Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale, ale...wiesz co tak teraz pomyślałam, że może mu za gorąco? Chodzi mi o to, że u nas w sypialni jest tak koło 20 stopni i na początku Kubę kładłam spać w pajacu pod kołderką. To już w ogóle spał po 15- 20 minut. Pediatra nam powiedziała, żebym pamiętała, że dziecko ma szybszą przemianę materii i że dziecku zawsze cieplej, więc kłądę go z gołymi nogami (body z długim rękawkiem) i czasem pośpi nawet 2 - 4 godzin
A u nas znów na odwrót...
Jak Młody jest lekko ubrany, budzi się w nocy (ma tendencję do odkrywania, nie lubi mieć kołdry na sobie).
No i niestety, ale musiała zastosować "drastyczne środki". Przez kilka dni nie dawała mu w ogóle smoka (nie dawaj mu piersi w nocy?). Dwie noce ryczał jak opentany, ale trzeciej zasnął, a odbyło się to jakoś rok temu. Może to?
może spróbuj jak płacze (w nocy) nie dawać mu piersi tylko lulać/uciszać/uspokajać czy co tam na niego działa
agi_s a jaka to "zębowa kupa" ? Bo może mojemu zęby idą.
Przez kilka dni nie dawała mu w ogóle smoka (nie dawaj mu piersi w nocy?). Dwie noce ryczał jak opentany, ale trzeciej zasnął
Próbujemy - mąż próbuje go lulać całą noc... Wrzask jest taki, że ja nie wytrzymuję i on już też, chociaż cierpliwość ma anielską. Mały płacze, szlocha, wyje, nie daję rady z tym.
Fragile- a Ty jak myślisz, czemu Krasnal nie śpi? Co Ci podpowiada intuicja? Zęby? Potrzeba przytulania się?
Ja bym na Twoim miejscu szła w tym kierunku- wyłapywała każde próby zasypiania bez Ciebie i je wzmacniała, ale nie robiła nic na siłę (tzn on wyje o cyca, a lula go tatus)- bo to może przynieść odwrotny skutek.
Więc widzę doskonale o czym piszesz i jedyne co, to mogę Cię wirtualnie przytulić i trzymać kciuki, żeby Krasnal szybko się ogarnął- bo przecież robotem nie jesteś i swoje potrzeby masz.
No i wiesz- ja sobie ciągle powtarzałam, że wiecznie na mnie wisiał nie będzie i kiedyś prześpi całą noc
Tez to sobie powtarzam, że na pewno przez 3 lata wisieć nie będzie, a wisi już prawie rok, czyli jakąś połowę mam za sobą ;))
ty musisz ja nauczyć żyć bez cyca w buzi, ty musisz nauczyć ja zasypiać samodzielnie, popłacze to trudno, dziecko czasem musi popłaka