Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormorela1
    • CommentTimeSep 3rd 2011
     permalink
    właśnie ja się nie chcę spierać
    nawet nie pisałam tutaj że chcę dać synkowi imię Oskar tylko TEO to wyczytała z mojej karty i tu przeniosła co uważam za niewłaściwe zachowanie
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ja znam tylko 2ch Oskarow, jeden to synek kolezanki a drugi to moj rowiesnik z lat szkolnych : ) Jak dla mnie imie normalne.

marleno, czasami trzeba miec dystans do swojej osoby. I nie zawsze odbierac wszystko personalnie. Trzeba nauczyc smiac sie ze samego siebie i od razu swiat wyda Ci sie zabawniejszy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    zgadzam sie z tym, ze to co pod Twoja karta to powinno tam zostac, mimo ze byla dostepna dla wszystkich. To cytowanie faktycznie bylo nietaktowne
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    właśnie wcześniej napisałam że jak się śmiałam to też to było zle , bo że nie traktuje poważnie :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    [quote=Trisha]

no było było ...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    Trisha: czasami trzeba miec dystans do swojej osoby. I nie zawsze odbierac wszystko personalnie. Trzeba nauczyc smiac sie ze samego siebie i od razu swiat wyda Ci sie zabawniejszy

Szkoda, że tylko 1 Oooo mogę dać :sad: zgadzam się z Tobą w 100%
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ja mam do siebie dystans i potrafię się śmiać z wielu rzeczy...
    tylko jak komentowała to pewna osoba to już śmiesznie przestało być
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Iborkowska :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    marlenazajac: ja mam do siebie dystans i potrafię się śmiać z wielu rzeczy...
    tylko jak komentowała to pewna osoba to już śmiesznie przestało być

Byłoby nadal zabawne gdybyś podeszłą do tematu z dystansem... A Ty pewną kwestię wzięłaś wybitnie personalnie do siebie... Tak jakby ktoś chciał Cię obrazić celowo... A tak nie było... Bo żadna z nas tego tak nie odebrała...
    Trochę więcej luzu!
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ok ok
    to był mój pierwszy raz na forum i może nie wiedziałam na czym tu wymiana zdań polega...
    teraz śledzę i zaczynam rozumieć ...
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Dziewczyny to co powiecie na typy mojego męża?
    Dodam, że umowa między nami była taka że raczej jesteśmy za polskimi imionami.
    Ale jak to wczoraj usłyszałam to padłam np:
    - Ksenia,
    - Pia,
    - Wida,
    - Lotta:shocked::shocked:
    I ponoc to wszystko wyczytał w księdze imion, szalony!
    Żadno z tych mi sie nie spodobało.
    Ja bym wolała jakieś proste, nawet pokusze się że pospolite a nie w y m y ś l n e.
    Jak mu powiedziałam, że żadno z tych napewno nie będzie to był zdziwiony.
    No cóż nie dam skrzywdzić dziecka :wink:
    Największy ubaw jednak miałam z tej Kseni:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    przestudiowałam chyba całą księgę imion i to nie jedną ale z imieniem Pia się nie spotkałam ...:wink
    ciekawe co to za księga :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Wczoraj siedział na internecie i szukał.
    Ta Pia to był jego typ od jakiegoś czasu więc może akurat to imię nie było z tej księgi.
    Za to "wmawiał" mi że wszystkie przez niego podane są pochodzenia polskiego:shocked::shocked:
    Piszę wszystkie bo tutaj wymieniłam tylko parę a wybranych miał dużo, dużo więcej.
    Zwariował facet:surprised:
    -- ,
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    asik28: Dziewczyny to co powiecie na typy mojego męża?

Ksenia kojarzy mi się z huskym mojej bratowej (tylko inna pisownia - Xena - suuuper sunia :-D )
    za to Lotta gdzieś słyszałam i mi się podoba ale jako imię dla osoby nie mieszkającej w PL :smile:
    •  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeSep 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    U nas będzie Zuzanna (tak wiem że modne teraz, ale bardzo się nam podoba) albo Artur, mamy długie nazwisko kończące się na -ski więc fajnie wyglądają te połączenia. Podoba się nam Kajetan również, ale boję się że dziecku krzywdę zrobię i dzieci będą się z niego śmiały, więc zrezygnowałam, będzie Artur :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dobrze ze jeszcze Lotta a nie LOTTO :wink:

