Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormilka1984
    • CommentTimeAug 22nd 2013
     permalink
    madziauk - super ze sie przekonalas do BLW, ja jestem zakochana w tej motodzie i czerpie z tego niezwykla radosc jak obserwuje moje dziecie probujace zjesc wszystko co mu wpadnie w rączkę :) dzis wydaje mi sie ze duzo zjadl na sniadanie - dostal piers o 7.00, o 9.00 BLW i dopiero o 11 piers wiec wytrwal 4g bez piersi co mu sie zadko zdarza (z wyjatkiem nocy bo ma przerwe 8g), wstawilabym filmik ale musze usunac glos w tle, moze ktoras wie jak to zrobic?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Dzięki Milka za każda cenna rade :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze, jak zrobic sos dla malego? bo ja nie umiem, a z torebki to mu nie dam. Moja mama tez nigdy nie robila sosow, tylko te z torebki i nie mam sie kogo poradzic.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Kuleczka a jaki sos? Mięsny, pomidorowy, grzybowy?

Emza u nas było podobnie, wróciłam do pracy, kiedy Gosia miała 7.5 miesiąca, czyli nawet wcześniej niż ty. Piersi się przystosowały, dziecko też. Karmiłam Gosię przed pracą, u babci jadła bułeczkę, owocki ze słoiczka (łyżeczką), kaszki, zupki kremy (piła z doidy), coś tam babci z obiadu podebrała, świeże owoce i jakoś przetrwała. Bo butelki nie chciala zaakceptować. Za 2 tygodnie znowu będzie pod opieką babci i teraz łatwiej, bo już zaakceptowała butlę i mm, no i je ciut więcej.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  2.  permalink
    madzinka83: Kuleczka a jaki sos? Mięsny, pomidorowy, grzybowy?

Madzia, chcialam mu zrobic kasze gryczana z sosem i mieskiem. No i klops, bo nie umiem sosu zrobic :P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeAug 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    madziauk - pięknie startujecie:)
    Jeśli Karol wykaże zainteresowanie waszym jedzeniem, to może spróbujcie go czymś poczęstować?:)

Dzieki. Lepiej pozno niz wcale. Wczoraj Karolek podjadal ode mnie kasze jaglana z jablkiem, cynamonem i olejem rzepakowym. Kilka doslownie czubeczkow lyzeczek, jak sie mi skonczylo to zaczal tak plakac, ze zrobilam mu sama kasze jaglana z jablkiem - niestety karmilam go z lyzeczki, bo konsystencja taka sypka byla, wiec na blw sie nie nadaje. Ale dzis sniadanko ladnie zjadl :) bardzo sie cieszyl do tego ;)

Milka - filmik najlepiej na YT, tam jest opcja, ze mozna podklad wybrac, to by zalatwilo sprawe z dzwiekiem ;)

Wczorajsze blw :)

Jak widac, Karolkowi sie spodobalo ;) fotka z telefonu, wiec jakosc slaba ;) ale widac co i jak ;) Marchewki najpierw poszly w ruch ;) pozniej zostaly "wydalone" z organizmu w kawalkach ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Super! Karolek tak prosto i dumnie siedzi w tym krzesełku :bigsmile:
    Kacprowi już brokuł się znudził i go wyrzuca :devil: a choć marchewki nigdy nie lubił to o dziwo wczoraj zrobiłam potrawkę z indyka z marchewką (lekko posoloną) i w tym sosiku marchewką się zajadał:bigsmile: Miał tylko problem z indykiem (udo obskubane w kawałeczkach). Miętolił, miętolił i nawpychał w policzki a potem miał problem z przeżuciem i połknięciem. To samo było z mięskiem schabowym i piersią (zaczął przeżuwać jak gumę do żucia i nie chciał połknąć a potem się denerwował i musiałam mu wyciągać) Macie na to jakiś sposób? Czy tylko mielone męsko zostaje albo poczekać na dalsze ząbki do przeżuwania?):tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    kuleczka_69: Madzia, chcialam mu zrobic kasze gryczana z sosem i mieskiem. No i klops, bo nie umiem sosu zrobic :P

