Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W pseudochodowlach rodzą się także psy z wadami genetycznymi. Niedawno w jednym z przytulisk był psiak, u którego nie wykształcił się prawidłowo układ pokarmowy. Pies nie wypróżniał się prawidłowo. Kał gromadził się w jelitach.. Pies cierpiał od urodzenia... Brzuch wielki... Niestety trzeba było uśpić biedaka, bo nie było mowy by to jakoś leczyć...
a to jest słabe tłumaczenie
Żadna nawet najlepsza hodowla, nie wyeliminuje w 100 % wszystkich wad czy chorób. Mało tego, często psy rasowe typu buldog czy mops, mają masę chorób - taka cena rasy ;/ Dlatego ja kocham kundelki miłością wielką :):):)
Powiedzcie mi jeszcze czy pseudochodowcy robią szczegółowy wywiad z osobą której oddają psa? Bo jestem pewna że nie,
oczywiście, że tak, ale w pseuduchach, to jest nagminne niestety...
Teściu kupił Lunę w tej hodowli
To pseudohodowla, niestety :/
Po czym poznajesz? Bo niby opisują się "ładnie", profesjonalnie....
Elfika znam osoby które miały psa z rodowodem i tenże pies mieszkał w kojcu, był brudny zabiedzony i bity.
Jak dla mnie rodowód nie ma znaczenia (tak wiem że to jest dowód pochodzenia psa) bo jak widzisz i psa z rodowodem można traktować jak śmiecia.
wątpię żeby któraś pseudo interesowała się losem oddanego szczeniorka.
i ten proceder tych dziwnych stowarzyszeń mnie przeraza ... :/
Przerażające. Nie ma na to żadnego bata?
Lub np w niemczech jest wysoki podatek roczny od zwierzęcia wiec nie biora lekkomyslnie.
Przerobiłam w swoim życiu trzy szczeniaki i wiem na 100%, że najlepiej jest brać malucha na wiosnę ewentualnie latem.
no to jak zaczynamy od wygody to to nie wróży najlepiej moim zdaniem
Yyyyyy a niby czemu ?
A tymczasem ja jestem zdania, ze przemyslenie przeszkod (na ile rzeczywiscie nimi są i czy mozna je pokonac) to wlasnie jest podejscie odpowiedzialne wobec zwierzęcia i swojej rodziny.
tam gdzie pies, tam kończy się wygoda
Dlatego zawsze polecam koty