Może nie powinnam pytać ale czemu decydujecie się po np 4 iui nie udanym dalej na iui a nie już invitro, czy to chodzi tylko o kasę czy może jeszcze coś innego ?? Bo my nie wiemy czy jak już dwa iui nie wyszły to czy nie lepsze będzie invitro :(
acia 20 - nie ma reguły na którym razem udaje się IUI - moja koleżanka jest przykładem, że udało się za 10 razem ogólnie jest przeświadczenie, że IUI wykonuje się do 4 prób , ale jak widać każda historia jest inna IUI też wykonuje się przy innych schorzeniach a in vitro przy innych
Efiaa - no właśnie moja koleżanka miała taką sytuację jak ty - nie widziano żadnych przeciwskazań no tak chodzili na te IUI , aż za 10 razem się udało - no ale każdy przypadek jest inny
Hej, co u Was? Bo u mnie miała być laparo, ale... nie dostałam @. Od 4 dni czekam i czuję się fatalnie od co najmniej 2 tygodni. Mam napady nudności w ciągu dnia, które na szczęście krótko trwają, do tego boli podbrzusze i jajniki. Ze strachu wylądowałam niedawno u lekarza myśląc, że to może zapalenie przydatków albo pęcherza. Nic jednak nie stwierdzono, a ja czuję się dziwnie i nie ma @...Dodam, że rzuciłam leczenie od maja lub czerwca.
Jakoś nie lubię testów... Jeszcze poczekam. Zrobiłam jeden, ale był negatywny (może zbyt wcześnie?). Lekarz coś widział, ale nie umiał jeszcze wtedy zidentyfikować, o ciąży wtedy nie było mowy. Faktycznie, jaja byłyby niezłe :)
witam wlasnie wrocilam z usg w 11dc mam w prawym jajniku mam 5 pecherzykow 14,12,12,12,14 w lewym mam 3 14, 14 ,13 szok .Ostatnio przy tych samych lekach tzn menopur3 dni 1x1 75 j i clo 1x1 5 dni mialam 2 mysle od czego to zalezy?Dodam ze pilam ziola przy tym szkalnke dziennie ;-)no i encorton ,acard to moze tez ma jakis wplyw?!Jutro znowu na usg i bede wiedziec czy zostaje na ddziale ;-)TERAZ TO MUSI SIE UDAC!! Ile musza miec pecherzyki zeby zrobic iui?
-- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
witam wlasnie wrocilam z usg w 11dc mam w prawym jajniku mam 5 pecherzykow 14,12,12,12,14 w lewym mam 3 14, 14 ,13 szok .Ostatnio przy tych samych lekach tzn menopur3 dni 1x1 75 j i clo 1x1 5 dni mialam 2 mysle od czego to zalezy?Dodam ze pilam ziola przy tym szkalnke dziennie ;-)no i encorton ,acard to moze tez ma jakis wplyw?!Jutro znowu na usg i bede wiedziec czy zostaje na ddziale ;-)TERAZ TO MUSI SIE UDAC!! Ile musza miec pecherzyki zeby zrobic iui?
-- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
Agula, pęcherzyk powinien mieć min. 20 mm, więc będą czekali aż kilka dojdzie do jakiegoś 18 mm. Mam nadzieję, że niektóre mniejsze Ci się wchłoną, ale 8 pęcherzyków to już za dużo, mój gin dążył do 2-3. Co lekarz na to?