No to jak robisz mięsko, nie wiem dusisz albo pieczesz w jakimś naczyniu na jakimś tłuszczu, to potem tylko do tego co z mięska wykapie dodajesz wody, żeby było gęstsze to trochę mąki rozmieszanej z wodą, można dodać śmietankę plus przyprawy, co kto lubi. Przynajmniej ja tak robię.
    .
    Dziewczyny a znacie jakąś książkę kucharską, w której byłyby takie podstawowe przepisy, z kuchni polskiej, takiej własnie tradycyjnej "jak u mamy". Bo moja mama też jakoś tak niespecjalnie gotowała, często coś z torebki i sama kombinuję, jak co zrobić. Może wiecie, jak zrobić taką zwykłą pieczeń w jasnym sosie, bez udziwnień, taką "stołówkową". Albo chętnie jakieś przepisy na surówki tradycyjne.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  3.  permalink
    madzinka83: No to jak robisz mięsko, nie wiem dusisz albo pieczesz w jakimś naczyniu na jakimś tłuszczu, to potem tylko do tego co z mięska wykapie dodajesz wody, żeby było gęstsze to trochę mąki rozmieszanej z wodą, można dodać śmietankę plus przyprawy, co kto lubi. Przynajmniej ja tak robię

Dzieki :)
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    madziauk - dziekuje ci bardzo za podpowiedz odnosnie dzwieku, oto Kubus i jego obiadek http://www.youtube.com/watch?v=7sB5HsPZ8yI
    ale Karolek juz duzy, na pewno bedzie sobie super radzil, powodzenia zyczymy. A moje dziecko dzis pierwszy raz zbuntowalo sie jak dalam mu spagetti, zdecydowanie mu nie smakowalo i zaczal tak krzyczec ze po 2 min musialam go wyciagac z krzeselka
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Jeju milka super wcina! Faktycznie! Powiem - tylko pozazdrościć! Widać, że on dużo tez wypluwa, czyli może bardziej jest ciekawy smaku a też może być tak, że wpycha jedzonko, żeby dziąsła pomasować jakby ząbki szły:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    milka1984
    pięknie Kubuś je! u nas jak coś się nie podoba to ląduje za tacka.
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
     permalink
    Dziewczyny litości. Teraz będziecie relacjonować co i o której zjadły Wasze dzieci? Chyba nie o tym miał być ten wątek...:/
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Milka - super wcina. Co on takiego je?

Dziewczyny czy Wasze dzieci jak zaczelyscie Blw odrzucily papki? Pytanie do Mam, ktore mieszaly kazmienie lyzeczka i Blw. Karolek dzis nie chcial zjesc zupki, ktora mu przygotowalam, zjadl kilka lyzeczek i zaczal plakac. Domagal sie jedzenia Blw, zrobilam mu na parze i wcinal. I co teraz z papkami? Choc moze to chwilowe? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    madziauk Tosia je mieszanie od początku, woli blw a łyżeczką chce sama jeść.
    --
    •  
      CommentAuthorAnetii
     permalink
    madziauk u nas tak smao jak u acia20 to co się nie da rączkami to sam je łyżeczą, ja nakładam i podaję łyżeczkę a on sobie sam wkłada do buzi, daj mu spróbować :)
    Albo kaszkę rób mniej rzadką i owoce do łapki.

ja dziś pierwszy raz miała rosołek, aż wstyd się przyznać, rosołkowy makaron bardzo denerwował Bartka :) on coś mało cierpliwości ma :)

