Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 4th 2007
     permalink
    Myszorko ogladalam wczoraj te kombinezony i sa fajnie uszyte ale jak dla mnie za cienkie na zimowe. Bylby ok na teraz i na marzec np ale na zimowy to on zupelnie mi nie podchodzi. no chyba ze grubasny spiwor (np z owczej welny) i jakis kocyk. Krzys ma takiej grubosci mniej wiecej taki kombinezon misia. a swoja droga w PEPCO byly po 34.99 i byly duuuuzo grubsze. zaluje ze wtedy jednak nie kupilam. zostanie mi liczyc ze w razie czego w lutym moze beda jakies wyprzedaze bo mam nadzieje ze to co mamy do lutego starczy chociaz ten co kupilam z ladybird na 6-9m jest juz dobry :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jesli idzie o pranie to ja zawsze piore nowe rzeczy nie zaleznie czy dzieciakow czy nasze. podobnie jak And od razu mam wizje ile rak to obmacalo w trakcie produkcji, ze setki razy spadal material na ziemie no i ze lezal w kurzu przez iles tam miesiecy czy nawet tygodni no i ze iles tam osob to jednak przymierzylo jeszcze w sklepie. jedynie kurtek nie piore ale wszystko inne tak.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Justys piszesz ze nie kupilabys uzywanej rzeczy bo mogl to nosic ktos kto mial chorobe skory.... no dobra twoj wybor ale czy nie przymierzasz ubran w sklepach?? przeciez rownie dobrze mogl ktos przed toba to mierzyc kto jest wlasnie chory... dla mnie nie ma znaczenia czy ubrania sa nowe czy uzywane - wszystko co mam nowego w domu piore w 60stopniach na dlugim cyklu. zreszta nie chce mi sie wierzyc ze w czasach licealnych nigdy nie pozyczalas sobie z kolezanka/kuzynka fatalaszkow :) rozumiem ze ktos moze sie brzydzic nosic cos po innych ale nie mozna popadac w skrajnosci :wink:

a co do proszkow to polecam PERSIL SENSITIVE, lovela przy bialych nie zdala zupelnie egzaminu. jak maly skonczyl 2 miesiace zaczelam prac jego rzeczy w normalnym PERSILU i tez jest ok. nie uzywam plynu do plukania
  1.  permalink
    Ja piorę swoich nowych ubran( oprócz bielizny), no i chyba z tych wyrodnych jestem, bo Hani prałam tylko przez pierwszy miesiąc. Teraz nowe zakładam od razu, a uzywane piorę w vizirze albo persilu i płuczę z lenorze :)
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Ja Matusiowi piorę wszystko, łącznie ze śpiworkiem, który ostatnio kupiłam. Proszek jaki używam to vizir z rumiankiem i lenor biały. Teraz chce spróbować persila.
    A i ostatnim nabytkiem -Matuś dostał od cioci, która wyszukała w ciucholandzie jest kombinezon z adamsa (chyba firmowy z tego co sie orientuje). Jest jakby dla dziewczynki bo ma kokardki ale je odpruje i bedzie fajny, jest czerwono-zielony w kratke.
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    też nie mam nic przeciwko kupowaniu w Ciucholandach, te rzeczy bezwzględnie należy wyprać - myślę, że wysoka temperatura prania i proszki niszczą wszelkie bakterie, które mogłyby się tam znaleźć. Ja całe życie wszystko nowe zakładam od razu na siebie - nigdy nic mi nie było, oczywiście zawsze można powiedzieć: do czasu :))) oby nie :)))
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Tez nie mam oporów przed kupowaniem używanych ciuchów. Do prania ciuszków małego używam nadal persil sensitive ale dodaję już płyn do płukania - Maksiu nie ma żadnych problemów ze skórą.

A dziewczyny jakich płynów używacie do kapieli maluchów - ja miałam z johnsona płyn do mycia ciałka i włosów i dopiero niedawno doczytałam, że takie maleństwo myje sie myjką zanurzoną w wodzie z płynem. Jak wy myjecie swoje pociechy? - Bo ja mam wrażenie, że tak malucha nie domyję dokładnie ...
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Jemma ja używam nivea plyn do kąpieli już z oliwką, bo Matuś ma suchą skórę, i myje go ręką.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeNov 4th 2007 zmieniony
     permalink
    ja używam balneum do kąpieli a myje młodą mydełem dla dzieci NIVEA, ręką
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 4th 2007 zmieniony
     permalink
    Jemma dla dzieciakow i dla siebie stosuje MOISTURIZING BABY BATH WITH OIL z johnsona. mnostwo piany a pozniej swietna gladziutka skora. Myje myjka taka szmaciana bawelniana (wielkosci ok 17x17) i plynem TOP TO TOE z Johnsona a glowke rumiankowym szamponem johnson. co ciekawe na chusteczki do pupy, oliwke i mydla w plynie johnsona wszyscy mamy alergie a te 3 kosmetyki akurat nam pasuja
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dla IWY kaczuszkowa kolekcja
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Magg czy balneum do każdej kąpieli używasz?
    Ja tylko co drugą czy też trzecią kąpiel tak jak pisze na ulotce a tak to Bubchen :) i myję ręką od czasu do czasu myjką
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    nie ma to jak na pasku ozdobnym kaczuszka z biedronką he he he
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    będąc na etapie poszukiwań wykończenia wyprawki znalazłam pościel i teraz poszukiwania będą w celu jej zakupienia

