Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJusta42
    • CommentTimeNov 7th 2007
     permalink
    Jeny Ania, kombinezony rewelacyjne. :bigsmile:
    Co do chodzików, problem jest jeszcze jeden - dzieci nie utrzymują później równowagi i chodzenie samodzielne się opóźnia.
    No ale zdania są podzielone. Ja nie kupię bo uważam, ze lepiej jak dziecko stanie na nogi jak już jest gotowe do tego, poza tym nie mamy miejsca :wink:
    A tematy warto powtarzać bo często można dopisać i dowiedzieć się czegoś nowego. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    taa tylko do pooglądania
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 7th 2007 zmieniony
     permalink
    jak dla mnie to tez tylko do poogladania
    chociaz tam pokazuja ze kwiatuszek zmienai sie na kombinezon z nozkami o taki:
    kj

albo taki slonik
    jgj

te stroje w praktyce jedynie zeby dziecku zdjecia zrobic... tak jak ta Krzysiowa pszczolkia - mial ja do fotek i z powrotem trafila do kartonu ;)
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    No jeszcze można wykorzystać na bal przebierańców
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zastanawiam sie za ile wystawic przewijak na allegro taki na dl 80cm i z zaglwokiem ale nie wystajacym. w sklepie kosztowal 50zl z hakiem na allegro sa po tez ok 50zl. w sumie przesylka 10z wiec wiecej niz 20 za niego nie dostane... nie wiem czy nie lepiej go przechowac i pozniej razem z lozeczkiem sprzedac...
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    no chyba lepiej razem podwyższysz ciut cenę łóżeczka i napiszesz przewijak gratis :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ahahahah dobry pomysl :D chociaz w sumie moze za te 2 lata to moze chrzestna Krzysia sie dzieciaczka doczlapie to jej oddam :)
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Ania ja mam zamiar zacząć sprzedawać na allegro moje ciuchy, no i na wiosnę wózek, widziałam że takie się już pojawiły na na niemieckich stronach
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    wiecie co, ja to nie lubię takich ubrań dla dzieci, jak dla mnie wyglądają idiotycznie - tak samo jak dorosły w takim stroju. Oczywiście nie mówię tu o czapce czy kombinezonie z uszami, czy też przebraniu dziecka do zdjęcia czy na jakiś bal, ale nie wyobrażam sobie ubrania dziecka w kombinezon w kwiatkiem wokół główki
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    harpijko hi hi hi to masz tak samo jak Ja :P
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja tez chcialam mojemu szkrabikowi kupic na swieta chodzik ale tak troche sie naczytalam ze zle i wogole :) chociaz moja siostra w nim smigała i nie opozniło jej to wcale chodzenia ;) jak miala roczek juz sama dreptała :)) no ale nie chce :) wole kupic mojemu szkrabikowi o ten sprzet :) pokazywalam juz go kiedys i w sumie kobity stwierdzily ze nie zawsze dziecko umie na takim 3 kolowym rowerku z pedałami przy kołku jezdzic ;) no ale jak nie bedzie umial jezdzic to bedzie miec jako jezdzik ;) a pozostałe 7 funkcji raczej sie przyda ;)) kilka fotek ;)

