Bez przesady, to zależy, ile tej wody jest. Niektóre składniki kremów po prostu nie rozpuściłyby się w tłuszczach. Poza tym skóra zaraz po nałożeniu wchłania tę wodę a na zewnątrz pozostaje film z tłuszczu.
Uwierzę w coś przeciwnego jeśli mi któraś pokaże jak jej krem zamarzł na buzi w zimie ;) Nie dajmy się zwariować.
AniuM, ja mam krem z Nivea na kazda pogode bez wody. Moja Natalka urodziła się 55cm, a do tej pory chodzi w ciuszkach 56cm. Wszystko zależy od firmy. Niektóre 56 są już ciasnawe a w innych jest jeszcze luz. Dopiero przedwczoraj ubrałam jej pierwsze śpioszki 62 z Pinokia, co 56 są już lekko przyciasne.
100krociu ja mialam ten NIVEA przy Gabrysi i strasznie ja uczulil (mni ezreszta tez), dla malego kupilam ten na odparzenia i pupa posmarowana kremem wygladala strasznie. dopiero po 3 aplikacjach zalapalam ze to moze wina kremu i faktycznie... po jakims czasie znowu uzylam i ta sama historia. ja ogolnie nivea tez nie moge uzywac bo mnie uczula (nawet szampon)
Bubchen nie mialam ale sie boje bo ja mam alergie na rumianek i nie wiem jak maly zniesie
O ja właśnie wczoraj kupiłam te chusteczki haggies jeszcze nie odpakowałam a teraz ciekawa jestem .... bo pieluchy z kubusiem są rewelacja wczoraj kupiłam 72 szt. za 39 zł a chusteczki 5.99
ale wam zazdroszcze ze dzieciaki nie maja uczulen... ja juz nawet na Krzysiu nie experymentuje. Gabrysia miala na nivea i huggies uczulenie. Krzys ma na nivea na bank plus wersjia kubusiowa polskich huggiesow tez go uczula wiec uzywam chusteczek pampersowych ale tylko tych klasycznych bo sensitive ze slabo nawilzone a lawendowe mi smierdza :P
w sumie za taka cene to warto miec taki kombinezon w zapasie w razie przesikania czy ulania... jakby ten niebieski byl taki fajny jak na foto to sama kupie do kolekcji :)
No mnie również ten niebieski kusi - ale jednak zrezygnuję - już jesteśmy zaopatrzeni w kombinezony i kurteczki i bluzy cieplutkie na zimę m chyba by powiedział, że zgłupiałam do reszty, a swoją drogą u mnie to koszt 60,- bez dwóch groszy
Izunia no to prawda... ja mam spiworek w rozmiarze 6-12 ale taki cienki na hamerycka zime. mam tez cieplejszy ale ten na 9-12. na wszelki wypadek kupilam super grubasny spiwor z miskiem do wozka i moze w ten sposob sie jakos obedzie. chociaz jak bedzie w realu taki fajny jak na force to sie nie opre znajac zycie i kupie 3 :D
wszystko zalezy od tego czy zachwyci mnie w realu ;) ja np mimo ze nie lubie spiochow to wzielam w biedronce te pomaranczowe zarowiaste bo mam taka intensywna zielona koszulke i stwierdzilam ze bedzie wygladalo w komplecie jak znalazl no i faktycznie wyglada a i jakosc super, w sumie z tych kilku rzeczy biedronkowych ktore kupilam zawsze bylam zadowolona
niebieski śliczny i zółty też ale ten drugi odpada ze względu na zapięcie... jakiś czas temu oddawałam bo strasznie cieżko się ubierało Julkę... Boczne zapiecia odpadają... podwujne środkowe sa super :)
Magg gdzies ty kupila takie tanie pieluchy ??:Pja kupilam 66 sztuk bo moj juz nosi maxi za 46 zł :P a co do tych kombinezonkow to tez dzisiaj uwidzialam i chcialam wam powiedziec no ale zostałam uprzedzona ;)mnie sie tez zołty podoba :)) szkoda ze niedawno kupilam kombinezonik taki jedno czesciowy niebieski i mam juz dwa :) raczej nie bede kupowac ;)
tak wogole to moj juz smiga w zimowym kombinezonie bo u nas brr prawie ze mrozno ;)tylko czekam az moja mama skonczy odnawiac spiwor taki do wozku i juz pakuje młodego w niego :) jest strasznie ciepły :) moja mama kupila go dla mojej siostry i on juz miał ciepłe futerko w srodku ale mojej mamy sie jakos tego futrzaka nie podobała i doszyła jeszcze tam jeszcze cieplejszy futrzak :) tylko teraz musi go obszyc na granatowo bo narazie jest fioletowy i nie bardzo mi sie to widzi dla mojego skarba :)
