Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeOct 30th 2007 zmieniony
     permalink
    Ja miałam taki plan: minimum środków finansowych na wózek głęboki i jak najlepszą spacerówkę. Zobaczymy jak się spawdzi.

Obecnie za 400 zł. mam taki wózek
    klik
    i naprawdę niczego mu nie brakuje. Uważam, że ważna jest przekładana rączka, szczególnie latem gdy słońce świeci maluszkowi w twarz. Nadmierne naświetlanie oczek może powodować krótkowzroczność w przyszłości.
  1.  permalink
    Lady ja bym go sama też nie kupiła bo najzwyczajniej bym szukała czegos tańszego ale to moi rodzice kupowali i nawet musiałam tate odciagac od wózków Emmaljunga bo on co chwile pytał:"a ten ? a tamten?" wiem ,ze dla pierwszego wnuka to oni by chcieli wszystko super ale ja nie ejstem taka ,ze musze miec wszystko nowe najlepsze itd itp ...a ich naciagać też nie chciałam mimo że nie wiem kiedy trafi sie następna taka okazja.:kissing:

ubranka dzieciece
    free glitter text and family website at FamilyLobby.com
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeOct 30th 2007
     permalink
    Z kupna drogiego wózka znanej firmy jest taka korzyść, że przynajmniej za połowę ceny można go potem sprzedać
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ojj jak mnie sie to autko podoba ;) tylko skad wziasc fundusze?? :(

http://www.allegro.pl/item260791855_k_s_kids_samochodzik_jumbo_go_go_super_gratisy.html
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ooo i to
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    mam tą zawieszkę do fotelika, to była pierwsza zabawka na którą Maksiu zaczął zwracać uwagę
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 31st 2007
     permalink
    zabawek BRIGHT STARTS akurat u nas w sklepie dzieciecym nie brakuje, jest mega duzy wybor. ta zawieszka do wozka jest i w trzypaku i w wersji pojedynczej kazda do kupienia osobno. Uwazam ze te zabawki warte sa swojej ceny - sa lekkie, dobrze wykonane, wydaja fajne wyrazne aczkolwiek nie denerwujace dzwieki no i cena jest dosc przystepna.

BABY EINSTEIN tez duza game maja, znacznie wiecej niz na allegro czy w sklepach internetowych tyle ze cena juz nie tak przystepna jak z BS. zaluje ze nie maja sassy ale ponoc zadna hurtownia na naszym terenie nie prowadzi tych zabawek :confused:
  2.  permalink
    Wiecie co te zabawki rzeczywiscie cuda ,ja nie pamietam w rodzinie żeby ktoś takie miał...pewnie sporo kosztuja ale sa sliczne naprawde.

ubranka dzieciece
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wiecie co tak patrzac z pkt widzenia mamy to ostatnio rozmawialysmy z kolezanka ktrao rodzila w lipcu to stwierdzilysmsy ze niezly interes moglybysmy rozkrecic zebysmy mialy kase na poczatkowa inwestycje.
    U nas sa tylko 3 sklepy dzieciece. Jest spory problem z wozkami bo trzeba szukac w necie lub w innych miastach gdyz u nas w asortymencie maja wozki typu breaker taco graco chicco babydreams i z 1 model implasta. x-lander i jane przywioza na zamowienie a wozkow typu JEDO DELTIM TUTEK BEBECAR RAMATTI nie uswiecisz. podobnie z fotelikami samochodwymi - albo takie do 190zl albo powyzej 600. brakuje mi towarow z tzw SREDNIEJ POLKI.
    podobnie jest z zabawkami a ubraniach dzieciecych nie wspomne. polowa znanych mi osob ubiera dzieciaki i mlodsze i starsze w PEPCO bo nawet na rynku jest drogo. brakuje no pajacykow welurowych - wczoraj specjalnie policzylam i... bylo 7 sztuk w rozmairach 56-92 czyli po sztuce na rozmiar :(
    jedynie czego jest dosc duzy asortyment to kosmetyki (roznych firm) i produkty avent. nie ma medeli, tommee tippee, tufi, niewiele jest chicco i nuby...
    tylko ciut strach sie zapozyczyc jak projekt by nie wypalil...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ciacho - ceny BABY EINSTEIN, BRIGHT STARTS i SASSY ksztaltuja sie od 9zl za gryzaki po 30zl za gruchawki
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Niektóre zabaweczki to naprawdę cudeńka :wink:
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    A Matuś czeka na konika i robaczka z sassy zamówione w bobomarkecie.Mam nadzieje, że będzie mu się podobać. A z zakupów to mam jeszcze śpiworek z lidla, komplet polarowy, body ze śliniakiem i pajacyk.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny te kombineoznyu w biedronce to nie jakos teraz mialy byc? wydaje mi sie ze od 2 listopada ale pewna nie jestem
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    AniuM kombinezony będą w biedronce od 2 czyli od piątku.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    aaa mam prosbe - gdybyscie w jakims sklepie internetowym zobacyzly sliniak zakladany przez glowe ale taki zasnych rozmiarow to dajcie znac. szukam czegos w tym stylu:
    jj

