Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeOct 23rd 2007
     permalink
    Ja również będę kupowała z materiału "oddychającego" :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ten meggy 0-18 tez ma homologacje... nie wiecie czy na jakims forum jest ranking fotelikow?? na tej stornie fotelik.info przetestowane sa glownie te markowe i drogie a tych z nizszej polki nie ma...
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    ja mam fotelik po Franku firmy Century i jest rewelacyjny ma właśnie zmienna pozycję siedziska - siedzącą i leżącą- dostał go od cioci z USA i naprawdę polecam tę markę.

Kfiatuszku w Auchanie była promocja 78 szt Kubusiowych Hagginsów 5-9 za 39.99
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg a nie boisz sie ze po tylu latach moglo cos sie zdezelowac w srodku? badz co badz to 8lat ma juz... ja np balam sie uzywac tego koszyczka chicco po Gabie bo to jednak pare ladnych lat minelo i plastik mogl jakies przemiany przejsc. moze bym i uzywala ale moja sis mi nagadala o tych atestach i zasadach fotelikowych u nich wiec z lekka wymieklam :wink:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wiesz nie boję się bo stał cały czas w samochodzie podczas użytkowania czyli przez 3 lata ( 9-18 kg) a teraz jest w suchym miejscu i na pewno nic mu się nie stało bo to solidna marka :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to moze ta nagonka na wymiane fotelikow w USA to tylko chwyt marketingowy...
    u nas tez koszyk w suchym miejscu ale i tak zrezygnowalam wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 23rd 2007 zmieniony
     permalink
    znalazlam wlasnie online ze firma CENTURY nie produkuje fotelikow od 2002 roku. zostala przejeta przez GRACO.
    znalazlam tez ze te kupione w 2001 roku traca waznosc uzytkowania w 2007
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No cóż będę jeździła bez daty ważności na szczęście mam jeszcze VOLVO może się wyrówna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Wiem zaraz powiesz że chodzi o bezpieczeństwo dziecka itd. na szczęście mam jeszcze w opcji fotelik Century z 2004 po córce szwagra więc wezmę od niego. Ale czasami niewiedza jest lepsza....
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    a czy w Polsce ,mozna wozic bobasa na przednim siedzeniu?bo tu tak tylko trzeba ,unieruchomic poduszki powietrzne...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg my mamy tylko nissana micre wiec blachy z volvo nieporownywalne :wink:
    ja jestem asekurantka jesli idzie o dzieci o siebie juz nie wiec wole dmuchac na zimne. a z tymi przeisami hamerykanckimi to tez nie wiem czy do konca sie ciesze ze wiem bo czasami niewiedza jest lepsza.
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    O to Ania chyba czas na większy wóz !
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewaroby u nas tez tak samo... ostatnio widzialam nawet dziecko w wieku Gabrysi a moze ciut starsze w foteliku na przednim siedzeniu... w sumie jestem ciekawa jak to prawnie jest uregulowane, chyba musze pogadac z kolega z drogowki :)
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM coś jest w tym co napisałaś :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Zuza nam micra w zupelnosci wystarcza. Zapakowalismy sie bez problemu jadac na 5 dni na mazury z calym inwentazem :wink: nasz wozek do malych nie nalezy a tez sie zmiescil do bagaznika bez problemu:)
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    No my jeszcze troszkę zmienimy Kombika ana Vana :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    To podziwiam , my mamy seata cordobę , a jak jechaliśmy na wczasy to bylismy po dach zapakowani, w przyszłym roku kupujemy vectrę ( ulubieniec MM) bo jak stwierdził ten jest za MAŁY jak na 4 osobową rodzinę
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Zuza zalezy co sie ze soba zabiera jeszcze :) my mieszkalismy w domu letniskowym sis i nawet wanienka tam byla. lozeczko turystyczne wzielismy tez ale i tak mlody wiecej spal w gondoli :) zapasy zywieniowe byly na podlodze w nogach u Krzysia ulozone a pieluchy miedzy fotelikami :) nie bylo zle serio... zreszta na zmiane nas nie stac. jeszcze 2 lata bedziemy pozyczke za tego 12latka splacali
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    ewaroby nie można wozić bobasa na przednim siedzeniu a z tylu tylko tyłem do kierunku jazdy. Dopiero chyba siedzące bobo może jeździć przodem do kierunku jazdy z tyłu. Na przednim siedzeniu i tu dokładnie nie pamiętam czy trzeba mieć skończone 15 lat czy 150 cm. wzrostu tak samo jest z tyłu bez poddupka :)
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ja dlatego uwielbiam Volva kombi bo są wielkie pakowne i wygodne a my raczej wysoka rodzinka więc dla nas jedyne auto :)))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg ale takiego maluszka w koszyku mozna wozic z przodu jesli nie ma poduszek tyle ze tylem do kierunku jazdy... przodem nawet z tylu moze jezdzic dopiero dziecko ktore ukonczylo rok
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Tak tylko kto teraz nie ma poduszek z przodu......
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    My dostaliśmy fotelik 9-36 na chrzciny. Jest jakieś włoskiej firmy Press
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg my nie mamy :D
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Jak chcecie to mam w domu niemiecki ranking fotelików.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No dobra ale większość już ma poduchę z przodu.....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    TUTAJ jest ranking fotelikow przeprowadzony przez ADAC
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    no proszę, własnie dowiedziałam się, że maluszka wozi się tyłem do kierunku jazdy - nie wiedziałam o tym
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    taki mam fotelik
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma bardzo fajnie wyglada ale czy mozna w nim rozkladac oparcie do pozycji delikatnie lezacej?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    można, właśnie sprawdzałam :bigsmile: - prawie całkiem na leżąco można nawet rozłożyć
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Jemma podoba mi się ten fotelik
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no ale jak wtedy z montazem w aucie? nie widze tu takiej podstawy ktora to reguluje jesli wiesz o co chodzi...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    wiem, takiej "kołyski" ? nie ma
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma no tak czegos takiego jak na stornie poprzedniej ma chicco i ramatti... chociaz ten twoj fotelik do 36kg wiec takie cos w rachube nie wchodzi
  1.  permalink
    Magg- fakt- teraz większość aut ma poduszkę z przodu, jednak w tych produkowanych w ostatnich latach mozna ją po prostu wyłaczyc.
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    tak ,pytalam z ciekawosci,bo tu juz sie dowiadywalam i mozna wozic na przednim siedzeniu i przodem do jazdy,tylko poduszki musze wylaczyc ,ale to sie jeszcze zobaczy jak bede wozic dzidzie,najpierw musze urodzic...
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Hej
    Dziwczynmy pomóżcie. Napiszcie proszę jaki typ pieluszków pampers jest najlepszy dla noworodka. słyszałam, że są różne z wycięciem na pępuszek, z gumeczką taką z tyłu czy jakoś tak. Muszę się dowiedzieć i porównać ceny . M co tydzień jeżdzi do Niemiec i może tam będą pieluchy tańsze to kupimy trochę.
    Dzięki z góry:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Justys nie kupuj na zapas bo nie wiesz czy nie okaze sie ze maluch jest na nie uczulony
    w stanach wszystkie noworodkowe pieluszki maja wyciecie na pepek,. nie weim jak jest w Niemczech, w PL jedynie HAPPY maja wyciecie.
    te pieluszki z gumeczkami z tylu to HUGGIES - najlepsze z serii z Kubusiem Puchatkiem.

