Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ooooo... nie zgodzę się...

zamiesccie Wasze sprawdzone przepisy na chleb
 , wkładasz do piekarnika (200 stopni) na ok. 40-50 minut i voila :-)
, wkładasz do piekarnika (200 stopni) na ok. 40-50 minut i voila :-)

Jahe, chodzi mi głównie o długie wyrastanie, bo drożdżowy to szast prast

Dziewczyny a moze zamiesccie Wasze sprawdzone przepisy na chleb?
 ):
):dla mnie to strasznie skomplikowane

Chicco Happy Snack ;)

, a póki co jedziemy na sklepowych warzywach i chlebie.
, a póki co jedziemy na sklepowych warzywach i chlebie. [/url
[/url

więc smażyłam ale boję się takich mocno smażonych potraw...myślę, że należy oddzielić smażenie w ogóle od smażenia np. w głębokim tłuszczu, albo czarów marów ze smalcem
czyli rozumiem, ze na oliwie z oliwek to jest zdecydowanie mniejsze zło?

) Dałam mu chlebek a on odgryzał duże kawałki, odruch wymiotny i wypluwał, potem wziął ogórka, odruch wymiotny i wypluwał. Nie mógł sobie poradzić... Aż mu łezka od tego poleciała... Sam się denerwował i nawet raz zaczął płakać. Wnerwiłam się i dałam mu chrupki kukurydziane! Tym przynajmniej się nie dławi!
) Dałam mu chlebek a on odgryzał duże kawałki, odruch wymiotny i wypluwał, potem wziął ogórka, odruch wymiotny i wypluwał. Nie mógł sobie poradzić... Aż mu łezka od tego poleciała... Sam się denerwował i nawet raz zaczął płakać. Wnerwiłam się i dałam mu chrupki kukurydziane! Tym przynajmniej się nie dławi! jak babuszki/ dziaduszki skupowały stary, podwiędnięty towar z poprzedniego dnia, a potem sprzedawały/-li przy drodze jako eko (dlatego takie pomarszczone i nieidealne :P). Więc to różnie bywa.
 normalne ładne, apteczynie wyglądające jak dla mnie, tylko nieidealne, nie takie jak ze sklepowych półek. Sami mieliśmy ogródek warzywny we Wrocławiu, więc po prostu można odróżnić te sklepowe od tych działkowych. Pewnie różnie bywa , tak jak piszesz :)
 normalne ładne, apteczynie wyglądające jak dla mnie, tylko nieidealne, nie takie jak ze sklepowych półek. Sami mieliśmy ogródek warzywny we Wrocławiu, więc po prostu można odróżnić te sklepowe od tych działkowych. Pewnie różnie bywa , tak jak piszesz :) 

i dlatego tak pięknie wszystko rośnie... Długo zbierałam szczękę z podłogi...
 i dlatego tak pięknie wszystko rośnie... Długo zbierałam szczękę z podłogi...

i jest też możliwość taka, że dodajesz kaszkę do zupy, żeby zagęścić
 i jest też możliwość taka, że dodajesz kaszkę do zupy, żeby zagęścić albo  polentę i polać warzywnym lub mięsnym sosem.
 albo  polentę i polać warzywnym lub mięsnym sosem. (można jeść rączkami – maczać i oblizywać lub pić przez grubą słomkę)
 (można jeść rączkami – maczać i oblizywać lub pić przez grubą słomkę)
Dziewczyny, tylko uważajcie z tymi suszonymi morelkami, bo mają baaardzo dużo błonnika

Osobiście nie robiłam ale odnalazłam w całym swoim spisie przepisów
 Osobiście nie robiłam ale odnalazłam w całym swoim spisie przepisów  
  A na śniadania to my próbujemy chlebka i czasem serka żółtego startego, ogóreczka... a o innych posiłkach nie pomyślałam.... Jak można podać taką kaszę czy owsiankę w BLW? U nas to chyba tylko z moją pomocą, bo Kacperek nie zajarzy do czego mama dała mu łyżeczkę...?
 A na śniadania to my próbujemy chlebka i czasem serka żółtego startego, ogóreczka... a o innych posiłkach nie pomyślałam.... Jak można podać taką kaszę czy owsiankę w BLW? U nas to chyba tylko z moją pomocą, bo Kacperek nie zajarzy do czego mama dała mu łyżeczkę...? 
       No i ja zdecydowałam się na ten krok dość późno, gdy Lila miała 9 miesięcy, bo wcześniej wizja kuchni w owsiance mnie przerażała
 No i ja zdecydowałam się na ten krok dość późno, gdy Lila miała 9 miesięcy, bo wcześniej wizja kuchni w owsiance mnie przerażała Gotuję na bardzo gęsto z różnymi suszonymi owocami. Zawsze możesz nakarmić Kacperka albo położyć mu na tacce "kawałki" owsianki.
 Gotuję na bardzo gęsto z różnymi suszonymi owocami. Zawsze możesz nakarmić Kacperka albo położyć mu na tacce "kawałki" owsianki.
       [/url]
[/url]
a do tej owsianki mogę dodać suszone morele i np. rodzynki?
 Moja wersja owsianki na wodzie wygląda tak, że gotuję ją razem z rodzynkami, a potem dodaję trochę cynamonu i starte jabłko. Inna odmiana: suszone śliwki zamiast rodzynek i na koniec łycha domowych powideł do tego - mniam!
 Moja wersja owsianki na wodzie wygląda tak, że gotuję ją razem z rodzynkami, a potem dodaję trochę cynamonu i starte jabłko. Inna odmiana: suszone śliwki zamiast rodzynek i na koniec łycha domowych powideł do tego - mniam!