Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeSep 2nd 2011
     permalink
    Julita już nas chyba dziś nie zaspokoi :wink:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  1.  permalink
    No własnie... Jak tu isc spac, gdy jest sie niezaspokojonym...:cry:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeSep 2nd 2011
     permalink
    Chciałoby się napisac, ze może chociaż szelma Witalis nam się przyśni ... ale może lepiej nie ryzykowac? :wink:
    Julita bez urazy! Fajnie, że się tutaj tak POZYTYWNIE udzieliłaś. Ja czekam na więcej!
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
  2.  permalink
    Ode mnie tez masz duzego plusa za dystans. :thumbup::thumbup::thumbup:
    •  
      CommentAuthorMagdalena
    • CommentTimeSep 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    Buahaha:) normalnie popuscilam:)))
    Julita wymiata:) to jest dobre podejscie a nie strzelaniw focha.
    ______
    ja sobie po cichu sledzilam te dyskusje i wiecie na co zwrocilam uwage? Ze kolejny raz KOBIETA obraza inne kobiety slowami w stylu "chyba od tej ciazy Wam sie poprzewracalo" etc. Ostatnio takie slowa tez w innym watku padly (niektore z Was pamietaja akcje "poducha w oknie").
    To jest załosne, ze kobieta i matka potrafi w taki sposob do innej matki sie zwrocic. Mnie to oburza.
    I powiem Ci *Marleno Zajac*, ze skoro na swoja obrone napisalas m.in. że jestes "prosta kobieta", ze dobrze by bylo, gdybys poznala roznice miedzy okresleniem "prosty" a "prostacki", bo to nie jest to samo.
    Sorki za mocne slowa. Mam gdzies czy maly Zajac bedzie Alankiem czy Stasiem. Ale takich tekstow nie odpuszczam.
    O! Żem sie rozpisala.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    JULITA ja też przez Ciebie dzisiaj nie zasnę !! :smile:

i przez Kayonashi i jej świetne pomysły heheh
    siedzę i śmieję się na głos a mąż mi puka w czoło [mógłby w coś innego puknąć tak btw.... :devil: ]

Annalena: Mam gdzies czy maly Zajac bedzie Alankiem czy Stasiem

będzie Oskarem jednak...
    tzn tak wyczytałam pod kartą ciąży pani Zającowej...

decyzja została podjęta, dziwnym przypadkiem, dzisiejszego dnia :devil:

oczywiście nie omieszkała się wyżalić wszystkim naokoło i napisać, ze "pewne dziewczyny bardzo starannie mi je zbrzydziły" oraz "po tych wypowiedziach na forum … to już całkiem zgłupiałam mówiąc o tym wyśmiewaniu , krzywdzie dziecka matko …" czy też "bo widze i czytam wypowiedzi pewnym panien tez do innych osób i ja w tych wypowiedziach widze że odnoszą się nonszalancko wręcz wyśmiewają różne wypowiedzi … co najgorsze te osoby są pod każdym tematem forum !! "

chyba zostałam jej fanką ! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeSep 3rd 2011
     permalink
    O siet... Oskar!!! my z mężem po paru latach nie udanych starań podjęliśmy decyzję, że zaczynamy pomału rezygnować z potomka. Mieliśmy zrealizować ostatni pomysl ale gdyby zawiódł mieliśmy sprawić sobie zwierzątko, dokładnie papugę Żako. (trochę mają zrąbaną psychikę ale są przesłodkie) Już planowaliśmy gdzie postawimy klatkę, rozglądałam się za jakimś hodowcą ale najważniejsze, że mieliśmy już dla papugi imię - OSKAR!!! Serio! No ale akurat zdarzył się cud, nawet zdarzyło mi się zażartować, że w sumie mamy już imię dla chłopca :) ale to tylko był żart :)