Wiecie, mnie jedno denerwuje....jedzenie Bartka wciąż jest zimne, zanim się pobawi i zabierze za prawdziwe jedzenie wszystko jest tak zimne, że nie wiem czy mu tego nie zabrać :/
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Retyy, a Majka nie chce jeść. Co jej zrobię coś do jedzenia, to wszystko rozciapciuje i wali w takcę:confused: Mam nadzieję, że jej to minie, bo kurdę, ja się staram, robię jej pyszne jedzonko, a ta ledwo co skubnie..:angry:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    madziauk - hmm nie do konca pamietam co jadl, chyba pulpeciki z kurczaka albo indyka, brokula, pewnie cukinie, jakis kawalek chlebka i gotowane jablko
    dii - on wiadomo duzo wypluwa ale tez cos tam zjada, mnie najbardziej martwi to ze on sie tak strasznie wkurza/irytuje jak sobie nie moze czegos chwycic, czasem nawet krzyczy i placze i nie wiem co w takich sytuacjach robic, momentami wyglada tak jakby byl wyglodnialy a przewaznie jest ok 1g po piersi.
    Malisiek - moze to przejsciowe? wczesniej ci ladnie jadla czy tak zawsze? tylko na blw jestescie czy papki tez?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Milka jestem pod wrażeniem jak twój synek je.
    A jest dokladnie w wieku Kai.
    Iza twoja Lila też jest taka odważna i ładnie wcina.

A ja jestem już po drugiej próbie z blw i znowu Kaja nie chciała jeść, ani specjalnie nawet bawić się jedzeniem. Dostała brzoskwinię i marchewkę. Na pierwszy ogień poszła brzoskwinia i nawet zaczęła ciumkac ale po chwili zaczęła się strasznie krzywic i miomo, że próbowała jeszcze włożyć tę brzoskwinię do buzi to za każdym razem aż się otrzasala i wypluwala wszystko. Po tym już nawet nie była zainteresowana marchewką. Mam wrażenie że ona jest na etapie takim, że stałe pokarmy przeszkadzają jej w buzi i wypluwa. Jedynie codziennie rano pięknie ciumka chlebek, ale też się krzywi jak przy cytrynce.
    Ciekawe czybto dlugo jeszcze tak potrwa?
    Co myslicie o tym, kiedy mogę liczyć na większe zainteresowanie Kai jedzeniem?
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    milka - padłam! Jaki Kubuś jest oddany sprawie! Niesamowite:)
    Myślę, że Dii ma rację, że on jest ciekawy smaków, bo faktycznie dużo wypluwa. Jakby testował smak za smakiem:)
    Addictive, ja myślę, że każde dziecko 'ma swój czas' i jestem pewna, że Kaja wkrótce żywiej zainteresuje się jedzeniem - może jest to kwestia tego jak i co podajesz, krzesełka, pory dnia, a może po prostu jeszcze trzeba chwilkę zaczekać. Na pewno nie ma powodu do zmartwień:)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja Wam powiem, że sama nie wiem kiedy to się stało, że młoda zaczęła serio JEŚĆ :wink: Była zabawa, rzucanie, rozwalanie, miętolenie-był też czasem brak zainteresowania ;) Teraz potrafi zjeść całego banana, 1,5 brzoskwini i wypluć tylko trochę skórki :wink: Z kromki chleba też niewiele zostaje. Sama nie wierzyłam, że tak szybko to się stanie.
    A co do łączenia blw i karmienia- u mnie bez problemu. Codziennie je zupę, podawaną łyżką.
    --
    •  
      CommentAuthorAnetii
     permalink
    milka padłam....niesomowicie wcina, choć młodszy widzę że dużo lepiej niż mój Bartek radzi sobie z chwytaniem jedzenia, bo mój Bartek złapie potem całą pięść do buzi, otwiera piąstkę, ale co z tego jak większośc na krzesełko wypada.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    dzieki dziewczyny za mile slowa, no mnie tez ten moj synek zadziwia, on jest taki ambitny ze az czasem za bardzo bo jak wspomnialam szybko sie irytuje. u nas nie ma w ogole zabawy, on nie oglada tego jedzonka, nie zgniata, nie wyrzuca - ma jeden cel - zlapac i do buzi. Mysle ze duze znaczenie ma tez to ze ja karmie piersia i jem wszystko ( bez nabialu) i z duza rozmaitoscia wiec i moje mleko ma rozne smaki dlatego tez moze on na nic sie nie krzywi i wszystko probuje nawet ogorka kiszonego hehe :)
    Addictive - na pewno i na Kaje przyjdzie pora, niektore dzieci dojrzewaja do stalych pokarmow w wieku 5,5 mies a niektore w wieku 7, nie mozesz sie tylko poddawac, codziennie probuj przynajmniej raz a na pewno predzej czy pozniej zacznie sie interesowac jedzonkiem.
    A moje dziecko dzis wypilo pol butelki barszczyku ktory powstal po ugotowaniu buraka, az bylam w szoku bo wciagal go jak mleko

