Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kiedyś dawałam dawkę za dawką, głównie ibuprofen, ale poczytałam i teraz czekam, syropy daje rzadko, a jeśli już to paracetamol.
Osobiście staram się nie zbijać gorączki do ok.39 stopni, bo wtedy organizm szybciej sobie radzi z infekcją, ale to zależy od tego jak się dziecko zachowuje.
Myślę, że decyzję kiedy zbijać każdy rodzic powinien sam podejmować. Mój najstarszy przy 37,8 jest nieprzytomny. Średni z kolei przy 38,5 dopiero.
Także każde dziecko indywidualnie reaguje, łącznie z tym, że leki obniżające gorączkę działają także przeciwbólowo.
Hug zawsze przy chorobie ma tak wielkie, że aż się stykają.
Ale istotne jest to, jakiej wielkości są migdały kiedy dziecko zdrowe. To trzeba sprawdzić.
Ja podaje jak dzieci maja juz 37,8 - nie czekam az bedzie wyzsza
powyżej 39,5 organizm wytwarza interferon.
w ogóle nie dajesz szansy organizmowi na zwalczanie choroby... jak ma dziecko wtedy wyjść z infekcji- nie, bo moj syn juz wtedy uskarza sie na bol glowy juz wiec podaje mu lek. Jak nic nie mowi to nawet nie sprawdzam i najczesciej okazuje sie, że ma goraczke wlasnie jak boli go glowa.
Co do termometru my mamy microlife bezdotykowy do czoła. Tez potrafi pokazać za jednym razem np 39.5 i 39.2
mierzone było w tym samym czasie szpitalnym i microlifem?
Elfika - a cos to takiego ten interferon?