A nazwiska nie napiszę :)))) śpijcie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    No wiecie... jakby sie tak zastanowic, to jeszcze do lat 90. Maja tez byla tylko zwykla pszczółka;)
    •  
      CommentAuthoragapeel
     permalink
    Jak nie wiewiórka to papuga ;)
    I zgadzam się z Annaleną, nie podoba mi się bardzo jak kobiety mówią w ten sposób do drugich. Potem się dziwić, że takie jest podejście do ciężarnych, macierzyństwa i kobiet w ogóle.
    •  
      CommentAuthorlalik
     permalink
    A teraz przedmiotem zartow stalo sie kolejne imie jakie dla synka wymyslila Marlena. Chyba sie uwzielyscie na nia. Zrobilyscie huzia na Jozia! Zbiorowo.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Najlepszy kolega mojego syna z przedszkola nazywa się Oskar.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    u nas w Klubie dziecka jest dwóch Oskarków. Dziewczyny, rąbnięte jesteście - uśmiałam sie do łez czytając :))) MIŁEGO DNIA
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Dla mnie Oskar nie jest dziwne. Jest rzadkie, owszem, ale mnie nie dziwi.
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEORKA:
    będzie Oskarem jednak...
    tzn tak wyczytałam pod kartą ciąży pani Zającowej...

nie zniżę się do Twojego poziomu i nie skomentuje
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    lalik: A teraz przedmiotem zartow stalo sie kolejne imie jakie dla synka wymyslila Marlena. Chyba sie uwzielyscie na nia. Zrobilyscie huzia na Jozia! Zbiorowo

dokładnie... fajnie czepić się wszystkie na jedną ... spoko
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Łeeeee Julita.... :wink:
    Żałuję bardzo, że moja ciekawośc nie zostanie zaspokojona, ale rozumiem :))
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    KAo! Nie spisz? :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No nie. Wstałam trafienia sprawdzic, a tu brak wyniku ;-)
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    My na początku chcieliśmy dać imę Kacper. Ale ponieważ kojarzył mi się z Piaskiem to beeee...
    (usunęłam moje faux pas. Nie chcę by moje dziwne poczucie humoru raziło czyjeś oczy i przepraszam)
    Sąsiadka ma synka o imieniu Norbert i woła na niego Norbiś, szwagier znów ma synka Krystiana, koleżanka córkę Luizę... Te imiona mi się nie podobają, ale to nie ważne :wink: Może Mateusz się komuś też nie podobać w końcu :wink:
    Położna, jak zobaczyła imię Matiego w książeczke powiedziała: "No wreszcie normalne imię!! Bo to, co ludzie wyprawiają z tymi imionami to jakaś tragedia!! Dżesiki, Dżastiny itd..."
    Ja przy wyborze imienia kierowałam się tym, by nie rymowało się z czymś niefajnym i nie krzywdziło dziecka. Już nie pamitętam chłopięcych wersji więc przytoczę dziewczęcą: "Andżelika w portki sika..."
    I jestem za tym, co pisała poprzedniczka kilka postów wcześniej: jeśli mieszkasz w danym kraju i wiesz, że tam zostaniesz to w PL - dawaj imiona polskie, jeśli w Niemczech - niemieckie itd...
    Tak czy siak - ja wybrałam imię dla mojego synka na dłuuugo przed tym, jak zaszłam w ciążę :tongue: Miał być Mateusz. Dlaczego? Bo Tak!! :tongue::wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    iborkowska: po drugie Kacper to jeden z króli, którzy nieśli dary Dzieciątku w żłobie ale on był czarny (tzn król Kacper, nie Dzieciątko ) więc też nie.

to mnie powaliło

iborkowska: "Andżelika w portki sika..."

