie radę z tym wózkiem-kolosem. Oni mieszkają w domku, maluchy cały czas są na dworze bo wyjechać wózkiem nie jest problem ale znosić go z 4 piętra ...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma fajny ten kompet co kupilas. powinni sie ucieszyc :)

Izunia ja akurat nie lubie kurteczek bo takim maluchom to sie posciaga i tylko poprawiasz i poprawiasz :confused:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    kafiatuszku: śliczny ten polarek z Kubusiem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Oooo też Filipek :wink: Ja oczywiście nie dałabym rady wnosić i znosić go z 4 pietra - 26 kg GŁUPOTA - dla mnie lepiej jak jest w kombiku.
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM co prawda to prawda - jakoś damy radę :wink:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Też 2 chłopaczki i jeden to Filip, powiem ci nawet, że kilka razy sie pomyliłam i mówiłam na nich Szymonek I Filipek :tooth:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Hihihihi - rozbawiłaś mnie Jemma :bigsmile: Bardzo mi miło !!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja na okres przejsciowy mam polarowy kombinezon pieska :) nozki ma wykoczone jak lapki psiaka na jkapturze uszka a na zamku kosc :D to taki jeszcze po Gabrysi ale cieply i w razie czego awaryjny bo dla Krzysia to ja najbardziej wszelkie odcienie niebieskiego lubie ;)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    AniuM to tak jak ja ;) otworzysz szafe to az roi sie od niebieskosci ;)
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    No nie powiem niebieski jest naprzemiennie z zielonym hehe.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no u mnie zielonego za wiele nie ma mimo ze to jedne z mich ulubionych kolorow za to nie brakuje brazow i jakis przeswitow czerwieni i pomaranczy... ulubione kolory mamusi ;)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Nie lubię czerwonych ubranek bo trzeba je prać osobno :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma no trzeba trzeba ale na szczescie u mnie w domu ta fucha nalezy do meza wiec moge sobie pozwalac :tooth: :rolling:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Jemma cos wiem o tym ;) pare razy zalozony dresik czeka na wypranie i chyba predzej mały z niego wyrosnie niz uzbieram cos czerwonego ;) a nie chce mi sie w rekach prac ;) ja to jeszcze małego w zołte i pomaranczowe rzyzcy ale takie ostre lubie ubierac ;) chcialaym kucpic małemu pajacyk z tygryskiem taki pomaranczowiutki ale no coz nie stac mnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku na allegro uzywane takie cieple pajace-kombinezony zestaw kubus puchatek + tygrysek ostatnio widzialam ze poszly za 27zl czyli jeszcze w miare a bardzo fajne byly
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 16th 2007
     permalink
    o zobacz TUTAJ jest w prawdzie pajac ale za 7zl :P
    k
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Ale słodki tygrysek :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    widzialam niedawno tez takie kubusie puchatki i osiolki i ceny byly wlasnie tak od 7 zl koczyly sie jesli dobrze pamietam ok 15...Ja osobiscie nie lubie jak z tylu cos sie dynda tzn ogonek czy takie tam... Maly ma np super kostium pszczoly ale ubiore go w niego tylko do zdjec bo mam wrazenie ze beda go gnotly skrzydelka jak bedzie lezal.
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    super te ciuszki, ja też muszą zacząc allegro przeszukiwać, a mam pytanie w czym śpią wasze smyki? bo Matuś w pajacyku i śpiworku, a muszę kupić nowe na 80 jakieś pajace z grubszej bawełny i frotki
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko zaluj ze nie masz pepco... tam pajace welurowe z bardzo pozadnego grubego weluru zapinane z przodu po calosci i na obydwie nozki sa po 19.99
    w nocy Krzys spi w pajacyku bawelnianym lub frotte i w welurowym spiworku zeby sie nie rozkopywal... na noc przykrecam kaloryfer tak zeby nie bylo w pokoju wiecej niz 20stopni - zalecenie lekarki
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Juka śpi w śpioszkach cieniiutkich bo mam ciepło jak na razie w mieszkaniu!
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeOct 16th 2007 zmieniony
     permalink
    Myszorka moje chłopaki też też śpią w pajacykach i pod kocykiem lub cieniutką kołderką - u mnie w mieszkaniu teraz bardzo grzeją i jest cieplutko - do pokoju wstawiłam nawilżacz powietrza w postaci miseczki z wodą bo raz zauważyłam, że chłopaki rano mają zatkane noski i sapią - teraz już tego nie ma - no i dziennie wietrzę im pokoik kilka razy dziennie.

Dziewczyny jak to jest dziennie spacerujecie z pociechami ?? A i czy kąpiecie szkraby po szczepieniu - ponoć nie wolno - jak to jest ??
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia nam lekarka kazala przykrecac kaloryfery wlasnie ze wzgledu na zatkanie noska i ze to zle wplywa ogolnie na malca... mialam kupic nawilzacz ale w domu jest stosunkowo wilgotno i na noc po prostu wieszam jeszcze pranie wiec juz w ogole ;)
    co do spacerow to ja praktycznie codziennie ide na jakies 2godziny bo Krzys dluzej bez cycka nie wytrzyma a na dworze jest ciut przy chlodno na karmienie (raz nakarmilam i 3dni z bolu pecherza zdychalam). jak jest mrzawka to tez wychodzimy, jedynie gdy leje zostaje wystawianie w drzwiach balkonowych ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co do kapieli to ja kapie co 3 dni wiec nigdy akurat nam nie wypadly te dni przy szczepieniu :) ale mowiac szczerze to nie slyszalam ze nie wolno
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Własnie dziewczyny, wiem ze to juz bylo ale nie chce mi sie szukac. Jaki najlepiej kupic nawilzacz powietrza? Narazie wieszam mokry recznik na kaloryferze, ale on szybko schnie wiec to nic nie daje :(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.