Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 28th 2007
     permalink
    Lady w bobomarket znajomi robili duze zakupy i za przesylke kurierem nic nie placili i byli bardzo zadowoleni jesli idzie o czas dostawy zapakowanei obsluge etc. ja planowalam kupic skab matki ale akurat znalazlam u nas wiec ostatecznie tylko tam przegladam ofetre. CENNIK jest bardzo przystepny bo paczka priorytetowa przy zamowieniu pozniej 250zl kosztuje 9.50 bez znaczenia ile sztuk bierzesz
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    rozumię ... wysłałam zapytanie do kasinka zobacze co mi odpowie! Ona dość szybko wysyła!

to też jest fajne do kąpieli ale jak już dziecię jest starsze WESOłE RYBKI na przyssawkę
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja nic na przyssawke nie moge kupowac, nawet tego krzeselka kapielowego nie kupie bo latalo by po calej wannie. mamy taka wanne z karbowanym dnem niby antyposlizgowa wiec wszelkie przylepce wannowe nie zdaja egzaminu... foczka tez plywa po calej wannie :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co do tego sprzedawcy GLaskowska to nie wiem jak teraz ale wczesniej porownywalam ceny i miala ciut drozej niz Kasinek
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu ale to macie dno karbowane a to na ścianę :)) zatem dlaczego nic ??

jestem ciekawa jak się sprawdzi sprzedawca allegrowy Laskowska. U niej zamawiałam dzisiaj zabaweczkę. Jutro jak będę miała pieniążki na koncie to jej prześlę a potem zobaczę ile zejdzie wysłanie przesyłki!
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a to znalezione na allegro z kolekcji biedronek

URODZINY BIEDRONKI książeczka

•  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a to nie doczytalam ze to na sciane... myslalam ze to na dno - znajomi maja cos takiego ale z innej firmy i przylepia sie na dno wanny/wanienki i to wyplywa, w sumie i na sciane tez by mozna bylo ale ja wychodze z zalozenia ze do kapieli zabki wystarcza :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co do zakupow na allegro - ja zawsze sie staram zrobic jak najwieksze zakupy u jednego sprzedawcy, minimalizuja sie wtedy koszty wysylki. czasami nawet znajde cos fajnego ale po doliczeniu przesylki totalnie sie nie oplaca i jesli ten sprzedawca nie ma zadnej wiecej rzeczy ktora mnie interesuje to po prostu odpuszczam
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu Ja to sporadycznie kupuję... jak mi coś wpadnie w oko to owszem ....

no i miałam o coś się ciebie pytac i zapomniałam wrrrr
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to mysl szybko bo ja zaraz spac spadam. o 23 karmienie i moge oddalic sie w ramiona Morfeusza i nie tylko :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ach Aniu cicho bo jeszcze córa mi nad uchem coś gada i nie mogę sobei przypomieć co chciałam wrrrr i chyba sobie nie przypomnę :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    o wiem co chciałam!
    Znasz jakiegoś allegrowicza który ma dobrą pościel dziecięcą z flaneli?
    Ogólnie coś potrzebuję ale dość dobre musi to być gatunkowo ...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    akurat posciel z flaneli mam po Gabrysi. kupilam material w dalmatynczyki a mama uszyla :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ach muszę kupić coś ciepłego i dobrego i ładnego a już sama nie wiem co wrr a nie chce mi się po sklepach jeździć
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 29th 2007
     permalink
    Lady a moze w IKEA?? Zibi pisala ze tam kupuje bo posciel dobra gatunkowo. moze oni maja flanele
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    a flanela to ze względu na to że cieplejsza?? a generalnie ile pościeli kupić i jakiej? znaczy ile zmian? i czy kołderki też macie w zapasie?

Marta, my łóżeczko turystyczne firmy Baby Ono - popatrz na allegro, sporo tego jest, BabyOno wydaje mi się najlepsze jakościowo i ma wytrzymałość górnego poziomu do 14kg, niektóre łóżeczka mają do 6,5kg - jeszcze go nie kupiłam, w tym tygodniu planuję zakup - na allegro właśnie. U teściów piątro wyżej mamy łóżeczko drewniane, ale to zostanie u nich - przyda się ;)) tylko materace zamienię, bo tam jest twardy, taki porządny. Wózek kupimy Bartatine firmy Jedo, ale to gdzieś w styczniu, może grudniu, żeby gwarancji nie tracić wcześniej.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Harpijko ja mam 2 komplety wypelnien jeszcze po malej bo jej sie zdarzylo nawet raz zostawic nas bez zadnego wypelnienia i wtedy w ruch szedl kocyk :) poscieli mam 4 zmiany - 2 ciensze letnie i 2 flanelowe. FLanelowe moim zdaniem sa bardziej przytulne i faktycznie cieplejsze. Ostatnio kolezanka mowila ze widziala gdzies posciel z weluru ale ponoc droga byla i obawiam sie ze jednak nie przepuszcza powietrza.