"Ania bania, proszek do prania" - to cytat z jakiejś książki dla dzieci, nie pamiętam jakiej, ale zapadła mi w pamięc ta rymowanka
    "Kaśka sraśka"
    "Tadeusz wajchę przełóż"
    itd itp... moim zdaniem ten argument jest od czapy :wink:
    Ps. A do Twojego rymu pasuje jeszcze: Weronika i Monika
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    lalik: A teraz przedmiotem zartow stalo sie kolejne imie jakie dla synka wymyslila Marlena.

a czy ja zażartowałam z tego imienia ? :confused:
    wskaż w którym miejscu
    tylko napisałam jakie i nic więcej....

marlenazajac: nie zniżę się do Twojego poziomu i nie skomentuje

nie wiem o jakim poziomie piszesz :smile:
    napisałam 3 proste, krótkie zdania bez oceniania i komentowania
    zdania jak dla mnie zupełnie neutralne :smile:

IWONKA mi nie pozostaje nic innego jak tylko napisać, że Mateusz to przepiękne imię :devil:
    inaczej mąż by mnie zabił hehehe
    natomiast nie wiem czemu ale nie dzierżę [mój mąż również] skrótu od tego imienia MATI....
    jakoś mi się to z psem kojarzy nie wiem czemu.... :devil:
    do mojego męża nikt się w ten sposób nie zwraca....
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    TEORKA: natomiast nie wiem czemu ale nie dzierżę [mój mąż również] skrótu od tego imienia MATI....
    jakoś mi się to z psem kojarzy nie wiem czemu....
    do mojego męża nikt się w ten sposób nie zwraca....

Może dlatego,że Twój mąż jest dorosły:wink:? Dla dziecka takie zdrobnienie jest fajne.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Kaonashi: iborkowska: "Andżelika w portki sika..."

"Ania bania, proszek do prania" - to cytat z jakiejś książki dla dzieci, nie pamiętam jakiej, ale zapadła mi w pamięc ta rymowanka
    "Kaśka sraśka"
    "Tadeusz wajchę przełóż"
    itd itp... moim zdaniem ten argument jest od czapy

Przeczytałam jeszcze raz, ze zrozumieniem i może to nie był argument "za" dla polskich imion? Jak nie to cofam, ze od czapy :wink: (tak mi się z Andżeliką skojarzyło)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: Może dlatego,że Twój mąż jest dorosły:wink:? Dla dziecka takie zdrobnienie jest fajne.

no nie wiem ale z tego co on opowiada to już w podstawówce wszystkim powiedział, żeby tak do niego nie mówili...
    a mając 7- 8 lat chyba nie był dorosły :wink::wink::wink::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    iborkowska: po drugie Kacper to jeden z króli, którzy nieśli dary Dzieciątku w żłobie ale on był czarny (tzn król Kacper, nie Dzieciątko ) więc też nie.

i co z tego, ze byl czarny?
    ajajaj, przejaw rasizmu? ble!
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja to nie jestem biegła w Piśmie, ale skąd wiesz Iwono, że Kacper był czarny? Czy gdzieś poza Ewangelią św. Mateusza jest jakaś wzmianka o trzech królach? Bo ta ewangelia, prawdę powiedziawszy, w ogóle nie wymienia imion mędrców, nie ma nawet słowa, że było ich trzech :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    dobra może i neutralne ale nadal nie rozumiem czemu poruszasz moją sprawę o imie dla mojego synka ???
    czy ja tu napisałam że wybraliśmy imię Oskar byś mogła Ty o nim pisać że to zrobiłam ??!
    nie wydaje mi się ...
    więc nie powinnaś aż tak wgłębiać się w to jak ja nazwę swoją pociechę skoro cię to przecież NIE OBCHODZI !
    to nie grzeb w mojej karcie i nie szukaj tekstów by potem je tu rzucać bo to nie ładnie z twojej strony...
    --
    •  
      CommentAuthormarianna27
     permalink
    cale szczescie ,ze Maria to miedzynarodowe imie...uffff
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    iborkowska: ... po drugie Kacper to jeden z króli, którzy nieśli dary Dzieciątku w żłobie ale on był czarny :wink: (tzn król Kacper, nie Dzieciątko :smile:) więc też nie