firma gluck
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Hmm ja również kąpie chłopaków w Balneum Hermal a mydełko nam podpasowało Bambino - bez myjki ręką.

Jemma ja również używam już płynu do płukania i maluchy nie mają alergii - odpukać puk puk
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Biedronka pościel urocza i musi być Julci - koniecznie hehehe :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady czyli co rezygnujesz z kupna poscieli flanelowej?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu oczywiście :)) bez gadania :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    hhehhe czyli wyszlo ze narzucilas corce od mldego motyw przewodni :P ciekawe czy jej tak na zawsze zostanie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeNov 5th 2007
     permalink
    Aniu ona i tak jak podrośnie to będzie sama wybierała co chce mieć a czego nie.... narzuciłam jej na tę chwilkę bo teraz jeszcze mogę a potem już tego nie zrobię....
    U mnie biedronki od 7 lat towarzyszą mojej osobie.... każdy mnie z nimi kojarzy kto mnie zna! ... Moja mama to tak jak i Ja wszędzie wypatrzy biedronki! Nie wszystko jednak z tym motywem kupuję bo by to było męczące w domku dla wzroku ...
    W sypialni jednak jedna biedrona jest zawsze na widoku a inne są pochowane w szafce... Kupuję i chowam :)
    Pościel jest tym samym ładna kolorystycznie i będzie pasowała do mojej pistacji!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Dronka kup kup :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Posciel jest faktycznie bardzo fajna ciekawe jak material - IWA ma chyba i byla zadowolona a u mnie znajoma kupila i stwierdzila ze feretti jakosc 100razy lepsza ma i oddala do sklepu... no ale sa rozne gusta i gusciki
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny czy wy jeszcze uzywacie przewijaki te nakladane na lozeczko???
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Aniu ja jeszcze używam, ale pewnie niedługo jeszcze bo chłopcy rosną i się bardzo wiercą :bigsmile:
    Na przewijaku mi wygodniej choć dzieciom nie koniecznie :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my mamy przewijak 70cm i jest juz na styk wiec zeby nie uderzyl glowa w sciane klade go blizej brzegu a wtedy sila rzeczy nogi mu dyndaja... oj chyba przyszedl juz czas na pozbycie sie mebla :confused:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    podoba mi sie ten sliniaczek fartuszek, cena 25zl ale mysle ze sie sprawdzi bardziej niz materialowe... oj chyba kupie :)
    snoopy
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Małą kąpię w Jonsonie Top Tu Tou (czy jak się to tam pisze) myjemy się myjką (mały ręczniczek) ale i ręką - w pachwinkach czy pod paszkami wygodniej mi ręką i wydaje mi się że dokładniej
    Starsze dzieci myję Jonsonem ale tymi kremowymi mydełkami i najbardziej pasuje mi z różową nakrętką (nie chce mi się iść do łazienki by sprawdzić nazwę) a głowy myję im jonsonem albo żółtym albo fioletowym - ostatnio kupiłam żółty wielką butlę w cenie małej bo była promocja

Przewijaka używam bo jest mi wygodniej, ale nie używany stoi obok łóżeczka a na łóżeczko kładę go tylko jak używam. Na obecną chwilę przed kąpaniem ogrzewam łazienkę i tam wycieram i ubieram małą i nie noszę jej już do pokoju. Poza tym no niestety mam kota który włazi wszędzie więc i wszędzie jest sierść i dlatego nie lubię małej przewijać u nas na łóżku czy gdzie indziej
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    AniuM super śliniaczek, bo te z materiału nadają się do wyrzucenia, zupki nie chcą zejść w praniu. Co do przewijaka, to już dawno nie daje go na łóżeczko tylko na łóżko i tam Matusia przewijam.
    Pościel super, ja mam z feretti śpiworek i jestem zadowolona.
    A jaki polecacie do wózka?
    --
  2.  permalink
    I to jest własnie zaleta przewijaka, który ja mam - moja przyjaciółka, gdy była u mnie przewijała bez problemu 1,5 roczne dziecko.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    przewijaka już od dłuższego czasu nie używam ....
    Ferreti dobra gatunkowo pościel - jestem zadowolona :)

