Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Dziewczyny, ile jajek tygodniowo mogę podawać Misiakowi? Ona uwielbia jajka :)

No Maks z blw tez niewiele zjada co ciezko mi okreslic bo np chleb jest tak rozpackany ze poezja Ale potrafi sie i 30 minut zabawic. Klade pod krzeselko ceratke i nawet jak mu spadnie to mu podnosze i daje ponownie. Ceratka zawsze czysta wiec jedzenie nie jest brudne :)
a wychodzę z założenia, że jeśli dziecko coś je (z naszego punktu widzenia) w nadmiarze, to znaczy, że widocznie jego organizm 'czegoś' się dopomina.
Ja bym śmiało dawała Misiakowi to jedno jajo dziennie (co drugi dzień powinno być już w ogóle ok) - a co, niech jej będzie na zdrowie
tyle,że ja ją pieczę i podaję w kawałkach

madziauk ja podaję rybę i Kacperek bardzo ją lubi tyle,że ja ją pieczę i podaję w kawałkach
Zresztą tak samo robię z pomidorem, dynią i wszystkim innym co przyjdzie mi do głowy, a jest nijakiej konsystencji.

[/urlpo co mam jej dawać owoc, który wydali w niezmienionej postaci
A jakie pieluszki mokre? Jak nigdy! 

więc jeśli nie ma strachu o żołądek to możesz. Tak mi się wydaje. Nigdy nie sprawdzałam reakcji organizmu po mieszance warzyw i owoców więc na 100% ci nie powiem... A jeśli Lilka miała do tej pory jakieś alergie to warto próbować pokolei żeby znać winowajcę jakby coś

powiedz mi czym zastepujesz jajko w jakichkolwiek placuszkach?
Jutro pierwsze wspólne śniadanko, mała lubi kaszke z bananem co polecacie, bo chyba jak wyleje kaszke na tacke to kiepsko jej pójdzie to zjeść? Chodź ktoś tu pisał ,że tak podaje ?

a marchewka pyszna! 
[/URL]
[/URL]
I czasem jak robię coś co lubimy to Kacprowi oddzielnie gotuję warzywko, albo smażę placuszki z cukinii... ale zawsze oddzielnie. I to mnie wkurza. Bo żeby zjeść to co on może normalnie to muszę się trochę natrudzić, bo to wywar warzywny bez soli, kurak ugotowany (kombinacje alpejskie jak przy kurczaku po marokańsku), czy jakieś tam inne rzeczy... A on jest ostatnio tak absorbujący, że nie daję rady ogarnąć obiadu i robię coś co robi się szybko. Czasem zrobię zapiekankę czy risotto no ale nie na okrągło.
winnicamała ma kolczyki od kiedy skończyła 3 miesiące, jeśli ktoś chce dziecku przebić uszka to idealny moment (ale to każdego indywidualna sprawa)
Ale jak robię schabowego, ziemniaki i mizeria, to chcąc nie chcę muszę mu osobno zrobić.schabowego nie panieruj, zawiń oprószonego ziołami w folie aluminiową i ułóż na blaszce, ziemniaczki obok i do piekarnika, kilka plasterków ogórka odłóż i masz obiad dla Kacpra gotowy, a może i dla Was w takiej formie też

)
le jak robię schabowego, ziemniaki i mizeria,
zwłaszcza, że Kacper nie ma już 6 miesięcy tylko zaraz będzie miał roczek.jak robisz schabowego, to możesz kacperkowi zrobić bez panierki