Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeNov 5th 2007
     permalink
    chyba nawet ciężko dostać pościel 120/60
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    szczerze mowiac takiej poscieli nigdy nie widzialam. jest albo 100x130 albo 120x90
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    My kupujemy tradycyjne drewniane łóżeczko 120x60. Taki rozmiar bo na większe niestety nie znajdziemy narazie miejsca w pokoju. A pościel kupiłam już 120x90. Kupiłam i wkład i poszewki z mamo-tato (mam już 2 komplety i jeszcze 1 to na pewno dokupię.). Już nawet wyprałam i jestem jak narazie bardzo zadowolona tym bardziej, że ceny mają bardzo konkurencyjne z tymi u mnie w sklepach. Jedynie wkład mógłby być trochę grubszy. Ale chyba wszystkie te pościele są takie bo w sklepach też już sprawdzałam.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Justys ja tez kupilam posciel u MAMO-TATO i tez jestem bardzo zadowolona a pralam juz wiele razy. co do wypelnien to mam po corce i tez sa sredniej grubosci ale uwierz mi cieplejsze nie sa konieczne :)
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    poza tym grubsza pościel byłaby cięższa, a po co dzieciaczkowi ma ciążyć :))
    do wózków powiem tylko, że uważam, że wózek się kupuje dla dziecka i pod dziecko, a nie dla siebie i pod siebie, bo to nie nam ma być wygodnie, tylko maluchowi - oczywiście najlepiej znaleźć złoty środek i chyba o to tu chodzi :))
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    miałam owszem coneco V3 :)ale sprzedalam bo sie nie spreawdzil na 4 pietrze ;) teraz tez mam coneco ale jupiter :) jest lzejszy i troszke bardziej poreczny niz ten V3 :)to jest w sumie taka spacerowka ale rozkladana calkiem na plasko :) i obudowana z kazdej strony :) no i ma przekladana raczke bo na tym mi zalezało najbardziej ;))) mozna do niego dokupic taka miekka gondolke ale ja nie kupowalam bo mały miał juz ze 3 miesiace i raczej na dlugo by mi nie starczyła :) a teraz to juz zaczynam sie rozgladac za spacerowkami typu parasolka ale z rozkladanym oparciem i wogole :0 jak tylko zrobi sie ciepło to sie przesiadamy bo ja juz nie daje rady znosic tego wozka ;) a ma tylko albo az 11 kg;)) z oswiadczonych mamusiek ma ktoras jakas spacerowke parasolke do polecenia ???;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku nasza bartatina tez wazy 11kg a jest na duzych kolach :)
    co do spacerowki parasolki to znajome maja GRACO MACLAREN i BABYDESIGN, teraz wszystko juz zalezy od twoich funduszy i podjecia decyzji co do wagi :) my mamy nie pamietam jakiej firmy po Gabrysi jeszcze i wazy niecale 6kg
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Sasiadka ma TAKI - wazy prawie 9kg i klnie na niego straszliwie bo jest malo stabilny
    hf
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 6th 2007
     permalink
    Spacerówkę ja sobie chwalę BebyDream Rider Ma spore kółka, możliwość położenia Bobo budkę pasy itd i składa się jak laska - parasolka. moja służyła mi 4 lata ślady użytkowania są znikome (lekko starte kółka) Całą tapicerkę wrzucam do pralki.
    Gdy zaczęłam jeździć dwiema spacerówkami kupiłam Haucka 3 kołowca. Fajny ale najbardziej dlatego że na koszu na zakupy stawał Kuba a Gabi wygodnie siedziała a ja mogłam się szybko przemieścić no i miałam duży kosz na zakupy.
    Oba wózki stoją więc napewno będą używane przy Weronice. Mam jeszcze Inglesine Max i bardzo przypomina mi Ridera jednak ma trochę bardziej miękkie zawieszenie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wozek BABYDREAMS RIDER:
    gfd
    wszystko ok fajnie wyglada i kolka faktycznie nie malizny ALE on wazy 10kg!!!!!!!!!!!!
    • CommentAuthormarta500
     permalink
    Ja tez jestem na kupnie wózka i stwierdzam ze to nie mały problem!!Zwłaszcza ze w mojej okolicy jest bardzo mało sklepów z wózkami!!
    Ale kupilis z M łóżeczko , zobaczymy jak bedzie sie sprawowalo!!
    [URL=http://imageshack.us][/URL]
    --
    • CommentAuthormarta500
     permalink
    [URL=http://imageshack.us][/URL]
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Marta ale rozumiem ze materac kupujecie normalny a nie ten turystyczny?
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Hmmm ciekawe rozwiązanie - ja jednak jestem tradycjonalistką choć i tak mam dwa łóżeczka - hihihi 3 !! Dwa z Drewex'u i jedno turystyczne :wink:

Marta500 koniecznie zmień materacyk na początek.
  1.  permalink
    powiedzcie mi czy jak bede miała dwa łóżeczka to cz y dziecko bedzie mi chciało i w jednym i w drugim spac? czy lepiej go nauczyc do jednego zeby czuł sie bezpiecznie że zawsze w jednym i tym samym miejscu śpi.

