Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
powoli rozstaję się z ukochanymi papierowymi ręcznikami (nie na 100%, przyznaję) bo a) produkowały się z ich powodu góry śmieci, b) ładnych parę sosenek pożegnało się z życiem;
i obficie smaruję pastą do zębów
powoli rozstaję się z ukochanymi papierowymi ręcznikami
z tą solą bym uważała z "nowymi" żelazkami. Owszem to był sposób na stare zelazka te takie z lat 80 ale nowe ze stopą teflonową będą do smieci po soli bo się porysują a porysowane zaczynają kleić. Ja ostatnio po przyklejeniu się przypraski wyczyściłam papką z sody i octu Slyszalam, ze na spalone zelazko pomaga tez woda z octem I sol rozsypana na gazecie I cieplym zelazkiem potrzec o ta sol I ponoc schodzi:)
Czym zastępujesz ręczniki papierowe?
Ja tez juz sie rozstalam. A zastapilam je zwyklymi sciereczkami do kuchni.
W lodówce zawsze trzymam kieliszek sody oczyszczonej- pochłania zapachy.
rewelacyjnie usuwa ją woda utleniona
dosypuje sody do kalafiora czy fasolki szparagowej zeby nie smierdzialo przy gotowaniu (ale wg mnie zmienia smak)
czy jedynym 'naturalnym' sposobem na kamień w czajniku jest zagotować w nim wodę z kwaskiem cytrynowym??( muszę się wziąć za ten nasz nieszczęsny czajnik)
ten sam problem mam, do tej pory czyściłam cifem, ale potem do kuchni prze pół dnia się wejść nie dało ziewczyny a czym ywczyscic bialy blat? mam w kuchni bialy blat i jest duzo zaciekow od kawy, herbaty, wczesniej czyscilam mocnymi srodkami ale zapach byl bardzo mocny
zmywarkę myje octem, szklanka octu na górnym koszu i nastawiam na najwyższą temp.
A jak czyscicie patelnie od zewnatrz ?
Haha, mnie się jeszcze nie udało "spleśnieć" cytryny, ale u mnie na widoku faktycznie leży :) Aha - jeszcze była wypróbowana pomarańczka i też fajnie pochłania :)
--