Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorŻYZIA
    • CommentTimeNov 10th 2012
     permalink
    ale te rzepy (tak naprawde cale skrzydelko z rzepem) to odpadaja w miejscu gdzie sa przyczepione fabrycznie do pieluchy-tam sa takie rowki i maszyna te rzepy doczepia jakos tam do pieluchy na cieplo, zawsze z jednej strony odpadaja co mi sugeruje ze maszyne mieli chyba jakas felerna jakby nie dociskala czy cus :] to wyglada tak, zakladam nowa pieluche, naciagam rzepy do zapiecia a tu bach: mam rzep w rece z calym takim bialym skrzydelkiem na ktorym on sie znajduje :P ale to w tych nowszych wersjach, w starych mi sie nie zdarzylo,normalnie to sie nadaje na jakas reklamacje, a ze ja pieluchy sciagam zakladam sciagam zakladam (wysadzanie na nocnik) to nie moge miec na klej bo za ktoryms razem przestaloby kleic, albo moze byc za mocny klej i faktycznie trzeba bedzie rozwalic pieluche a np moze byc sucha no to szkoda, wiadomo, poza tym oprocz rzepow jak ktos uzywa na dzien pieluch jednorazowych to musza byc w miare miekkie a te z tesco sa dosc twarde niestety, najlepsze sa pampersy, no ale ceny powalaja po prostu wiec szuka sie jakis tanszych zastepczych pieluch w miare zblizonych, mi pasuja babydream naprawde, odkrylam je niedawno bo uzywam od 4+ ale moim chlopakom odpowiadaja
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: Ta tasma sprawdzi sie przy spokojnym, jak Nina dziecku, bo sobie spokojnie, pyk,pyk zakleisz.

ano niby racja....

zyziaczkowo: jak ktos uzywa na dzien pieluch jednorazowych to musza byc w miare miekkie a te z tesco sa dosc twarde niestety

ja wiem czy takie twarde ? :wink:
    jak mialam bunt na wielo to ponad 1,5 miesiąca jechałam na Tescowskich dzień i noc [tzn Nina jechała] i nie było wg mnie z nimi żadnego problemu :smile:
    tzn jej nie przeszkadzały a jak jej nie to mi tym bardziej

ale argument ze ściaganiem na nocnik do mnie trafił
    rzepy tu faktycznie lepsze
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeNov 10th 2012 zmieniony
     permalink
    TEORKA: jak jej zakładałam 4 to się przesikiwała górą bo za krótkie były a 5 różnią się wg mnie tylko 1-2 cm na długości i niczym więcej

yyy u nas wlasnie ostatnio po nocy zawsze u gory mokro... tzn ze pora na zmiane???:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    livia a tobie chodzi o pieluchomajtki typowe czy te do kapania, bo mam wrazenie ze sa na podobnej zasadzie zrobione no ale nie wiem jak z wkladem, bo jak bylo lato to moje chodzily w tych hugissach do kapania ale one faktycznie jedno sikniecie i koniec a jak wieksze sikniecie to przelatuje od razu, no ale o niebo lepiej sie wciaga-bo nie trzeba rozpinac :] ale teraz w ciuchach to juz bym nie byla taka pewna dajac ich w tych pieluchomajtkach bo jednak moga sobie osikac wszystko a w lecie to tylko w pieluchach lataly
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Teo, a jak wyglądają te z Teskacza? to są te Gaga?
    --
  1.  permalink
    Zyziak- ja testowałam te rossmanowskie pieluchomajtki, są jak zwykłe pieluchy, tylko wciągane, nie są jak te do pływania. I są naprawdę ok. Testowałam kiedyś Lidlowe i też były spoko.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    SUSHI nie Gaga
    Gagi miałam i rzepy były na maksa ciulaste, się normalnie same odpinały
    te co teraz jej na noc zakładam wyglądają tak
    są tanie jak barszcz [ok 23 zł jakoś] więc warto spróbować wg mnie :wink:
    nawet jak nie podejdą to zawsze się jakoś zużyje [co którąś normalną można ubrać co nie ? :smile:]

nessie: tzn ze pora na zmiane???:shocked:

no odkąd przeszliśmy na 5 [jakieś 3 tyg temu] to ani raz się w nocy nie przesikała a na 4 zdarzało się to często
    tzn odkąd zaczęła spać na brzuchu bo jak spała na plecach to luz :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    nessie u chlopcow u gory sa przewzanie bardziej osikane pieluchy :] na pewno to nie swiadczy o tym ze trzeba zmienic pieluche na wieksza :] raczej caloksztalt typu za waskie, za plytkie, obciska noge gumka itp, u nas wyznaczniekiem jednak bylo zawsze czy da sie dopiac i glebokosc pieluchy, jak juz zaczynaly byc przykrotkawe to czas na zmiane :]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    TEORKA: więc warto spróbować wg mnie

