do mnie wozeczek ma przyjechac w sobote najpozniej w niedziele....jak na razie stoi sobie u babci w mieszkanku... my zdecydowalismy sie na "atlantic" firmy baby design w kolorze pomaranczowo szarym...juz nie moge sie doczekac kiedy wyjade nim na ulice...dzisiaj bede konczyla urzadzanie pokoiku dla malucha....jak juz tego dokonam to wkleje zdjecia...:)
Ale wiesz co z ceny jesteśmy i tak zadowoleni bo mieliśmy kupować w Gdańsku a tam są o wiele wyższe ceny niż we Wrocławiu. Także cieszyliśmy się, że trafił nam się wyjazd i że zakupy zrobiliśmy wszystkie za o wiele mniejszą kasę.
Justa no to niezle przyszaleliscie z tym fotelikiem my postawilismy na ten od kompletu, a co do kocykow to cofnij sie kilka stron tam pisalysmy o cieplych kocach :)
Wiem wiem, tylko, ze pasujący na stelaż był tylko ten. No ale tatuś napiął pierś i powiedział, że kupi no to ja się nie wtrącałam. Z resztą jak jechaliśmy do Wrocka to krzyczał, ze nie kupi ubranek w cubusie, h&m itp podobnych sklepach. A jak wpadł to myślałam, ze nie przestanie kupować. DLA SYNKA WSZYSTKO. Mam nadzieję, ze dla córci też tak szaleć będzie,,hhihihiihii A kocyki właśnie ogladałam.
Justa no to niezle sklep zarabia bo producent czyli firma jedo poleca wlasnie foteliki grillo :) romer to juz ta wyzsza polka... a co do mezow - oni moze i gadaja ale ajk przyjdzie co do czego to niezle szaleja :D
A powiem Ci Aniu, że niekoniecznie tylko Grillo. Jak byłam oglądać Bartatinę we Wrocławiu, to mi sprzedawca z miejsca obie wersje zaproponował, Romera i Grillo.
FiuFiu kiedys na allegro widzialam jeszcze inny fotelik o ktorym sprzedawca pisal ze pasuje na stelaz wiec wyslalam wiadomosc do firmy JEDO i w odp dostalam wlasnie ze delti grillo jest fotelikiem przez nich rekomendowanym... no ale to juz bylo z 8miesiecy temu jak nie lepiej i moze cos sie zmienilo...
Zuza ty pisalas ze masz dla Julki fotelik ramatti - czy to prawda ze tam sie mechaci material? znajoma mi wczoraj mowila ze mechaci sie material tam gdzie dziecko ma nozki i fatalnie to pozniej wyglada takie grudki powstaja jesli domyslasz sie o co mi chodzi.... ja sie szczerze mowiac na ten RAMATTI VENUS mocno napalilam wiec mam cicha nadzieje ze to tylko ta babka tak ma :)
Zuza dzieki za odp, to baaardzo pocieszajace :) ja to mam takie male przypuszczenie ze to moze byc od butow z rzepem bo przeciez rzep zaczepia wiec moze to jest przyczyna...
Mam pytanko... prosze dziewczyny powiedzcie, tak w telegraficznym skrocie, jakie wozki warte sa zainteresowania? To znaczy jakich firm. Wiem, wiem, nieraz pewnie pisalayscie o nich szczegolowo, ale ja nie jestem w stanie przerobic tych prawie 100 stron.... Blagam tylko chocby o nazwy firm Wlasnie wybieramy sie do hurtowni poogladac i wybrac, zamawiac bedziemy pewnie w styczniu...
tagusia wszystko zależy od tego jaki wózek chcesz i co w nim jest dla ciebie ważne!
Ja mam x-landera XA - dla mnie jest super, dla małej też! Narazie mała ma pół roczku i jeździmy jeszcze w gondolce - dla nas super! Wózek na nowoczesnym, sztywnym krzyżaku (nie do bujania) - cztery koła-przednie obrotowe (super sprawa).
Tak pozatym to dziewczyny polecają JEDO, BARTATINA - to wózki klasyczne - duże gondolki na klasycznym krzyżaku, czterokołowe z możliwością bujania dzidzi.
Mnie pozatym podobał się BOLDER z IMPLASTA!
Wszystkie modele wpisz sobie w Google lub na Allegro i poczytaj o nich!
