Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeSep 2nd 2011
     permalink
    A siostra mojego dziadka miała na imię Ewdokia. A inna Anastazja a mówili na nią Nastka albo Naścia :-)
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Moi rodzice od razu po ślubie chcieli mieć córkę i dać jej jedno z najpopularniejszych ówcześnie imion. I tak się stało. Jestem Magdaleną :)
    Wiele, wiele lat temu jak się zastanawiałam (tak teoretycznie) nad imieniem dla córki najpierw myślałam o Alicji (mój brat cioteczny dał tak swojej córce urodzonej w lutym br. na imię) a potem o Anecie (nadal uważam to imię za interesujące, ale mam już złe skojarzenia). Chłopak miał być Piotr lub Paweł (przestały mnie już czarować te imiona).

Ale z czasem wiele rzeczy się zmieniło :) Jak poznałam obecnego męża i jak zaczęliśmy się starać o dziecko (i myślałam, że nie zajmie to długo) na poczekaniu wymyśliłam, że syn będzie miał na imię Mateusz. Wybór imienia dla córki pozostawiłam mężowi, a jemu najbardziej podobało się imię Karolina.

No i Karolina w drodze :)
    --
  1.  permalink
    Ja mam babcię Lodzię. Ale sama nie chciałabym tak miec na imię. Kojarzy mi się... no wiecie :):tooth:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    wiemywiemy :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  2.  permalink
    :crazy:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aga1976: Kojarzy mi się... no wiecie :):tooth:

Ja nie wiem:crazy:
    --
  3.  permalink
    YYY- no z algidą, ofkors :)
  4.  permalink
    Aga1976 - padłam :bigsmile: Ja też miałam babcię Lodzię, teraz i mnie się będzie kojarzyło :wink:
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A mi z Lodzią z Rancza :-)
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Babci mojego męża, która ma na imię Janina i ma już 94 lata, nie podoba się imię Szymon :-) wolałaby Antoniego , a w miejsce Zuzi wolałaby Bogumiłę :-)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    aga1976: YYY- no z algidą, ofkors :)

Za starych studenckich czasów znajomy mówił,że w akademiku jest dziewczyna co ma ksywę Algida... I to właśnie z TEGO powodu...:updown:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Aga ponieważ mój mąż ma przyjazny stosunek do swojego imienia to owszem napiszę, że ma na imię Witalis (to jest oczywiście imię, bo wiele osób w Polsce ma tak na nazwisko) ale nazwiska nie napiszę, dla Waszego, dobra bo niejedna osoba jak usłyszała pełne zestawienie to popuściła w majtki :bigsmile:
    Tak jak pisałam mój mąż ma dystans do siebie samego i naprawdę zawsze obraca to na swoją korzyść :) Ja bardzo długo przed ślubem bo aż 9 lat byłam święcie przekonana, że zostaną przy swoim panieńskim nazwisku :) Wszyscy w rodzinie zaczęli mi gadać, że ludzie będą dziwnie patrzeć jak ja będę miała inne nazwisko niż dziecko, że będą różne dziwne domysły. Zrobiłam małą sondę wśród znajomy, tych młodszy i tych starszych. Prosiłam wszystkich o szczere odpowiedzi na moje pytanie co sobie pomyślą jak usłyszą, że matka ma inne nazwisko niż dziecko. Po tej sondzie stwierdziłam, że nasze społeczeństwo ma jednak dziwną mentalność i dla dobra dziecka, które już jest w drodze :)))) przyjęłam nazwisko męża. Po dwóch latach się przyzwyczaiłam :) zresztą niektórzy mają jeszcze gorsze nazwiska i żyją. Trzeba podejść do tego na luzie i od razu łatwiej się żyje.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    JULITA1610: Aga ponieważ mój mąż ma przyjazny stosunek do swojego imienia to owszem napiszę, że ma na imię Witalis

Eeee przecież to jest piękne imię... I nie żadne wydziwaczone:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    rzeczywiscie oryginalne imię. Rozumiem,że nie chcesz pisac o nazwisku, chociaz ja bym bardzo chętnie popuściła w majtki ;)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeSep 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Ja dziś miałam zamiar napisac, że Witalis ze względu na skojarzenie bym nie dała... ale chyba nie chcesz powiedziec, że Twój mąż ma na nazwisko Lis? :)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Albo może Kita? większy smaczek by był ;-)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    JULITA1610: że ma na imię Witalis
    znam osobę z takim imieniem i mówimy do niego Witek (tak wiem że to od Witolda ale jakoś tak został mi przedstawiony)
    no to Julitko zaciekawiłaś Agnieszki nazwiskiem :P
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Agunia05: no to Julitko zaciekawiłaś Agnieszki nazwiskiem :P