albo z rekawkami a la bluzeczka
    jjj
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 31st 2007 zmieniony
     permalink
    Zuza dzieki - ale nie chcialam wizananego.. jakos mam uprzedzenie... przejrzalam wszystkie auckje sliniakowe az znalazalm - cena dobra bo po 8zl

h
    sf

teraz tylko czekam zeby pan mi odpisal czy one beda na rzep czy wiazane
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu odnośnie turystycznych łóżeczek chicco czy one wszystkie nie są orginalne? czy tylko dany model?
    Sprzedawca Twierdzi, ze są one orginalne
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o super... mam 1szt po Gabrysi i bylam bardzo zadowolona. wiadomo do deserkow i jedzenia domowego wystarczy ten przez glowe ale niestety zupki sloiczkowe sie nie spieraja wiec szukam lepszego zabezpieczenia
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady - tamta dziewczyna pisala ze jej udzielili info w sklepie ze chicco nie ma takiego lozeczka w asortymencie wiec chodzi dokladnie o model ktory podalam
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ooo ten jest rewelacja... pobuszuje jeszcze w tym sklepie i jak cos wynajde to kupuje :)
    •  
      CommentAuthortagusia
     permalink
    Oczoplasu mozna dostac...:bigsmile: Niektore sa superowe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu a mi napisali, że ten model co Ty podałaś to jest oryginalne łóżeczko firmy chicco :)) ha ha ha tzn eKropka podała :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku cos co lubisz czyli Kubus Puchatek i spolka
    fd
    szkoda tylko ze taki zestaw kosztuje 150zl
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady faktycznie zabawki fajniejsze ale mowiac szczerze to ja i tak zakladam ulubione zabawki Krzysia a nie te z kompletu :) zauwazylam ze on najbardziej lubi jak zabawki halasuja wiec ma to co lubi :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady w takim razie jestem ciekawa czy ekropka kreci czy kobiecie udzielono zlej informacji odnosnie produktow chicco. a swoja droga mi sie cena niespelna 150zl wydaje jakas bardzo niska zwlaszcza ze glupia zabawka z chicco z tych ciekawszych to wydatek powyzej 50zl...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    gra kaczuszki :))
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    wiecie co jestem zakochana w zabawkach fisher Price :)) poprostu są rewelacyjne

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 31st 2007 zmieniony
     permalink
    Lady sa rewelacyjne nie tylko dla oka ale tez dla malych raczek :) ja mam jeszcze po Gabrysi i dalej wygladaja jak nowe a po niektore mala dalej siega mimo ze je dostala jak miala roczek :) do takich zabawek nalezy m.in farma z serii LITTLE PEOPLE

a propos zabawek - to moze zrobimy przeklejanie zakupow i wszelkich obrazkow na temat o zabawkach juz zeby ty nie smiecic???
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 2nd 2007
     permalink
    DZIEWCZYNY KUZYNKA SZUKA KUPCA NA TAKI KOMBINEZONIK ZA 50 ZłOTYCH - wystawiła go na allegro

•  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Ladybird śliczny. A jaki to rozmiar?? Kurde kupiłabym ale nie wiem czy mi się przyda.
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Lady, bardzo fajny ten śpiworek, wg mnie to najlepszy startowy krój kombinezonu dla maluszka :)))
    sama też taki właśnie dziś kupiłam przez allegro
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    taki kroj nie tylko jako startowy jest dobry ;) tez mam tego typu dla Krzysia oprocz tradycyjnego z nogami :wink:
    •  
      CommentAuthorharpijka
    • CommentTimeNov 3rd 2007
     permalink
    no startowy w sensie - nim maluch chodzi, czy nawet siedzi już sam - wtedy pewnie wygodniej mu z nogami jak sobie może machać niezależnie :))
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    TO JEST OPIS ZE śPIWORKA

Śpiworek zapinany jest na dwa zamki, które umieszczone są po zew.stronie,

dodatkowo mozna zapiąc kapturek na guziczek,

posiada równiez rękawiczki, które można wywinąć.