mi np Huggies nie podpasowaly bo maly przesikiwal a na Pampersy ma uczulenie takze uzywamy Happy z Belli.
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    To w zasadzie najlepiej zakupic pieluszki w malych opakowaniach na probe. No ja ani M nie jestesmy kompletnie na nic uczuleni, wiec mam nadzieje, ze i nasze dzidzi nie bedzie mialo takich problemow :wink: Mamy dostep do selgrosa i makro, to musimy sprawdzic jak tam cenowo sprawa wyglada....no ale na to jeszcze mamy nieco czasu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Dziewczyny jakie macie maty edukacyjne? Muszę jakąś kupić - doradzcie coś :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Jemma ja mam taką matę, ale pewnie niedługo jeszcze u nas zabawi - chłopaki już nie chą mi na niej leżeć :bigsmile:

Koszt [nowa] 75,- + koszt przesyłki :wink:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Są tam piszczałki wiszące i ukryte w macie, lustereczko [bezpieczne dla malca] no i grzechotki, te białe kółeczka są odpinane i możesz zmieniać i przewieszać maskotki tak jak wolisz - ważna też jest kolorystyka - ja zamawiałam na Allegro wink:
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeOct 24th 2007
     permalink
    Jemma, zdaje się, że kilka stron temu była duża dyskusja nt mat ze zdjęciami, więc może poszukaj sobie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma ja mam TINY LOVE ZOO - nowa ok 240zl uzywana ok 100

l

Przemysl jednak czy ci sie oplaci kupowac cos na 2 gora 3 miesiace. Krzys owszem polezy na niej i sie bawi ale tak jak pisze Izunia juz pewnie niedlugo. daje mu gora 2 miesiace jeszcze
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Nasz ostatni zakup

Image Hosted by ImageShack.us

matę mam bez pałąków ....
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    JEMMA a to moja mata

z tego co wiem to koszt niecałe 100 złotych więc da się przezyć!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Magg jaki fajny zestaw - :clap:
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    dziewczyny, czy matę da sie prać? bo ja bym jednak nie chciała żeby moje dziecko leżało na macie, na której leżało inne dziecko - a może nie tyle dziecko, co sama mata na podłodze, dywanie, może jakiś zwierzęcych syfach - ludzie są różni
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Magg, zestawik faktycznie fajny, kupiliśmy jakiś czas temu taką książeczkę fisherprice jak ty - tą z misiem pandą - dla siostrzenicy mojego M - mała była urzeczona, przez dłuższy czas to była ulubiona zabawka Julci
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.