free glitter text and family website at FamilyLobby.com
    ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciasteczko my w starym domu mielismy 2 lozeczka drewniane i turystyczne na kazdym pietrze inne ale powiem ci ze Gabrysia i tak najbardziej kochala lozko rodzicow :D
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    to ja wkleję moje łóżeczko, wczoraj właśnie przyszło.
    a oglądałam też te łóżeczka co ty Marta kupiłaś, ale nie było w moich kolorach, a poza tym jakoś miałam wrażenie że podłoga jest pół-okrągła, a kupowaliśmy przez allegro, więc nie chciałam ryzykować.
    Planowałam na początek nie zmieniać materacyka, bo rehabilitant noworodków powiedziała, że na początek dobre są materacyki miękkie - no ale ten w łóżeczku jest do dupy kompletnie, sama bym na takim nie chciała spać, więc na 100% kupimy normalny materacyk
    zaciągnęłam łóżeczko do sypialni, żeby wam pokazać jak się komponuje ze ścianami ;))) ale stać będzie w innym miejscu

a tu całe łóżeczko, ale w salonie już
    --
  2.  permalink
    acha no ładnie:bigsmile::bigsmile::bigsmile: dzieci już chyba tak maja.Musze jakoś tak zrobić żeby ten teren dla dziecka wydawał sie zakazany,bo cos czuje ze wystrczy pokazać tylko ,jak fajnie sie śpi z mamusia i tatusiem i jest już koniec-łóżko już bedzie miało trzech lokatorów a łóżeczko bedzie można porąbać na drewno:):bigsmile:

ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Harpijko fajne lozeczko no i jaki trafny wybor hi hi hi :thumbup:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciasteczko wiesz to chyba zalezy od dziecka - Krzys na poczatku tez jak sie przebudzal ok 1 w nocy to zostawal z nami juz w lozku bo nie mialam sily go odkladac a mimo wsyzstko ladnie spi w swoim lozeczku. zreszta on ladnie spi nawet na macie jak juz jego pora spania jest :)
  3.  permalink
    a ja bede miec łóżeczko w takim stylu-bardzo mi sie podobaja takie zestawy:)

Image Hosted by ImageShack.us

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho tylko zwroc uwage zeby szuflada byla na prowadnicy i ciut wyzej niz podloga bo inaczej nie dasz rady jej otwierac jesli bedziesz miala dywan
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Ciacho, to zwykłe łóżeczko, takie klasyczne, ale proste i ładne - też wolę takie niż jakieś udziwnione kształty, cały urok w pościeli, ja co prawda jestem przeciwniczką baldachimów - wg mnie to tylko kurz się na tym zbiera, ale to rzecz gustu :))
    --
  4.  permalink
    No własnie takie zwykłe najprostsze ma być.Tu chodzi o tą pościel i te dodatki.Ok Aniu:thumbup:zwróce na to uwage,dzieki za podpowiedz!

ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Ciacho urocze to łóżeczko i napewno Piotrusiowi będzie wygodnie i przytulnie.
    Widzę, że zmieniłaś suwaczek - wielkie odliczanie czas zacząć :wink:
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    Ciasteczko no to mamy identyczne gusta.
    Ja też takie łóżeczko tylko, że ciemniejsze a pościel już mam identyczną właśnie z mamo-tato tylko, że bez baldachimu.:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny mam pytanko odnośnie rajstopek(tak chyba sie to odmienia ..:confused:)
    Czy można już kupic tzn czy są w sprzedaży takie ciepluteńkie rajstopki dla takich całkiem maluszków?Bo ja w tych dzieciecych nie widziałam ,chyba że faktycznie na jakimś ryneczku albo w typowo w sklepie z rajsopkami i skarpetami.

ślub, wesele
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Ciacho jak kupiłam z WOLA z frotte i są rewelacyjne - rozmiar 62 złapałam najmniejsze - teraz nosimy 68-74 :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja kupilam z firmy YORKER - takie mega grube za 12 zl (na allegro po 15) byl rozmiar 56/62 a pozniej 68/74. na kolejne popoluje na ryneczku bo WOLA maja byc u nas po ok 25zl a nie usmiecha mi sie tyle za pare placic :devil:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Aniu strasznie drogie u Ciebie z WOLA - ja za 25 kupiłam dwie pary - w sam raz dla dwójki :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia u nas w sklepach ogolnie jest baaaaardzo drogo i maly wybor. skarpetki bez sciagacza takie frotte sa po 7-9zl :devil:
    z tego co zauwazylam to co raz wiecej ludzi ubiera dzieciaki w PEPCO i nie tylko takie maluszki ale tez dzieci w wieku Gabrysi, w przedszkolu mnostwo dzieciakow wlasnie chodzi w pepcowych fatalaszkach
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Przyznam się, że nie znam tej firmy PEPCO - jest coś na Allegro ?? :shamed:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia to nie firma ale sklep :) PEPCO ma wiele sklepow w calej Polsce ale glownie w niewielkich miejscowosciach
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Upsss :shamed: no widzisz nie znałam - u mnie nie ma PEPCO :neutral:
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeNov 6th 2007 zmieniony
     permalink
    Ania u nas w tesco Wola po jakieś 13-15 zł ! a ciuchy z pepco to dla mnie załamka, specjalnie pojechaliśmy do innego miasta żeby zobaczyć ten sklep, ciuchy z promocji to była totalna chała , raz na zawsze wyleczyłam się z tej marki, no chyba że akurat na taki szmirowaty towar trafiłam
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja mieszkam w małej miejscowości a o dziwo nie ma pepco i dziewczyny co mają dzieciaczki to nie słyszały o nim !