Może spróbuję, choc na razie mam pół garażu zawalone Pampkami-bo były ostatnio w promocji w kauflandzie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    My przerobiliśmy chyba wszystkie możliwe pieluchy i wróciliśmy do Pampersów bo moje hrabiostwo siknęło raz i wrzask że mokro więc wcale nam się nie kalkulowało kupować tańszych pieluch bo po prostu więcej nam ich schodziło niż oryginalnych Pampersów
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Dawidek jest raczej dlugi i brzuszek tez spory ma jak Kasze na noc wciagnie :) teraz nosimy 5, ale po kilku przesikaniach na noc zaczelam dawac 5+. Ale juz pomijajac wszystko co to za dziwne pomysly zeby ten sam producent nie dosc ze rozne rodzaje pieluch w roznych krajach to jeszcze rozne rozmiary. Co prawda Fioletowe pampersy sa ciut wieksze ale takich tez w PL nie ma:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    no wlasnie, juz mialam pisac ze to nie gagi i gagi sa do d.. bo testowalam je wlasnie bo mozna kupic takie paczuszki po 2 szt i one sa wlasnie twarde, a te biale z tesco to wiem ze moja siora z trzema moimi siostrzenicami jechala na nich i niby byly ok, ale wydaje mi sie ze sa dosc bułczaste w sensie dosc grube :]
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    zyziaczkowo: tobie chodzi o pieluchomajtki typowe czy te do kapania

No te do kąpania to nie chłoną niczego ;-) Chodzi mi o zwykłe pieluchomajtki - czyli pielucha zakładana jak gacie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Moj jak wiadomo spi TYLKO na brzuchu... ale wczesniej nic sie nie moczylo... od jakiegos tygodnia prawie co noc przecieka!
    Chyba kupie 5tki i wyprobuje...
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    _sushi_: Może spróbuję, choc na razie mam pół garażu zawalone Pampkami-bo były ostatnio w promocji w kauflandzie :cool:

no kurde trzeba przyznac ze blysneli z ta promocja naprawde, chyba jedna z najlepszych promocji pampersow, az ja sie skusilam co od dawien dawna pampkow nie kupuje, mnie wyszly pampki 5 tak praktycznie tak samo jak babydream 5 w kartonie, tyle samo sztuk a roznica w cenie 2 zł na paczce :]
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Nessie - Miki spał też tylko na brzuchu - zaczęłam mu zapinać pieluchę niżej (czyli w najwęższym miejscu pod pępkiem) i mocniej. No i rzadziej wtedy przeciekało :-)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    lecia_28: Co prawda Fioletowe pampersy sa ciut wieksze ale takich tez w PL nie ma

Dokladnie!!!! a jakie bylo moje zdziwienie....po tym jak opierdzielilam pol rodziny, ze mi fioletowych pampersow znalesc nie potrafia!!!:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    zyziaczkowo: gagi sa do d..

się zgadzam

zyziaczkowo: biale z tesco to wiem ze moja siora z trzema moimi siostrzenicami jechala na nich i niby byly ok, ale wydaje mi sie ze sa dosc bułczaste w sensie dosc grube :]

no ale ZYZ skoro dziecku nie przeszkadza [z tego co piszesz trzem Twoim siostrzenicom i mojej Ninie też] to czym się przejmować ? :wink:

gdyby moja panna się darła jak Mareziaki to szukałabym innych pieluch, ale jej na prawdę wsio rawno więc kupuję najtańsze mimo tego, że wizualnie mniej ładne od pampków i może nawet i grube [aczkolwiek ja tego nie zauważam]
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Livia 10min temu mi nie moglas o tym napisac... od razu bym wyprobowala :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    Livia: No te do kąpania to nie chłoną niczego ;-)
    no cos tam chlona te do kapania, takie posikiwania to chlona, wiec ja je uzywalam do posikiwania, ale posikiwanie zamienilo sie ostatnio w "bezczelne" lanie w gacie :P wiec niestety odpadaja te "kapielowki" :] a jak sie nazywaja te gatki konkretnie, bo po niemiecku to ja niestety nie dojde co jest co :]
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Zyzia - Babydream Windel-slips. Niebieskie opakowanie, nr 5.
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    TEORKA: no ale ZYZ skoro dziecku nie przeszkadza [z tego co piszesz trzem Twoim siostrzenicom i mojej Ninie też] to czym się przejmować ? :wink:

zapewne niczym, mowie tylko ze sa bulczaste, bo nie kazdemu to odpowiada, wiec jak by ktos np chcial je kupic po raz pierwszy (a np uzywal pampersow) to niech o tym wie :]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nie wiem co masz na myśli pisząc "bulczaste" ale wg mnie są zupełnie normalne jak każde inne pieluchy :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    bułczaste=dość grube, mięsiste, dużo wkładu miękkiego :] pampersy są bardzo cienkie i uwierz mi naprawdę jest różnica w grubości między rożnymi pieluchami (nie tylko pampers a tesco), tylko nie dla każdego to jest istotne :] to tak jak z podpaskami :] jedne są cienkie a drugie bułczaste i są zwolennicy takich i takich :]
    wg mnie na razie pampersom nic nie dorównuje jeśli chodzi o cienkość wkładu z równoczesną super chłonnością, chyba ze znacie jakieś równie cienkie i tak samo chłonne to podajcie, chętnie wypróbuje :]
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    zyziaczkowo: chyba ze znacie jakieś równie cienkie i tak samo chłonne to podajcie, chętnie wypróbuje

Wg mnie Toujours z Lidla. Miękkie, dość cienkie i chłonne. Miki w nich też spał.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ja nie mówię, że są takie same cienkie jak Pampersy bo tamtych nie miałam w ręce już dobre 9 mscy więc nie pamiętam
    możliwe, że faktycznie są grubsze :wink:

aczkolwiek raz jeszcze napiszę, że ja przy kupnie pieluch nie kieruję się moimi upodobaniami i nie porównuję ich tak, jak to robię np w przypadku podpasek gdyż memu dziecku jest wszystko jedno co ma na tyłku
    jest zupełnie niewybredna w tym względzie więc kupuję najtańsze a nie te, które [wg mnie] najwygodniejsze, najcieńsze itp
    bo to nie ja je nosze przecież :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    livia mialam tez je :] ale jakos bardziej mi pasuja te babydream, chociaz zuwazylam mankament w tych babydream jakby gumki przy udach wychodza ze szwow no ale idealow nie ma, a te z lidla to mialam rozmiar 3 moze sie skusze na 5 tak dla przypomnienia tylko nie wiem czy w porownaniu z babydream sie oplaca bo ja to kalkulator chodzacy i jesli jakosc podobna pieluch to cena wtedy wazniejsza :] bym musiala sobie przeliczyc :P ile jest w paczuszce tych z lidla rozmiar 5 i jaka cena?
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    O matko, Zyzia, nie pamiętam... Chyba jakieś 54 pieluchy, a cena - coś ponad 20 zł, ale kupowałam je ostatnio jakieś dwa miesiące temu i zapomniałam.
    --
    •  
      CommentAuthorŻYZIA
     permalink
    aha, dobra juz wiem ile, pewnie ok 27 zl :P no to sie oplaca bardziej te z lidla hehe :]
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeNov 11th 2012
     permalink
    Livia: Wg mnie Toujours z Lidla. Miękkie, dość cienkie i chłonne. Miki w nich też spał.

O matko, ja raz je kupiłam i prawie cała paczka wylądowała w śmieciach. Były tak twarde, ze szyby można było nimi wybijać.
    Uwielbiam Lidla, ale te pieluchy to wg mnie porażka.
    --
  2.  permalink
    A ja polecam właśnie te lidlowskie. Jak Tymek był mały to z pamperów właśnie na nie porzeszliśmy. Moja siostra również.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my używamy Dady i Pampersów na zmianę ;)
    i pampersów też już 4+ używamy. mała waży 10,5kg około (muszę ją zważyć)

Treść doklejona: 11.11.12 08:58
    _sushi_: O matko, ja raz je kupiłam i prawie cała paczka wylądowała w śmieciach. Były tak twarde, ze szyby można było nimi wybijać.Uwielbiam Lidla, ale te pieluchy to wg mnie porażka.