Kaonaszki też zaciekawiłaś ;-)
  6.  permalink
    Ja obstawiam Witalis Gąska :)
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Heheee. mój mąż ma ogromy sentyment do wiersza "SZELMOSTWA LISA WITALISA" ale Lis się nie nazywa ;). Właściwie Lis to zwykłe nazwisko ale w zestawieniu z Witalisem czy Alwinem to już nabiera całkiem nowego wyrazu.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Łeeeee no Lisem byś mnie uszczęśliwiła :)). Ale Kity nie zdementowałaś jeszcze :D
    Aga - a może Kurka? :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Julita, a jeśli zwracasz się do męża imiennie to jak? :)
  7.  permalink
    Kao- _juz był w ogródku, juz witał sie z gąską_ Nie z kurką :) Dla mnie takie zestawienie byłoby niesamowite :))
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Dziewczyny już napisałam, że tylko 3 chłopów w Polsce nosi takie nazwisko a Wy tu takimi popularnymi nazwiskami sypiecie :D
    A z drugiej strony wiecie, że nazwisko musi pasować też do wykonywanego zawodu ;) U męża w pracy kobieta nazywa się Szparka i nie byłoby sensacji gdyby nie była sekretarką ;)
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Jul masz rację, że niektórzy ze społeczeństwa dziwnie na to reagują.
    Gdy moja ciotka dowiedziała się, że nie mam nazwiska po mężu tylko nadal swoje to zrobiła mi ponad godzinny wykład na ten temat.
    W dodatku tak sie nakręciła i nadenerwowała, że aż mnie to rozśmieszyło:bigsmile:
    .
    Chociaż muszę powiedzieć, że coraz więcej ludzi traktuje to normalnie np. jak odbieram jakąś przesyłkę którą zamawiał mąż.
    Gdy pytam czy mam się podpisać męża nazwiskiem czy swoim bo przy nim zostałam i mam inne nie widzą w tym żadnego problemu.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Kurnik!
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja zwracam się zwyczajnie Witalis, jak coś chcę to Witalisku a jak mi podpadnie to różnie to bywa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    aga1976: Kao- _juz był w ogródku, juz witał sie z gąską_ Nie z kurką :) Dla mnie takie zestawienie byłoby niesamowite :))
    ~
    Fakt, ale mnie się kojarzy z polowaniem na kurki... chociaż gąski też :)
  8.  permalink
    JULITA1610: U męża w pracy kobieta nazywa się Szparka i nie byłoby sensacji gdyby nie była sekretarką ;)

:crazy::crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    JULITA1610: A z drugiej strony wiecie, że nazwisko musi pasować też do wykonywanego zawodu ;) U męża w pracy kobieta nazywa się Szparka i nie byłoby sensacji gdyby nie była sekretarką ;)

:thumbup:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Julita - Rudy? .... No kurde nie zasnę :tooth:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Chytry?
  9.  permalink
    Ogonek :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Szczwany :)
  10.  permalink
    Julita... No plis... na pw .... Tez nie zasne :D
  11.  permalink
    Błahahah:) Kao- uspokój sie bo smieje sie w głos :)))
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Kołodrogi :))
  12.  permalink
    Popuszczam!!!
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Niemaręki? Niemanogi? :))
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Ale tej sekretarce z pracy Twojego męża Julitko to chyba nie przeszkadzało, skoro go nie zmieniła.
    Także ma kobieta dystans:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Chytrusek!
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    SZELMA!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Julitko pliska!
    (Jesteście okropne! ja juz prawie sikam ze śmiechu!)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    daj na sekunde i zaraz skasujesz :) nie znecaj sie nad nami
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Oddałam się lekturze "szelmostw" i nie dziwię się, że się Julitko mężowi podobają :
    "Gdy Witalis przed wieczorem
    Kucnął sobie nad jeziorem
    I potrząsnął swym ogonem,
    Wszystkie rybki, zachwycone,
    Wypływały bardzo prędko
    Za ogonem jak za wędką"
    ___
    A SZelma też stąd i teraz do tej Szelmy jestem przekonana :) i ona bardziej by mnie ucieszyła niż Lis
    "Był Witalis maści rudej,
    Niezbyt gruby, niezbyt chudy,
    Miał na prawym oku bielmo
    I był szelmą. Strasznym szelmą!"
  13.  permalink
    Szalone jesteście! Wyję ze śmiechu :bigsmile::crazy:
  14.  permalink
    Kao- Ty Monku nasz etatowy! :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ale, ze co zgadłam i przegapiłam odp???
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja to juz nie liczę,że się doczekam odpwiedzi bo padam:cry::cry::cry:
    --
  15.  permalink
    Nie, ale mysle ze sie nie myslisz. Chyba :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.