normalnie nie wierzę w to, co czytam...
    to chyba miał być żart, prawda? chociaż nawet jeśli to i tak niezbyt wysublimowany.
    wieeem, wieeem, to jest forum i każdy pisze, co chce. Wobec tego ja chcę napisac, ż enie toleruję przejawów rasizmu,m a już zwłaszcza w tak absurdalnej formie.
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    A ja nie wierzę, że jeszcze co niektóre nie zrozumiały że nie ma sensu dyskutować na temat imion. Chcecie dojść do porozumienia, czy jak? Nie dojdziecie a szkoda czasu na słowne przepychanki.
  3.  permalink
    Widzialam na poprzednich stronach wspomniane imię Alanek mi się akurat bardzo podoba i jeżeli będę mieć synka to właśnie o takim imieniu :) nie podobają mi się polskie imiona może są jakieś wyjątki ale sama mam na imię Ola a bym wolała coś innego chociaż moje mi nie przeszkadza. U mnie w klasie doszła Tatiana i jeszcze jej nie widzieliśmy a już każdemu podobało się imię i kojarzyło się z ładną dziewczyną :) A jakby miała dojść Kasia, Krysia, Zosia , Ola i takie tam chociaż są ładne to nikt by na to uwagi nie zwrócił . Oczywiście to tylko moje zdanie :)
  4.  permalink
    Imię z niku wyżej Tamara również mi się podoba :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A gdyby Tatiana okazałą się nie tak ładna? ;-)
    Tamara bez urazy, ale wg mnie ta dyskusja jest fajna i lekka, póki ktoś podchodzi z dystansem i się nie spina. Ja jestem ciekawa cudzych imiennych sympatii i antypatii oraz ich powodów.
  5.  permalink
    A Oskarków znam wielu małych i też mi się podoba :)
  6.  permalink
    Gdyby nie była ładna to nic by się nie stało ale przez imię też już inaczej się na tą osobę patrzało dodawało to jej uroku :) bo była jedyną osobą z takim imieniem w naszej klasie a może nawet w szkole a nie tak jak moje imię Ola i 4 Ole w klasie ;P
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Kao - no właśnie, póki jest miła i lekka, tylko za każdym razem tu kończy się jakimiś niesnaskami. Nie każdy wie co znaczy "dyskusja".
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    TEORKA: nie wiem czemu ale nie dzierżę [mój mąż również] skrótu od tego imienia MATI.
    Asiu to trochę dziwne w sumie, bo o Mateuszu tylko piszę czasami "Mati" z czystego lenistwa, ale nigdy nie zdarzyło mi się do Niego tak zwrócić bezpośrednio :smile: Gdy mówię o synku, mówię Mateuszek a gdy zwracam się do Niego, to już tylko Mateusz :wink: nawet bez zdrobnień :wink: Na mojego kolegę znów wołali "Matin" co już zupełnie mi się nie podoba...
    Annalena: to chyba miał być żart, prawda? chociaż nawet jeśli to i tak niezbyt wysublimowany.
    No tak... to moje specyficzne "poczucie humoru". No nic - przyznaję się bez bicia, że popełniłam faux pas, za które mogę jedynie przeprosić.
    luczynka: ale skąd wiesz Iwono, że Kacper był czarny
    Kiedyś w kilku miejscach na necie wyczytałam... choć teraz znów czytam o królach, że Jeden z nich jest zwykle czarnoskóry. od XIV wieku, aby pewnie nadać sens teologiczny pogańskiemu pochodzeniu królów, przedstawiono ich jako osoby 3 różnych ras, z Europy, Azji i Afryki.
    Kaonashi: Przeczytałam jeszcze raz, ze zrozumieniem i może to nie był argument "za" dla polskich imion? Jak nie to cofam, ze od czapy (tak mi się z Andżeliką skojarzyło)
    No teraz to ok :wink:

(usunęłam moje faux pas. Nie chcę by moje dziwne poczucie humoru raziło czyjeś oczy i przepraszam)
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ahaaaa tak to działa najpierw pisze się swoje zdanie a jak komuś nie pasuje to się przeprasza...
    by zostać ułaskawionym ...
    teraz rozumiem czemu jestem tu intruzem ... bo po prostu nie boję się pisać otwarcie ...
    pewnie dla wielu to wada... hmmm:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Marleno, chodzi Ci o przeprosiny iborkowskiej?

