Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- wiesz.. ale 3-4 latek ma troche wiecej rozumu niz roczniak i jednak mozna z nim dojsc do porozumienia, gdyz moj ciekawski Maks, ktory WSZYSTKO musial dotknac i sprawdzic wyrosl z tego.. owszem, dalej jest ciekawski, ale moge mu na spokojnie wjasnic ze cos jest niebezpiecznie i moze zrobic krzywde i mlody kuma baze ;) oza tym, jeśli dziś kiedy dziecko ma 1-2-3 lata nie zaczniemy jakoś reagować na jego czasem niebezpieczną ciekawość, to co będzie kiedy "nagle" znajdzie sie w miejscu np w przedszkolu, gdzie tych zakazów ma multum?
- starszy ma afazje. nie wiem co miałaś z starszym dzieckiem
Dziewczyny troche martwie.. Moj maluch nie pokazuje palcem, nie bije brawo, nie robi mniam mniam, nie pokazuje palce... Jedyne co robi to czasem papa i tanczy do muzyki. Po problemach ze starszym troche mam stresa. Duzo gaworzy i czasem powie "mama"..
I też się martwiła,. Tyle że u mnie kontrastem była rozgadana i elokwentna Krysia. Konsultowałam się z logopedą przy okazji wizyty z Krysią, a ta mnie trochę nastraszyła. Niemniej Wojtek ruszył po skończeniu 2 lat.
przy okazji w badaniu tympanometrycznym wyszedł mu niedosłuch na lewym uchu
zawsze lubił ludzi... dotyk...
Poza tym Marysia mnie się wydaje, że ta umiejętność świadomego przytulania, obejmowania mamy/taty za szyję etc to się dopiero wykształca teraz u Frycka właśnie.
na dworze jak mial jakies 2 lata to co jakis czas do mnie przyiegal, przytulal, lecial bawic dalej
Marion a ja dla świętego spokoju bym poszła. Jest w ZG bardzo dobry ośrodek do diagnostyki zaburzeń.
rozwazam podanie hevuranu. Ktoras z Was podawala?
Jahe, Olafek poszedł o przedszkola polowicznie odpieluchowany - po kilku tygodniach załapał i ciągnął ciocie za ręce o wc, bo nie mówił...
rozwazam podanie hevuranu. Ktoras z Was podawala?