Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- dlatego blogoslawilam kazdy miesiac, kiedy Maks nie chorowal, nie zeby teraz mi zdaniami walil, ale potrafil pokazac ze brzuch go boli np, pierwsza choroba jak mial prawie 3 lata. No i muszę Wam powiedzieć, że lepiej, gdy choruje starsze dziecko. Powie Ci przynajmniej, że nic jej nie boli, a tak to zastanawiałabym się, czy to może gardło lub brzuch.
- moj tez by rak zrobil ;p A ojciec zamiast lek przeciwbólowy to mu brokuły.
troche dla mnie dziwne. Kolezanka tez sie martwi tym zachowaniem
przedszkole lubi, brata kocha
Czy wasze 5-latki też mają taki "problem" z mówieniem "dzień dobry"?Moja Krysia sama właściwie nigdy nie chce, panie w przedszkolu napominają, my też, ale to zwykle odnosi skutek odwrotny- strzeli focha i pozamiatane.Wygląda, jakby była źle wychowana. Staramy się uczyć "dobrych", sami zwykle sie przepraszamy, dziękujemy, prosimy, witamy i żegnamy.Wydaje się, że powinna się uczyć przez naśladownictwo.A w tej chwili jest trudno. O ile Wojtka przeprosi jak go niechcący uderzy, tak nas np. nie przeprosi, jak coś zbroi.Ale to z witaniem jest największy problem i to niezależnie od tego czy to przedszkole czy spotyka sąsiadkę.--
Bylam bardzo niesmialym dzieckiem i takie upominanie mnie przy ludziach dzialalo by raczej odwrotnie.
faktem jest, że kiedyś prawie wszystkie dzieci dzień dobry mówiły, a teraz prawie wszystkie nie mówią.
ale wkurza mnie niemiłosiernie gdy jakieś dziecko znające mnie i bywające u nas w domu podczas spotkania na ulicy czy w sklepie patrzy na mnie jak wół na malowane wrota i ani me ani be
est też rodzinka, których ja ignoruję ale to dlatego, że wiem, że mnie nie szanują.
Jak to Cie nie szanują?
raczej nie taka długa, bo z tego co pamiętam niedawno się przeprowadziłaś :)
czyli znacie sie z dzieciństwa?
No nie wiem- u nas jakos to naturalnie wychodzi