mam dokładnie takie samo wrażenie. kupiłam jak byłam u mamy i do tej pory u niej leżą :/
    --
  3.  permalink
    A dla mnie one bardzo przypominają fakturą pampersy. Tymek ich używał dwa lata temu. Może się coś zmieniło.
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeNov 11th 2012 zmieniony
     permalink
    _sushi_: Były tak twarde, ze szyby można było nimi wybijać

Wiesz co, ja też miałam jedną taką paczkę, że się nie dały nawet rozłożyć, nie mówiąc o założeniu na dupkę - no i właśnie były tak sztywne, jakby ktoś do środka dechę włożył. Podejrzewam, że Lidl wypuścił trochę tych felernych paczek pieluch, bo już kilka osób o tym wspominało. Ale inne paczki były właśnie takie o miękkości pampersa - tylko jeden taki bubel mi się trafił.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Livia: Ale inne paczki były właśnie takie o miękkości pampersa - tylko jeden taki bubel mi się trafił.

no to chyba jeszcze spróbuję ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Natala, tylko od razu weź paragon, jakby Ci się znów takie deski trafiły :-) Naprawdę te pieluchy są mięciutkie jak pampki.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeNov 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Hah, dobrze że powstał wątek dla trzylatków, bo na STARSZAKACH jak nie kupy, to siki:tongue::tongue::wink:
    Ja myślałam, że szalona jestem, bo zakładam małemu pampki 5 (zamiennie na dady) ale 4+ przesikiwał mi w nocy (mokra góra). W piątkach jest o wiele lepiej - przecieki są rzadziej. I nie mam wcale dużego ani grubego dziecka - waży pewnie z 11 kilo, czyli jak na swój wiek gigantem nie jest. Mnie się wydaje, że to przesikiwanie może być związane z pozycją spania (na brzuchu) albo z ilością wypijanych w nocy płynów. Mój nadal wciąga w nocy 1 butlę, więc pampek 4 nie starczał.
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    A u mnie byly ostatnio 4+ z Pampersow Baby Active i jak dla mnie sa super !

Nic nie wychodzi ani bokami ani gora i dobrze trzymaja sie tyleczka ktory teraz jest w ciaglym ruchu. :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    A u mnie byly ostatnio 4+ z Pampersow Baby Active i jak dla mnie sa super !

u mnie tak samo, choć wydają mi się już jakieś maławe, chyba wolę jak pampers jest ciut większy
    zresztą kupiłam na próbę te pieluchomajtki Boy z pampersa i raczej przejdę na nie na stałe, bo u nas położyć Oskara i Go przebrać graniczy z cudem, a tak pach pach i majteczki ubrane :)
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Laski, watek zmieni nazwe na MALUCHY 1-3, dla przejrzystosci na forum. Tak informacyjnie daje znac.
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    O, to my jeszcze dwa miesiące możemy pobyć na tym wątku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Wez mnie nie wkurzaj, bo juz mi sie slabo robi od tych dyskusji :wink: :cry:
    •  
      CommentAuthor_Aneta_
     permalink
    Laski, watek zmieni nazwe na MALUCHY 1-3, dla przejrzystosci na forum. Tak informacyjnie daje znac.

super, uważam że to dobry pomysł
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    jak dla mnie nazwa bez znaczenia, wiec moze byc 1-3. Bardziej chodzi o problemy poruszane na poszczegolnych watkach jesli mama w ciazy albo noworodka albo nastolatka ma cos do powiedzenia na temat problemow dotyczacych tego wieku to zawsze jej rada mile widziana, co nie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    No to będę musiała jeszcze raz zrobić podejście do tych lidlowskich. Dzięki, Livia, za wyjaśnienienie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    dziewczyny co moge dac roczniakowi na mokry kaszel? narazie zrobilam domowy syrop z cebuli. Nie panikuje bo goraczki i oslabienia nie ma, tylko kaszel. Czy na flegamine to jeszcze za wczesnie?
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    lecia a drosetux?
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Ja dawalam Mucosolvan Mini. Tylko to mozna tylko 3 dni dawac. Tak nam powiedziala pediatra.
    Oklepuj Małego, zeby mu sie latwiej odkaslywalo.
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Klepie mu plecki i narazie czekam ale chyba wybiore sie do apteki po jakis syropek o ktorym piszecie, zobaczymy jak bedzie jutro. Dzieki
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    My właśnie wychodzimy z zapalenia płuc i na odkaszliwanie dostaliśmy Herbapekt - 2 razy dziennie do godziny 16tej. Dodatkowo napotny Lipomal też po 4ml.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.