Izunia a ja w biedronce niektore rzeczy ze spozywki kupuje np dzem maslo tunczyka do salatek czy owoce a z chemicznych odplamiacz czy plyn do naczyn bo tam pur jest tanszy o 1.40 niz w najtanszym innym sklepie :)
Izunia no u nas nie ma takich sklepow jest tylko biedronka sztuk 3 i jeszcze z wiekszych sieciowych to supermarket STOKROTKA... bardzo bym chciala zeby bylo TESCO KAUFLAND czy chociazby LIDL
AniuM a u mnie są: Cerfur, Kaufland, 3 Biedronki, Sedal, Lidl, Polo Market - a ja jestem "uwiązana" w domciu - no ale mam ALLEGRO a M robi podstawowe zakupy ja tylko robię listę No i Tesco w budowie
jeszzcze o POLO zapomnialam :) no ale tam mi kompletnie nie po drodze art gospodarstwa domowego i ubrania dla dzieciakow ostatnio kupuje tylko w PEPCO widzialam nawet ktoregos razu ze na allegro byly rzeczy z pepco tak jak te biedronkowskie o kilka zl drozej powystawiane i o dziwo poszly... zwlaszcza sweterki dziewczece ladnie sie babce sprzedawaly bo w sklepie po 19.99 a u niej po ponad 30szly
Zuza na poczatku oferty na 5lecie istnienia byly swietne czapki dla dziewczynek. jak bylam tydzien pozniej to juz nie bardzo byl oz czego wybierac. mieli takich na 2-4lata najwiekszy wybor, azurowe cieple dziergane z podszyciem materialowym ale czy beda to nie wiem.
aaa i chcialam powiedziec ze SOPELEK swietnie wlasnie zdaje egzamin u Gabrysi, jak sama dmucha nosek to jeszcze jej cos zalega ale jak jej nim odciagne to mowi ze jej sie lepiej oddycha takze inwestycja super i dla mlodszych i dla starszych.
lada moment zaczniemy rozgladac sie za fotelikami samochodowymi bo maluchy rosna mega szybko. czy macie juz jakies pomysly i plany co do zakupu? ja jescze nie weim czy kupimy taki 0-18 czy 9-18 ale chcialabym zeby mial opcje zmieniania poziomu pochylenia. wiem tez ze nie kupimy maxi cosi, roemer czy bebe confort bo nas najzwyczajniej nie stac na taki wydatek i raczej bedzie to cos za 300-400zl
AniuM święta racja, już trzeba się rozglądać tym bardziej, że my z M często podróżujemy samochodem - jejku znowu wydatek - ale cóż jak mus to mus bezpieczeństwo dzieci najważniejsze
Te dwa pierwsze jak najbardziej, jednak Chicco jest już jak dla nas za drogi Muszę kuknąć na allegro - może tam znajdę jakieś używane w dobrej cenie - sama już nie wiem ....
Izunia ja uzywanych bym sie bala. ludzie sprowadzaja z niemiec na potege i tym handluja, chyba ze od kogos znajomego zaufanego to wtedy uzywany ok... powypadkowy wcale nie musi miec zadnych widocznych sladow na zewnatrz a w srodku moze nie trzymac... w stanach foteliki maja homologacje i nie moga byc uzywane po uplywie 4 lat od produkcji. jesli drugie dziecko uzywa tego samego fotelika co starsze rodzenstwo i zlapie policja to juz amba... przynajmniej w stanie w ktorym mieszka moja sis tak jest
mi sie wlasnie RAMATTI tez podoba ale nie mam go gdzie pomacac z jakiego jest materialu. wiem jedno nie chce miec foteilka welurowego!!! ten koszyczek DELTI ktory teraz mamy jest z weluru i maly sie w nim poci. ten co mialam dla Gabrychy z chicco byl z materialu i jednak tak nie grzal w zadek. wizualnie chyba bardziej podchodzi mi ZOOTY ale nie znam nikogo kt oby go uzytkowal
Zuza ale pisalas ze to inny model niz ten z foto. mi ten ze zdjecia wyglada jak welurowy... jak juz bede miala kupowac to wysle zapytanie do sprzedawcy.