Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam gdzies czy maly Zajac bedzie Alankiem czy Stasiem
po drugie Kacper to jeden z króli, którzy nieśli dary Dzieciątku w żłobie ale on był czarny (tzn król Kacper, nie Dzieciątko ) więc też nie.
"Andżelika w portki sika..."
A teraz przedmiotem zartow stalo sie kolejne imie jakie dla synka wymyslila Marlena.
nie zniżę się do Twojego poziomu i nie skomentuje
natomiast nie wiem czemu ale nie dzierżę [mój mąż również] skrótu od tego imienia MATI....
jakoś mi się to z psem kojarzy nie wiem czemu....
do mojego męża nikt się w ten sposób nie zwraca....
iborkowska: "Andżelika w portki sika..."
"Ania bania, proszek do prania" - to cytat z jakiejś książki dla dzieci, nie pamiętam jakiej, ale zapadła mi w pamięc ta rymowanka
"Kaśka sraśka"
"Tadeusz wajchę przełóż"
itd itp... moim zdaniem ten argument jest od czapy
... po drugie Kacper to jeden z króli, którzy nieśli dary Dzieciątku w żłobie ale on był czarny (tzn król Kacper, nie Dzieciątko ) więc też nie
Asiu to trochę dziwne w sumie, bo o Mateuszu tylko piszę czasami "Mati" z czystego lenistwa, ale nigdy nie zdarzyło mi się do Niego tak zwrócić bezpośrednio Gdy mówię o synku, mówię Mateuszek a gdy zwracam się do Niego, to już tylko Mateusz nawet bez zdrobnień Na mojego kolegę znów wołali "Matin" co już zupełnie mi się nie podoba... nie wiem czemu ale nie dzierżę [mój mąż również] skrótu od tego imienia MATI.
No tak... to moje specyficzne "poczucie humoru". No nic - przyznaję się bez bicia, że popełniłam faux pas, za które mogę jedynie przeprosić. to chyba miał być żart, prawda? chociaż nawet jeśli to i tak niezbyt wysublimowany.
Kiedyś w kilku miejscach na necie wyczytałam... choć teraz znów czytam o królach, że Jeden z nich jest zwykle czarnoskóry. od XIV wieku, aby pewnie nadać sens teologiczny pogańskiemu pochodzeniu królów, przedstawiono ich jako osoby 3 różnych ras, z Europy, Azji i Afryki. ale skąd wiesz Iwono, że Kacper był czarny
No teraz to ok Przeczytałam jeszcze raz, ze zrozumieniem i może to nie był argument "za" dla polskich imion? Jak nie to cofam, ze od czapy (tak mi się z Andżeliką skojarzyło)
ahaaaa tak to działa najpierw pisze się swoje zdanie a jak komuś nie pasuje to się przeprasza...
Przeciez wyraznie napisala, ze to byl zart a z zartami bywa tak, ze moga kogos urazic wiec kobita napisala sprostowanie i wyjasnila co i jak