u mojego syna w przedszkolu na jednej z list wyczytalam imie KALINA, w sumie fajne zdrobnienie daje Kalinka, gorzej jak ja per kalka zaczna wolac
  1.  permalink
    Gilese - Kajetan to Kajtek? Tzn. zdrobnienie? Miałam kolegę Kajtka, ale nikt na niego Kajetan nie mówił, fajny chłopak był :wink:
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    facieci szaleją jak się dowiedzą że zostaną ojcami nie mówiąc już o wyborze imienia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    Zuzia ma na imię moja siostrzenica :wink:
    druga to Milenka a trzecia to Alicja :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    Ja córce chciałam dać na imię Jagoda, Kalina później Julia, teraz Zuzia lub Alicja :-) Cały czas mam dylemat między Alicja a Julia. Planowałam mieć Mateusza i Julię :-) Ale zobaczymy... do kolejnej ciąży kawał czasu więc będziemy mieli dużo czasu by myśleć hehe - no i będziemy celować w córkę - ale to dopiero za X lat :-P
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    a wiecie że jest św. Oskar :wink:
    tzn że jak na pierwsze się ma święte to drugiego się nie daję czyż tak ??
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Swietych jest duzo :bigsmile:

co do drugiego imienia nie ma reguly. Moj jest Filip Dominik a i jedno i drugie imie nosi swiety :) ale nie ma takiego przymusu
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    Hehe - właśnie miałam rozpocząć nowy wątek odnośnie ilości imion. Nie wiem czy tak jest, że jak się ma I święte to II się nie daje. :neutral: nie mam pojęcia.
    Ja mam 2. Mój mąż jedno - tak jak wszyscy u Niego w rodzinie. Nasz syn też ma tylko jedno... tylko nie wiem, czy można i czy dopisać mu teraz drugie?! Dla mnie jedno imię to lepiej, bo mniej wypisywania w papierkologii... ale gdziekolwiek nie zajdę to wszyscy pytają: "Tylko jedno ma imię, tak?!" No tak - skoro jest napisane Imię/Imiona, a widnieje tylko Mateusz to chyba znaczy, że drugiego nie ma :devil: I pamiętam jeszcze jedną sytuację, jak u mnie w Szk.Podst. w klasie była dziewczyna z jednym imieniem i dla wszystkich było to taaaaaaaakie dziwne, że ma tylko jedno. Jak jakiś wyrzutek...
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    niee to dla mnie jest normalne jak ktoś ma jedno imię wtedy to jedno jest święte i właśnie drugiego chyba nie trzeba , chyba że ktoś chce
    Trisha: Swietych jest duzo

tak wiem ale że jest św. Oskar to się zdziwiłam bo nigdy o nim nie słyszałam ... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    Ja i moje rodzeństwo mamy po 2, mąz też 2.
    I jak dla nas to tylko kłopot bo w papierach urzędowych trzeba podawać wszystkie jak sie nie poda to czasem w najmniej spodziewanej sytuacji można miec problem.
    Dlatego w tej kwestii jesteśmy zgodni nasza córka będzie miała 1 imię, wystarczy że nazwisko bedzie długie także tego.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ale jak ktos nada tylko jedno i imie i nie swietego to raczej tez nic sie nie dzieje
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Marleno zerknij sobie tu

Lista Swietych: http://patronii.w.interia.pl/
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ahaaa ja myślałam że jak jest jedno to musi być święte ...:wink:

noo dużo jest świętych :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    asik28: to tylko kłopot bo w papierach urzędowych trzeba podawać wszystkie jak sie nie poda to czasem w najmniej spodziewanej sytuacji można miec problem

Dlatego my też zdacydowaliśmy się na jedno :-) Mąż upierał się, że za długie przy wołaniu bo wolałby 2 sylabowe a my mamy 3 sylabowe :-P A jak się zdrobni to nawet 4 więc wystarczy za 2 imiona :wink:
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Choc z tego co widze to lista patronow a nie tylko swietych, bo swojego imienia ani pierwszego ani drugiego ani tez trzeciego tu nie znalazlam :tongue: czyli lista swietych jest o wiele szersza:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    marlenazajac: tylko jak komentowała to pewna osoba to już śmiesznie przestało być

a dlaczego piszesz tak bezosobowo jak wszyscy wiedzą, że to o mnie chodzi :tongue: :devil:

poza tym ja na prawdę CAŁY CZAS nie rozumiem jednego i jak możesz to wytłumacz mi z łaski swojej :smile:

NIE NABIJAŁAM SIĘ Z CIEBIE, NIE NABIJAŁAM SIĘ Z TWOJEGO SYNKA ANI TEŻ NIE NABIJAŁAM SIĘ Z TWOJEGO NAZWISKA...

napisałam tylko, co myślę o imieniu ALWIN [ale nie o Twoim Synku, który może takie imię będzie nosił] oraz o połączeniu tegoż imienia z nazwiskiem, które posiadasz.....