Wybierając wózek musiasz sie zastanowić- - gdzie bedziesz nim jeżdziła- czy preferujesz supermarkety, czy bedziesz pomykała po nierównych drogach? - czy chcesz miec wózek miękki( do bujania) czy sztywny? - czy zalezy Ci na duzej gondoli? - czy wazny jest dla Ciebie komfort, czy patrzysz na metkę? - czy wózek musi być modny? -czy bedziesz musiała dzwigac go po schodach? itp. itd
Ja polecam jedo( jest naprawdę super, co potwierdzaja wszystkie użytkowniczki- a jest ich juz na forum sporo) i roana maritę. Z droższych- emmaljunga i bebecar
tagusia Ja podobnie jak Iwa zaliczam się do użytkowniczek x-landera XA :)) jak dla mnie rewelacja chociaż Julcia urodziła się duża to nadal mieści się w gondolce! Z pewnością w wózkach będę polecała skrętne koła - pomysł na 6 z plusem :) wszędzie bez większego problemu nim wjadę :)) poza tym gabaryty wózka na mój mały przedpokoik idealne :)) Nie mogę się już doczekać spacerówki :))
Dzieki dziewczyny za taka szybka odpowiedz ! Widze, ze wybor bedzie trudniejszy niz myslalam... To w takim razie nic tylko spedzimy troche w hurtowni Jak cos wybiore, to dam znac i poprosze Was juz o konkretne + i - Ja pewnie bede jezdzic po rownym no ale znajac mojego M, to pewnie jakies male jazdy przelajowe bedzie chcial uskuteczniac...dzwigac go nie bede bo mam winde...modny nie ...wazne,zeby byl wygodny, praktyczny no i ladny no i zeby nam posluzyl troche, zeby nie okazalo sie, ze zaraz bedzie trzeba kupowac nowy
Tagusia - co do ładności to wiesz jak to jest, nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba, co do wygodny - to najważniejsze żeby był wygodny dla dziecka, no a praktyczny - tu też różnie, bo dla jednych praktyczne są duże koła, dla innych skrętne koła - zależy jakie masz potrzeby co do tej windy natomiast - moja koleżanka ma w bloku bardzo wąską windę i jej wózek się nie mieści - zwróć na to uwagę i czy dasz radę na długość wejść z wózkiem. ale masz rację, że popatrzcie w hurtowni i potem zwróć się tu z konkretnymi modelami
Harpi nio winda sporawa, wiec mysle, ze to nie problem. No a jak pobuszujemy to wtedy zarzuce Was pytania , no chyba, ze trafie cos w czym sie zakocham Wlasnie widzialam, ze sa takie wozki 3w1, to znaczy gondolka, spacerowka i fotelik samochodowy (to dla nas super wazne!) z kilku firm...tylko cholerka juz nie pamiatm jakich. Do hurtowni wezme notes bo skleroze juz nosze ze soba
tagusia kazdy z tych ktore tu padly maja funkcje 3 w 1, z wozkow patrzac po znajomych to jeszcze chicco c4, oxford mikado czy mutsy... wszystko zalezy jaka kasa dysponujesz i jakie masz priorytety
w moim bloku są dwie nowe windy ( zdewastowane przez młodzież ale nowe ) są one gabarytowo mniejsze od wcześniejszych! Wielką zaletą w wózku jaki mam jest klapowana czy też opuszczana w dół przednia cześć rączki, co pozwala swobodnie w windzie pomieścić mnie z wózkiem i jeszcze 2 osoby tulące się do siebie najlepiej z rodziny hi hi hi
tagusia mój i Iwy wózek to wydanie 3 w jednym a na dodatek każdy kolor może być inny tzn gondolki, nosidełka i spacerówki i nie musi wszystko być w tym samym kolorku :))
ja sanne Krzysiowi zafunduje dopiero za rok... no chyba ze bedzie pieknie bialo i bedzie ladnie siedzial to do fotek przypozuje z Gabrysia na sankach i tyle :)
Ania tzn na sanki mam już jakiś tam pokrowiec czy też śpiworek jeszcze po Adrianie więc go wykorzystam! Czy Julka będzie śmigała na sankach tego nie wiem czas pokaże!
Ja tez zaliczam sie do zadowolonych użytkowniczek JEDO BARTATINA CLASSIC PLUS (na paskach) i pomimo ze to jest starszy model jestem mega zadowolona. Do małej windy sie mieści. Pościeli do wózka nie używałam nigdy. Kocyk, rożek czy śpiwór w zupełności mi wystarczały. Pani od której odkupiłam wózek uszyła do gondoli dodatkowy materacyk więc tak naprawdę zbędne mi jest cokolwiek dodatkowego pod spód a Weronikę przykrywam kocykiem a w zimne dni nakładam "plandekę".