Poczekajcie jak Wam przyjdzie ubierać 13 - 16 letnią pannicę, która lubi się stroić to dopiero się za kieszenie złapiecie :)
    U Adriany rozmiarówka 36-38 ciuszków w sklepach typu Orsay, Haus etc a buty to już nie gadam 39 - 40 rozmiar :( na szczęście CCC zalicza z przyjemnością i daichmana
    Do tego dojazdy miesięczne do szkoły sportowej a jak sportowa to i wydatki z nią związane... żyć nie umierać :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Zuza tak jak w kazdym sklepie rzeczy sa rozne... zalezy co - moja mala ma dresy polarowe i chodzi w nich kolejny miesiac i mimo wielokrotnego prania sa super. no ale trzeba dobrze macac rzeczy bo jedne dresy sa z dobrego gatunku a te na promocji juz beda kijowe a roznica raptem 7-9zl. jesli idzie o dzieciece ciuszki dla noworodkow to zaden bubel sie nie trafil - z tego co wiem ciasteczko harpijka i and tez kupuja w pepco i jest ok. w pepco maja ubrania cherokee czasami no i warto szukac nie po promocjach tylko normalnie na wieszakach ale powiem ci ze jak jechalismy na wakacje zaliczylismy pepco i faktycznie laczyly je tylko artykuly promocyjne bo ubranka byly rozne. z rzeczy z pepco oprocz wyprawki polecam art. kuchenne w szczegolnosci wszelkiego rodzaju szkla :)
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Lady Ty nie narzekaj bo druga córunia Ci rośnie na potęgę hehehe :wink:
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    potwierdzam, że w Pepco bardzo fajne rzeczy, fajne gatunkowo, cenowo i wzrokowo też, ale być może faktycznie czasem się źle trafi. U mnie Pepco otworzyli jakoś we wrześniu b.r więc może pomału będą się pojawiać w coraz to nowych miejscach :))
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia nie narzekam bo z pierwszej jestem dumna i mam nadzieję, że z drugiej w każdym roku ta duma będzie rosła :)
    Ale ten wiek, chłopacy, randki wrrr dobrze, ze młoda też sobei sama kasę odkłada na swoje pierdołki :)
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    To dobrze - nie będzie mamy ciągła po kieszeni - :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia czasami to Ja sama jej lubię coś kupić bo wiem, że to co kupuję to jej odpowiada i podoba się :)
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Lady to dobrze, że znasz gust córki - obie jesteście zadowolone :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia najlepsze jest to, że ona zgarnia moje ciuszki ostatnio z szafy po tym jak Ja się w nich nie mieszczę wrrr 6 kilo stoi kołkiem i nie chce zejść na dół wrrr
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Lady bo z niej cwaniara - wie co modne - a wagą się nie martw zrzucisz - niecierpliwiec z Ciebie jak ja :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no Izunia ale jak miałam tylko 4 na plusie nagle mam znowu 6 wrrr a że niecierpliwiec to Ja wiem hi hi hi taka moja natura :P
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no ja szukam wozka w sumie jak najlzejszego : takiego co bedzie dobre dla 10 miesiecznego dzieciaczka i pozniej tak do jakiegos poltoraroczniaka ;) podoba mi sie chicco ct05 :) fajnie wyglada i wazy 6 kg czy jakos tak :) podoba mi sie :) o taki :

http://www.ekropka.com/img/aukcje/ct05/ct05_poetic_przod.jpg

podoba mi sie rowniez jeden zooper salsa ale hmm musialabym go na zywo zobaczyc ;)

http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/264/53/01/264530107
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kfiatuszku wydaje mi sie ze ten zooper ma dosc plytkie siedzisko
    sprawdz koniecznie szerokosc siedziska tak zebys zima malego w kombinezonie dala rade wsadzic no i dlugosc powierzchni po rozlozeniu bo taki maluch to czasami na spacerze zasnie.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ten zooper wyglada na mały ale widzialam kiedys na zdjeciu razem z dzieckiem i w sumie dziecko mialo tam spoooro miejsca ;) ale jak nie zobacze nie dotkne i nie wsadze małego to nie kupuje ;) jak narazie to najbardziej jestem wlasnie za tym chicco :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    mój M powiedział, że jeśli wózek będziemy zmieniali na lekką spacerówkę to tylko z "kłini" jak się to pisze nie wiem
    bo jest po łożeniu bardzo maluti :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.