i tyle...
    gdzie tu obrażanie, gdzie tu chamstwo ?

wytłumacz mi proszę bo ja na prawdę nie rozumiem

zrobiłaś taką aferę [nie tylko tutaj, ale też pod wykresami innych dziewczyn co wg mnie było bardziej chamskie niż wyniesienie przeze mnie jednej informacji spod Twojej karty] jakbym co najmniej obraziła połowę Twojej rodziny oraz całą rodzinę Twojego męża.....

a ja na prawdę nie wiem o co bo nic co pisałam nie było kierowane do Ciebie personalnie
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Znam dwie Ksenie, jedna ma prawie 30 lat, a druga 7. Dla mnie to nienadzwyczajne imiona, raczej zwykle nie rzucające się w oczy.
    _
    Dajcie mi jakieś fajne imię dla chłopca na E ew na U.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katy222: Dajcie mi jakieś fajne imię dla chłopca na E ew na U.

a właśnie Wy już macie dla drugiego synka wybrane imię czy jeszcze nie ? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    na U to ja chyba nie znam imienia dla chłopca :wink:
    oprócz ULRICHA ale to chyba nie bardzo :devil:

na E to mi do głowy przychodzi [z fajnych wg mnie] tylko ERYK
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    TEORKA: a właśnie Wy już macie dla drugiego synka wybrane imię czy jeszcze nie

no właśnie nic na 100%. Dużo imion mi się podoba, ale jeszcze więcej nie, bo kojarzą mi się z moimi uczniami.
    Dlatego wchodzę na ten wątek codziennie licząc na jakieś olśnienie, a tu nic.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale chcecie na U albo na E ?
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Na E - Emil
    Na U - Ursus (jeśli nie mieszkacie nigdzie blisko Wawy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    o jest jeszcze EMIL, zapomniałam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Nie wiem czego chcę, tak sobie dumam,że jak jedno mam na A to drugie też może na samogłoskę, ale inną niż A. I do mnie nie przemawia, O też raczej nie, Y imin nie znam.
    Ursus to mój syn woła na traktory :) więc raczej odpada :)
    A Emil to mój kumpel nieudacznik, więc mam złe skojarzenia.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Znam jeszcze Edwina.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    A na O mi się podoba Olgierd.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katy222: O też raczej nie

na O jest fajne OLAF tylko, że dużo osób na OLAFA woła OLEK a OLEK to już skrót od Aleksandra więc w ogóle odpada :wink:

a może na A ?
    Adaś na przykład...

aha już doczytałam, że samogłoska ma być inna niż A.... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    no właśnie na A nie bardzo chcę.... chociaż Adaś bardzo mi się podoba, ale... chodzi o to, że mam tatuaż na ramieniu A jak Alex, i jak dodam obok drugie A to będę nosić AA jak Anonimowy Alkoholik, a tego nie chcę :) Co innego AO czy inne....
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    To może jakieś imię na S? Będzie AS :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aaaaaaaaaa czyli to o to chodzi...
    no w sumie AA to średnio się kojarzy hehe :devil:
    to może zrób drugie A na drugim ramieniu ? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    taaa i dorysuję sobie jeszcze piórka po obu stronach i będę latać jak Anioł :D
    albo zrobię AŁ, HA, PA, DA...
    luczynka: To może jakieś imię na S?
    Tylko nie kolejny Szymon, plis.

tak naprawdę sprawa tatuażu jest drugo jak nie trzeciorzędna. Raczej będę kierowała się innymi kryteriami wyboru.
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEORKA: zrobiłaś taką aferę [nie tylko tutaj, ale też pod wykresami innych dziewczyn co wg mnie było bardziej chamskie niż wyniesienie przeze mnie jednej informacji spod Twojej karty] jakbym co najmniej obraziła połowę Twojej rodziny oraz całą rodzinę Twojego męża.....

te "inne dziewczyny " to moje kolezanki i same do mnie pierwsze napisały więc im odpisałam co jest jak dla mnie normalne ... :shocked: i przy ich kartach nie robiłam żadnej afery !
    a co do tego co ty zrobiłaś że ci nie dało i aż musiałaś wejść na moją kartę choć "niby" cię nie obchodzi to jak już wcześniej napisałam nie skomentuje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    i proszę skończ już tą dyskusje , bo ja już sobie dałam spokój
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    jak widać nie.....
    ehhhhhhhhhh............. AH....... TA, LA, MA, NA, GAga.....
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    i chciała bym spokojnie korzystać z forum jeśli pozwolisz ...:confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.