Treść doklejona: 22.08.13 21:22
    azniee - super ze Basia tak szybko zaczela tyle jesc, mam nadzieje ze moj szkrab za 3 mies bedzie zjadal wiekszosc co dostanie, bo na razei 3/4 idzie do kosza hehe
    Anetti - u nas jest roznie, czasem mu nie idzie calkiem to lapanie, a czasem udaje sie chwycic nawet drobniejsze kawalki, to zalezy od dnia, np dzis rano jadl super - spokojnie i powoli, a potem kolejne dwa razy caly czas sie denerwowal i w efekcie malo co zjadal
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Milka, pewnie przejściowe, tylko pytanie, ile to będzie trwać. A Majka jest karmiona pół na pół. Dziś np próbowałam ją nakarmić ryżem z kurczakiem i zjadła z 3 łyżeczki. Potem zabierała mi z łychy jedzenie to dałam jej miske i zgniatała papu w łapkach.
    A jak jej daje banana, to wcina całego. Może moje gotowanie jej nie pasi. Ale mąż nie narzeka, a jadają to samo, tylko dwie wersje:devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
    • CommentTimeAug 24th 2013
     permalink
    dziewczyny, mam pytanie, wiecie jak sie ma BLW do podawania zupek w kubeczku? bo moj bobas wczoraj duzo obiadowych rzeczy zostawil (ziemniak, marchewka, miesko itp ) wiec stwierdzilam ze dzis to zmiksuje i podam w doidy cup z ktorego uczymy sie pic, i ku mojemu zdziwieniu wypil sporo tej zupki i tak sobie mysle czy mozna tak podawac taki krem? bo wtedy wiem ze cos tego np mieska zjadl, chyba to nie jest niezgodne z BLW bardzo no nie?

Treść doklejona: 24.08.13 19:04
    i jeszcze jedno pytanie, myslicie ze przy BLW dziecko sie nie upasie? wiem ze to glupie pytanie ale Kubus czasem wydaje mi sie ze je strasznie czesto lacznie z piersia i stalych pokarmow jak na 6mies pochlania wg mnie sporo, staram sie dawac rzeczy zdrowe, glownie warzywa , owoce i miesko, ale daje i kasze i makaron i chlebek czyli rzeczy tuczace i tak sie zastanawiam czy dziecko na pewno zna umiar? Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale od 5 dni kiedy go sadzam z nami do stolu 3 razy dziennie, spi mi po 9-10g ciagiem w nocy, moze to dlatego ze sie tak najada...??
    -- [/url]
  4.  permalink
    Madziauk - Karolek na bardzo doroslego wyglada na tym zdjeciu, ze 2 latka bym mu dala:)
    Dii - ja jak kupuje dla malego rozne warzywa, to dzien-dwa z nich mu robie potrawy a na trzeci dzien zapiekanko warzywno-makaronowa. Gotuje makaron na aldente, wszystkie warzywa takze podgotowywuje, pozniej wszystko razem daje do brytwanki, przyprawiam do smaku, posypuje tartym serem. Ja ogolnie owijam to sreberkiem. Calosc zalewam odrobina wywaru z kostki rosolej i podpiekam z piekarniku ok 30 minut. Sadze, ze z wielu skladnikow mozna zrobic taka mieszkanke.
    Ja malemu tez gotuje to co my jemu, i najwyzej zjadam po nim. Wogole mlody wpadl w taki etap ze z widelca nie zje, ale jak mu podam z raczki to bardzo chetnie,...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    madziik1983: Madziauk - Karolek na bardzo doroslego wyglada na tym zdjeciu, ze 2 latka bym mu dala:)
    On sie tak prostuje siedzac ;) Nikt mu jeszcze 2 latek nie dal ;) wszyscy mowia, ze na rok wyglada. W piatek 30 skonczy dopiero 9 miesiecy moj robaczek :)