http://www.injusa.com/productos/foto_grande/160.jpg

http://www.injusa.com/productos/foto_grande/160_1.jpg

http://www.injusa.com/productos/foto_grande/160_3.jpg

http://www.injusa.com/productos/foto_grande/160_2.jpg

http://www.injusa.com/productos/foto_grande/160_4.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Bardzo fajne kfiatuszku :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Kfiatuszku naprawdę urocze - ja jednak jestem tradycjonalistką, ale chodzika też nie mam zamiaru kupować a raczej chodzików :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a mi sie podoba ten jezdzik z fisher price ktory wstawila myszorka na temacie zabawkowym. gdybym nie miala juz akcesoriow po Gabie to pewnie bym sie na taki skusila
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Aniu czy słyszałaś o smoczkach uspakajających Sassy ??
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia w prawdzie na allegro nie widzialam bo cala oferte allegro przegladalam swego czasu ale na ich stornie jakies smoczki na pewno byly!
    daj mi sek to zaraz ci wrzuce linka
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Wczoraj kupiłam nowe smoczki Matusiowi z aventa, śliniaczek taki z ceratki żeby nie brudził tych z materiału, bo doprać po zupkach nie mogę, skarpetusie i szczoteczkę do zębolków.
    Był lezaczek bujaczek z baby einstein morscy przyjaciele, chcieliśmy z M kupić, ale bujaczek do 9kg, a leżaczek do 18kg, więc tylko jedna funkcja byłaby wykorzystana a szkoda, bo jest super.Żałuje że wcześniej nie kupiliśmy tego :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko jak przyjdzie paczka z allegro to dam ci znac jak ten sliniaczek snoopy z rekawkami co kupilam Krzysiowi. Pamietam ze Gabrysia miala materialowy z rekawkami i ze mnie nosilo bo kupnych zupek nie idzie odeprac i byl wiecznie brudny. a o dziwo czesciej niz przod ona miala brudne wlasnie rekawy :confused:
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Aniu w smyku był taki z rękawkami, ale nie spojrzałam na cenę , a ten z ceratki kosztował 1,90zl.Z rękawkami też mam ale taki jak ty z materiału i jeszcze go nie założyłam.Co oni dają do tych zup że to nie schodzi w czasie prania :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Dlatego te wszystkie ładne slinicazki z materiału sa niepraktyczne, bo cięzko z nich sprać nawet zwykłą marchewkę , ja zawsze uzywałam takie ceratkowe, które łatwo utrzymać w czystości, a ten materiałowy wydawał mi się wiecznie brudny, no i ceratkowy wystarczy przetrzec i juz jest czysty i suchy.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mimo ze wiem ze materialowe sa niepraktyczne to i tak kupilam Krzysiowi jeden marynistyczny. po prostu nie moglam sie mu oprzec :D smialam sie do meza ze bedzie do zrobienia karmieniowych fotek :tooth:
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeNov 8th 2007
     permalink
    Aniu dzięki za smoki - a nie masz ich sprawdzonych ?? Chodzi mi dokładnie o to jak wizualnie wyglądają - czy to solidna firma i czy kształt smoka mają jak Avent'owskie ?? Właśnie widziałam na Allegro i może bym zakupiła dwupack :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia tych akurat nie mam ;) Krzys jak pisalam nie uznaje smoczka wiec juz sie pozniej przestalam wysilac :)
    jedyny smoczek ktory Krzys pociagnie ze 3 razy bez odruchu wymiotnego to kuaczukowy firmy PLAYTEX
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Ok dzięki - muszę się zastanowić czy w ogóle im zmieniać na inne niż Avent :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia ale jesli chlopcy lubia avent to po co zmieniac??
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Aniu no właśnie nie wiem ... Oglądałam te z Sassy na Allegro i wiesz zaczęło mnie kusić - ojj muszę przestać z tym Allegro bo będzie źle :shamed:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia czasami warto wyipsac sobie za i przeciw. wydasz kase a nie wiesz jak chlopcy na nowe smoczki zareaguja, a jak nie beda ich chcieli to tylko nerw cie zlapie i tyle tego bedzie :wink:
    ja uwazam ze przy dzieciach sprawdzonych rzeczy nie powinno sie zmieniac. ja chcialam byc dobra mama i zmienilam kiedys Gabrysi kubek niekapek (miala chyba niecale 2 lata) i byl ryk ze ona chce ten stary bo nowy jest beee :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Aniu chyba nie będę aż tak ryzykowała - jak "wymymlają" te obecne to kupi się kolejne z Avent'a i po sprawie - a zmieniam im tak średnio co 3 m-ce :wink:
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Izunia mój Matuś był na nuku, teraz avent, ogólnie nie lubi smoczka, ale odkąd ma zęby to lubi wkładać i wyciągać smoka.
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Myszorka ja uwielbiam patrzeć tak zboczku i obserwować jak Szymon i Filip wkładają, wyciągają i obracają tymi malutkimi rączkami smoki - takie skupienie im na twarzy się maluje. Podobnie jest z zabawkami - grzechotkami i gryzakami najbardziej lubią jednak to kółeczko :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Izunia Ja Julce chciałam zmienić smoka ale nic z tego... pluje i wścieka się a nawet zaczyna płakać... przyzwyczaiła się do tego co ma :( mamy z timmy coś tam coś tam!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia ty kombinujesz z wozkiem dla blizniakow ale tak sobie pomyslalam ile sie musza nakombinowac mamuski trojaczkow...
    paczcie jaka bryka i jaka cena (prawie 2.5tys za spacerowke!!)
    fd
    •  
      CommentAuthorJusta42
     permalink
    WOW!!!!! Pierwszy raz widzę wózek dla trojaczków. To dopiero bryka :))))))))))))):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    no i jak tym kierować :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to dopiero musi byc wyczyn :) patrzylam ale dla 4raczkow nie ma przewidzianych wozkow - musza byc 2 blizniacze :D
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Wiem Aniu nie lada wyczyn !! Choć przy dwójce ja również jestem zmęczona - możecie mi wierzyć KOBIETY !!
    • CommentAuthorzelkowa
     permalink
    Witam was serdecznie :)
    Mam maly problem z materacem do lozeczka ,a dokladniej do kolyski .Nie mam pojecia jaki wybrac i czym kierowac sie przy wyborze.
    Dodam ze tak kolyska starczy mi gora na 3 miesiace ,a potem to juz normalne lozeczko .

