Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Klopsiki ryzowo-warzywne
Zrzucić nie chciała, a i tak by jej się nie udało, bo micha jest 'przyssana' do tej podstawki, a ta do tacki ;)
Ja pozwalałam do roku. Potem Lila sama skumała, że nie wypada tak mało jeść jak długo mogę pozwalać żeby jadał tyle co nic?
Nie wiem, z jakich powodów podajesz same warzywa, ale możesz je rozwinąć o kasze, ryże, makarony, płatki owsiane/jaglane itp., strączki, mięso, ryby, i tak można wymieniać. ;) Choć ja się starałam przez pierwszy miesiąc podawać głównie warzywa i owoce. Potem stopniowo rozszerzałam, a od ok. 9. miesiaca było już wszystko. Jak długo mogę podawać BLW same warzywa?
I teraz mi się wydaje, że z łyżeczką jednak łatwiej..- no niewiem.. moj maly nawet na kaszke podana lyzeczka ma "wywalone" , mimo ze glodny i jak juz dam w koncu do buzi to nie wypluwa nic, to samo z deserkami ;) Wiec niewiem czy tak latwiej, przynajmniej w moim przypadku :)
Bo w sumie łyżeczką to ugotować, zmiksować i podać, a w blw to trzeba jeszcze wymyślic jak podać
ja najpierw płucze, potem wrzucam na wrzątek, proporcje 1cz kaszy na 2 cz wody, przykrywam i na baaardzo małym ogniu około 15-20min trzymam, nie mieszam Mam głupie pytanie jak się gotuje kaszę jęczmienną? Bo nie ma na opakowaniu informacji, a chciałam zrobić te rolki z kaszy jęczmiennej.
Zrobiłam te rolki z kaszy, ale po wyjęciu z piekarnika są strasznie miękkie i się sypią...w czym popełniłam błąd?