Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- no oki.. ale niewiem co robic... czy brac na rece bo tak lamentuje czy "olac" i dalej namawiac by wchodzil i schodzil np wiedzac, ze slyszy go cala kamienica (nie mowiac o dzielnicy:P) taki wiek i wszystko przechodzi. na jakis czas
A może czapka ma jakiś odcień niebieskiego ?
czy brac na rece bo tak lamentuje czy "olac" i dalej namawiac by wchodzil i schodzil np wiedzac, ze slyszy go cala kamienica (nie mowiac o dzielnicy:P)
Dawidek w ciągu kilku tygodni musiał przyjąć 3 antybiotyki. Jak mogę go wzmocnić po takiej kuracji???
Ja Adasia biorę za każdym razem Dla mnie to żaden kłopot, a przynajmniej dziecko szczęśliwe i ja spokojna, bo nie muszę się denerwować
Ja odzwyczajałam Dawidka w okolicach 2 roku życia i trafiłam w punkt
Nie ma co przesadzać, jeśli sytuacja nie trwa wiecznie. Zachęcać trzeba, to wiadome, ale nie wiązać się z pewnymi zachowaniami, jakoby miały być na zawsze, przecież dzieci mają takie etapy i wszystko się potrafi zmienić w ciągu jednego dnia.
Czasami lepiej odpuścić, nie denerwować się, przeczekać. Lepiej to zrobi i dla nas i dla dziecka.
że po takim jednym czy nawet kilku razach dziecko się przyzwyczai aż tak, że nie będzie chciało inaczej.
Tak szczerze to mnie też przerażają zdrowe 3-4 latki w wózkach. Rozumiem jeszcze, że np. jak się nie ma auta i trzeba rano szybko dziecko odstawić do przedszkola,
Dziecko potrzebuje ruchu. Pozycja siedząca na dłuższą metę jest fatalna w skutkach (dla kręgosłupa i procesów poznawczych). Równie dobrze może siedzieć przed TV... no, może tlenu ma więcej... Dzieciak 2-3-4-5 letni potrzebuje ruchu ;)
Mi się zdarza, jestem do tego w 6 miesiacu ciąży i nie mam z tym problemu. Nie mówię że zawsze, ale są sytuacje, typu zmęczenie, choroba itp. że tak jest po prostu lepiej - dla nas obu. Winni naprawdę wnosiłabyś 3-latka na 3 piętro ??
tak teraz ma fazę na noszenie przez tatę,
spacer na nogach, ale wózek prowadzę, bo nie raz po dłuższym czasie jest już zmęczony i chce usiąść.
No bo nie dbasz o rozwój fizyczny dziecka, to nie widzisz problemu
dermatolog wyśmieje że przychodzę z jakąś krostką
.Nie raz zdarzylo sie ze siaty w rekach i dzieckona rekach.