My kupujemy tradycyjne drewniane łóżeczko 120x60. Taki rozmiar bo na większe niestety nie znajdziemy narazie miejsca w pokoju. A pościel kupiłam już 120x90. Kupiłam i wkład i poszewki z mamo-tato (mam już 2 komplety i jeszcze 1 to na pewno dokupię.). Już nawet wyprałam i jestem jak narazie bardzo zadowolona tym bardziej, że ceny mają bardzo konkurencyjne z tymi u mnie w sklepach. Jedynie wkład mógłby być trochę grubszy. Ale chyba wszystkie te pościele są takie bo w sklepach też już sprawdzałam.
Justys ja tez kupilam posciel u MAMO-TATO i tez jestem bardzo zadowolona a pralam juz wiele razy. co do wypelnien to mam po corce i tez sa sredniej grubosci ale uwierz mi cieplejsze nie sa konieczne :)
poza tym grubsza pościel byłaby cięższa, a po co dzieciaczkowi ma ciążyć :)) do wózków powiem tylko, że uważam, że wózek się kupuje dla dziecka i pod dziecko, a nie dla siebie i pod siebie, bo to nie nam ma być wygodnie, tylko maluchowi - oczywiście najlepiej znaleźć złoty środek i chyba o to tu chodzi :))
miałam owszem coneco V3 :)ale sprzedalam bo sie nie spreawdzil na 4 pietrze ;) teraz tez mam coneco ale jupiter :) jest lzejszy i troszke bardziej poreczny niz ten V3 :)to jest w sumie taka spacerowka ale rozkladana calkiem na plasko :) i obudowana z kazdej strony :) no i ma przekladana raczke bo na tym mi zalezało najbardziej ;))) mozna do niego dokupic taka miekka gondolke ale ja nie kupowalam bo mały miał juz ze 3 miesiace i raczej na dlugo by mi nie starczyła :) a teraz to juz zaczynam sie rozgladac za spacerowkami typu parasolka ale z rozkladanym oparciem i wogole :0 jak tylko zrobi sie ciepło to sie przesiadamy bo ja juz nie daje rady znosic tego wozka ;) a ma tylko albo az 11 kg;)) z oswiadczonych mamusiek ma ktoras jakas spacerowke parasolke do polecenia ???;)
kfiatuszku nasza bartatina tez wazy 11kg a jest na duzych kolach :) co do spacerowki parasolki to znajome maja GRACO MACLAREN i BABYDESIGN, teraz wszystko juz zalezy od twoich funduszy i podjecia decyzji co do wagi :) my mamy nie pamietam jakiej firmy po Gabrysi jeszcze i wazy niecale 6kg
Spacerówkę ja sobie chwalę BebyDream Rider Ma spore kółka, możliwość położenia Bobo budkę pasy itd i składa się jak laska - parasolka. moja służyła mi 4 lata ślady użytkowania są znikome (lekko starte kółka) Całą tapicerkę wrzucam do pralki. Gdy zaczęłam jeździć dwiema spacerówkami kupiłam Haucka 3 kołowca. Fajny ale najbardziej dlatego że na koszu na zakupy stawał Kuba a Gabi wygodnie siedziała a ja mogłam się szybko przemieścić no i miałam duży kosz na zakupy. Oba wózki stoją więc napewno będą używane przy Weronice. Mam jeszcze Inglesine Max i bardzo przypomina mi Ridera jednak ma trochę bardziej miękkie zawieszenie
Ja tez jestem na kupnie wózka i stwierdzam ze to nie mały problem!!Zwłaszcza ze w mojej okolicy jest bardzo mało sklepów z wózkami!! Ale kupilis z M łóżeczko , zobaczymy jak bedzie sie sprawowalo!! [URL=http://imageshack.us][/URL]
powiedzcie mi czy jak bede miała dwa łóżeczka to cz y dziecko bedzie mi chciało i w jednym i w drugim spac? czy lepiej go nauczyc do jednego zeby czuł sie bezpiecznie że zawsze w jednym i tym samym miejscu śpi.
Ciasteczko my w starym domu mielismy 2 lozeczka drewniane i turystyczne na kazdym pietrze inne ale powiem ci ze Gabrysia i tak najbardziej kochala lozko rodzicow :D
to ja wkleję moje łóżeczko, wczoraj właśnie przyszło. a oglądałam też te łóżeczka co ty Marta kupiłaś, ale nie było w moich kolorach, a poza tym jakoś miałam wrażenie że podłoga jest pół-okrągła, a kupowaliśmy przez allegro, więc nie chciałam ryzykować. Planowałam na początek nie zmieniać materacyka, bo rehabilitant noworodków powiedziała, że na początek dobre są materacyki miękkie - no ale ten w łóżeczku jest do dupy kompletnie, sama bym na takim nie chciała spać, więc na 100% kupimy normalny materacyk zaciągnęłam łóżeczko do sypialni, żeby wam pokazać jak się komponuje ze ścianami ;))) ale stać będzie w innym miejscu
acha no ładnie dzieci już chyba tak maja.Musze jakoś tak zrobić żeby ten teren dla dziecka wydawał sie zakazany,bo cos czuje ze wystrczy pokazać tylko ,jak fajnie sie śpi z mamusia i tatusiem i jest już koniec-łóżko już bedzie miało trzech lokatorów a łóżeczko bedzie można porąbać na drewno:)
Ciasteczko wiesz to chyba zalezy od dziecka - Krzys na poczatku tez jak sie przebudzal ok 1 w nocy to zostawal z nami juz w lozku bo nie mialam sily go odkladac a mimo wsyzstko ladnie spi w swoim lozeczku. zreszta on ladnie spi nawet na macie jak juz jego pora spania jest :)
Ciacho, to zwykłe łóżeczko, takie klasyczne, ale proste i ładne - też wolę takie niż jakieś udziwnione kształty, cały urok w pościeli, ja co prawda jestem przeciwniczką baldachimów - wg mnie to tylko kurz się na tym zbiera, ale to rzecz gustu :))
Ciasteczko no to mamy identyczne gusta. Ja też takie łóżeczko tylko, że ciemniejsze a pościel już mam identyczną właśnie z mamo-tato tylko, że bez baldachimu.