Przeciez wyraznie napisala, ze to byl zart a z zartami bywa tak, ze moga kogos urazic wiec kobita napisala sprostowanie i wyjasnila co i jak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    do tej pory wiekszosc z nas pisala OTWARCIE co mysli o pewnych wyborach a wyszlo ze sie czepiamy, obrazamy etc
    czasami trzeba sie zdystansowac a nie sie od razu ciskac, wez przyklas z Julity ;)
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    marlenazajac: ahaaaa tak to działa najpierw pisze się swoje zdanie a jak komuś nie pasuje to się przeprasza...

Nie Marleno... Ja nie liczę na ułaskawienie - po prostu nie chcę zaśmiecać tego wątku, bo jeśli ktoś ma takie życzenie to przecież może do mnie napisać na priv a ja odpiszę :smile: To jest wątek o imionach. Ja popełniłam błąd niepotrzebnie pisząc o kolorze skóry (bo co to ma wspólnego z imieniem). I mi nie zależy na tym, by ludzie mnie lubili bądź też nie. Gdybym chciała ułaskawienia, prosiłabym osoby, które zacytowały mój post o wykasowanie tego cytatu. A że Ty prowadzisz batalię odnośnie imienia - to prowadź. Za wszelką cenę chcesz postawić na swoim - to stawiaj. Mi by było szkoda czasu na to...
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    Trisha: Przeciez wyraznie napisala, ze to byl zart a z zartami bywa tak, ze moga kogos urazic wiec kobita napisala sprostowanie i wyjasnila co i jak

Nie pisz tak , bo p. Marlena pomyśli, że wystosowałam podanie, byś stanęła w mojej obronie, by ludzie mnie lubili i bym była ułaskawiona :wink: hehe
    PS. Swoją drogą p. Marleno - nie każdy jest w stanie przyznać się do błędu.
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    dziewczyny jak pisałam na żarty i śmiałam się z tego że ktoś kojarzy imie z wiewiórką co mnie nie zdziwiło to zostało to skomentowane jako dziwne że mnie to śmieszy a się tym nie przejmuje tak jak pewnie powinnam według kogoś ...
    no to jak mam to rozumieć wreszcie??
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    iborkowska: Nie pisz tak , bo p. Marlena pomyśli, że wystosowałam podanie, byś stanęła w mojej obronie :wink: hehe

Aaaaaaaa....topszzzz :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    marleno, naprawde uwierz mi, ze ciezko wyczuc w takim razie kiedy Ty zartujesz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    chcę normalnie pogadać
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    bez zartow w sensie?
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    Trisha: marleno, naprawde uwierz mi, ze ciezko wyczuc w takim razie kiedy Ty zartujesz w takim razie

no nie wiem bo jak się śmiałam to ktoś to zrozumiał że się śmieje skoro napisał że dziwi się że właśnie się śmieję ...
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    niee bez czepiania się mnie ...
    i żartowania
    też jestem człowiekiem i mam swoje uczucia ...
    przykro mi jak ktoś mnie nie zna a tak się nabija w sumie nie wiem z czego...
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    No to na czym stanęło?? Bo już się pogubiłam? Chciałaś dać synkowi imię Oskar tak? No i fajnie! Jak się komuś nie podoba, to niech się nie podoba. Ty tak Go nazwiesz i po kłopocie. O co tu się spierać, bo nie rozumiem?? :shocked:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.