Ania miałaś nie szaleć finansowo :) :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 5th 2007 zmieniony
     permalink
    Lady ale stweirdzilam ze 3 materialowe to mus i wyszloby jeszcze drozej a tak to ten bede po prostu po karmieniu zmywala i tyle :) takze bede miala 1 ceratkowy z rekawkami i pozostale przez glowke zakladane. w kazdym badz razie sliniak kupiony i jeszcze tylko pozostale aukcje przegladam czy jeszcze cos nie ustrzele :)
    cos czuje ze kolejna porcja Krzysiowych za malych ubranek powedruje na allegro zeby bylo na nowe zakupy hehehehe
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Justyś, zajrzyj do sklepu Askot przy Sztabowej 32, mają olbrzymi wybór i znają się na rzeczy. Mają też filię przy św. Jerzego i stronę askot.pl.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ehh a ja porobiłam zdjęcia i część już "obrobiłam" i jakoś brakuje mi sił by usiąść i pomierzyć ciuszki wrrr Ale muszę to w miarę szybko zrobić bo cierpię na brak pieniążka, a muszę coś małej kupić
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And ja podaje na aukcjach rozmiar z metki. dopiero jak przychodza pytania w mailu to wymierzam :) leniwa jestem a co :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy ktoras z was kupowala rajstopy frotte na allegro? jesli tak to u kogo i jaka jakosc?
    u nas w jednym sklepie pani powiedziala ze beda za 2tygodnie - cena bagatela 27zl (na allegro po 15)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu ja jednak wolę wymierzyć bo mam małe 50 (bardziej 48) i duże (bardziej duże 56) bo narazie chcę sprzedać te co kupowałam najmniejsze, a od 56 będę już zestawy robić
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu ale masz za to ładnie opisane na obrazkach... Mi by się tego nie chciało nawet robić!!!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu ja kupiłam Gatta ale na ryneczku - takie bardzo cieplutkie za 18zł. Patrzyłam na allegro i jakoś nie przemówiły do mnie, tym bardziej że szukałam małych - wąskich bo Weronika ma drobne nóżki (pyza z niej to najbardziej na buzi a reszta ciałka to początki fałdeczek które wcale nie są duże hihihi)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady rajstopy dal Julki biedronkowe :) kupilam takie z kaczka na pupie jak jezdzilam na obrone
    ljkh
    szkoda ze u mnie w miescie tych nie ma ale jak nie znajde innych to pewnie te kupie - cena 15zl (ja placilam 11!!!)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    hmmm faktycznie na ryneczku nie bylam i mowiac szczerze srednio mi sie chce isc ale moze moze sie wbiore jak mi od plecow odejdzie... chociaz u nas na ryneczku to drozej niz w sklepach bywa ale przynajmniej moze uda sie pomacac
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu kolorki u mnie nie przejdą :))
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    ja kupiłam na allegro rajstopki bawelniane firmy Wola (11zł) - na próbę, zobaczymy czy się uda wciągnąć na meleńką pupkę :))) w czwartek wybieram się na rynek, powiem co u mnie ciekawego :))
    --
  3.  permalink
    dziewczyny mam takie pytanie.czy zabieracie do szpitala ze soba smoczek?wiem ,że u nas połozne wyzywaja jak sie podaje.Jesli bedzie dzicia grzeczniutka to jasne ze nie ma co dawac na siłe ale bierzecie,i jak tak to jaki e kupujecie,kauczukowe czy silikonowe.co powiecie na ten?
    Image Hosted by ImageShack.us

firma NUBY
    smoczek imitujacy ruch matczynej piersi,cena za szt 9.4 zł
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ciasteczko Ja mam z z nuby smoczek podobny do tego co dałaś ale o owalnym kształcie!
    Julcia moja innego nie chce teraz cyckać
    Dla mnie bez zastrzeżeń!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Też mam tego Nuby i niestety mała go nie lubi - jeszcze moment pocycka Avent a tym świetnie pluje na odległość :) ale ogólnie my nie używamy smoka czasami w wózku jak mocno krzyczy
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja mam kolekcję smoczków i NUBy tylko się sprawdziło ze względu na swój kształt
  4.  permalink
    ja własnie sie za bardzo nie znam ,a le jak juz ma być jakis to moze niech bedzie juz taki porzadny zeby mu nie zaczął czasem smoczek bardziej smakować niz cycuś

free glitter text and family website at FamilyLobby.com
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthornetka24
     permalink
    Kobietki, znalazlam jeszcze jeden wozek gony uwagi - fotelik + gondolka na stelazu oraz spacerowka. Quinny buzz. Co o nim sadzicie - mnie sie bardzo podoba, ale m jakos sceptycznie jest nastawiony do wozkow 3 kolowych...
    -- CZEKAMY NA PIOTRUSIA
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.