Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

jablko? i radzi sobie z takim surowym bez dlawienia?- zadko udaje mu sie ogryzc, przewaznie je ssie i "gryzie" i mu lepiej na dziaselka. A jak juz ugryzie to mietoli jak cukierek a na koncu wypluwa :)

Te podawanie do rączki to właśnie sugerowanie co ma zjeść. Myślę, że jak go posadzisz w krzesełku i położysz przed nim jedzonko po zacznie w końcu sięgać i wkładać do buzi
Potrzeba tylko czasu. Ja Kacperka bardzo nie sadzałam u siebie na kolanach. Sporadycznie, żeby mu się zbytnio nie spodobało, ale tak to do krzesełka sadzałam z poduszką ikeowską, żeby się nie kiwał
Leciał do przodu co prawda, ale dawaliśmy radę. Na początku też mało co sięgał, ale dzieci mają taki urok, że w końcu sięgają z ciekawości i do buzi wkładają, więc może trzeba czasu...

dlatego nie ryzykuję

czy ktores z waszych dzieci jest uczulone na bialko mleka krowiego i jest na BLW?- Maks ma alergie, ale z tego cozauwazylam nie ma uczulenie na nic innego, no chyba ze jakies specyfiky typ. alergizujace. Ale nawet po truskawce czy malinie mu nic nie bylo :) Narazie daje jak leci praktycznie i jest oki.

czy ktores z waszych dzieci jest uczulone na bialko mleka krowiego i jest na BLW?U nas tak samo, jak u mag_dre, N. jest na BLW, wiadomo, nie dostaje jaj, ani żadnych produktów zawierających mleko krowie (kozie, bądź, co bądź też u nas uczula), nigdy po żadnych warzywach, czy owocach nie miałam reakcji alergicznych :)

w jakim wieku dzieci otwieraja dloń z jedzeniem tak ze sa w stanie jeśc to co w niej jest ukryte- powiem tylko, ze Maks ma nadal z tym problem, bo co ukryte w dloni to nie wedruje do buzi, ale widze ze juz powoli zaczyna cos kombinowac w tym kierunku.

Młoda kluski wyciągała z talerza reka i łapała kazda łyzeczke idaca w jej kierunku oczywiście wylewając wszystko ;) w końcu zjadła te kluski rekoma, reszte zupy wylała i tyle. Musze jej kupic takie małe łyżeczki niech się uczy już powoli sama ;)

lądują na ziemi- Maks chowa na pozniej przy nogach, szczegolnie z prawej strony

Juz nie predko podam marchewke gotowana
czy ktoras z was tez musiala ratowac dziecko czy tylko ja mialam z tym stycznosc?
Nikomu nie życzę takich przeżyć.

że dziecko po 6 miesiącu może jeść właściwie wszystko to co my, o ile odżywiamy się zdrowo. Nie ma sensu bać się zaksztuszenia konkretnym produktem bo dziecko może dławić się nawet papką czy też miękkim brokułem.

Jabłko albo ssie, albo skrobie dziąsełkami lub dwoma dolnymi jedynkami.- u mnie tak samo :)