Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Klopsiki ryzowo-warzywne

Zrzucić nie chciała, a i tak by jej się nie udało, bo micha jest 'przyssana' do tej podstawki, a ta do tacki ;)

) jednak bardziej mu podchodzi żółtko i na początku było tak, że białko zostawiał, żółtko automatycznie wypadało na tackę. Nabierał je i wcinał. Twój Kacperek też z żółtkiem by sobie poradził
Ale ciekawa jest też ta jajecznica. Tzn. tak jakby sadzone ale z rozbebłanym żółtkiem aż się wszystko dobrze zetnie. I potem mu w paseczki kroję. Wcina jak zły!

jak długo mogę pozwalać żeby jadał tyle co nic?Ja pozwalałam do roku. Potem Lila sama skumała, że nie wypada tak mało jeść

Jak długo mogę podawać BLW same warzywa?Nie wiem, z jakich powodów podajesz same warzywa, ale możesz je rozwinąć o kasze, ryże, makarony, płatki owsiane/jaglane itp., strączki, mięso, ryby, i tak można wymieniać. ;) Choć ja się starałam przez pierwszy miesiąc podawać głównie warzywa i owoce. Potem stopniowo rozszerzałam, a od ok. 9. miesiaca było już wszystko.
I teraz mi się wydaje, że z łyżeczką jednak łatwiej..- no niewiem.. moj maly nawet na kaszke podana lyzeczka ma "wywalone" , mimo ze glodny i jak juz dam w koncu do buzi to nie wypluwa nic, to samo z deserkami ;) Wiec niewiem czy tak latwiej, przynajmniej w moim przypadku :)

Bo w sumie łyżeczką to ugotować, zmiksować i podać, a w blw to trzeba jeszcze wymyślic jak podać
Mam głupie pytanieja najpierw płucze, potem wrzucam na wrzątek, proporcje 1cz kaszy na 2 cz wody, przykrywam i na baaardzo małym ogniu około 15-20min trzymam, nie mieszamjak się gotuje kaszę jęczmienną? Bo nie ma na opakowaniu informacji, a chciałam zrobić te rolki z kaszy jęczmiennej.
Zrobiłam te rolki z kaszy, ale po wyjęciu z piekarnika są strasznie miękkie i się sypią...w czym popełniłam błąd?