Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zapytana przeze mnie: Michasiu, jak ja mam na imię?, odpowiada dumnie "Kasia" :)
Teo, Ty musisz mieć wesoło z Niną co ?
Ja też wychodzę z założenia, że ludzie po to się kształcą, by korzystać z ich pomocy i doświadczenia. Nie chodzi o męczenie dziecka, ale pomoc, w praktyce przez zabawę. Strasznie ciekawe i symptomatyczne było to, co pisałaś o wygodzie, z jaką Krasnal korzystał z alternatywnych form kontaktu. Wydaje mi się, że przełamywanie takich nawyków przez zabawę, czytanie itd. jest świetnym, a jednocześnie koniecznym działaniem:-)
Gdyż Nina ostatnio coraz częściej chodzi po domu na czworakach, miauczy, mruczy i twierdzi, że "jestem kotkiem mamusiu, tylko zgubiłam ogonek"
ja nie chce, ja chce, nie chce myc zebow, chce umyc zeby
Teo, zacznie sie okres oprocz dlaczego taki: ja nie chce, ja chce, nie chce myc zebow, chce umyc zeby, daje szczotke: ja nie chce. to nechciej, ale ja chce.
Monia i jesteście w szpitalu? Wspolczuje
Monia, a Twój maly ma zaparcia nawykowe?
A może podawaj mu lactulosum
Dodawaj małemu do posiłku 3 razy dziennie po lyzce oleju rzepakowego
eorka jak ratowała Ninkę ciepłą kąpielą wiec zabrałam go pod prysznic
Bo to Monia nie od diety zależy, to blokada psychiczna w głowie dziecka.
a zaparcie prawdopodobnie wynikiem wstrzymywania z jakichś powodów, więc początek problemu leży w głowie.
utrwaliła się myśl, że robienie kupki może boleć i zaczęło się wstrzymywanie
wygrzebywałam ile się dało, po troszku
Oby u Was to było tylko jednorazowe
Nam to wręcz życie dezorganizowało, bo w dzień kiedy ona już tą kupę robiła nie mogłyśmy się ruszać z domu
Czułam normalnie wielką twardą gulę, jak kamień.
Monia mozesz zrobic kompot z suszu- sliwek, moreli, fig, jablek raki jak na BN to tez potrafi przeczyscic ladnie