a co do wyborow lozeczka i wozka to powiem tylko :thumbup:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu IKEA ma dobre gatunkowo jak dobrze trafisz... mam trzy pościele ikeowskie ale do mojego łóżka z czego 1 jest świetna gatunkowo - bardzo wytrzymała a dwie dobre ale materiał cieńszy! ( niestety gatunek wg mnie w ikea uzależniony jest od ceny bo czasami im wyższa tym lepszy )
    Córa tez ma pościele i nie mogę narzeka ( jedynie ciężko się je prasuje! )

Flanelową chciałam gdyż jest miła w dotyku no i ciepła !
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no to zostaje ci przejrzec AUKCJE i poczytac komentarze u sprzedawcow moze akurat bedzie cos o poscieli :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ze sprzedawcow ktorzy maja w ofercie posciel flanelowa robilam zakupy u timur i galiano ale z posciela nic wspolnego nie mialy
  1.  permalink
    ja śpie tylko pod flanelą albo pod pościela z froty i pod obiema super sie śpi,tylko ze jedne mam gatunkowo lepsze a drugie gorsze i niestety czuć różnice.Dziecku też planuje taka kupić bo wiem jak fajnie jest cieplutko.Jeszcze nie szukałam ale dzisiaj mam mała wycieczke po sklepach to zobacze co tam u nas maja
    ubranka dzieciece
    free glitter text and family website at FamilyLobby.com
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    hehehe niezly...
    ja nie kupuje juz wiecej gryzakow (maly ma 2 wodne 2 gumowe plus kilka zabawek idealnych do gryzienia) bo lada moment pojda w odstawke. zreszta chyba przystopuje z allegro bo ubrania malemu sie juz nie mieszcza a z gruchawek tez lada moment wyrosnie. teraz czas na jakies wdzianka dla Mamy ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    oj Aniu a u mnie są tego braki:(
    Niestety Julcia nie ma żadnej takiej zabaweczki co może sobie ją trzymać w rączce i gdyźć
    Ma konika sasikowego ot wsio a reszta nie nadaje się bo to przywieszki z bujaczka!

Bardzo podoba mi sie ten SPRZEDAJąCY ALLEGROWICZ
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu to kółeczko z którego mi linka podesłałaś od allegrowiczki kasinek jest wycofane przez firmę sassy!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady czy Kasinek napisala ci dlaczego je wycofali?? w sumie ja mam je jeszcze po Gabrysi ale teraz jakis czas temu kupowalam razem z konikiem znajomym w prezencie... moze po prostu zmieniaja wzornictwo...
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeOct 29th 2007 zmieniony
     permalink
    A co sądzicie, doświadczone Mamy, o takim wiaderku do kąpieli?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady widze ze masz niezla faze zakupowa :) mi sie bardzo podoba ten gryzaczek stokrotka i jak PRZEZ PRZYPADEK bede jakeis zakupy robila to moze moze i to nabede :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    FiuFiu widzialam te wiaderka na allegro ale nie zauwazylam zeby byl na nie popyt... ja jakos bym nie miala odwagi w takim czyms malucha kapac. po pierwsze na poczatku zbyt maly i zbyt kruchy jest a pozniej szkoda malcowi odbierac cala frajde kapielowa
    •  
      CommentAuthorpani_wonka
     permalink
    Tak mi się wydawało, że to wiaderko ma trochę mało miejsca, jak dziecko już będzie chciało się samo pluskać, chlapać, topić kaczuszki i takie tam.
    -- "bez pretensji do mądrości, której nie mam, bez odbijania jej na ksero i wpadania w schemat"
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    No właśnie czytalam w opisach użytkowniczek, że maluchy miały w tym niesamowitą frajdę. Ale chyba sama się zdecyduję na wanienkę.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Fiu jesli idzie o wanienke to polecam taka wieksza. np FISHER PRICE ma fajna czy te co sa w komodach kapielowych tyle ze obydwie maja ALE - sa tak male ze starczaja na 2 miesiace. no hcyba ze planujesz przeniesc szybko malucha do doroslej wanny :)
    aaa i chyba ci umknelo moje pytanie - jaki kolor wozka wybralas dla FiuFiatka?
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Czerwony z kremowym, 35-74.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tego akurat na zywo nie widzialam ale wg wzornika wyglada interesujaco :)
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    A ja widziałam na żywo i jest ładniejszy niż w necie :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    dziś w Biedronce kupiłam pampersiki Hagis za 29.99 te Mega Paki

