Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Jednak to przedszkole prowadzone jest w duchu pedagogiki Marii Montessori

Ulcia - a tam u Ciebie w Piasecznie nie ma żłobków?
matko ceny macie rzeczywiscie z kosmosu
Wymyślili sobie taki sposób, ze na pobudke puszczaly tym brzdacom jakaś kretynska piosenkę rihanny na cały regulator...
U nas było 1400zł bez jedzeni
a w panstwowych przedszkolach jakie macie ceny?? Ja mam własnie Cyske w przedszkolu - 3 latki zadnych dodatkowych zajec płtnych nie maja, maja tylko to co idzie w ramach komitetu rodzicielskiego i całkowity koszt (czesne, wyzywienie,komitet) to ok 320zł/m-c
w którym jest darmowa opcja (dofinansowanie z UE) 8-13. Płaci się wtedy tylko za angielski i materiały plastyczne- ok 250pln/miesiąc
Wydaje mi się, że to trochę za wcześnie, ale może faktycznie tak jest, że w Warszawie trzeba wcześniej się orientować...? Jakoś nie mogę się przemóc, żeby zacząć szukać niani, zanim dziecko się urodzi...
A znalazłaś już odpowiedni żłobek?
) - chociaz tak między Bogiem a prawda to koszt jest taki jak niani.
Poza tym, niech się Martynka do warszawskich korków zacznie przyzwyczajać...
Kiedyś mieszkaliśmy w Józefosławiu, więc wiem, ile potrafi zająć dojazd do pracy/do domu. Teraz mieszkamy w centrum, ja pracuję na Pradze, a M. na granicy Mokotowa z Ursynowem, ale i jemu, i mnie zdarzają się parodniowe delegacje więc nawet jak rozważaliśmy opcję żłobka, to tylko gdzieś przy domu...
Ale jak pomyślę sobie, co niektóre nianie robią z dziećmi, to ciarki mi przechodzą i zastanawiam się w którym miśku zamontujemy kamerę...
Przy dziecku się tego oduczy