duza buzka :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia oj wierze wierze... Ja mam 1 male i 1 duze i czasami padam na pysk jak mi przyjdzie 2 sie zajmowac
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Zelkowa trudno mi podpowiedziec cos o takim materacu bo nawet nie wiem jakie materace w kolyskowym rozmiarze robia. ja mam kokosowy i jestem zadowolona. sporo osob kupuje kokosowo-gryczany tyle ze trzeba pamietac ze kokosowa strona do ukonczenia 1roku a dopiero pozniej gryczana. chociaz ostatnio gdzies czytalam ze te materace z gryka wcale takie dobre nie sa bo moga uczulac :shocked:
    mysle ze jak bedziesz kupowala to wez przede wszystkim dosc twardy, piankowych nie polecaja ogolnie ortopedzi z tego co czytalam
    • CommentAuthorzelkowa
     permalink
    ok. Czyli mam zwracac uwage zeby byl twardy ,i jak juz pisalam ten bedzie tylko do kolyski ,bo ona jest duzo mniejsza od lozeczka .
    A do lozeczka to juz kupie w zestawie ale to jak dzidzia bedzie miala ok 3 miesiecy.
    Dziekuje Aniu:hugging:
    --
  1.  permalink
    Ja mam materac lateksowy- co prawda one sa najdroższe- ale najbardziej polecane.
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Żelkowa, nas z kolei edukowała pani rehabilitant noworodków, że materac dla noworodka wcale nie musi być twardy, że nawet lepiej jak będzie miękki, mówiła, że jak ktoś ma materac kokos-pianka, to na pierwsze tygodnie lepsza strona piankowa, mówiła, że dziecko się tak wtapia i czuje się bezpieczniej, a na twardym materacu kręgosłup malca zachowuje sie jak bańka-wstańka. Dodam jeszcze, że moje dziecko i tak będzie od początku na kokosie, ale na te pierwsze tygodnie może jakiś kocyk podłoże mu.

a widziałam, że są też materace sprężynowe - co o tym myślicie?
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeNov 8th 2007 zmieniony
     permalink
    Harpi z kolei nasza neonatolog wyraźnie nam podkreśliła, że dzieci mają leżeć w łóżeczku bez poduszek i jakichkolwiek podścielanek. I kto ma rację ?? - Można dosłownie zgłupieć :devil: Ja mam materacyki kokosowo-gryczane i sobie też chwalę :wink:
    O sprężynowych nie słyszałam, aby były polecane ... Chyba dla maluchów na początek odpada - ale nie wiem nic na ten temat - tak tylko sobie myślę, co w cale nie oznacza, że mogę się mylić - dziś rożnie bywa !!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Haprijko u nas neonatolog tez mowila ze tylko twarde i wlasnie ona kokosowy polecila. w szpitalach na oddzialach dla noworodkow sa specjalne materace takie po diable twarde ze nawet jak sie czlowiek oprze to sie nie ugnie...

Aga a jaki to ten latexowy?? nawet nie wiedzialam ze takowe sa
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Aniu mam pytanie czy widziałaś gdzieś drewniane krzesełka do karmienia z pasami wmontowanymi, bo ja nigdzie nie widziałam a ostatnio co mi w oko wpadło to krzesełko typu 2w1 jak te drewniane.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko tych drewnianych z pasami nigdy nie widzialam i sama przy Gabrysi mialam po prostu szelki :D
    a te plastikowe bardzo fajne no i tez przerabia sie na stolik i krzeselko, ile kosztuje??
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Aniu krzesełko od 250 do 300, trochę dużo, ale najpierw wezme Matusia do sklepu i wsadze go krzesełka żeby sprawdzić czy w ogóle będzie chciał siedzieć.
    A masz jakies zalecenia odnośnie śpiworka do wózka?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko no to 2 razy drozej niz drewniane ale wizualnie jest ciekawe. sprawdz tylko czy jest masywne (chociaz na takie wyglada) i czy bedzie mozna bez problem odkrecic blat i te cos miedzy nozkami...
    jesli idzie o spiworki zimowe to my kupilismy taki grubasny na misku i na teraz mam taki na polarze. czytalam zeby nie kupowac tych z owczej welny bo niestety uczula.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 8th 2007 zmieniony
     permalink
    Materac mam gryczano-kokosowy i bardziej go chwalę niż piankowe które miałam wcześniej (przy Kubie i Gabi)

Krzesełko do karmienia miałam Vox - miałam bo się połamało "lekko" a służyło nam 5 lat w pewnym momencie przy 2 dzieci. Jeśli stolarz powie mi że się nie da naprawić krzesełka to kupię nowe (stolik już posklejałam ale krzesełko wymaga większej renowacji)

Nie mam niestety w pobliżu Ikei a myślę o takim plastikowym stoliku i krzesełkach dla dzieci i wtedy bym mogła Weronikę dostawiać w tym krzesełku Voxa do Kuby i Gabi. I takie coś jest dla mnie fajne
    http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/262/48/87/262488763
    To jest Ikei
    http://photos01.allegro.pl/photos/400x300/265/73/32/265733244
    http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/265/53/46/265534627
    No ale i tak narazie nie stać mnie na to :( jakiś pożądniejszy komplet to ponad 200zł z przesyłką :(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.