Śpiworek nadaje sie do wózka jak i do fotelika dziecięcego,

ponieważ posiada otwór przez który przekłada sie pasy.

WYMIARY:

dł. całkowita od ramienia do dołu 57cm

dł. rękawa zew. 26cm (bez rękawiczki) dł.z rękawiczką 34cm

dł. rękawa wew. 14cm (bez rękawiczki) dł.z rękawiczką 22cm

szerokość pod paszkami 2x34cm

szerokość na dole 2x39cm

•  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Matuś dzis poznal konika i robaczka sassy, już konik cały mokry ale chyba się nie gniewa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko i jak zadowolona jestes z zakupu??

ja poszlam kupic Mlodemu rajstopy takie frotte ocieplane i sliniaki ale guzik, oblazilam cale miasto i nie bylo. sobie czapki tez nie kupilam i ogolnie bylabym wsciekla ale torebka ktora na wystawie zobaczylam uratowala moj dzisiejszy nastroj :D
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Aniu tak konik i robaczek bardzo fajne, Matusiowi też się podobają nowe zabawki.
    Ja też nie lubię iść na zakupy i wrócic z pustymi rękami, dobrze że torebka Ci się trafiła.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeNov 3rd 2007 zmieniony
     permalink
    Czy pierzecie wszystkie nowe ubranka? bo ja za każdym razem piorę i nie wiem czy nie przesadzam.
    Aha i czy ktoś kupił ten kombinezon wczoraj w biedronce?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Myszorko ja piorę nawet sobie - mi się zawsze wydaje że tysiące ludzi to macało w zakładzie szewskim pająki po czymś chodziły i w ogóle - piorę prosto po przyniesieniu ze sklepu choćby w rękach.
    Widziałam ten kombinezonik dzisiaj i pozytywne wrażenie - nie kupiłam bo tydz temu na otwarcie nowej biedronki u mnie były z takiegol samego materiału i o podobnym wykonaniu o 10 zł taniej wiec kupiłam tamten - jestem zadowolona
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    podobno nowe ciuchy są często nasmarowane jakąś substancją dzięki której się nie brudzą - ja piorę zawsze nowe ciuszki (swoje też :wink:)
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    ja swoich nowych nigdy nie piorę, ale ja nie mam żadnych alergii skórnych, nigdy na nic źle nie zareagowałam - noooo dobra, w 1 biustonoszu swędziały mnie cycki ;)))) na początku pewnie będę brać nowe rzeczy malucha, ale jak będzie starszy to już pewnie nie
    --
  3.  permalink
    ja wyprałam wszystkie ciuszki maluszka,czy nowe czy po kimś i zawsze bede prac dla takiego maluszka bo są bardzo mieciutkie po praniu a nowe sa sztywne.Swoich nie piore:)
    ubranka dzieciece
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ale jak sobie pomyslicie dziewczyny, że wasze bluzki mogło przymierzać kilka czy więcej osób zanim wy je kupiłyście to was to nie rusza?
    •  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeNov 4th 2007
     permalink
    Ja ubranka dziecka na pewno przez pewien czas będę prała. Ze swoich piorę tylko to co bezpośrednio na ciało zakładam. Ale nie wyobrażam sobie kupna czegokolwiek używanego. Nawet pranie nie pomoże jeśli nosił to ktoś kto miał jakąś chorobę skóry. Wrrrr... na samą myśl.
    A właśnie, jaki proszek do prania dla dzieci albo płyn kupujecie. ?? Który możecie polecić.
    I jeszcze jedna prośba do dziewczyn, które mieszkają albo robią zakupy we Wrocławiu - gdzie są sklepy z dużym wyborem wózków. ??
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Ania może to i paranoja, ale ja jednak nie mogę się przełamć i koniec. Moja koleżanka kupuje używaną bieliznę i buty co dla mnie jest totalnie nie do przyjęcia. No ale jak to się mówi każdy ma swojego bzika.
    A co do pożyczania- to może się zdziwisz ale nigdy nie pożyczałam. Nawet między kuzynkami sobie nie pożyczałyśmy no chyba, że wydażyło się coś i nie było wyjścia.
    Nosić po kimś kogo znam to oki, ale po kimś kogo nie znam to już mnie odraża.
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Nie mogę wpisywać komentarzy
    --
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    dziwnie moje komentarze pojawiają się wcześniej.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.