My dzis zaliczylismy pierwsza wizyte w restauracji z Karolkiem, i podjadl sobie blw ;) chlebek z maselkiem - akurat mu przypasowal ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeAug 24th 2013 zmieniony
     permalink
    No a ja się zastanawiam zawsze co na drugi dzień z tych warzywek zrobić... Bo podgrzane są kiepskie a faktycznie można zapiec:tongue:

A macie pomysł na zrobienie makaronu ze szpinakiem i łososiem?Czy śmietanę mogę dodać, czy lepiej czymś zastąpić? I czy w ogóle mogę podać wędzonego łososia...?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja zawsze z jogurtem robię i jest pycha.
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeAug 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Myślałam o tym... Ale smakuje inaczej... Ja uwielbiam ten tradycyjny smak, ale warto spróbować :bigsmile: Dzięki
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeAug 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanie. Misia od niedawna zaczęła domagać się chlebka na śniadanie. Wcześniej nie chciała. Ja, odkąd pamiętam jem orkiszowy (70%). Powiedzcie, czy mogę dziecku podać w ogóle chleb orkiszowy i czy lepiej kupić ten lżejszy 40% czy 70%, który jadam??? Jadła już z 4 razy na śniadanko kanapeczkę z tego 40%, baaardzo Jej smakowała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    milka1984: i jeszcze jedno pytanie, myslicie ze przy BLW dziecko sie nie upasie? wiem ze to glupie pytanie ale Kubus czasem wydaje mi sie ze je strasznie czesto lacznie z piersia i stalych pokarmow jak na 6mies pochlania wg mnie sporo, staram sie dawac rzeczy zdrowe, glownie warzywa , owoce i miesko, ale daje i kasze i makaron i chlebek czyli rzeczy tuczace i tak sie zastanawiam czy dziecko na pewno zna umiar? Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale od 5 dni kiedy go sadzam z nami do stolu 3 razy dziennie, spi mi po 9-10g ciagiem w nocy, moze to dlatego ze sie tak najada...??

Milka, myślę, że się nie upasie. Według teorii BLW, właśnie ta metoda powoduje brak otyłości. Zresztą, czy Kubuś większości jedzenia i tak nie wypluwał?
    Osobiście jestem zwolenniczką teorii, że organizm dziecka wie co robi i trzeba mu zaufać. Może lada moment Kubuś stanie się bardziej aktywny i z łatwością wykorzysta zgormadzoną energię? Zresztą on przesypia teraz noce, a więc nie jada w nocy. Moja jada ze 2x w nocy, ale za to jada mniej BLW. Ja bym mu zaufała.
    Dii: I czy w ogóle mogę podać wędzonego łososia...?

W wędzonych rybach rzecz rozchodzi się o ilość soli. Także można podawać, ale rzadziej i z umiarem.
    katka_81: Powiedzcie, czy mogę dziecku podać w ogóle chleb orkiszowy i czy lepiej kupić ten lżejszy 40% czy 70%, który jadam??? Jadła już z 4 razy na śniadanko kanapeczkę z tego 40%, baaardzo Jej smakowała