Co do wanienki ... jeśli ktoś chce kupić zwykłą (mam na myśli bez stelaża i tych bajerów) to zastanawiam się po co kupować drogie i firmowe *Fiszer jest drogą firmą* skoro takie samo zastosowanie i jakość ma się na polskim tanim produkcie. Ja wiem że dla Dzidzi chce sie wszystkiego co najlepsze, ale nie dajmy sie zwariować ...
    Dla Kuby wanienkę używałam bardzo mało więc przy Gabi już nawet nie kupowałam. Pierwsze dni myłam ją w umywalce a potem w dużej owalnej misce. Tak samo Weronikę.
    Wg mnie jest bardzo wiele produktów na które niepotrzebnie wydaje się kasę - przykład jaki kiedyś już tu dawałam dotyczył szczotki do butelek - szczotka BebyOno i inne to koszt około i ponad 8 zł w sklepie chemicznym zwykła szczotka to butelek to koszt 3-4 zł. Zamiast myjki dla niemowlaka używam małego ręczniczka z weluru, kupionego w Tesco za 1,50.
    Ja naprawdę wolę za pieniądze zaoszczędzone na tych rzeczach kupić dziecku droższą zabawkę czy jakiś ciuszek.
    Co się zaś tyczy pieluszek tetrowych - stanowczo odradzam zakupy w marketach... u mnie przynajniej i w Tesco i Cerfurze *niepamiętam jak się to pisze* są cieńkie i nie wymiarowe. W sklepie dla dzieci są duże pieluszki i grubsze czasami nawet ciut tańsze

Sama widzę ile błędów zakupowych zrobiłam i teraz zanim coś kupię szukam "zamiennika" bo czasami jest dużo tańszy i lepszy jakościowo
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    And222s zgadzam się z Tobą - ale świeżo upieczona mama traci głowę - uwierz :wink:
    A ja mam normalną zwykłą wanienkę beż żadnych stelaży itp. po prostu na początku kąpałam maluchy podścielając im pod plecki i pupę dwie tetrówki - a myjki nie używam po prostu myję dłonią tak jakoś :bigsmile:

Doświadczenie uczy :wink:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Izunia wierze bo ja nie raz też żałowałam zakupa jakiegoś :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a mi się ryczeć chce.... siedzę z Julką cały dzień, sprzątam mieszkanie, robię wszystko aby było jak najlepiej, gadał cały dzionek do niej, śpiewam, tańczę etc i nikt nawet nie raczy zapytać czy może w czymś mi pomóc....
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Droneczko nawet nie wyobrażasz sobie jak Cię rozumiem !! To ja zapytam - pomóc Ci w czymś ??:wink:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No - w sumie to i ja mogę pomóc, bo odkąd mój M wrócil z pracy ok. 17 to ja mam spokój, bo razem z Oiwką nadrabiali stracony czas, potem mąż pozmywał co my z córcią pobrudziłyśmy, pomógł mała wykąpać, zrobił mi małe piwko z sokiem ......itd, itd.
    Ja nie mogę narzekać! :) Co ja bym bez niego zrobiła!:wink::wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Iwa a ja Ci zazdroszczę - mój M też mi pomaga, ale piwka to mi nie serwuje :shamed:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Mój też jest kochany - zabrał dzisiaj małego na spacer, żebym mogła spokojnie posprzątać :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    tzn samej Juli nie mam dość mogłabym całymi dniami z nią siedzieć ale qrde wkurza mnie to, że nawet talerzyka po sobie i szklanki nie potrafi odnieść ... chyba, że się wkurzę i opierdzielę

Jeju znikam na co mi w sercu gra bo ani zaśmiecam problemami życia codziennego wątek
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Jemma moj tez tak robi ;) chociaz wolalabym zeby powiedzial "Idz kochanie na spacer a ja posprztam " :)))
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    czepek dla maluszka hih i hi kaczuszka

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeOct 29th 2007 zmieniony
     permalink
    do kąpieli z kaczuszką :)) dla kolekcjonerki kaczuszek :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 30th 2007
     permalink
    Hahahhaah dooobry ten czepek :)
    ostatnio widzialam na allegro rondo kapielowe ale pozniej wyczytalam na jakims forum ze dzieci jeszcze gorzej boja sie zakladania tego ronda niz wody lecacej po twarzy wiec mozna sobie odpuscic :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co do plynow do kapieli to polecam BABY MOISTURISING BATH WITH OIL z Johnsona. duuuzo piany a skora po nim aksamitna.

DA
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Zauważyłam że w bobomarkecie są tańsze zabawki z sassy niż na allegro.Dziś zamówie Matusiowi obiecanego konika i tą kierownicę.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko znajoma z krakowa z innego forum pisala ze u niej konik sassy w sklepie po 22.50 wiec juz w ogole duzo taniej :) u mnie w miescie niestety tylko 3 firmy - CHICCO, BRIGHT STARTS i FISHER PRICE
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.