ale popatrzeć możesz na allegro, tam jednak bardzo duży wybór w jednym miejscu, a potem do sklepu i pytać już o konkretny produkt - ja tak robię z większymi rzeczami - sprawdzam w sklepach jaka cena, jak do tej pory tylko materac taniej w sklepie, albo szukam na allegro sklepów z Warszawy, żeby móc tam podjechać i obejrzeć coś w realu :)
ja ostatnio porownuje ofery z allegro przez ceneo nokaut lub skapiec.pl u mnie w miescie po doable drogo jest i malo co nie wyjdzie mi z przesylka taniej niz z sieci wiele rzeczy sporo taniej znalazlam w sklepie BOBOMARKET - taniej po kilka zl niz na allegro a duuuzo taniej niz u nas. wzielam przesylke kurierska i przy zakupach na 130zl (juz z przesylka) mam w kieszeni 30zl w porownaniu z cenami u mnie :P
hmmm tagusia jak wiesz ja mam chicco trio enjoy 3 w 1 ale z tego co wiem niektóre dziewczyny i tak Ci go odradza wiec co ja jedna sama bede go zachwalc.Narazie wycieczek nie robimy a od przyszłegoo tyg zaczynamy werandowanie jak zaleciła połozna wiec powiem Ci na jego temat cos wiecej.Któras dziewczyn jeszcze go ma nie wiem czy czasem nie Saska ...mnie osobiscie bardzo podobał sie Bolder Implastu-zerknij na niego ale nie kupiłam bo pół Leszna takimi jeździ.Nie wiem czy widziałas ale zerknij też na wózek POLAK Orion -bardzo fajny wg mnie i na Implastu Driver.
Ciacho jesli sie sprawdzi to zachwalaj :) ja przy Gabrysi tez mialam chicco i o ile w parku byl ok to przy podjezdzaniu na krawezniki stawal deba. ogolnie nie jestem zwolenniczka malych kolek bo spacery urzadzam sobie dlugasne i po roznych wertepach czy polanach... no i oddzielne raczki to dla mnie porazka ale wiesz ja do domu czesto wracam z siatami i czasami jak juz nie mam jak to pcham wozek brzuchem
Ciacho dlaczego nie jestes do tego spiworka przekonana?? fakt wyglada na duzy i Piotrus moze w nim sie jeszcze gubic ale ogolnie to u nas spiworek do spania zdawal super egzamin (bo teraz Krzynio juz wyrosl i zbyt sie kreci wiec nie che w nim spac bo sie denerwuje)
Aniu jak go sprawdze na anszych chodnikach to szczerze albo bede zachwalac albo odradzac.Zobaczymy.narazie nie moge bo go nie ujeżdzałam jeszcze:))) pierwszy taki konkretny wyjazd planuje do krótko przed wigilia dopiero.Boje sie że taki maluszek źle zniesie zimno.Chociaz położna mnie zachecała,tłumaczyła z e na takim mroźnym powietrzu maluszkom sie lepiej oddycha i że czuja sie jak pączki w maśle-w kombinezonikach cieplutko pod kocykami.aaaa jak bede miała chwile to Wam wkleje cudne koce które kupiła prababcia.Nie wiem sa one z akrylu chyba takie grubaśne.No cuda.
ni e jestem przekonana bo on jest własnie za duży.ale on chyba barziej do wózka jest niż do łóżeczka-a nie wiem ,poza tym na zdjeciu tego nie widac ale nie jest za gruby.No to jest chyba od tesciowej ona lubi zeby dziecko miało wszytsko-nawet jesli tego nie używa:)
ja wychodze z zalozenia ze wozek zalezy od trybu zycia rodzicow i zapotrzebowania. znajomi maja oxford mikado wczoraj nim chwile jezdzilam jak sie na spacerze wymienilysmy z kolezanka - ona mowila ze nasz plynie a ja sie z tamtym zamotalam na podjezdzie bo musialam wjechac na tylnych kolach. zrezsta moim zjezdzam i wjezdzam na 1 pietro i jest w miare "miekko" a tym ich zjazd po 4 schodach na tarasie jest ciezki (kwestia amortyzacji - u nas paski u nich amortyzatory)
Ciacho ja mam 2 takie "worki dla Kotka" Jeden sama bawełna a 2 lekko pikowany. I od 2m-ca życia Weroniki nie wyobrażam sobie by w nim nie spała szczególnie teraz jak są wędrówki po łóżku i wieczne rozkopywanie się z kołderki :) W takim śpiworku jest to o wiele trudniejsze. Dla Kuby i Gabi miałam jeszcze "worek" z długim rękawkiem, niestety poszedł i nie wrócił. Jak dla mnie rewelacyjna rzecz. Bo w nocy temp w pokoju spada mi nawet do 16st a to już jednak zimnica, a mam większa pewność że Iśka sie nie rozkopie
Ciacho, zacznij już balkonowanie i zacznij wychodzić z Piotrusiem, póki jeszcze nie ma mrozów, teraz jest 5-6 stopni w dzień, to spoko, a potem może się okazać, że przyjdą duże mrozy i nie zaczniesz wcale wychodzić. A pierwsze spacery powinny być powyżej -5stopni, więc obecna temperatura odpowiednia, a poza tym zahartujesz maluszka. Tak radziły położne u mnie na szkole rodzenia
No ja nie chcę nic mówić ale ja bym też już wychodziła... Moje sie rodzili w październiku i grudniu, z Gabi na półgodzinnym spacerze byłam gdy miała tydz a z Kubą gdy miał 2tyg. No i nie było u mnie żadnego werandowania - ciepło opatuleni do wózka, buda postawiona niunia osłonięta i mały spacer - do 30min i coraz dłuższe