Katka, z tego co wyczytałam dziecku lepiej podawać pszenne pieczywo, a pełnoziarniste rzadziej (co nie oznacza, że nie można) ze wzgledu na wyższą zawartość błonnika, które niepotrzebnie zajmuje miejsce w brzuszku dziecka, a nie ma żadnych wartości odżywczych.
    --
  5.  permalink
    Po dzisiejszym stwierdzam, ze moj maly powinien miec jakis kask podczas jedzenia, bo z wlosow wyczesywalam sliwke... :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_figa
     permalink
    Orkisz to odmiana pszenicy, zdrowsza.
    -- "Jeśli nóż otwiera ci się sam w kieszeni, to może lepiej go nie noś."
    •  
      CommentAuthorWinni
    • CommentTimeAug 26th 2013
     permalink
    Pisała kiedyś któraś z Was, że ma zebrane przepisy z tego wątku. Czy ja mogę prosić o przesłanie? Moje własne pomysły już się kończą... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
    • CommentTimeAug 26th 2013
     permalink
    Ja zaczęłam spisywać ale mam tylko z 20stron jak na razie.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeAug 27th 2013
     permalink
    Dziewczyny wiem, że podajecie dzieciom parówki, Ja jeszcze nie dawałam ale się zastanawiam. Pytanie brzmi jakie dajecie te parówki, bo jak czytam skład niektórych to mi się włos jeży?
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Sysia ja daję tę w których jest bodajże 92% mięsa.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    winnica: Sysia ja daję tę w których jest bodajże 92% mięsa.

a to są jakieś konkretne parówki? Mozesz zdradzić nazwę?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    My kupujemy parowki z szynki bodajze ze sokolowa, maja ponad 90% miesa i mozna je dostac nawet w biedronce...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti: My kupujemy parowki z szynki bodajze ze sokolowa, maja ponad 90% miesa i mozna je dostac nawet w biedronce...

o widzisz super, dzięki zatem przejadę się do biedronki
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    No właśnie ja też te z Biedri kupuję :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Vsti: kupujemy parowki z szynki bodajze ze sokolowa, maja ponad 90% miesa i mozna je dostac nawet w biedronce...
    --

Z Sokolowa ja bym nic dziecku nie podala. Ponoc ich produkty sa nafaszerowane chemia. Zobaczcie ten filmik

Moja dietetyk poleca producenta Konspol Natura - ponoc ta linia jest ok :) Ja bym tylko je dziecku podala jak cos, choc jeszcze ich nie kupowalam. Ponoc w Polsce sa dostepne w Realu i Tesco. LINK
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeAug 27th 2013 zmieniony
     permalink
    O rany! Madziauk jak zobaczyłam ten tatar to aż mi niedobrze się zrobiło. A na parówkach się zwiesiło, więc potem obejrzę:tongue:
    EDIT: Obejrzałam o parówkach i zachwalał te z Sokołowa:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No ale to jest i tatarze, a wiadomo surowe miecho, żeby przechowywać przez dłuższy czas musi być nafaszerowane chemią. Zaraz pójdę i lukne na skład parówek, bo akurat kupiłam, jakby co morlińskie też są z szynki ;) 90 % :P Szczerze to nawet w chlebie zjadanym codziennie jest w chole... chemii..
    --
    •  
      CommentAuthorJudyta08
     permalink
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Czyli, że sokołow najlepsze :P W życiu sama bym nic nie zjadała z Mom na samą myśl mam odruch wymiotny... A że w Gerberkach był mom to nie miałam pojęcia :shocked: A jak będę w tesco muszę poszukać tych parówek z kosnpol-u jestem ciekawa, jak długi jest tremin przydatności do spożycia, jeśli zawierają tylko mięso..
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Potrzebuję szybko pomysłu na potrawkę z kurczaka. Dziś była z ryżem, ale moje małpy jedzą wszystko ładnie jak jestem obok a jak zostają z tatą to jest zabawa i rozrzucanie i ryż jest wszędzie. Jak to bardziej scalić? W tym tyg codziennie jedzą z tatą i muszę im teraz na jutro przygotować w zjadliwej formie.
    •  
      CommentAuthorWinni
    • CommentTimeAug 28th 2013
     permalink
    Doti ja gotuję ryż z warzywami ( Ty możesz dodać też kurczaka ) i potem robię z tego podłużne kotleciki, obtaczam jak schabowe w bułce i jajku a smażę na minimalnej ilości tłuszczu ( w zasadzie tylko smaruję patelnię pędzelkiem zanużonym w oleju ).
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeAug 28th 2013
     permalink
    Ja w końcu zapiekłam kulki z ryżu z odrobiną sera i obtoszone w bułce, do tego dostaną gęste z potrawki.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.