ten meggy 0-18 tez ma homologacje... nie wiecie czy na jakims forum jest ranking fotelikow?? na tej stornie fotelik.info przetestowane sa glownie te markowe i drogie a tych z nizszej polki nie ma...
ja mam fotelik po Franku firmy Century i jest rewelacyjny ma właśnie zmienna pozycję siedziska - siedzącą i leżącą- dostał go od cioci z USA i naprawdę polecam tę markę.
Kfiatuszku w Auchanie była promocja 78 szt Kubusiowych Hagginsów 5-9 za 39.99
Magg a nie boisz sie ze po tylu latach moglo cos sie zdezelowac w srodku? badz co badz to 8lat ma juz... ja np balam sie uzywac tego koszyczka chicco po Gabie bo to jednak pare ladnych lat minelo i plastik mogl jakies przemiany przejsc. moze bym i uzywala ale moja sis mi nagadala o tych atestach i zasadach fotelikowych u nich wiec z lekka wymieklam
Wiesz nie boję się bo stał cały czas w samochodzie podczas użytkowania czyli przez 3 lata ( 9-18 kg) a teraz jest w suchym miejscu i na pewno nic mu się nie stało bo to solidna marka :)
no to moze ta nagonka na wymiane fotelikow w USA to tylko chwyt marketingowy... u nas tez koszyk w suchym miejscu ale i tak zrezygnowalam wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa
znalazlam wlasnie online ze firma CENTURY nie produkuje fotelikow od 2002 roku. zostala przejeta przez GRACO. znalazlam tez ze te kupione w 2001 roku traca waznosc uzytkowania w 2007
Wiem zaraz powiesz że chodzi o bezpieczeństwo dziecka itd. na szczęście mam jeszcze w opcji fotelik Century z 2004 po córce szwagra więc wezmę od niego. Ale czasami niewiedza jest lepsza....
Magg my mamy tylko nissana micre wiec blachy z volvo nieporownywalne ja jestem asekurantka jesli idzie o dzieci o siebie juz nie wiec wole dmuchac na zimne. a z tymi przeisami hamerykanckimi to tez nie wiem czy do konca sie ciesze ze wiem bo czasami niewiedza jest lepsza.
Ewaroby u nas tez tak samo... ostatnio widzialam nawet dziecko w wieku Gabrysi a moze ciut starsze w foteliku na przednim siedzeniu... w sumie jestem ciekawa jak to prawnie jest uregulowane, chyba musze pogadac z kolega z drogowki :)
Zuza nam micra w zupelnosci wystarcza. Zapakowalismy sie bez problemu jadac na 5 dni na mazury z calym inwentazem nasz wozek do malych nie nalezy a tez sie zmiescil do bagaznika bez problemu:)
To podziwiam , my mamy seata cordobę , a jak jechaliśmy na wczasy to bylismy po dach zapakowani, w przyszłym roku kupujemy vectrę ( ulubieniec MM) bo jak stwierdził ten jest za MAŁY jak na 4 osobową rodzinę
Zuza zalezy co sie ze soba zabiera jeszcze :) my mieszkalismy w domu letniskowym sis i nawet wanienka tam byla. lozeczko turystyczne wzielismy tez ale i tak mlody wiecej spal w gondoli :) zapasy zywieniowe byly na podlodze w nogach u Krzysia ulozone a pieluchy miedzy fotelikami :) nie bylo zle serio... zreszta na zmiane nas nie stac. jeszcze 2 lata bedziemy pozyczke za tego 12latka splacali
ewaroby nie można wozić bobasa na przednim siedzeniu a z tylu tylko tyłem do kierunku jazdy. Dopiero chyba siedzące bobo może jeździć przodem do kierunku jazdy z tyłu. Na przednim siedzeniu i tu dokładnie nie pamiętam czy trzeba mieć skończone 15 lat czy 150 cm. wzrostu tak samo jest z tyłu bez poddupka :)
Magg ale takiego maluszka w koszyku mozna wozic z przodu jesli nie ma poduszek tyle ze tylem do kierunku jazdy... przodem nawet z tylu moze jezdzic dopiero dziecko ktore ukonczylo rok
tak ,pytalam z ciekawosci,bo tu juz sie dowiadywalam i mozna wozic na przednim siedzeniu i przodem do jazdy,tylko poduszki musze wylaczyc ,ale to sie jeszcze zobaczy jak bede wozic dzidzie,najpierw musze urodzic...
Hej Dziwczynmy pomóżcie. Napiszcie proszę jaki typ pieluszków pampers jest najlepszy dla noworodka. słyszałam, że są różne z wycięciem na pępuszek, z gumeczką taką z tyłu czy jakoś tak. Muszę się dowiedzieć i porównać ceny . M co tydzień jeżdzi do Niemiec i może tam będą pieluchy tańsze to kupimy trochę. Dzięki z góry
Justys nie kupuj na zapas bo nie wiesz czy nie okaze sie ze maluch jest na nie uczulony w stanach wszystkie noworodkowe pieluszki maja wyciecie na pepek,. nie weim jak jest w Niemczech, w PL jedynie HAPPY maja wyciecie. te pieluszki z gumeczkami z tylu to HUGGIES - najlepsze z serii z Kubusiem Puchatkiem.
mi np Huggies nie podpasowaly bo maly przesikiwal a na Pampersy ma uczulenie takze uzywamy Happy z Belli.
To w zasadzie najlepiej zakupic pieluszki w malych opakowaniach na probe. No ja ani M nie jestesmy kompletnie na nic uczuleni, wiec mam nadzieje, ze i nasze dzidzi nie bedzie mialo takich problemow Mamy dostep do selgrosa i makro, to musimy sprawdzic jak tam cenowo sprawa wyglada....no ale na to jeszcze mamy nieco czasu
Są tam piszczałki wiszące i ukryte w macie, lustereczko [bezpieczne dla malca] no i grzechotki, te białe kółeczka są odpinane i możesz zmieniać i przewieszać maskotki tak jak wolisz - ważna też jest kolorystyka - ja zamawiałam na Allegro wink:
Jemma ja mam TINY LOVE ZOO - nowa ok 240zl uzywana ok 100
Przemysl jednak czy ci sie oplaci kupowac cos na 2 gora 3 miesiace. Krzys owszem polezy na niej i sie bawi ale tak jak pisze Izunia juz pewnie niedlugo. daje mu gora 2 miesiace jeszcze
dziewczyny, czy matę da sie prać? bo ja bym jednak nie chciała żeby moje dziecko leżało na macie, na której leżało inne dziecko - a może nie tyle dziecko, co sama mata na podłodze, dywanie, może jakiś zwierzęcych syfach - ludzie są różni
Magg, zestawik faktycznie fajny, kupiliśmy jakiś czas temu taką książeczkę fisherprice jak ty - tą z misiem pandą - dla siostrzenicy mojego M - mała była urzeczona, przez dłuższy czas to była ulubiona zabawka Julci