Dziewczyny mam pytanko odnośnie rajstopek(tak chyba sie to odmienia ..) Czy można już kupic tzn czy są w sprzedaży takie ciepluteńkie rajstopki dla takich całkiem maluszków?Bo ja w tych dzieciecych nie widziałam ,chyba że faktycznie na jakimś ryneczku albo w typowo w sklepie z rajsopkami i skarpetami.
ja kupilam z firmy YORKER - takie mega grube za 12 zl (na allegro po 15) byl rozmiar 56/62 a pozniej 68/74. na kolejne popoluje na ryneczku bo WOLA maja byc u nas po ok 25zl a nie usmiecha mi sie tyle za pare placic
Izunia u nas w sklepach ogolnie jest baaaaardzo drogo i maly wybor. skarpetki bez sciagacza takie frotte sa po 7-9zl z tego co zauwazylam to co raz wiecej ludzi ubiera dzieciaki w PEPCO i nie tylko takie maluszki ale tez dzieci w wieku Gabrysi, w przedszkolu mnostwo dzieciakow wlasnie chodzi w pepcowych fatalaszkach
Ania u nas w tesco Wola po jakieś 13-15 zł ! a ciuchy z pepco to dla mnie załamka, specjalnie pojechaliśmy do innego miasta żeby zobaczyć ten sklep, ciuchy z promocji to była totalna chała , raz na zawsze wyleczyłam się z tej marki, no chyba że akurat na taki szmirowaty towar trafiłam
Ja mieszkam w małej miejscowości a o dziwo nie ma pepco i dziewczyny co mają dzieciaczki to nie słyszały o nim !
Poczekajcie jak Wam przyjdzie ubierać 13 - 16 letnią pannicę, która lubi się stroić to dopiero się za kieszenie złapiecie :) U Adriany rozmiarówka 36-38 ciuszków w sklepach typu Orsay, Haus etc a buty to już nie gadam 39 - 40 rozmiar :( na szczęście CCC zalicza z przyjemnością i daichmana Do tego dojazdy miesięczne do szkoły sportowej a jak sportowa to i wydatki z nią związane... żyć nie umierać :))
Zuza tak jak w kazdym sklepie rzeczy sa rozne... zalezy co - moja mala ma dresy polarowe i chodzi w nich kolejny miesiac i mimo wielokrotnego prania sa super. no ale trzeba dobrze macac rzeczy bo jedne dresy sa z dobrego gatunku a te na promocji juz beda kijowe a roznica raptem 7-9zl. jesli idzie o dzieciece ciuszki dla noworodkow to zaden bubel sie nie trafil - z tego co wiem ciasteczko harpijka i and tez kupuja w pepco i jest ok. w pepco maja ubrania cherokee czasami no i warto szukac nie po promocjach tylko normalnie na wieszakach ale powiem ci ze jak jechalismy na wakacje zaliczylismy pepco i faktycznie laczyly je tylko artykuly promocyjne bo ubranka byly rozne. z rzeczy z pepco oprocz wyprawki polecam art. kuchenne w szczegolnosci wszelkiego rodzaju szkla :)
potwierdzam, że w Pepco bardzo fajne rzeczy, fajne gatunkowo, cenowo i wzrokowo też, ale być może faktycznie czasem się źle trafi. U mnie Pepco otworzyli jakoś we wrześniu b.r więc może pomału będą się pojawiać w coraz to nowych miejscach :))
Izunia nie narzekam bo z pierwszej jestem dumna i mam nadzieję, że z drugiej w każdym roku ta duma będzie rosła :) Ale ten wiek, chłopacy, randki wrrr dobrze, ze młoda też sobei sama kasę odkłada na swoje pierdołki :)
Izunia najlepsze jest to, że ona zgarnia moje ciuszki ostatnio z szafy po tym jak Ja się w nich nie mieszczę wrrr 6 kilo stoi kołkiem i nie chce zejść na dół wrrr
no ja szukam wozka w sumie jak najlzejszego : takiego co bedzie dobre dla 10 miesiecznego dzieciaczka i pozniej tak do jakiegos poltoraroczniaka ;) podoba mi sie chicco ct05 :) fajnie wyglada i wazy 6 kg czy jakos tak :) podoba mi sie :) o taki :
podoba mi sie rowniez jeden zooper salsa ale hmm musialabym go na zywo zobaczyc ;)
kfiatuszku wydaje mi sie ze ten zooper ma dosc plytkie siedzisko sprawdz koniecznie szerokosc siedziska tak zebys zima malego w kombinezonie dala rade wsadzic no i dlugosc powierzchni po rozlozeniu bo taki maluch to czasami na spacerze zasnie.
ten zooper wyglada na mały ale widzialam kiedys na zdjeciu razem z dzieckiem i w sumie dziecko mialo tam spoooro miejsca ;) ale jak nie zobacze nie dotkne i nie wsadze małego to nie kupuje ;) jak narazie to najbardziej jestem wlasnie za tym chicco :)
mój M powiedział, że jeśli wózek będziemy zmieniali na lekką spacerówkę to tylko z "kłini" jak się to pisze nie wiem bo jest po łożeniu bardzo maluti :)