dziewczyny maja iui nr5 nie udana ;-( nieby wszystko ok a ciazy nie ma ;-( nie mam juz slow na to wszystko!!nawet nie pomoglo te 8 pecherzykow!!a tak mnie straszylyscie niby byla wieksza szansa a sie nie udalo ;-(
witam, ja nowa na tym forum :))) . u nas tez nie wychodzi juz parwie 2,5 roku, doktorzy mowia ze generalnie wszystko wporzadku, moze tylko troche armia slaba, ale w polski doktor powiedzial ze miesci sie w normie to jest ok. Dodam ze mieszkamy w Londynie. . w zeszlym tygodniu bylam u tutejszego doktora i on odrazu odeslal nas na in vitro. . Z tad moje pytanie czy ktoras robila ivf w Londynie. . Agula, przykro mi
Witam serdecznie:) Mam takie pytanie.... Czy któraś z dziewcząt podchodziła do punkcji do ivf,bez narkozy tylko na lekach uspakajających i tabletkach przeciwbólowych?? Zastanawiamy się nad podejściem do ivf po rodzeństwo dla naszej kochanej córci,ale strasznie boję się tej punkcji
Ja też bym chciała w znieczuleniu ogólnym,ale u mnie tego się nie robi:(:(:( tylko na lekach.... Dlatego chcę się dowiedzieć ,żeby nastawić się psychicznie....
Słyszałyście coś o metodzie immunologicznej - robi się szczepionki z krwi męża, koleżanki klientka po tym zaszła w ciążę.
A co do tej podwójnej owulacji, to często bliźniaki są dwujajowe, co oznacza że musiały być dwie komórki jajowe i dwa pęcherzyki. Jeśli istnieje w jakiejś rodzinie skłonność do bliźniąt, to właśnie do tych.
W skrócie są to badania szczegółowe immunologiczne które wykazują czy istnieje potrzeba i konieczność wykonania szczepienia czy też nie tzn czy szczepienie które kosztuje kilka tysięcy złotych przyniesie zamierzone rezultaty, bo jeśli nie ma przeciwciał to nie ma sensu takie leczenie tylko trzeba szukać dalej jeśli chcesz bardziej szczegółowo to mogę się rozpisać ale jutro :) bo dziś już padam na twarz
dziewczyny z tych 8 pecherzykow co mialam te co mialy peknac pekly ;-)wszystko jest ok nie ma zadngo torbiela ;-)10 dc endo ladne i pecherzyk tez ;-)naturalnie dzialamy ;-)lekarz stwierdzil ze nastepne podejscie do iui w marcu ,mamy naturalnie sie starc po laparo ktore bedzie juz za miesiac ;-)wszystkim starajacym zycze powodzenia ;-)
Dziewczyny jak to jest…. Gdy chcę ODDAĆ leki i ogłosić to na forum łamie prawo? Jestem weteranką In Vitro... 4 transfery... i dwoje dzieciątek :) pozostały mi pewne leki i chcę je oddać... chodzi oczywiście o leki na receptę - tabletki... ampułki
MEDEA ja też mam w lodówce lek warty ok 400 zł, który się przy IVF przydaje i też go próbuję komuś ODDAĆ ZA DARMO... próbuję pod wykresami dziewczyn, które się do IVF szykują bo na forum nie wolno tak jak aborta pisze
no ale niestety tu oficjalnie nie wolno bo to niezgodne z prawem... musisz więc jakoś inaczej szukać osób, które potrzebują i chętnie przyjmą.. chociaż to nie takie łatwe bo ja od pół roku szukam i nic...
Może przez ginekologa? Wtedy masz pewnośc, że ktoś nie weźmie ich na własną rękę. Jak kiedyś się leczyłam i potrzebowałam pregnylu, a był z nim kłopot, to lekarka dała mi telefon do dziewczyny, która mogła mi go odsprzedac.
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
ja tak próbowałam ale niestety w moim małym mieście albo żadna do IVF nie podchodzi albo nie wiem co... poza tym jak dziewczyny już podchodzą to robią to w klinikach a nie u mojego gina, który się tym zupełnie nie zajmuje....
co innego Pregnyl, czy CLO.. ale leki używane przed IVF to zupełnie inna półka...
cześć! jestem tu pierwszy raz więc witam Was wszystkie i mam pytanie: czy Wy i wasi partnerzy też musieliście robić przed inseminacją badania na obecność chorób zakaźnych : kiła, HIV, WZW i coś tam jeszcze ale nie pamiętam. Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ my również przygotowywujemy się do pierwszej insemy! I trochę mnie to wszystko przeraża!