Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
chili toć nie musisz się zgadzać, to moje zdanie jest
Dziewczyny odnosnie nocnikowania czy warto zaczac dziecko wysadzac juz kolo rocky i np przyzwyczajac tym samym do nocnika czy lepiej dac jeszcze czas dziecku i poczekac troszke z tym??
Ja jestem zwolenniczką przeczekania. Gdy dorosła do odstawienia pieluch nauka zajęła nam 2 dni. Od razu odstawiliśmy pampry i w dzien i w nocy
Dla mnie wieksza przepasc miedzy rok a piec niz zero i jeden. Bo i niemowlaki i roczniaki jeszcze na pieluchach, malo co mowia, w rozwoju co prawda sporo do przodu, ale jeszcze nie na tyle samodzielne, malo gadatliwe.
Cobraczek ooo temat śmierci u nas tez od niedawna na poważnie.zaczelo się rozjechana wiewiorka więc wytlumaczylam,ze poszła do nieba. U nas nie było śmierci w rodzinie tak żeby mały pytał ale właśnie wypytuje o zdechle gołębie myszy itp. Ja tłumaczę ze idzie się do nieba,swiata obok nas co nie. A syn mnie się wtedy spytał "no ale kiedy się wraca z tego nieba spowrotem na ziemie?" Więc mnie zatkalo mówię,ze nigdy! Ten łzy w oczach i tekst,ze on nigdy tam nie chce iść! Więc mu tłumaczę,ze właśnie dlatego trzeba dbać o życie swoje.5latki maja takie myśli Głowa boli...
Bo chyba mamy roczniakow nie powiecie, ze was interesuje, co powiedziec pieciolatkowi, gdy zapyta o zycie po smierci, albo na ile wdrazac je do samodzielnosci (np. pozostawanie samemu na placu zabaw) i tego typu tematy. Albo wspomniane uswiadamianie seksualne czy dozowanie telewizji lub innych mediow, przygotowanie do szkoly itd...
A dokładniej chyba zrodelko chwilowo wyschlo z okazji ciąży.
Ale to on sam chciał i ja go ani nie zmuszałam ani zachęcałam ani nie motywowałam
najpierw myślałam że to tańczenie ale zdarza się bez muzyki...