Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam gdzies czy maly Zajac bedzie Alankiem czy Stasiem
po drugie Kacper to jeden z króli, którzy nieśli dary Dzieciątku w żłobie ale on był czarny (tzn król Kacper, nie Dzieciątko ) więc też nie.
"Andżelika w portki sika..."
A teraz przedmiotem zartow stalo sie kolejne imie jakie dla synka wymyslila Marlena.
nie zniżę się do Twojego poziomu i nie skomentuje
natomiast nie wiem czemu ale nie dzierżę [mój mąż również] skrótu od tego imienia MATI....
jakoś mi się to z psem kojarzy nie wiem czemu....
do mojego męża nikt się w ten sposób nie zwraca....
iborkowska: "Andżelika w portki sika..."
"Ania bania, proszek do prania" - to cytat z jakiejś książki dla dzieci, nie pamiętam jakiej, ale zapadła mi w pamięc ta rymowanka
"Kaśka sraśka"
"Tadeusz wajchę przełóż"
itd itp... moim zdaniem ten argument jest od czapy
... po drugie Kacper to jeden z króli, którzy nieśli dary Dzieciątku w żłobie ale on był czarny(tzn król Kacper, nie Dzieciątko
) więc też nie
Asiu to trochę dziwne w sumie, bo o Mateuszu tylko piszę czasami "Mati" z czystego lenistwa, ale nigdy nie zdarzyło mi się do Niego tak zwrócić bezpośrednio nie wiem czemu ale nie dzierżę [mój mąż również] skrótu od tego imienia MATI.
No tak... to moje specyficzne "poczucie humoru". No nic - przyznaję się bez bicia, że popełniłam faux pas, za które mogę jedynie przeprosić. to chyba miał być żart, prawda? chociaż nawet jeśli to i tak niezbyt wysublimowany.
Kiedyś w kilku miejscach na necie wyczytałam... choć teraz znów czytam o królach, że Jeden z nich jest zwykle czarnoskóry. od XIV wieku, aby pewnie nadać sens teologiczny pogańskiemu pochodzeniu królów, przedstawiono ich jako osoby 3 różnych ras, z Europy, Azji i Afryki. ale skąd wiesz Iwono, że Kacper był czarny
No teraz to ok Przeczytałam jeszcze raz, ze zrozumieniem i może to nie był argument "za" dla polskich imion? Jak nie to cofam, ze od czapy (tak mi się z Andżeliką skojarzyło)
ahaaaa tak to działa najpierw pisze się swoje zdanie a jak komuś nie pasuje to się przeprasza...
Przeciez wyraznie napisala, ze to byl zart a z zartami bywa tak, ze moga kogos urazic wiec kobita napisala sprostowanie i wyjasnila co i jak